24. kolo
07.02.2021 13:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest zásluhou výborného závěru vyzrál na Bordeaux

Historie se svým způsobem opakovala, jelikož v týdnu Les Pirates prohrávali o dva góly se Strasbourgem, aby ve finále odvezli z Alsaska bod. Utkání si kouč Jean-Louis Gasset patrně dostatečně nenastudoval. A dost možná i kvůli tomu připisuje jeho tým desátou porážku v sezoně.

Na Stade Francis-Le Blé začaly padat branky až po změně stran, ale to neznamená, že by bylo úvodní dějství zcela bez šancí. Tu první vymyslel v 10. minutě Romain Perraud pro kolegu Jeana Lucase, který ve vápně v optimální pozici o kousek minul zařízení. Ve 12. minutě musel do akce domácí gólman Sébastien Cibois poté, co Nicolas de Préville posunul na Hatema Ben Arfu, jehož přízemní střela byla zkrocena v rukavicích.

Cibois pak odkopnul od své brány tak, že se míč bez cizího zásahu dokutálel až k Benoîtu Costilovi. Ve 20 minutě zahrával Brest rohový kop. Míč se nakonec odrazil až k Paulu Lasnemu, který pálil z otočky a z voleje. Tohle zakončení minulo zařízení o dobrý metr, nicméně i kdyby směřovalo mezi tři tyče, Costil by s největší pravděpodobností dokázal zasáhnout.

Ve 27. minutě dostal Gaëtan Charbonnier přihrávku do ideálního prostoru, jenže střela letěla nad břevno. Velká škoda pro aktivní domácí. Na opačné straně tradičně zlobil Hwang Ui-jo, proti kterému si dovolil Cobois ve třiatřicáté minutě riskantní kličku, která ale vyšla. V nastaveném čase úvodního poločasu skóroval Charbonnier. Rozhodčí ho však usvědčili z ofsajdu.

Hned po startu druhého poločasu se do šance dostal Jean Lucas. Jeho pokus rozhodně nebyl marný, nicméně Costil si s ním poradil. Ve 49. minutě se minisouboj obou borců opakoval. Akorát s tím rozdílem, že brazilský záložník střílel z přímého kopu. Irvin Cardona následnou dorážku totálně zazdil. Velká škoda pro Brest.

Tím spíše, že v 56. minutě proti proběhu hry udeřili Les Girondins. Gólu předcházel sporný souboj ve středu hřiště. Oudinův centr pak hrubě neodhadnul Christophe Hérelle, čímž nabídnul stoprocentní příležitost Hwang Ui-jovi, který jí nepohrdnul, jelikož jeho přízemní pomalá střela se dokutálela na místo určení. Zmiňovaný obránce nestihnul svoje zaváhání napravit včas - 0:1.

V 64. minutě si oddechnul Jean Michaël Seri, který centr Jeana Lucase málem proměnil ve vlastní gól. Situaci naštěstí pro něj ještě jistil Laurent Koscielny. Za šedesát sekund zazvonil Haris Belkebla o břevno. Centroval však z úhlu, ze kterého je prakticky nemyslitelné skórovat. V 79. minutě to chvíli vypadalo, že se Steve Mounié dočkal přesného zásahu. Sudí Wattellier však viděl faul útočícího hráče na gólmana Costila.

Ten ale kapituloval už v následující minutě, když pouze vyrazil střelu Francka Honorata zpoza šestnáctky a na dorážku právě Steva Mouniého už neměl šanci zareagovat - 1:1. Beninský fotbalista byl v té době na hřišti pouhých pět minut. V každém případě svěřenci Oliviera Dall’Oglia vycítili příležitost a v 85. minutě se dočkali vítězné branky.

Rychlou akci zakončil Romain Faivre, přičemž jeho střelu smolně tečoval Laurent Koscielny mimo dosah muže v rukavicích - 2:1. V 89. minutě jistý Cibois poprvé lehce chyboval, když neudržel nepříjemnou navštívenku od Jimmyho Brianda. Naštěstí pro něj i pro celý Brest nestál poblíž žádný protihráč. Franck Honorat v samotném závěru ještě v dobré pozici minul. Každopádně tenhle na zajímavé situace bohatý duel nakonec stejně skončil zaslouženým vítězstvím domácí skvadry.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele