24. kolo
07.02.2021 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille nezaváhalo ani na stadionu v Nantes

Pro svěřence Christopha Galtier se jedná o šestou výhru v řadě při famózním skóre 10:1. Severofrancouzský klub tak i po čtyřiadvaceti kolech zůstane na čele tabulky, s dvoubodovým náskokem před druhým Lyonem. Naopak Les Canaris neopustí barážovou pozici.

Stade de la Beaujoire viděl první přesný zásah už v 10. minutě. Po přízemním centru Jonathana Bamby z levého křídla se ve vlastní šestnáctce naprosto nedohodnul Andrei Girotto se spoluhráčem, z čehož vytěžil maximum okamžitou ranou na bližší tyč Jonathan David - 0:1. Nantes se ani za nepříznivého stavu nehnalo do žádných větších akcí.

Toho mohl ve 28. minutě využít Bamba, kdyby svůj přímý kop neposlal nad. Těsně před poločasovým odchodem do šaten si Luiz Araujo rozmyslel svůj úmysl střílet, protože si všimnul lépe postaveného Zekiho Celika, který svůj pokus bohužel pro LOSC zazdil. V každém případě hosté měli zápas zcela pod kontrolou a nic nenasvědčovalo tomu, že by to mělo být po změně stran jinak.

Tím spíše, že v devětačtyřicáté minutě chyběl Davidovi krůček k tomu, aby lépe zasáhnul Bradarićovu přihrávku před bránu. Také ve druhé půli byl až do svého překvapivého vystřídání hodně aktivní Jonathna Ikoné. Dát gól mu však tentokrát nebylo souzeno, protože od toho byl na hrací ploše jeho jmenovec David.

Jednadvacetiletý rodák z New Yorku, který však na reprezentační úrovni nastupuje v dresu Kanady, se podruhé prosadil osm minut před vypršením řádné hrací doby, když si v závěru rychlého brejku vyměnil balon s Renatem Sanchesem a levačkou mířil přesně k levé tyči - 0:2. V nastavení ještě Timothy Weah cílil do boční sítě.

FC Nantes předvedlo další nepřesvědčivý výkon. I proto, že skvělý zápas odehrál v dresu Lille obránce Sven Botman. Svěřenci Raymonda Domenecha příště zajíždějí k těžkému mači na Stade Raymond Kopa v Angers. Naopak Lille, které zatím nastřádalo čtyřiapadesát bodů, přivítá doma bojovně naladěný Brest.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
adam77

trapných komedianti 0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele