24. kolo
07.02.2021 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Saint-Étienne (© AFP)

ASSE s velkou porcí štěstí porazilo Mety

O jedinou branku utkání se totiž postaral hostující obránce John Boye, přičemž ale cílil do nesprávné sítě. Les Verts tak zase o kousek poskočili od barážové příčky, zatímco Les Grenats přišli o možnost atakovat pohárové umístění.

V 10. minutě přitom pozdější smolař zápasu předvedl velice obětavý zákrok, když zblokoval střelu Mahdiho Camary. Ve 14. minutě zahrával přímý kop z dobré pozice Romain Hamouma. Balon skončil na levé tyči, od níž se odrazil do té pravé. Ghanský bek ve snaze dostat ho do bezpečí neodhadnul dráhu a kolenem jej trknul za brankovou čáru. Nutno dodat, že manévroval přímo na ní, takže to měl nesmírně složité - 1:0.

V té době pochopitelně nikdo na Stade Geoffroy-Guichard ještě nevěděl, že tohle bude jediná branka zápasu. Tím spíše, že v minutě devatenácté mohl hlavou přidat druhý gól Anthony Modeste. Host z německého Kölnu však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Ten samý hráč to zkoušel i ve 35. minutě, opět bez Oukidjovy nutnosti zasáhnout.

Následně se osmělil Kapverďan Vagner. Jessy Moulin měl situaci zcela pod kontrolou. Ve druhém poločase nebyly vyložené příležitosti k vidění. Obě mužstva předváděla až podprůměrný fotbal, který doprovázely nepřestnosti a absence kreativity. Až v 80. minutě se po rozehrání standardky a dvojím prodloužení hlavou dostal k zakončení stejné části těla Pape Cissé. Alexandre Oukidja kulatý předmět bezpečně lapil do svých rukavic.

Mety měly dost času na to, aby s nepříznivým výsledkem něco udělali, nicméně tenhle duel je evidentně nezastihnul v nejlepší pohodě. V příštím kole přijede na Stade Municipal Saint-Symphorien Racing Strasbourg, tedy pro Les Grenats velice vítaný soupeř. AS Saint-Étienne bude hrát o další body v Roazhon Parku v Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele