24. kolo
07.02.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG porazilo Marseille a nadále stíhá na čele tabulky Lyon a Lille

Hráči Paris Saint Germain zvládli prestižní duel na půdě Marseille a odvezli si výhru 2:0. Obhájce titulu rozhodl na Stade Vélodrome už během úvodní dvacetiminutovky. Jednu trefu přitom opět zařídil Kylian Mbappé. Ze střelců OM nikdo neměl svůj den, takže klub z přístavního města vinou vyrovnanosti horní poloviny tabulky klesl až na devátou příčku. Ovšem s tím, že má dva duely k dobru.

V 7. minutě se k hlavičce dostal Mauro Icardi, ale - jak se později ukázalo - teprve se zastřeloval. Za nějakých 120 sekund zahrávali domácí rohový kop, který se rázem proměnil ve smrtící protiútok v podání PSG. Marco Verratti posunul na Ángela Di Maríu, jenž přihrál do běhu Kylianovi Mbappému a v ten moment už obrana věděla, že to není dobré. Lídr tabulky střelců zblízka prostřelil Steva Mandandu a zaznamenal svůj šestnáctý gól v sezoně - 0:1.

Asistent u vedoucí branky se však záhy zranil a už v 11. minutě místo něj přišel na hrací plochu Pablo Sarabia, který zápas paradoxně také nedohrál. Marselle se snažila o odpověď, nicméně větším nebezpečím zaváněla pouze střela Gueyeho, kterou Sergio Rico vyrazil nad bránu. Takže znovu udeřili svěřenci Mauricia Pochettina.

Běžela čtyřiadvacátá minuta, když Alessandro Florenzi nacentroval z pravé strany na bližší tyč, kam si naběhl Mauro Icardi a z malého vápna hlavičkoval zcela zády k brance. Stínující Álvaro González možná ještě lehce tečoval. Každopádně tenhle oblouček se ideálně snesl pod břevno svatyně domácího týmu - 0:2.

Těžká situace pro výběr Nassera Largueta. Ve zbývajících pětašedesáti minutách před nimi stál téměř neřešitelný úkol - minimálně dvakrát skórovat a přitom ani jednou neinkasovat. Ve 29. minutě mohl po Germainově přihrávce snížit Florian Thauvin, jenže tohle zakončení nevyšlo podle představ. Následně pálil ostrými Leandro Paredes a míč možná škrtnul o brankovou konstrukci.

Ten samý fotbalista pak našel krajana Icardiho, který hlavičkoval těsně nad. Po změně stran se jako první osmělil Boubacar Kamara. S tímhle pokusem ale nemohl Rica vylekat. Po hodině hry přihrával zleva před bránu Layvin Kurzawa. Podivný souboj mezi Sakaiem a Icardim musel řešit videorozhodčí. Penalta ve prospěch hostujícího celku se nakonec nekonala.

V 65. minutě přišel na hřiště Neymar a 180 sekund poté sebou plácnul ve vápně na zem. Rozhodčí Bastien zůstal v klidu. Za necelých deset minut mohl zůstat v klidu i brankář ve službách PSG, jelikož Dimitri Payet ve spěchu přestřelil.

V 77. minutě to vypadalo, že klub z hlavního města Francie veze další pohromu. Kometa se sedmičkou na zádech však místo střely volila přihrávku Neymarovi, kterou ve správný čas uzmul González. Následně si s balonem ve své poslední akci před střídáním úplně nepotykal Sarabia. Přesto stihl najít Mbappého, jenž minul zařízení. V nastaveném čase ještě Payet zajel kopačkou do boku Verrattiho a bez předchozího napomenutí byl vyloučen. Na výsledku se už ale nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele