Ligue 1 - preview 24. kola

06.02.2021, 08:46, aktualizováno 07.02.2021, 08:31
Previews
Třaskavý souboj mezi Marseille a Paris Saint Germain nabídne dnes večer francouzská Ligue 1. Hosté přijíždějí nezvykle až z pozice třetího týmu tabulky, domácí jsou na tom ale ještě hůř. Z posledních devíti zápasů vyhráli jediný, což je sestřelilo až na devátou příčku. Kromě toho se hraje dalších šest zápasů. Druhé Lille se představí v Nantes, čtvrté Monaco vyráží do Nimes...
Stade Brestois - Girondins Bordeaux  (neděle 13:00)
Ukázalo se, že Bordeaux na měření sil s těmi nejlepšími možná nemá potřebné kvality. Po soubojích s Lyonem a Lille, usilujícími o titul, pro ně přichází na řadu utkání s Brestem, který by měl být dle papírových předpokladů pro Les Girondins snadněji rozluštitelnou hádankou. Domácí ve vloženém kole utnuli sérii čtyř porážek v řadě a vydolovali remízu ve Štrasburku.

Hosté ani po dvou nedávných neúspěších vyloženě neztratili kontakt s příčkami zaručující evropské poháry pro další ročník. Obránce Laurent Koscielny si uvědomuje, že další ztráta by však mohla přinést již dramatičtější scénáře. "Bude zajímavé nás sledovat, jak se vypořádáme s těmi dvěma prohrami. Musíme být důslednější. Ve velkých hrách platíte za své chyby," řekl.

Do určité chvíle netrápily FCGdB v podstatě žádné potíže s absencemi. Jenže teď jako by se mu marodka přece postupně dost nepříjemně zaplňovala. Na ní se nedávno na delší dobu dostal Otávio, jenž si přetrhl achilovku, potom i Mehdi Zerkane, jehož trápí poranění stehna, a nově, též kvůli svalovým problémům, bude chybět celkem až na čtyři týdny Youssouf Sabaly.

Pět bodů dělilo Bordeaux před tímto víkendem od pátého Rennes, pouhé tři například od šestých Mét. "I když jsme v posledních dvou kolech zůstali na nule, musíme být pozitivní," povídal Koscielny. "Před zápasy s Lyonem a Lille jsme byli plni sebevědomí. Potřebujeme zkrátka načít novou šňůru solidních výsledků. Duel v Brestu bude každopádně hodně složitý."

Bretaňský výběr v novém roce spíše strádá, porazit dokázal pouze Nice, přičemž před pár dny nebyl daleko od dalšího nezdaru v Alsasku. Celkově nicméně Les Pirates zatím naplňují své ambice, drží se totiž poměrně dostatečně daleko od sestupového pásma. I v nynějším střetnutí by měli postrádat pořád jenom jednoho zdravotně indisponovaného hráče, a to Denyse Baina.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur - Pierre-Gabriel, Chardonnet, Hérelle, Perraud - Le Douaron, Belkebla, Lasne, Faivre - Cardona, Mounié
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Kwateng, Baysse, Koscielny, Benito - Adli, Bašič - Oudin, Ben Arfa, Kalu - Hwang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.36 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Dijon FCO  (neděle 15:00)
Alespoň částečnou útěchu přinesla Montpellieru minulá remíza na půdě rozdováděných Mét. Přerušil tak sérii tří zápasů bez bodového zisku, pořád ovšem dlouho čeká na jakékoli vítězství, konkrétně hovoříme o devíti kolech v řadě. Dijon by mohl představovat soupeře, který je k poražení, vždyť burgundský výběr je až na předposledním místě tabulky.

Už třikrát po sobě svěřenci trenéra Davida Linarése padli, ve středu tomu bylo proti Lyonu. Jakoby prohra v důležitém měření sil s Lorientem jeho družinu psychicky srazila, nutno ovšem připomenout, že následně i proti Lille plnila roli jasného outsidera. Každopádně oproti poslednímu Nîmes je lepší jen vlivem lepšího skóre. Potřebovala by už vážně jakkoli zabrat.

Dijon by měl být na Stade de la Mosson v téměř kompletním složení, zdravý je totiž konečně Aníbal Chalá. Naopak na marodku opětovně přibyl Roger Assalé, který bude mimo hru až tři týdny. "Pro mě je důležitá odpověď hráčů na ty tři nedávné neúspěchy. Musíme prostě ukázat, že máme bojovného ducha, že tu šňůru chceme přerušit," burcoval kabinu Linarés.

Ani domácí lodivod Michel Der Zakarian nemá výraznější potíže s absencemi, do hry se mu navíc po suspendaci vrací brankářská jednička Jonas Omlin a po svalových problémech taktéž Andy Delort. Poranění kotníku utrpěl Ambroise Oyongo, jehož nástup je tak nejistý. "Náš sok má velmi dobrý tým. I když se mu teď nijak nedaří, v útoku umí dost zlobit," varoval Linarés.

Mužstvo La Paillade se naposledy z výhry radovalo v půlce prosince loňského roku na hřišti Lens, od té doby získalo pouhé tři body. "Poslední remíza z Mét byla dobrým výsledkem," nečertil se Der Zakarian. "Mohli jsme dokonce i vyhrát. Předvedená hra měla zpátky svou kvalitu. Musíme se pokoušet bojovat hlavně jako tým. Každý se musí zapojovat do napadání."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Pedro Mendes, Hilton, Congré - Souquet, Mollet, Le Tallec, Savanier, Ristič - Mavididi, Laborde
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Racioppi - Boey, Écuélé Manga, Coulibaly, Ngonda - Ndong, Lautoa, Marié - Ebimbe, Mama Baldé, Celina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.83 - 5.04
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - Angers SCO  (neděle 15:00)
Až ve druhé polovině tabulky se plácá OGC Nice, které bude mít tentokrát za úkol získat všechny body proti Angers. První duel v listopadu skončil jasnou výhru "Les Aiglons" 3:0, ale tehdy se domácí nacházeli v úplně jiném rozpoložení.

V Nice se toho za tu dobu stalo hodně a nejvýraznější změna se udála na postu hlavního trenéra. Patricka Vieiru nahradil kvůli neuspokojivým výsledkům jeho asistent Adrian Ursea. Výsledky se ale moc nezlepšily, Nice se stále plácá až ve druhé polovině tabulky a boj o evropské poháry se nekoná a asi už konat nebude.

Nice slavilo výhru v novém roce pouze jednou na hřišti RC Lens, ale od té doby zase dvakrát prohrálo. Před týdnem svedlo statečný boj v derby s Monakem, kterému podlehlo těsně 1:2.

Až o osm bodů více má v tabulce SCO Angers. Po výhře nad Nimes 3:1 získalo cenný bod i z Remeše a po dvou zápasech bez porážky si pojistilo umístění v první polovině tabulky. Angers zvítězilo na jihu Francie naposledy v roce 2017 a šlo vlastně o jedinou výhru v Allianz Riviéře v historii. Oba celky se spolu utkávají s přestávkami od roku 2000 a Nice má v této bilanci navrch.

Domácím ještě stále chybějí opory Reine-Adélaïde, Atal, Dante a Danilo. V tomto směru budou mít hosté výhodu protože jejich jedinou absenci představuje Ebosse.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Kamara, Saliba, Todibo, Lotomba - Schneiderlin - Gouiri, Lees-Melou, Boudaoui, Lopes - Dolberg
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Manceau, Traoré, Thomas, Doumbia - Coulibaly, Mangani - Thioub, Lage, Boufal - Diony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.25 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Nîmes Olympique - AS Monaco  (neděle 15:00)
Už několik týdnů v řadě paběrkuje Nîmes v sestupovém pásmu, aktuálně je dokonce poslední, a tak se vedení klubu rozhodlo pro odvolání trenéra Jéromeho Arpinona. Pod velením nově zvoleného Pascala Plancqueho pro něho nebude vůbec snadné uspět zrovna proti svému jihofrancouzskému sousedovi, Monaco se totiž v lednu rozjelo na plné obrátky.

Třetím rokem po sobě působí "Krokodýli" na nejvyšší úrovni, teď jim ovšem reálně hrozí pád do Ligue 2. Domácí se navíc v uplynulých měsících zmítali ve finančních potížích, třeba prezident klubu Rani Assaf prohlásil, že na výplaty má jen do března. Protože však Canal+ přece předal požadovanou sumu za televizní práva, mohlo si Nîmes dovolit nepropouštět.

Arpinon měl smlouvu ještě na dalších osmnáct měsíců, musel být tedy nakonec odškodněn. A právě uvolněné peněžní prostředky k tomuto účelu dobře posloužily. Jeho nástupce Plancque zastával doteď funkci asistenta, není přitom jasné, zda sedmapadesátiletý Francouz, jenž naposledy jako hlavní kouč vedl Niort, bude stálou akvizicí či pouze chvilkovým řešením.

Ve vloženém kole Nîmes nestačilo na favorizované PSG a nyní narazí na celek, který po Novém roce nasadil doslova zběsilé tempo. Ve středu zvládl derby o Azurové pobřeží proti Nice. "Potřeboval jsem na čas na to, aby mužstvo vstřebalo určité automatismy. Museli jsme toho opravdu dost změnit. Pracujeme na sobě den po dni," uvedl hostující stratég Niko Kovač.

Jeho tým vyhrál už šestkrát po sobě, v posledních osmi utkáních urval parádních dvaadvacet bodů a výrazně šlape na paty vedoucí trojici ve složení Lille, Lyon a PSG. "Naší ambicí je přecházet do útoku co nejrychleji, abychom co nejdříve získali balón zpátky. Držením míče šetříte energii. Rozestavení 4-4-2 je všem našim hráčům zcela jasné," dovysvětloval Kovač.

Domácím by i nadále měla chybět trojice zraněných, zdravotně v nepořádku jsou pořád Pablo Martinez, Loïck Landre a Sidy Sarr. Hostům se naopak již definitivně dal do kupy Cesc Fàbregas a chybět bude najisto pouze Gelson Martins. Otazník ještě visí nad startem Benoita Badiashileho, který v souboji s OGCN údajně utrpěl lehčí šrám a trénoval s určitým omezením.
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Reynet - Alakouch, Briancon, Deaux, Meling - Fomba, Cubas - Ferhat, Benrahou, Ripart - Koné
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Sidibé, Disasi, Maripán, Caio Henrique - Aguilar, Tchouaméni, Fofana, Golovin - Ben Yedder, Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.95 - 5.03 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Saint-Étienne - FC Metz  (neděle 15:00)
Místo boje o záchranu se Mety rozhodly zaútočit na evropské poháry a z šestého místa dotírají na páté Stade Rennes. Za deset kol prohrály jen jednou a v takové formě se představí na stadionu Geoffroye Guicharda v Saint-Étienne, kterému se naopak příliš nedaří.

V tuto chvíli je Saint-Étienne z nejhoršího venku, ale boj o záchranu tím ještě nekončí. Čtyři body náskok na osmnáctý Lorient je v tuto chvíli pozitivním faktem, ale ruku na srdce - od jednoho z nejúspěšnějších týmů Francie je to secsakramentsky málo. Saint-Étienne neprožívá dobré období a zatím se mu pod Claudem Puelem tolik nedaří. Světlem na konci tunelu by mohla být těsná výhra na půdě Nice podpořená plichtou s FC Nantes.

Takovou formu od Met málokdo čekal. Tým, kterému se predikoval záchranářský boj si vyskakuje a v tuto chvíli reálně pomýšlí na evropské poháry. Nedávná výhra v Brestu byla už devátou v sezoně, což staví Mety na šesté místo tabulky Ligue 1. V týdnu Mety sice nevyhrály, ale remíza s Montpellierem není žádnou katastrofou.

Oba celky se moc dobře znají, odehrály spolu spousty zápasů a především v posledních letech mají více navrch Mety. Les Verts porazily čtyřikrát v řadě, z toho letos v říjnu brankami Boulayi a vlastence Sissoka.

Saint-Étienne bude chybět čtveřice hráčů - Boudebouz, Silva, Macon a Sissoko. A stejný počet schází i soupeři. Mety musí oželet starty Cabita, Pajota, Nianeho a Nguetta.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin - Trauco, Cissé, Moukoudi, Debuchy - Bouanga, Neyou, Camara, Hamouma - Modeste, Nordin
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Úkkídžá - Bronn, Kouyate, Fofana - Centonze, Angban, Maïga, Udol - Boulaya - Yade, Iseka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.28 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Lille OSC  (neděle 17:00)
Zpátky na první místo před Lyon se bude chtít vrátit Lille. "Dogy" budou na Stade de la Beaujoire jasným favoritem, ale dlouhá série domácích bez vítězství přeci jenom nevěstí nic dobrého. Nantes je odhodláno negativní sérii konečně přerušit a jemu jedno, že v cestě stojí vedoucí tým Ligue 1.

Fanoušci FC Nantes čekají na výhru už opravdu dlouho. Nedočkali se jí ani minulý týden proti Saint-Étienne a vlastně už pomalu neví jak to je pocit. "Kanárci" se radovali naposledy 8. listopadu na půdě Lorientu a od té doby se výsledkově trápí. Zatím nepomohla ani změna trenéra. Raymond Domenech sice dovedl reprezentaci Francie do finále MS 2006, ale s Nantes se mu nedaří.

V době kdy byl Domenech reprezentačním koučem pochází i poslední domácí výhra FC Nantes nad Lille. Světe div se, ale "Kanárci" doma opravdu od roku 2004, tedy šestnáct let, "Dogy" neporazili. Před pěti lety sice dokázali zvítězit v Lille, ale to byla napříč vzájemnými zápasy světlá výjimka. Nantes motivace a odhodlání rozhodně nechybí, ale bude to stačit na lídra soutěže?

Lille svádí boj o čelo se svými konkurenty PSG a Lyonem. V těsném závěsu je také AS Monako, se kterým se musí počítat. Několikrát už bylo napsáno, že Lille má v této sezoně velkou formu. Dosud padlo jen dvakrát a patnáctkrát slavilo vítězství. V tuto chvíli drží svěřenci Christophera Galtiera pětizápasovou šňůru výher a šestý "korálek" chtějí navléknout na Loiře.

Oba tábory se mohou opřít o své kádry. Na straně domácích je mimo hru pouze potrestaný Pallois, zatímco u Lille je nejistý start tureckého útočníka Buraka Yilmaze.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Traoré, Castelletto, Girotto, Corchia - Blas, Touré, Louza - Simon, Muani, Coco
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Djaló, Botman, Bradarić - Araújo, André, Xeka, Bamba - Yazici, David
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.94 - 3.62 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Už dvakrát letos došlo na souboj dvou odvěkých francouzských rivalů Marseille a PSG. A zatímco loni v září se jihofrancouzskému celku podařilo po dlouhých dvaceti utkáních svého soka skolit, v lednové bitvě o Francouzský Superpohár očekávaně uspěl pařížský gigant. I nyní bude plnit roli favorita, především kvůli stále dost mizernému rozpoložení tábora OM.

Všichni doufají, že Le Classique nebudou provázet žádné problémy s fanoušky. Možná štěstí, že pandemie koronaviru neumožňuje vstup diváků na stadion. Ti marseillští totiž minulý týden nadělali velkou neplechu, nespokojeni vtrhli do tréninkového centra Olympique, a duel s Rennes tak byl tak odložený. Přitom zápas s PSG by byl v tomto ohledu ještě rizikovější.

Domácí prožívají opravdu hodně krušné časy. Teprve před pár dny mužstvo opustil trenér André Villas-Boas, a to kvůli velkým neshodám s vedením, a tak středeční klání vloženého kola musel odkoučovat Nasser Larguet, současný šéf mládežnických týmů Les Phocéens. Ten si mimo jiné svou úlohu v ostře sledovaném měření sil s největší pravděpodobností zopakuje.

Olympique se totiž stále marně snaží najít jakoukoli náhradu za propuštěného portugalského stratéga. Oslovila prý Luciena Favreho, Maurizia Sarriho či Jorgeho Sampaoliho. Zatím se však bafuňáři oficiálně nedohodli na spolupráci s nikým. Atmosféra v klubu opravdu není na nejpohotovější úrovni, zrovna před tímto derby se horší časy nenaplánovaly nejideálněji.

Aspoň pozitivní zprávou pro Marseille jsou návraty hned čtyř suspendovaných, Pape Gueye, Leonardo Balerdi, Michaël Cuisance i Saif-Eddine Khaoui si totiž již odpykali svoje karetní tresty v minulém střetnutí v Lens. Larguet jinak zřejmě stále nebude moci počítat s Jordanem Amavim a Valentinem Rongierem, v optimální kondici není nová posila Olivier Ntcham.

Les Olympiens budou muset přijmout pozici outsidera, i když se letos mnohokrát potvrdilo, že PSG může zkrátka zaváhat. "Psychicky i fyzicky jsme byli v uplynulých týdnech vážně otřeseni," přiznával dočasně zvolený marseillský šéf lavičky. "Došlo tu k těžkým událostem. Já však cítím na tréninku, že je mužstvo motivované, nejen proti PSG. Jsme profesionálové."

Hosté nemají ani náhodou vyřešenou otázku zisku titulu v Ligue 1, jako tomu bylo v letech předchozích. Aktuálně o kousek zaostávají za Lille i Lyonem, zezadu se přitom na ně tlačí pekelně hladové Monaco. "Budeme muset hrát naplno celých devadesát minut, jako bychom byli ve finále Ligy mistrů. Tyhle zápasy jsou vždy speciální," ujišťoval Mauricio Pochettino.

Pařížský stratég bude již moci počítat s klíčovým článkem své sestavy, disciplinární trest totiž vypršel Neymarovi po výhře nad Nîmes. Možná že k dispozici už mu budou Marco Verratti i Abdou Diallo, otázkou je, jestli se uzdraví z nemoci COVID-19. Nejistý je start u Keylora Navase, Marquinhose a Colina Dagby, mimo hru jsou pak určitě Juan Bernat i Ander Herrera.

Byť si oba kluby většinou nikdy nic moc nedarovaly, Pochettino vyjádřil lítost nad situací svého soupeře. "Jsem smutný z toho, co se v Marseille děje. Andrého Villase-Boase dobře znám, narazili jsme na sebe, ještě když jsem byl v Tottenhamu," prozradil. "Nikdy nemůžete předvídat, co se v Le Classique stane. Derby je důležité jak pro hráče, tak pro naše fandy."
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Pol Lirola, Álvaro González, Čaleta-Car, Sakai - Thauvin, Kamara, P. Gueye, Payet - Benedetto, Milik
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sergio Rico - Florenzi, Kehrer, Kimpembe, Kurzawa - I. Gueye, Paredes - Di María, Neymar, Mbappé - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.77 - 4.98 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Lorient - Stade Reims  (sobota 17:00)
Lednové potíže s koronavirem překonali fotbalisté Lorientu opravdu se vší parádou. Zvládli velmi náročný program, porazili v klíčovém souboji o záchranu Dijon, následně senzačně skolili PSG a ve středu uhráli velmi cennou plichtu v bretaňském derby proti Rennes. Ani Remeš ale nebude pro domácí představovat vůbec snadnou zkoušku. Také ona je ve formě.

Les Merlus se sice nacházejí na osmnácté barážové pozici, od sedmnáctého Nantes je však dělí pouze o kousek horší skóre. A navíc mají ještě jeden mač k dobru. "Prožívali jsme slabší chvíle v uplynulých týdnech. Pořád jsme se vzdávali, klopili hlavy dolů. Nikdy jsme ovšem nebyli zlomení. Změny nám pomohly vdechnout nový život," uvedl Christophe Pélissier.

Před pár dny se pro jeho tým nevyvíjela bitva proti lokálnímu rivalovi nijak dobře, nakonec přesto urval aspoň bod. "Myslím si, že jsme si ho zasloužili," pokračoval domácí šéf lavičky. "Jen nás trochu mrzelo, že na konci jsme měli dvě či tři šance, díky kterým jsme mohli dokonce vyhrát. Tenhle fakt poukazuje na skutečnost, jakou energií disponujeme," těšilo ho.

Remeši se od půlky prosince opravdu náramně daří. V posledních devíti případech našla přemožitele jen jednou, a to toho v podobě aktuálně vedoucího Lille. Ve vloženém kole Les rouges et blancs plichtili s Angers. "Uchováváme si skvělou sérii, jsme stále silní. Opětovně jsme udrželi čisté konto, už potřetí v řadě," povídal spokojeně hostující lodivod David Guion.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Dreyer - Mendes, Gravillon, Laporte, Hergault - Chalobah, Lemoine, Abergel - Laurienté, Moffi, Wissa
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Foket, Faes, Abdelhamid, Konan - Berisha, Moreto Cassama, Chavalerin - Touré, Dia, Cafaro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.26 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Racing Strasbourg  (sobota 19:00)
Zaváhání z půlky ledna proti Métám je v Lyonu evidentně zapomenuto. Od té doby získal na své konto tři vítězství v řadě, udržuje kontakt s vedoucí příčkou a míní svou slušnou formu potvrdit i v souboji se Štrasburkem. Ten v uplynulých třech kolech urval pouhé dva body, nachází se v dolní polovině tabulky a není stále nijak daleko od tížícího sestupového pásma.

Pro Olympique je velmi klíčové, že ho prakticky po celou sezónu netrápí žádné mnohačetné absence. Před každým zápasem se počítají v podstatě pouze v jednotkách prstů jedné ruky, zdravá je i nadále důležitá útočná trojka ve složení Memphis Depay, Karl Toko Ekambi a Tino Kadewere, která se dohromady podílela na třiceti brankách z celkových čtyřiceti sedmi.

Ačkoli v rámci vloženého kola na půdě Dijonu se ovšem ani jeden z tří zmíněných neprosadil, z Burgundska přivezli Les Gones domů nakonec vítězství. Rodilo se však ztěžka. "Trochu nám chybělo odhodlání více zaútočit, některé šance jsme navíc neproměnili. Neměli jsme čisto v hlavách, proto se nám duel neusnadnil," mluvil o nevalném výkonu kouč Rudi Garcia.

Kritika z jeho úst byla přece jenom na místě. Pro celkové úspěchy je výkonnost KTM, jak je občas této ofenzivní trojici přezdíváno, zásadním faktorem. "Očekávám od nich lepší vystoupení," potvrzoval Garcia. "Pokud jde o tabulku, bylo pro nás důležité Dijon porazit. Zbývá ještě spousta utkání, blíží se i Coupe de France. Musíme pokračovat ve sbírání bodů."

Nespokojenost u domácího stratéga nezavládla jen u Depaye, Toka Ekambiho a Kadewereho, ale rovněž u levého obránce Maxwela Corneta. Je otázkou, jestli se nyní objeví v základní sestavě, Garcia totiž připustil, že ve středu ho stáhl ze hry dolů před přestávkou právě kvůli jeho bídnému představení. Na jeho post je tak nejžhavějším kandidátem Mattia De Sciglio.

Štrasburk vstoupil do nového roku třemi výhrami v řadě, jenže od té doby pocit triumfu neprožil. Naposledy plichtil s Brestem, přičemž rozhodující branku inkasoval až v samém závěru. "Byli jsme zklamaní. Utrpěli jsme ovšem dobrou lekci," konstatoval hostující lodivod Thierry Laurey. "Nebyli jsme prostě dostatečně disciplinování. Ztratili jsme koncentraci."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Dubois, Marcelo, Diomande, De Sciglio - Caqueret, Thiago Mendes, Aouar - Kadewere, Depay, Toko Ekambi
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kawašima - Caci, Koné, Djiku, Carole - Sissoko, Aholou, Liénard - Thomasson - Diallo, Ajorque
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.49 - 9.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Stačila dvě nepříliš vydařená kola a najednou fotbalisté Rennes ztrácejí půdu pod nohama, co se týče dohánění manka na čtvrté Monaco. Do karet jim určitě nenahrála ani famózní forma knížecího celku, a tak se ztráta na něj vyšplhala už na propastných osm bodů. Přerušit svou sérii dvou zápasů bez výhry v Lens nebude pro bretaňský výběr zajisté vůbec jednoduché.

Domácí se totiž jakožto navrátivší se nováček Ligue 1 prakticky neustále pohybují v horní polovině tabulky a vedou si nadmíru dobře. V posledních pěti ligových utkáních prohráli jen jednou, v rámci vloženého kola remizovali s Marseille. "Není naší DNA dívat se komukoli do očí s bázlivostí," ujišťoval Franck Haise, kouč Sang et Or. "V tuhle chvíli hrajeme slušně."

Pro Lens byla před startem této sezóny prvořadá záchrana. S přehledem můžeme už nyní konstatovat, že s těmito starostmi by se vážně nemělo potýkat. Aktuálně je přitom ve hře ještě meta vzácnější, se kterou se rozhodně předem nepočítalo, a to postup do evropských pohárů. "Hlavní cíle máme zajištěné. Musíme hledat motivaci jinde," uvedl obránce Jonathan Clauss.

Rennes evidentně nezvládá neúprosné tempo vedoucí čtyřky, ačkoli ještě před novým rokem disponovalo po vypadnutí z Ligy mistrů velmi solidními rezultáty. Jenže po Vánocích přišel na řadu propad. Od ledna urvalo jen jednu výhru, a to v derby s Brestem. Nutno každopádně podotknout, že oproti ostatním protivníkům z čela tabulky má k dispozici ještě mač k dobru.

Ve středu nebyli hosté daleko od skalpu svého lokálního rivala z Lorientu, nakonec se ale urodila plichta. "Nebyli jsme na dostatečné úrovni," hodnotil minulý souboj trenér Julien Stéphan. "Jestli jsme byli nekoncentrování či špatně aplikovali herní prvky, nevím. Musíme nicméně odteď předvádět kvalitnější vystoupení. Naši pátou pozici chce urvat mnoho týmů."
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Badé, Medina - Clauss, Doucouré, Cahuzac, Sylla - Kakuta - Kalimuendo, Sotoca
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Salin - Soppy, Da Silva, Aguerd, Dalbert Henrique - Del Castillo, Camavinga, Martin, Terrier - Grenier - Guirassy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.16 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC23156240:1551
2.Olympique Lyon23147247:2049
3.Paris Saint-Germain23153553:1448
4.AS Monaco23143646:3245
5.Stade Rennes22107531:2437
6.FC Metz2398628:2135
7.RC Lens23105834:3335
8.Angers SCO23104929:3434
9.Olympique Marseille2196629:2433
10.Girondins Bordeaux2395926:2732
11.Montpellier HSC23851035:4229
12.Stade Reims2377930:3128
13.Stade Brestois23831235:4327
14.OGC Nice22751024:3126
15.Racing Strasbourg23741232:3625
16.AS Saint-Étienne23581022:3623
17.FC Nantes233101022:3719
18.FC Lorient22541327:4319
19.Dijon FCO23291215:3215
20.Nîmes Olympique22431517:4715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

Nagatomo, Germain, Payet...to je odvaha, nastoupit proti PSG v osmi lidech

Reagovat
juninho8

Ja že si pozriem emotívny zápas, kde bude snáď OM držať dlho remízu, PSG budú nervózni a bude to zaujímavé. Až príde 9 minúta, a z výhody rohu ukážková nevýhoda...a je po mojich plánoch

Reagovat
Israha

Jak jsem předpokládal, hrajeme v osmi. Nebo vlastně v devíti, protože Payet aspoň je u špatně kopaných standardek a ztrácí míče, ale je tam. Germain a Nagatomo neexistují. Krajní beci PSG vlastně ani nemusí bránit, stopeři to pokryjou sami, a vepředu ta kvalita na jejich straně je tak velká, že jim stačí ty dvě šance, co měli, na dva góly.

Reagovat
juninho8

No to si trafil. Germain je úplne nulový. A ten komentátor na Nova Sporte zase trepe 2 na 3. Aj o ňom. Ako sa z Payeta ktorý bol možno v top 3 na svete v kopaní standardiek stane niekto kto nekopne ani len jednu poriadne? Tá rýchlosť Mbappeho je neskutočná. To už sa ťažko zastavuje. Ten druhý gól najlepšie vystihne tá múdrosť že na posrateho aj hajzel spadne. Iccardi nemá ani tušenie ako to nasmeroval tam kde to nasmeroval. Celkovo ale je to prechádzka ružovým sadom zatiaľ pre PSG...

Reagovat
Israha

Nedávno jsem viděl statistiku vytvořených šancí v evropských ligách, tuším za poslední dekádu to bylo vyhodnoceno. Payet tu tabulku vedl, měl snad o stovku více, než Messi, KDB nebo Özil. Kam tento hráč po skvělé loňské sezoně zmizel, a koho tam nastrčili místo něj, to nechápu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele