24. kolo
07.02.2021 15:00 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

Gaetan Laborde (© AFP)

MHSC porazili Dijon a slaví tak první výhru po devíti zápasech

Všechny čtyři branky přitom vsítili svěřenci Michela Der Zakariana až po změně stran. Do jisté míry jim situaci ulehčil Senou Coulibaly, který byl po druhé žluté dvacet minut před koncem vyloučen. DFCO tedy nadále zůstává v sestupovém pásmu.

Na Stade de la Mosson se poprvé změnil stav v 5. minutě. Centr Bersanta Celiny od rohového praporku doplachtil přesně na hlavu Senoua Coulibalyho - 0:1. O to více mohlo domácí mrzet, že nějakých šedesát sekund předtím neproměnili hned dvě dobré šance. Následovala pasáž spojená s nepřesnostmi.

Až ve 32. minutě to vypadalo, že se Andymu Delortovi podařilo vyrovnat. Rozhodčí Frank Schneider si však všimnul, že domácí útočník zakončil rukou. V závěru poločasu ještě musel Jonas Omlin vyrážet nebezpečný lob. Hosté naopak v závěru první půle přečkali ještě jednu nepříjemnou situaci. V ten moment asi málokdo čekal, že by po změně stran mohlo padnout hned pět gólů.

Ten první si Gaëtan Laborde schoval už na 48. minutu, když k němu na bližší tyč propadnul přízemní centr od rohového praporku, ale nadvakrát se mu ho podařilo z bezprostřední blízkosti uklidit na místo určení - 1:1. Ani tedy nevadilo, že této trefě předcházel výborný Racioppiho zákrok proti šanci Delorta.

V 56. minutě se la Paillade ujali vedení. Laborde ve vápně jednoduchou kličkou oklamal hned tři obránce, načež sám před gólmanem nezaváhal a prosadil se střelou na vzdálenější tyč - 2:1. Po dalších pěti minutách přišla řada na Téjiho Savaniera, přičemž Laborde tentokrát přihrával, byť to zřejmě nebylo chtěné. V každém případě Savanier byl u balonu o chloupek dříve, než kolega Mihailo Ristić a jeho tvrdá pravačka skončila za zády Anthonyho Racioppiho - 3:1.

Neuběhlo ani deset minut, když Senou Coulibaly jako poslední instance zastavil unikajícího protihráče a musel se pakovat ze hřiště. V 72. minutě skórovali domácí znovu, jenže tahle branka nemohla platit kvůli ofsajdu. V 86. minutě se v soupeřově vápně ocitli na zemi Moussa Konaté a Pape Diop. Rozhodčí nakonec odpískal faul na druhého jmenovaného, přičemž to byl ten první, kdo z penalty snížil na 2:3.

Nicméně poslední slovo měli borci ze stadionu Allianz Riviera. Po dlouhém centru ze standardní situace se k míči před bránou dostal Petar Škuletić a jeho bleskurychlé zakončení ze čtyř metrů přineslo výsledku jeho finální podobu - 4:2. Šťastný střelec se svými spoluhráči za týden vyráží do Lyonu. Dijon doma v důležitém klání přivítá sestupem rovněž velmi ohrožený Nîmes Olympique.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele