Ligue 1 - souhrn 24. kola

06.02.2021, 18:55, aktualizováno 07.02.2021, 22:56
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Brestu (© AFP)
Lyon si poradil s oslabeným Štrasburkem a posunul se na první místo, než ho vystřídalo Lille, tři body má i PSG. Neuspělo Bordeaux, které v Brestu přišlo o náskok, aby nakonec prohrálo 1:2. Lorient nejtěsnějším poměrem vyhrál nad Remeší a potvrdil zlepšené výkony, kterými se dostal ze sestupového pásma. Na baráž má nováček Ligue 1 náskok tří bodů...

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0:2

07.02.2021 21:00

Góly: 9. Kylian Mbappé, 24. Mauro Icardi

Hráči Paris Saint Germain zvládli prestižní duel na půdě Marseille a odvezli si výhru 2:0. Obhájce titulu rozhodl na Stade Vélodrome už během úvodní dvacetiminutovky. Jednu trefu přitom opět zařídil Kylian Mbappé. Ze střelců OM nikdo neměl svůj den, takže klub z přístavního města vinou vyrovnanosti horní poloviny tabulky klesl až na devátou příčku. Ovšem s tím, že má dva duely k dobru.

V 7. minutě se k hlavičce dostal Mauro Icardi, ale - jak se později ukázalo - teprve se zastřeloval. Za nějakých 120 sekund zahrávali domácí rohový kop, který se rázem proměnil ve smrtící protiútok v podání PSG. Marco Verratti posunul na Ángela Di Maríu, jenž přihrál do běhu Kylianovi Mbappému a v ten moment už obrana věděla, že to není dobré. Lídr tabulky střelců zblízka prostřelil Steva Mandandu a zaznamenal svůj šestnáctý gól v sezoně - 0:1.

Asistent u vedoucí branky se však záhy zranil a už v 11. minutě místo něj přišel na hrací plochu Pablo Sarabia, který zápas paradoxně také nedohrál. Marselle se snažila o odpověď, nicméně větším nebezpečím zaváněla pouze střela Gueyeho, kterou Sergio Rico vyrazil nad bránu. Takže znovu udeřili svěřenci Mauricia Pochettina.

Běžela čtyřiadvacátá minuta, když Alessandro Florenzi nacentroval z pravé strany na bližší tyč, kam si naběhl Mauro Icardi a z malého vápna hlavičkoval zcela zády k brance. Stínující Álvaro González možná ještě lehce tečoval. Každopádně tenhle oblouček se ideálně snesl pod břevno svatyně domácího týmu - 0:2.

Těžká situace pro výběr Nassera Largueta. Ve zbývajících pětašedesáti minutách před nimi stál téměř neřešitelný úkol - minimálně dvakrát skórovat a přitom ani jednou neinkasovat. Ve 29. minutě mohl po Germainově přihrávce snížit Florian Thauvin, jenže tohle zakončení nevyšlo podle představ. Následně pálil ostrými Leandro Paredes a míč možná škrtnul o brankovou konstrukci.

Ten samý fotbalista pak našel krajana Icardiho, který hlavičkoval těsně nad. Po změně stran se jako první osmělil Boubacar Kamara. S tímhle pokusem ale nemohl Rica vylekat. Po hodině hry přihrával zleva před bránu Layvin Kurzawa. Podivný souboj mezi Sakaiem a Icardim musel řešit videorozhodčí. Penalta ve prospěch hostujícího celku se nakonec nekonala.

V 65. minutě přišel na hřiště Neymar a 180 sekund poté sebou plácnul ve vápně na zem. Rozhodčí Bastien zůstal v klidu. Za necelých deset minut mohl zůstat v klidu i brankář ve službách PSG, jelikož Dimitri Payet ve spěchu přestřelil.

V 77. minutě to vypadalo, že klub z hlavního města Francie veze další pohromu. Kometa se sedmičkou na zádech však místo střely volila přihrávku Neymarovi, kterou ve správný čas uzmul González. Následně si s balonem ve své poslední akci před střídáním úplně nepotykal Sarabia. Přesto stihl najít Mbappého, jenž minul zařízení. V nastaveném čase ještě Payet zajel kopačkou do boku Verrattiho a bez předchozího napomenutí byl vyloučen. Na výsledku se už ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Lille OSC 0:2

07.02.2021 17:00

Góly: 9. Jonathan David, 83. Jonathan David

Pro svěřence Christopha Galtier se jedná o šestou výhru v řadě při famózním skóre 10:1. Severofrancouzský klub tak i po čtyřiadvaceti kolech zůstane na čele tabulky, s dvoubodovým náskokem před druhým Lyonem. Naopak Les Canaris neopustí barážovou pozici.

Stade de la Beaujoire viděl první přesný zásah už v 10. minutě. Po přízemním centru Jonathana Bamby z levého křídla se ve vlastní šestnáctce naprosto nedohodnul Andrei Girotto se spoluhráčem, z čehož vytěžil maximum okamžitou ranou na bližší tyč Jonathan David - 0:1. Nantes se ani za nepříznivého stavu nehnalo do žádných větších akcí.

Toho mohl ve 28. minutě využít Bamba, kdyby svůj přímý kop neposlal nad. Těsně před poločasovým odchodem do šaten si Luiz Araujo rozmyslel svůj úmysl střílet, protože si všimnul lépe postaveného Zekiho Celika, který svůj pokus bohužel pro LOSC zazdil. V každém případě hosté měli zápas zcela pod kontrolou a nic nenasvědčovalo tomu, že by to mělo být po změně stran jinak.

Tím spíše, že v devětačtyřicáté minutě chyběl Davidovi krůček k tomu, aby lépe zasáhnul Bradarićovu přihrávku před bránu. Také ve druhé půli byl až do svého překvapivého vystřídání hodně aktivní Jonathna Ikoné. Dát gól mu však tentokrát nebylo souzeno, protože od toho byl na hrací ploše jeho jmenovec David.

Jednadvacetiletý rodák z New Yorku, který však na reprezentační úrovni nastupuje v dresu Kanady, se podruhé prosadil osm minut před vypršením řádné hrací doby, když si v závěru rychlého brejku vyměnil balon s Renatem Sanchesem a levačkou mířil přesně k levé tyči - 0:2. V nastavení ještě Timothy Weah cílil do boční sítě.

FC Nantes předvedlo další nepřesvědčivý výkon. I proto, že skvělý zápas odehrál v dresu Lille obránce Sven Botman. Svěřenci Raymonda Domenecha příště zajíždějí k těžkému mači na Stade Raymond Kopa v Angers. Naopak Lille, které zatím nastřádalo čtyřiapadesát bodů, přivítá doma bojovně naladěný Brest.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Dijon FCO 4:2

07.02.2021 15:00

Góly: 48. Gaëtan Laborde, 56. Gaëtan Laborde, 61. Téji Savanier, 90+1. Petar Škuletić - 5. Senou Coulibaly, 88. Moussa Konaté (pen.)

Všechny čtyři branky přitom vsítili svěřenci Michela Der Zakariana až po změně stran. Do jisté míry jim situaci ulehčil Senou Coulibaly, který byl po druhé žluté dvacet minut před koncem vyloučen. DFCO tedy nadále zůstává v sestupovém pásmu.

Na Stade de la Mosson se poprvé změnil stav v 5. minutě. Centr Bersanta Celiny od rohového praporku doplachtil přesně na hlavu Senoua Coulibalyho - 0:1. O to více mohlo domácí mrzet, že nějakých šedesát sekund předtím neproměnili hned dvě dobré šance. Následovala pasáž spojená s nepřesnostmi.

Až ve 32. minutě to vypadalo, že se Andymu Delortovi podařilo vyrovnat. Rozhodčí Frank Schneider si však všimnul, že domácí útočník zakončil rukou. V závěru poločasu ještě musel Jonas Omlin vyrážet nebezpečný lob. Hosté naopak v závěru první půle přečkali ještě jednu nepříjemnou situaci. V ten moment asi málokdo čekal, že by po změně stran mohlo padnout hned pět gólů.

Ten první si Gaëtan Laborde schoval už na 48. minutu, když k němu na bližší tyč propadnul přízemní centr od rohového praporku, ale nadvakrát se mu ho podařilo z bezprostřední blízkosti uklidit na místo určení - 1:1. Ani tedy nevadilo, že této trefě předcházel výborný Racioppiho zákrok proti šanci Delorta.

V 56. minutě se la Paillade ujali vedení. Laborde ve vápně jednoduchou kličkou oklamal hned tři obránce, načež sám před gólmanem nezaváhal a prosadil se střelou na vzdálenější tyč - 2:1. Po dalších pěti minutách přišla řada na Téjiho Savaniera, přičemž Laborde tentokrát přihrával, byť to zřejmě nebylo chtěné. V každém případě Savanier byl u balonu o chloupek dříve, než kolega Mihailo Ristić a jeho tvrdá pravačka skončila za zády Anthonyho Racioppiho - 3:1.

Neuběhlo ani deset minut, když Senou Coulibaly jako poslední instance zastavil unikajícího protihráče a musel se pakovat ze hřiště. V 72. minutě skórovali domácí znovu, jenže tahle branka nemohla platit kvůli ofsajdu. V 86. minutě se v soupeřově vápně ocitli na zemi Moussa Konaté a Pape Diop. Rozhodčí nakonec odpískal faul na druhého jmenovaného, přičemž to byl ten první, kdo z penalty snížil na 2:3.

Nicméně poslední slovo měli borci ze stadionu Allianz Riviera. Po dlouhém centru ze standardní situace se k míči před bránou dostal Petar Škuletić a jeho bleskurychlé zakončení ze čtyř metrů přineslo výsledku jeho finální podobu - 4:2. Šťastný střelec se svými spoluhráči za týden vyráží do Lyonu. Dijon doma v důležitém klání přivítá sestupem rovněž velmi ohrožený Nîmes Olympique.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Angers SCO 3:0

07.02.2021 15:00

Góly: 9. Souleyman Doumbia (vl.), 17. Myziane Maolida, 83. Amine Gouiri

Les Aiglons se i po odchodu kouče Patricka Vieiry stále hledají. A nedá se úplně předpokládat, že by tenhle výsledek měl dopomoci k řadě dalších povedených. SCO si už poněkolikáté neodpustili výraznější zaváhání, ale zároveň už ukázali, že ho dovedou napravit.

Už ve 2. minutě pořádně zaměstnal Waltera Beníteze svou střelou z přímého kopu Angelo Fulgini. Díky tomu mohli jít domácí už v 9. minutě do vedení. Dlouhý centr od Pierra Lees-Meloua nasměroval hlavou za záda vlastního brankáře Souleyman Doumbia, protože měl za sebou útočícího hráče - 1:0. Vskutku smolný moment pro defenzivu Angers, který se navíc ukázal býti rozhodujícím.

Ještě před vypršením úvodní dvacetiminutovky však vedl Urseův výběr o dvě branky. Lees Melou přihrávkou z první našel na hranici šestnáctky Myzianeho Maolidu, který si zpracoval míč do opuštěného prostoru a jeho pravačka byla natolik razantní, že se zastavila až v protilehlém dolním rohu brány - 2:0.

Tohle už vypadalo pro Orly hodně vesele. Tím spíše, že čtyři minuty poté orazítkoval Rony Lopes po rohovém kopu hlavou břevno Bernardoniho svatyně. Dále během úvodního poločasu se hra uklidnila a byl to spíše boj o střed hřiště. V 60. minutě to byl znovu Brazilec Rony Lopes, kdo předvedl výbornou práci s balonem. Jenže Maolida z této výborné práce vůbec nic nevytěžil.

Angers bylo směrem dopředu poměrně bezradné, a tak sedm minut před vypršením řádné hrací doby potřetí inkasovalo. Ve finále jednoduché akce posunul jednadvacetiletý Maolida do pokutového území, kde přes padajícího gólmana s přehledem zakončoval Amine Gouiri - 3:0. Ani ve zbývajících minutách fotbalisté oblékající barvy OGC Nice soupeře k ničemu nepustili a slaví osmou výhru v sezoně.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - AS Monaco 3:4

07.02.2021 15:00

Góly: 23. Lucas Déaux, 32. Zinedine Ferhat, 81. Niclas Eliasson - 3. Aleksandr Golovin, 12. Aleksandr Golovin, 62. Aleksandr Golovin, 77. Kevin Volland

V divácky velice atraktivním duelu se blýsknul hattrickem Alexandr Golovin. Díky němu knížecí klub jistojistě setrvá i po čtyřiadvaceti kolech na pohárové příčce. Naopak Les Crocodiles nacházíme až na samotném chvostu tabulky.

Na první branku se na Stade des Costiéres nemuselo čekat nikterak dlouho. Už po dvou minutách a šestadvaceti sekundách uklízel Golovin ve skluzu centr Fodé Ballo-Tourého z levé strany - 0:1. Ruský reprezentant se podruhé prosadil ve 12. minutě. Opět centroval z levé strany Ballo-Touré. Golovin měl dost prostoru na zpracování a následně vše - ač z úhlu - vyřešil nechytatelnou ranou pod břevno - 0:2.

Třetí trefu, která padla v 18. minutě, sudí Clément Turpin po konzultaci s VAR neuznal kvůli ofsajdu. Ve třiadvacáté minutě přišla řada na domácí tým. Zinedine Ferhat vracel ve vápně od brankové čáry před bránu, kde se ocitnul zcela osamocený Lucas Deaux, na jehož přízemní střelu byl Benjamin Lecomte krátký - 1:2.

Ve dvaatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Renaud Ripart trefil z úhlu vzdálenější (levou) tyč, od které se kulatý předmět odrazil k Zinedinu Ferhatovi, jenž nejprve zpracovával, aby mohl přesněji zakončovat - 2:2. Do konce úvodního dějství už přibližně stovka diváků na stadionu gól neviděla, třebaže k němu bylo v závěru dvakrát nakročeno.

Florian Miguel stál na malém vápně, když k němu přiletěl balon. Bohužel pro obránce Nîmes těsně před ním poskočil, takže monackou svatyni minul. Na opačné straně Alexandr Golovin pobídnul před bránou si nabíhajícího Sofiana Diopa, jehož ve vyložené příležitosti vskutku famózně vychytal Baptiste Reynet.

V 62. minutě byl Golovinův hattrick dokonán. Bývalý hráč CSKA Moskva se chopil rozehrávky standardní situace z úctyhodné vzdálenosti. Všichni včetně gólmana patrně očekávali centr, nicméně míč ve vzduchu nikdo nezasáhnul. Namísto toho se zastavil až v síti - 2:3. Další jistotu přidal v 78. minutě do té doby prakticky neviditelný Kevin Volland.

Kdo jiný, než Golovin mu servíroval přihrávku za obranu a německý útočník volil tváří v tvář Reynetovi lehoučký lob - 2:4. Avšak Krokodýli přispěchali s odpovědí už za nějakých 180 sekund. Přímý kop střídajícího Niclase Eliassona z necelých dvaceti metrů skončil přesně v pravé šibenici monacké svatyně, kterou hájil Benjamin Lecomte - 3:4. Ve zbývajících minutách už další branky k vidění nebyly, a to ani na jedné straně.

Svěřencům Nika Kovaće může tenhle výsledkem před utkáním se sestupem ohroženým Lorientem ještě více zvýšit sebevědomí. Už takhle dělí oba celky v tabulce šestadvacet bodů (pravda, Les Merlus mají zápas k dobru). Nîmes Olympique se pokusí s velmi nepříznivou situací něco udělat za týden v důležitém střetnutí na stadionu v Dijonu.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Metz 1:0

07.02.2021 15:00

Góly: 14. John Boye (vl.)

O jedinou branku utkání se totiž postaral hostující obránce John Boye, přičemž ale cílil do nesprávné sítě. Les Verts tak zase o kousek poskočili od barážové příčky, zatímco Les Grenats přišli o možnost atakovat pohárové umístění.

V 10. minutě přitom pozdější smolař zápasu předvedl velice obětavý zákrok, když zblokoval střelu Mahdiho Camary. Ve 14. minutě zahrával přímý kop z dobré pozice Romain Hamouma. Balon skončil na levé tyči, od níž se odrazil do té pravé. Ghanský bek ve snaze dostat ho do bezpečí neodhadnul dráhu a kolenem jej trknul za brankovou čáru. Nutno dodat, že manévroval přímo na ní, takže to měl nesmírně složité - 1:0.

V té době pochopitelně nikdo na Stade Geoffroy-Guichard ještě nevěděl, že tohle bude jediná branka zápasu. Tím spíše, že v minutě devatenácté mohl hlavou přidat druhý gól Anthony Modeste. Host z německého Kölnu však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ten samý hráč to zkoušel i ve 35. minutě, opět bez Oukidjovy nutnosti zasáhnout.

Následně se osmělil Kapverďan Vagner. Jessy Moulin měl situaci zcela pod kontrolou. Ve druhém poločase nebyly vyložené příležitosti k vidění. Obě mužstva předváděla až podprůměrný fotbal, který doprovázely nepřestnosti a absence kreativity. Až v 80. minutě se po rozehrání standardky a dvojím prodloužení hlavou dostal k zakončení stejné části těla Pape Cissé. Alexandre Oukidja kulatý předmět bezpečně lapil do svých rukavic.

Mety měly dost času na to, aby s nepříznivým výsledkem něco udělali, nicméně tenhle duel je evidentně nezastihnul v nejlepší pohodě. V příštím kole přijede na Stade Municipal Saint-Symphorien Racing Strasbourg, tedy pro Les Grenats velice vítaný soupeř. AS Saint-Étienne bude hrát o další body v Roazhon Parku v Rennes.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Girondins Bordeaux 2:1

07.02.2021 13:00

Góly: 80. Steve Mounié, 85. Romain Faivre - 56. Ui-jo Hwang

Historie se svým způsobem opakovala, jelikož v týdnu Les Pirates prohrávali o dva góly se Strasbourgem, aby ve finále odvezli z Alsaska bod. Utkání si kouč Jean-Louis Gasset patrně dostatečně nenastudoval. A dost možná i kvůli tomu připisuje jeho tým desátou porážku v sezoně.

Na Stade Francis-Le Blé začaly padat branky až po změně stran, ale to neznamená, že by bylo úvodní dějství zcela bez šancí. Tu první vymyslel v 10. minutě Romain Perraud pro kolegu Jeana Lucase, který ve vápně v optimální pozici o kousek minul zařízení. Ve 12. minutě musel do akce domácí gólman Sébastien Cibois poté, co Nicolas de Préville posunul na Hatema Ben Arfu, jehož přízemní střela byla zkrocena v rukavicích.

Cibois pak odkopnul od své brány tak, že se míč bez cizího zásahu dokutálel až k Benoîtu Costilovi. Ve 20 minutě zahrával Brest rohový kop. Míč se nakonec odrazil až k Paulu Lasnemu, který pálil z otočky a z voleje. Tohle zakončení minulo zařízení o dobrý metr, nicméně i kdyby směřovalo mezi tři tyče, Costil by s největší pravděpodobností dokázal zasáhnout.

Ve 27. minutě dostal Gaëtan Charbonnier přihrávku do ideálního prostoru, jenže střela letěla nad břevno. Velká škoda pro aktivní domácí. Na opačné straně tradičně zlobil Hwang Ui-jo, proti kterému si dovolil Cobois ve třiatřicáté minutě riskantní kličku, která ale vyšla. V nastaveném čase úvodního poločasu skóroval Charbonnier. Rozhodčí ho však usvědčili z ofsajdu.

Hned po startu druhého poločasu se do šance dostal Jean Lucas. Jeho pokus rozhodně nebyl marný, nicméně Costil si s ním poradil. Ve 49. minutě se minisouboj obou borců opakoval. Akorát s tím rozdílem, že brazilský záložník střílel z přímého kopu. Irvin Cardona následnou dorážku totálně zazdil. Velká škoda pro Brest.

Tím spíše, že v 56. minutě proti proběhu hry udeřili Les Girondins. Gólu předcházel sporný souboj ve středu hřiště. Oudinův centr pak hrubě neodhadnul Christophe Hérelle, čímž nabídnul stoprocentní příležitost Hwang Ui-jovi, který jí nepohrdnul, jelikož jeho přízemní pomalá střela se dokutálela na místo určení. Zmiňovaný obránce nestihnul svoje zaváhání napravit včas - 0:1.

V 64. minutě si oddechnul Jean Michaël Seri, který centr Jeana Lucase málem proměnil ve vlastní gól. Situaci naštěstí pro něj ještě jistil Laurent Koscielny. Za šedesát sekund zazvonil Haris Belkebla o břevno. Centroval však z úhlu, ze kterého je prakticky nemyslitelné skórovat. V 79. minutě to chvíli vypadalo, že se Steve Mounié dočkal přesného zásahu. Sudí Wattellier však viděl faul útočícího hráče na gólmana Costila.

Ten ale kapituloval už v následující minutě, když pouze vyrazil střelu Francka Honorata zpoza šestnáctky a na dorážku právě Steva Mouniého už neměl šanci zareagovat - 1:1. Beninský fotbalista byl v té době na hřišti pouhých pět minut. V každém případě svěřenci Oliviera Dall’Oglia vycítili příležitost a v 85. minutě se dočkali vítězné branky.

Rychlou akci zakončil Romain Faivre, přičemž jeho střelu smolně tečoval Laurent Koscielny mimo dosah muže v rukavicích - 2:1. V 89. minutě jistý Cibois poprvé lehce chyboval, když neudržel nepříjemnou navštívenku od Jimmyho Brianda. Naštěstí pro něj i pro celý Brest nestál poblíž žádný protihráč. Franck Honorat v samotném závěru ještě v dobré pozici minul. Každopádně tenhle na zajímavé situace bohatý duel nakonec stejně skončil zaslouženým vítězstvím domácí skvadry.

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Rennes 0:0

06.02.2021 21:00

Góly: -

Spravedlivou remízou skončil duel nováčka RC Lens se Stade Rennes. V utkání bylo k vidění jen pár gólových příležitostí, ovšem žádná neskončila v síti. Tu největší zazdili domácí v páté minutě.

Na stadionu Bollaert-Delelis se utkal nováček soutěže RC Lens a Ligou mistrů otestovaný Stade Rennes. Byť domácí prožívají dobrou sezonu, favoritem byli zkušenější hosté.

Asi největší příležitost v zápase přišla už po pěti minutách. RC Lens si vytvořilo před Gomisem obrovský závar, ale ani na několik pokusů hostující brankář balón za záda nepropustil. Jednoznačně to byl nejzajímavější okamžik celého poločasu, který jinak nic zásadního nepřinesl. Hrálo se hodně bojovné utkání, což nikdy nebývá pastvou pro fanouškovo oko.

Až po změně stran napřáhl z dálky Guirassy a branku přestřelil. Oba celky se pak snažily oživit ofenzívu střídáním, ale ani tohle nemělo patřičný efekt. Čtyři minuty před koncem měli hráči Lens dobrou příležitost rozhodnout, jenomže střela Loïca Badého skončila po teči vedle branky. Rozhodnutí nepřineslo ani pětiminutové nastavení a pak sudí zápas ukončil.

Konečná remíza 0:0 je asi spravedlivá, byť především pro Stade Rennes znamená ztrátu v boji o Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Racing Strasbourg 3:0

06.02.2021 19:00

Góly: 20. Memphis Depay, 30. Karl Toko Ekambi, 68. Memphis Depay

Minimálně do nedělního večera se do čela Ligue 1 posunul Olympique Lyon, který o tři góly zdolal Racing Štrasburk. Utkání hodně ovlivnilo brzké vyloučení Adriena Thomassona, po kterém Racing nedokázal nájezdům Lyonu vzdorovat. Za "Les Gones" se pak dvakrát prosadil Memphis Depay a jednu branku zapsal Karl Toko Ekambi.

Lyon se veze na vítězné vlně a v sobotu měl velkou příležitost posunout se na první místo tabulky před Lille. Svojí šanci chytil pevně za pačesy a nakonec neměl se Štrasburkem žádné problémy.

Hodně tomu dopomohla situace ze 14. minuty utkání. Adrien Thomasson naprosto zbytečně dojel protihráče, za což si vysloužil žlutou kartu, ale protože se mu verdikt sudího nelíbil, sáhl pro hrubější verbální protest, pro což neměl pochopení sudí Delerue. Thomasson uviděl druhou žlutou a musel do sprch. Racing se rázem ocitl v těžké situaci, kterou neměl moc šancí zvládnout.

Lyon využil převahu už za šest minut, kdy prchl obraně Depay a chladnokrevně zakončil. Přesně tohle domácí potřebovali a za chvíli už vedli 2:0. Kolmici Mendese špičkou kopačky přetavil ve druhý gól Karl Toko Ekambi a Rudi Garcia mohl být na lavičce Lyonu spokojen.

Domácí brzy vedli o dva góly a stačilo jim hru v poklidu kontrolovat. To se také dělo. Lyon měl drtivou územní i střeleckou převahu a v 68. minutě dokonce vsítil třetí branku. Ze standardky předvedl fantastický kop Memphis Depay a Kawašima se prakticky jen ohlédl.

O vítězi nebylo pochyb, byť do konce zápasu ještě zbývalo několik desítek minut. Lyon vedení 3:0 nepustil a minimálně do nedělního zápasu Lille se ujal v Ligue 1 vedení.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Reims 1:0

06.02.2021 17:00

Góly: 53. Laurent Abergel

Poté, co mužstvo Lorientu prošlo hromadně nástrahami onemocnění koronavirem, se dostalo do nejlepší fazóny od začátku tohoto ročníku. Po vítězstvích nad Dijonem a PSG a remíze na půdě Rennes zvládlo následný duel s Remeší a vymanilo se poprvé od kola číslo jedenáct ze sestupového pásma. Jeho protivník naopak nyní přišel o třízápasovou sérii neporazitelnosti.

Už třikrát v řadě udrželi hosté čisté konto, tentokráte ale v tomto ohledu zastrádali. Jeden inkasovaný gól by ovšem nemusel představovat takový problém, kdyby se jim lépe dařilo v ofenzívě. Les Merlus se stali jejich teprve druhými přemožiteli v posledních deseti kolech. Za toto období je skolilo po velké bitvě už jenom o titul usilující Lille, a to v půlce ledna.

Domácí se osmělili jako první, a to ve 12. minutě, to když přímý volný kop rozehrál střelou na bránu Laurienté, nicméně kýžený prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Na druhé straně se ve velmi slušné pozici objevil ve 35. minutě Cafaro, ani on však neseřídil svoje mířidla dobře. A ve 45. minutě se Cafaro neprosadil znovu, jeho standardku totiž zlikvidoval gólman Dreyer.

V 53. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik tohoto střetnutí. Gravillon přenechal míč kapitánovi Abergelovi, ten udělal pár kroků směrem za vápno a odtud ho nasměroval parádně k tyčce. Remeš se na žádnou odpověď nezmohla, ba naopak mohla být ráda, že v 71. minutě nezacílil po brejku Grbic a že v 90. minutě vychytal solidní možnost Wissy gólman Rajkovič.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC24166242:1554
2.Olympique Lyon24157250:2052
3.Paris Saint-Germain24163555:1451
4.AS Monaco24153650:3548
5.Stade Rennes23108531:2438
6.RC Lens24106834:3336
7.FC Metz2498728:2235
8.Angers SCO241041029:3734
9.Olympique Marseille2296729:2633
10.Girondins Bordeaux24951027:2932
11.Montpellier HSC24951039:4432
12.Stade Brestois24931237:4430
13.OGC Nice23851027:3129
14.Stade Reims24771030:3228
15.AS Saint-Étienne24681023:3626
16.Racing Strasbourg24741332:3925
17.FC Lorient23641328:4322
18.FC Nantes243101122:3919
19.Dijon FCO24291317:3615
20.Nîmes Olympique23431620:5115

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Lille, PSG, Monaco, Montpellier a neprohra Metz za všechny úspory bud milionář nebo bezdák pojdte

Reagovat
juninho8

Lille dnes zakopne a ASSE vyhrá

Reagovat
Seydou Doumbia

Když to vsadím tak jo jinak myslel jsem že Evian zanikl...a ted je vidím v 1/128 pohárů

Reagovat
juninho8

Minerálky. Možno hrajú nejakú štvrtú ligu. Ich som mal v časoch L1 za tých sympatickejších nováčikov.

Reagovat
Seydou Doumbia

Daniel Wass ve své době v L1 jeden z nejšikovnějších hráčů ligy. Škoda jak ten tým dopadl, ale alespon existuje. Budeš dnes sledovat Nantes-Lille? Nejsem doma a hodilo by se mi info.

Reagovat
juninho8

No jo. Wass. Myslím že tam hral aj Govou Skôr to asi nebudem pozerať. Zláka ma asi Lpool-City. Mám tam osobné záujmy vramci fanty

Reagovat
Israha

Vůbec, Évian byl zlo. Betonáři otravní

Reagovat
juninho8

To už si popravde nepamätám ale to je asi 90% všetkých nováčikov A mal som ich radšej ako nejaké Ajaccia, Bastie, Grenoble a podobné haluziny

Reagovat
Israha

Bastia bylo ultimátní zlo, ty jsem nesnášel vrchem spodem . Ajaccio taky nudilo, a pak jsem vždy přál sestup ještě právě Évianu a Nancy. A Brestu, ale ty už po návratu před pár lety docela respektuju.

Reagovat
juninho8

Ja by som chcel znovu hore vidieť najviac asi Auxerre. Poprípade som mal rád aj Troyes.

Reagovat
Israha

Auxerru určitě, pak taky Toulouse, ti do Ligue 1 patří. A míval jsem rád Sochaux, ty bych bral zpátky též.

Reagovat
juninho8

Toulouse áno. Tých je škoda. A vlastne Sochaux tiež. Neviem čo práve náš Tik Tak práve u nich neprerazil...potom šiel ďalej. Toto sú určite re mňa sympatickejšie tímy ako tie niektoré tohtoročné ako Brest, Nimes, Dijon a asi už aj Nantes.

Reagovat
Israha

Nantes podle mě od toho návratu před několika lety hrají konstantně dost na hovno fotbal, výjimkou byla ta epizoda s Conceicaem. Ale je to tradiční klub, tak se po nich fanoušci ligy tolik nevozí, no.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně mají krásný dresy a super fanoušky. Bohužel obojí je ted tak nějak k hovnu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Grenoble a Auxerre bych bral já, pozitivní změna by byla. Klidně i Clermont nebo Paris FC.

Reagovat
Elliasson

Pěkně Saša!! Jen tak dál!

Reagovat
juninho8

Po tom minulotýždňovom "rozhovore" s Israhom som si chcel pozrieť aké zlé to teda momentálne v tom OM je. A veru dosť. Všetko čo písal sedí. Kreativita 0 bodov. Hrali síce proti PSG ale aspoň náznaky by tam človek čakal. Mená nie sú všetko a nedá sa žiť z minulosti. Je smutné že červená karta Payeta je vlastne pozitívum do ďalších zápasov kde nebude. Ale je otázka či tam vôbec je nejaká schopná náhrada. Sedieť by mal zostať určite aj Germain. Tych adeptov by sa tam ešte našlo ale aby mal kto aj hrať. Na druhej strane ani PSG nejako neziarilo. Ale vlastne ani nemuselo. Nahrali si náskok a už len kontrolovali. Pristihol som sa že kým neprišiel Neymar tak to vlastne nebol až tak nesympatický tím. Potom prišiel a hneď sa to zmenilo Dúfal som viac súbojov s Alvarom. Škoda že sa zranil No každopádne OM bude mať ešte asi problémy aj s uhranim EL. A možno by bolo aj fajn keby sa tam nedostali. No uvidíme ako a či sa zdvihnú v ďalších týždňoch...

Reagovat
Israha

Není co dodat. 82. minuta, na křídle centrující pravý bek Lirola a na hrotu zakončující levý bek Sakai, to asi dalo adekvátní obrázek, jak na tom ten tým je. Ale minimálně Kamaru, Gueyeho a Ćaletu-Cara chválím zápas co zápas, a i dnes musím, díky nim je to pro fanouška aspoň trochu koukatelné. Smutné je, že pomalu odchází chuť hrát, forma a sebevědomí i Thauvinovi...

Reagovat
juninho8

Kamara sa mi páčil celkom. Caleta tiež. Thauvin mal tú chuť pokým sa neprehravalo a to už mu potom bolo asi jasné že je to zbytočné. No a úplne najviac aj keď to možno nie je najkvalitnejší hráč tak sa mi naozaj páčil ten Sakai... maká ako by mu išlo o život. Pár náznakov mal aj ten brazílčan čo prišiel za Thauvina...toho by mohli skúsiť teraz za toho Payeta do základu...

Reagovat
Israha

Sakaie mám hrozně rád. To je prostě fotbalista s mentalitou anime hrdiny . Seru na to, že jedu against all odds...prostě se nikdy nevzdám a silou vůle to budu tlačit až do konce. Není to nikterak kvalitní bek, aby fungoval, potřebuje kvalitní křídlo do tandemu, které ho bude doplňovat, ale fanoušek jeho přístup nemůže nemilovat.

Reagovat
Seydou Doumbia

U OM rozhodne zda bude fit po zbytek sezony Milik nebo ne. Alespon tak mi to příjde.

OT :

https://www.chance.cz/tiket?idu=-77640650430&idb=-11&hash=eaa1264b

Reagovat
juninho8

pekne... dať 4 zápasy L1 na tiket je ale slušné kamikadze

Reagovat
Seydou Doumbia

kamoš se mě včera ptal, jak se vyznám ve FR lize, když na to furt čumím...tak jsem šel s kůži na trh odpustil jsem si neprohru Angers, když jsem viděl že jím nehraje Bahoken, jejich nejlepší hráč a taky neprohru Mét, protože ASSE se marodka vyplnila a hrali takřka ve full sestavě

Reagovat
juninho8

No s tými ASSE som to trafil ale ten môj bold tip na zaváhanie Lille teda tam som bol mimo reálne by som to na tiket ale asi nedával. To len každé kolo dúfam že stratia

Reagovat
Pharrell

moc pěkné

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky díky ty si nic nedával?

Reagovat
Pharrell

Jo.

Reagovat
Pharrell

City mi vyšlo. Ale další tiket mi prohrálo Porto. Remíza přišla až v nastavení a pak Marega nedal tutovku na 2:3.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozhodla ta čubka Corona

Reagovat
Pharrell

Jn ale nevadí. Zase neděle byla celkem úspěšná na sázení. Jj v době korony rozhodla zápas Corona.

Reagovat
Pyroman

Domenech to Nantes nakonec k sestupu fakt dovede. To je něco příšernýho, co oni hrajou. Pro ASSE hodně důležitá výhra nad Metz, 7 bodů na barážovou pozici už najednou vypadá docela dobře.

Jinak Classique docela o ničem, od OM se toho v téhle situaci moc čekat nedalo, což se tak nějak potvrdilo, od nějaké 60. minuty jsem z nich měl pocit, že už se o nějaký obrat ani snažit moc nechtějí. PSG taky dost hrůza, jednou utekl Mbappé a jednou Icardiho trefil míč do zad, jinak neukázali nic, s tímhle v LM poletí rychle ven. Ani moc vyhrocené to dneska nebylo, o ničem.

Reagovat
juninho8

No jo. Tiež som čakal aspoň iskry. Škoda že sa ten Alvaro zranil Ak bude onicom aj Superbowl tak som zabil pár hodín života a mohol som ísť do radšej do perín o deviatej

Reagovat
Seydou Doumbia

Viděl si ten zápas Nantes-Lille? Nepopsal by si mi ho?

Reagovat
Pyroman

Jen první poločas. Nantes si nevytvořilo vůbec, ale vůbec nic, prakticky zápas na jednu bránu. Taky co čekat, když Domenech beka Corchiu pro jistotu nacpe na křídlo, aby tam těch defenzivních hráčů neměl málo. Lille dalo rychlý gól a pak už se nikam hnát nemuselo, Nantes se pomalu ani nedostalo k balonu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad jako nespadnou ale už to pro ně začíná být vážný

Reagovat
Israha

ohledně Clasique. Ten tým nutně potřebuje zvednout psychicky. Záloha hraje slušně a obrana taky jakžtakž, ale vepředu není vůle. Chce to seance se Sakaiem a vštěpování japonské mentality

Reagovat
Pyroman

Některým případům už asi nepomůže ani japonská mentalita, Thauvin se vidí jinde, Payet se tam bez zájmu koulí po hřišti a Germain bude dřevák, i kdyby z něj Sakai udělal samuraje. Třeba ta vzpruha přijde s novým trenérem, se trochu divím, že pořád ještě nikdo nepřišel, možná se fakt čeká na toho Sampaoliho.

Reagovat
Israha

Sakai by třeba mohl zvednou Benedetta, tomu by takové lekce prospěly, aby nebyl tak psychicky v prdeli .Thauvin mi přijde, že měl skvělý vztah s AVB a jak to začalo skřípat mezi ním a vedením, šly dolů i výkony. A pak se na jeho individuálních výkonech vždy projevuje nálada a forma celého týmu, v tomto je dost labilní. Jeho by ale dobrý kouč ještě v pohodě zvedl. Payet a Germain jsou hotoví po všech stránkách, ti musejí po sezoně pryč, to ať tam fakt radši hrajou Henrique a navrátivší se Radonjić.

Reagovat
Pyroman

Ono vztahy v OM jsou asi všelijaký, Thauvin se prý moc nemusí s Payetem. Každopádně jsem někde četl, že se na prodloužení smlouvy moc netváří, ale jestli přijde někdo nový na lavičku, asi se to může ještě změnit. Payet a Germain jsou trosky no, Henriquemu by zas podle mě prospěla nějaká hostovačka, ale pak už by vám tam do útoku nezbyl skoro nikdo.

Reagovat
Israha

To jsem nečetl, ale dává mi to smysl. Thauvin je takový ten zarputilý vítězný typ, a vedle toho Payet s mentalitou génia, líného na krok. Ti si musejí nerozumět zákonitě . Ale nový trenér snad Thauvina přesvědčí, protože to je podle mě hráč, co ten klub fakt má rád a je tam jen frustrovaný sportovně. Payet mi přijde, že si jen užívá pohodku na jihu Francie. Henriqueho bych nechal, ale musí chodit hrávat aspoň třeba 20-30 minutovky, za pět minut na konci hotového zápasu si moc nečuchne. No nový kouč bude mít, co dělat.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jestli k vám chce jít Sampaoli a jestli bude chtít zůstat Thauvin tak jsou oba vrazi. Má Marseille vůbec nějaký ambice do další sezony opravdu zabojovat o tu LM? Příjdou ještě tak dva hráči na úrovní Milika at už jde o jakykoli post? Thauvina bych si uměl představit v těch týmech druhého sledu jako BVB nebo Sevilla třeba.

Reagovat
Israha

Tak letos už je LM nereálná, a EL taky, tam je strop páté místo. Posily mohou být reálné, pokud se pročistí kádr (je třeba se zbavit i velkých platů, např. u Strootmana).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele