25. kolo
15.02.2019 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nimes pohotově přehrálo trápící se Dijon

Nimes potvrdilo, že je aktuálně v daleko lepším rozpoložení než Dijon, a protáhlo svou sérii neporazitelnosti už na tři zápasy. Hosté, kteří dohrávali závěr zápasu bez vyloučeného Oussamy Haddadiho, jenž uviděl druhou žlutou kartu a následně červenou, inkasovali v obou poločasech, a v ofenzívě, bohužel pro ně, potřebnou kvalitu neukázali.

V první třetině tohoto střetnutí bylo lepším mužstvem Nimes, nebo si alespoň dokázalo vytvořit gólové příležitosti. Ve 4. minutě se objevil v jedné z nich Bobichon, který napřáhl zpoza šestnáctky, jenže jeho zakončení nebylo přesné. V 16. minutě se po rohovém kopu snažil hlavičkou prosadit Denis Bouanga, také on ale bránu minul.

Ve 26. minutě se domácí propracovali do další příležitosti, a to díky Thioubovi, jenž pronikl za obranu do šestnáctky, ocitl se sám před brankářem Allainem, ten ovšem vytasil výtečný zákrok. O pár chvil později ovšem přece jenom kapituloval. Nutno podotknout, že trefa Savaniera bude bezpochyby kandidovat na jednu z nejhezčích v celé sezóně.

Francouzský záložník se dostal k míči zhruba u středové čáry, popoběhl s ním kousek dopředu, všiml si, že Allain je vyběhnutý více, než je zdrávo, a táhlým obloučkem od půlky ho přenádherně přeloboval. Vyrovnat mohl ve 39. minutě Abeid, jenže střela mu vůbec nesedla a pravačkou nasměroval balón jen hodně mimo kýžený prostor.

Dijon mohl zaúřadovat krátce po obrátce, to se k nebezpečné hlavičce propracoval v 50. minutě Júlio Tavares, jenže gólman Bernardoni reflexivně jednoruč skvěle zasáhl. Jen o minutu později se snažil naopak prosadit Olympique. Denis Bouanga prověřil Allaina, k dorážce se pak propracoval Guillaume, ovšem Belgičan trestuhodně minul.

Ve zbývající třicetiminutovce hosté tahali za kratší konec a odpověď na nepříznivý stav jednoduše nenašli. Po hodině hry naopak mohli inkasovat po Savanierově střele z přímého kopu, nebýt zákroku Allaina. V 83. minutě Nimes definitivně rozhodlo o svém vítězství, Bobichon totiž zamířil nechytatelně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele