24. kolo
07.02.2021 15:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Aleksandr Golovin (© AFP)

Sedmigólová přestřelka v Nîmes vyšla lépe pro Monaco

V divácky velice atraktivním duelu se blýsknul hattrickem Alexandr Golovin. Díky němu knížecí klub jistojistě setrvá i po čtyřiadvaceti kolech na pohárové příčce. Naopak Les Crocodiles nacházíme až na samotném chvostu tabulky.

Na první branku se na Stade des Costiéres nemuselo čekat nikterak dlouho. Už po dvou minutách a šestadvaceti sekundách uklízel Golovin ve skluzu centr Fodé Ballo-Tourého z levé strany - 0:1. Ruský reprezentant se podruhé prosadil ve 12. minutě. Opět centroval z levé strany Ballo-Touré. Golovin měl dost prostoru na zpracování a následně vše - ač z úhlu - vyřešil nechytatelnou ranou pod břevno - 0:2.

Třetí trefu, která padla v 18. minutě, sudí Clément Turpin po konzultaci s VAR neuznal kvůli ofsajdu. Ve třiadvacáté minutě přišla řada na domácí tým. Zinedine Ferhat vracel ve vápně od brankové čáry před bránu, kde se ocitnul zcela osamocený Lucas Deaux, na jehož přízemní střelu byl Benjamin Lecomte krátký - 1:2.

Ve dvaatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Renaud Ripart trefil z úhlu vzdálenější (levou) tyč, od které se kulatý předmět odrazil k Zinedinu Ferhatovi, jenž nejprve zpracovával, aby mohl přesněji zakončovat - 2:2. Do konce úvodního dějství už přibližně stovka diváků na stadionu gól neviděla, třebaže k němu bylo v závěru dvakrát nakročeno.

Florian Miguel stál na malém vápně, když k němu přiletěl balon. Bohužel pro obránce Nîmes těsně před ním poskočil, takže monackou svatyni minul. Na opačné straně Alexandr Golovin pobídnul před bránou si nabíhajícího Sofiana Diopa, jehož ve vyložené příležitosti vskutku famózně vychytal Baptiste Reynet.

V 62. minutě byl Golovinův hattrick dokonán. Bývalý hráč CSKA Moskva se chopil rozehrávky standardní situace z úctyhodné vzdálenosti. Všichni včetně gólmana patrně očekávali centr, nicméně míč ve vzduchu nikdo nezasáhnul. Namísto toho se zastavil až v síti - 2:3. Další jistotu přidal v 78. minutě do té doby prakticky neviditelný Kevin Volland.

Kdo jiný, než Golovin mu servíroval přihrávku za obranu a německý útočník volil tváří v tvář Reynetovi lehoučký lob - 2:4. Avšak Krokodýli přispěchali s odpovědí už za nějakých 180 sekund. Přímý kop střídajícího Niclase Eliassona z necelých dvaceti metrů skončil přesně v pravé šibenici monacké svatyně, kterou hájil Benjamin Lecomte - 3:4. Ve zbývajících minutách už další branky k vidění nebyly, a to ani na jedné straně.

Svěřencům Nika Kovaće může tenhle výsledkem před utkáním se sestupem ohroženým Lorientem ještě více zvýšit sebevědomí. Už takhle dělí oba celky v tabulce šestadvacet bodů (pravda, Les Merlus mají zápas k dobru). Nîmes Olympique se pokusí s velmi nepříznivou situací něco udělat za týden v důležitém střetnutí na stadionu v Dijonu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele