Ligue 1 - souhrn 22. kola: Přestřelky v Bordeaux, Nantes i Monaku

21.01.2022, 22:55, aktualizováno 23.01.2022, 22:41
Komentáře a souhrny
Ui-jo Hwang (© AFP)
Pořádnou porci gólů viděli fanoušci v Bordeaux, Nantes i Monaku a Paříži, všechny tyto domácí týmy nakonec získaly tři body. Svůj stadion v neděli uhájily i Angers a Clermont, naopak Méty podlehly Nice. To se vrátilo před Marseille, které přivezlo body z Lensu. Brest si překvapivě poradil s Lille, Lyon opanoval derby se Saint-Éttiene a prodloužil svou sérii bez porážky.

Paris Saint-Germain - Stade Reims 4:0

23.01.2022 20:45

Góly: 44. Marco Verratti, 62. Sergio Ramos, 67. Marco Verratti, 75. Danilo Pereira

Marco Verratti, Sergio Ramos a Danilo Pereira rozhodně nemají v popisu práce sázet do sítě svých protivníků jeden gól za druhým. Právě tihle tři každopádně byli úspěšnými šutéry PSG v duelu s Remeší, který vyzněl jasně ve prospěch velikána z hlavní francouzské metropole. A na čele tabulky Ligue 1 tak aktuálně disponuje jedenáctibodovým náskokem na druhé Nice.

Domácí prožili vlastně dva odlišné poločasy. V tom prvním jejich soupeř dokázal slušně držet krok, v tom druhém už začali přece potvrzovat roli favorita a následně čím dál více dostávali tohle klání naprosto pod vlastní kontrolu. Působili zkrátka jako studená trouba, která postupně vykazovala vyšší teplotu, až se nakonec urodil dle papírových prognóz očekávaný výsledek.

Ve 2. minutě se rozehříval pařížský forvard Mbappé, nicméně jeho pokus skončil v zámezí, o nic lépe si nepočínal během svého zakončování jeho spoluhráč Di María v 15. minutě. Ve 24. minutě hlavičkoval o dost nebezpečněji Danilo Pereira, na bližší tyčce ovšem taktéž kýžený prostor brány minul. Ve 28. minutě zahrozila i Remeš, gólman Navas ale Locka vychytal.

V závěru prvního dějství se na brankovou listinu zapsal poprvé Verratti. Di Maríův pas hodlal využít Icardi, jeho pokus byl zablokovaný bránícím Gravillonem, balón se následně odrazil do cesty italského záložníka, jenž ho nacílil o brankovou konstrukci za brankovou čáru. Hosté na tohle inkasování nezareagovali, byť třeba v 57. minutě Navase prověřil velmi solidně Mbuku.

V 62. minutě tak na řadu přišel důležitý moment pro Les Parisiens. Di María vyslal svůj centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Danila Pereiry, zastavit jeho střelu stačil obranným zákrokem Moreto Cassamá, jenže k dorážce se hned propracoval Sergio Ramos, jehož napoprvé vyčapal brankář Rajkovič, napodruhé již však stěží mohl zasáhnout, a tak PSG opětovně mohlo slavit.

V 63. minutě vběhl na plac Messi a od té chvíle měl merunu na kopačkách výhradně pařížský výběr, který ještě zaznamenal dva přesné zásahy. Ten první v 67. minutě, to když Verrattiho projektil protečoval do vlastní brány remešský stoper Faes, a v 75. minutě se prosadil Danilo Pereira, jenž umně zužitkoval pobídku Mbappého z levé strany přesnou dělovkou do šibenice.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 3:2

23.01.2022 17:05

Góly: 13. Elye Wahi, 32. Stephy Mavididi, 90+1. Stephy Mavididi - 34. Wissam Ben Yedder, 82. Vanderson

Hráči knížecího klubu dokázali vymazat dvoubrankové vedení soupeře, jenže Stephy Mavididi měl zkrátka svůj den. Dvěma přesnými zásahy zařídil pro svůj tým jubilejní desátou výhru v sezoně, díky které zůstávají pohárové příčky na dosah. Monaco po teprve druhé porážce z posledních deseti zápasů za těmi nejsledovanějšími pozicemi také nezaostává.

Od začátku se hrálo vcelku aktivně a jako první vyzkoušel pozornost soupeřova brankáře v 5. minutě Jean Lucas. Poté se lehce ukopnul Florent Mollet, nicméně před koncem úvodní čtvrt hodiny dokázal skórovat jeho spoluhráč Elye Wahi, když z rohu malého čtverce zacílil křižnou střelou k levé tyči - 1:0. Obranné řadě MHSC dělal velké problémy Jean Lucas. Jeho střela ze 23 minutě ale vyrovnání nepřinesla.

A tak se stalo, že po půl hodině hry Wahi lehce přiťuknul Stephymu Mavididimu, jehož přízemní střela z osmnácti metrů skončila za Nübelovými zády - 2:0. Nicméně dvoubrankový náskok se za necelých 120 sekund rozplynul, protože Aurélien Tchouaméni poslal centr mezi Sakha a Souqueta, kam si naběhnul Wissam Ben Yedder, jehož hlavička přinesla třináctý zásah v sezoně - 2:1. Po další brance zatoužil Ruben Aguilar a Jonas Omlin musel být pozorný.

Úvodní čtvrthodinka druhého dějství byla spíše opatrnější a prim v ní hrály defenzivy. Teprve až Sofiane Diop vytrhnul jedničku ve službách La Paillade z letargie. Borcům obou klubů nešla upřít snaha, jenže k dalšímu solidnímu pokusu se dostali až v 78. minutě. Jmenovitě to byl Caio Henrique, jehož potenciálně nebezpečný pokus srazil do bezpečí Arnaud Souquet.

V 82. minutě se ale míč odrazil zpět od Aguilara do vápna k Vandersonovi, jehož volej z otočky zapadnul přesně k levé tyči - 2:2. Hned po rozehrávce se chopil balonu Valére Germain, ale dokonalý obrat nedokonal. Svěřenci Oliviera Dall’Oglia nechtěli remizovat a pustili se do útočení. Neproměnil Nicholas Gioacchini, ani Florent Mollet, přestože měl dvě velice dobré příležitosti.

Odpovědnost na sebe tedy vzal Stephy Mavididi. Nicolas Cozza mu naservíroval přihrávku do vápna a třiadvacetiletý Angličan svou ránu pod břevno oslavil sundáním dresu, za což inkasoval od rozhodčího Jérémieho Pignarda žlutou kartu. Evidentně mu to vůbec nevadilo, jelikož tahle trefa se ukázala býti vítěznou, neboť Sofiane Diop v poslední nastavené minutě nedosáhnul na dobrý balon.

Více informací k zápasu

Angers SCO - ES Troyes 2:1

23.01.2022 15:00

Góly: 26. Thomas Mangani (pen.), 37. Thomas Mangani (pen.) - 11. Brandon Dominguès

Thomas Mangani se k penaltě proti Estacu dostal už počtvrté z posledních šesti duelů. Tentokrát znamenaly důležitou výhru, díky které může SCO už v příštím kole poskočit do horní poloviny tabulky. To je pozice, která jest klubu ze Stade de l’Aube poměrně cizí, jelikož v současnosti má na sestupové pásmo jednobodový náskok.

V 11. minutě rozehráli svěřenci Bruna Irlese rychlou akci. Abdu Conté posunul do vápna na Gersona Rodriguese, jehož střelu Danijel Petković vyrazil pouze k Brandonu Dominguésovi, který musel dávat pozor jenom na to, aby netrefil Mathiase Pereiru Lageho, jenž zatím stačil vrátit na brankovou čáru - 0:1. Pojistku zatoužil v závěru úvodní čtvrt hodiny přidal Xavier Chvalerin, nicméně jeho hlavička gólové parametry neměla.

Ve 25. minutě přišlápnul Yoann Salmier unikajícího Bilala Brahimiho a rozhodčí Lissorgue bez dlouhého váhání ukázal na penaltový puntík. Thomas Mangani cílil pod břevno do středu brány, což se ukázalo býti optimálním řešením - 1:1. Deset minut poté dostal čtyřiatřicetiletý záložník druhou šanci, protože Biancone škobrtnul, čímž podrazil Mathiase Pereiru Lageho.

Mangani zvolil totožné zakončení jako při svém prvním pokutovém kopu, takže nebylo, co řešit - 2:1. Jeho pětadvacetiletý spoluhráč, který se před druhou "pětkou" ocitnul na zemi, to v závěru poločasu zkusil sám, jenže Gauthier Gallon si s tímto přízemním zakončením poradil. V 58. minutě se do dobré šance dostal Casimir Ninga. Bohužel pro tým Gérarda Baticleho se stav neměnil.

Po hodině hry se se svými nůžkami přihlásil o slovo Gerson Rodrigues, ale neproměnil. Zbývající minuty už další pozoruhodnou příležitost nepřinesly, jelikož defenziva Angers fungovala velmi spolehlivě, což bude nutné zopakovat i o prvním únorovém víkendu, kdy se pojede na Stade Vélodrome. Troyes přivítá doma v důležitém utkání Mety.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Racing Strasbourg 4:3

23.01.2022 15:00

Góly: 17. Ui-jo Hwang, 21. Alberth Elis, 39. Ui-jo Hwang, 90. Ui-jo Hwang - 43. Kévin Gameiro, 57. Kévin Gameiro, 90+6. Majeed Waris

Série tří porážek v řadě poslala Les Girondins až do sestupového pásma. Naštěstí mají stále ve svém středu spolehlivého Korejce Hwanga Ui-jo, jenže se blýsknul hattrickem. Racing oproti tomu prohrál poprvé po třech po sobou jdoucích výhrách. Čtvrtou příčku po dvaadvaceti kolech však o bod udrží.

V 5. minutě se ocitnul v celkem dobré pozici Dimitri Liénard, ale pálil vedle. Následně Hwang pobídnul Ricarda Mangase, jehož střela vrásky Matzi Selsovi nenadělala. Na první branku se čekalo necelých dvacet minut. Skákavý centr od Rémiho Oudina z levé strany propadnul až na zadní tyč, kde z voleje zblízka skóroval jeho korejský spoluhráč - 1:0.

Odpovědět mohl Adrien Thomasson, kdyby po dobré individuální akci nemířil těsně vedle tyče. Jenže hned při protiútoku Oudin vymyslel výbornou přihrávku za obranu do vápna pro Albertha Elise, který uklízel pravačkou z první na místo určení - 2:0. Ve 27. minutě to Oudin zkusil sám. Malý kousek však chyběl. To už by pro skvadru Juliena Stéphana byla vskutku veliká nepříjemnost.

V tomto zajímavém klání se stav znovu měnil ve 39. minutě. S radostí hrající Hwang Ui-jo převzal míč od Fransérgia, aby levačkou z osmnácti metrů nedal gólmanovi nejmenší šanci zasáhnout. Krásná trefa přinesla jeho týmu třígólové vedení. Nicméně hosté stihli ještě do poločasové pauzy snížit, když Ajorque posunul kulatý předmět na hranici vápna a Kevin Gameiro svým halfvolejem cílil k levé tyči - 3:1.

Gameiro jako by se začal pomalu rozpomínat na svá gólová představení z minulých štací. V 57. minutě se štěstím prošel přes všechny spoluhráče a z úhlu dokázal trefit odrytou klec - 3:2. Z posledních čtyř utkání má tedy na pažbě stejný počet zářezů. Dále se hrálo ve velikém tempu a vypadalo to, že je jenom otázkou času, než padne další branka.

Tak se stalo v 81. minutě po lobu Majeeda Warise, který stál ovšem v ofsajdu. Kdežto Hwang Ui-jo v poslední minutě řádné hrací doby procedil svou střelu pravačkou pod nohama Ibrahimy Sissoka a zaznamenal tak svou devátou trefu v sezoně - 4:2. V předposlední minutě se Strasbourg dočkal už jenom snížení. Ghaňan Majeed Waris se po Caciho přihrávce z levé strany ocitnul na malém vápně úplně sám, načež se jeho střela z první otřela o břevno a dala výsledku jeho finální podobu - 4:3.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Stade Rennes 2:1

23.01.2022 15:00

Góly: 60. Lucas Da Cunha, 71. Jordan Tell - 19. Baptiste Santamaria

Tým Pascala Gastiena tak slaví první ligovou výhru od poloviny prosince, kdy se podařilo zásluhou zatím posledního gólu těsně zdolat Angers. Naopak Les Rouges et Noirs nedokázali navázat na šestigólové vítězství proti Bordeaux a po osmé porážce zůstávají na páté pozici jenom zásluhou lepšího skóre.

V 7. minutě se v novém angažmá hodlal dobře uvést Lucas Da Cunha, jenž prošel mládežnickou akademií Rennes a několik minut si na konto připsal i v dresu prvního mančaftu. Jeho první střela za Clermont však mířila nad. Po čtvrt hodině se do sóla řítil Martin Terrier. Ouparine Djoco jeho přízemní zakončení levačkou nohou vytěsnil nad svou svatyni. Důležitý zákrok, který zopakoval i krátce poté proti Labordemu.

Jenže když v následující minutě Benjamin Bourigeaud nacentroval z pravé strany na hlavu Baptiste Santamaríi, míč se po odrazu od země zastavil až v síti - 0:1. Elbasan Rashani zatoužil po okamžité odpovědi, jenže jeho tužby nebyly vyslyšeny. Švédský fotbalista se po necelých 120 sekundách přihlásil o slovo znovu, avšak Alemdarovi mezi třemi tyčemi příliš práce nepřidělal.

Další minuty přinesly více faulů, takže nakonec byli akteří zřejmě rádi, když Thomas Leonard odpískal konec prvního dějství. V tom druhém na sebe jako první upozornil Laborde, který během tří minut hned třikrát mířil mimo. Les Lanciers postupně začali přebírat iniciativu, za co byli odměněni po hodině hry.

Balon se odrazil na hranici vápna k Lucasi De Cunhovi, který přízemní střelou dokázal skórovat - 1:1. A za deset minut byl dokonán obrat, protože Rashani nacentroval z levé strany na přední tyč, kam si naskočil Jordan Tell a na jeho koníček Alemdar opravdu nemohl zareagovat - 2:1. V poslední desetiminutovce ještě v koncovce selhal Santamaría a v nastaveném čase asistent u druhé branky netrefil z dálky odkrytou klec. Mrzet ho to však nemuselo.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Lorient 4:2

23.01.2022 15:00

Góly: 39. Andrei Girotto, 53. Randal Kolo Muani, 69. Osman Bukari, 86. Willem Geubbels - 56. Terem Moffi, 85. Sambou Soumano

Bretaňské derby zvládlo lépe Nantes, kterému se zdařilo ujmout vedení v první půli, přičemž průběžný jednobrankový až dvoubrankový náskok poté dokázalo uhájit, i když mu Lorient kladl poměrně slušný odpor. Hosté tak protáhli svou sérii bez výhry napříč všemi soutěžemi na šestnáct klání v řadě, domácí naopak v novém roce 2022 zapsali první ligové vítězství.

První poločas prakticky vůbec nenaznačoval, že by se měla konat taková přestřelka, v jakou nakonec duel vyústil. Nantes bylo každopádně o něco aktivnější a poté, co své dvě možnosti neproměnil Kolo Muani, se dostalo ke skórování z přímého kopu, který zahrával Andrei Girotto. Jeho tvrdá dělovka i s pomocí teče bránícího Moffiho zapadla za gólmana Nardiho.

Lorient sice do druhého dějství vstoupil solidně, nicméně Boisgardův pokus směřoval pouze do rukavic brankáře Lafonta. Naopak na druhé straně Kanárci svůj náskok navýšili. Fábio svou přihrávkou viděl volný prostor v šestnáctce, v něm se nacházel Kolo Muani, který si míč narovnal na svou levačku a na bližší tyči propálil Nardiho, jenž vážně stěží mohl zasahovat.

V tu chvíli možná domácí jaksi polevili v koncentraci a Les Merlus slabší chvilky svého soka náležitě využili. Laurientého prvotní střela mířila jen do stopera Andreie Girotta, následně ho vychytal Lafont, avšak balón vyrážel jen k Moffimu, jenž se z dorážky snadno prosadil. Jenže sebevědomí hostů bylo sraženo poměrně záhy, konkrétně v 69. minutě, kdy se trefil Bukari.

Ačkoli proti němu vystartoval ve skluzu obránce Jenz, počínal si tak nešťastně, že se meruna obloukem dostala pod břevno, a Nardi se po ní jenom smutně ohlédl. V 85. minutě se Lorient opětovně dostal soupeři na dostřel, krátce po svém střídání zužitkoval Soumano pobídku od Monconduita, Nantes ale zase rychle udeřilo, to když Geubbels trestal chybu beka Mendese.

Více informací k zápasu

FC Metz - OGC Nice 0:2

23.01.2022 13:00

Góly: 58. Khéphren Thuram, 86. Amine Gouiri (pen.)

Svěřenci Christopha Galtiera mají vynikající formu, o čemž svědčí i toto vítězství, které bylo už pátým v Ligue 1 v řadě. Díky tomu klub ze stadionu Allianz Riviera nadále zůstává na druhé příčce tabulky, zatímco Mety nedokázaly navázat na týden starý bodový zisk proti Remeši a kvůli vítězství Bordeaux spadly na barážovou pozici.

Na první dobrou příležitost se čekalo čtvrt hodiny. Potom Jordan Lotomba pobídnul Amineho Gouiriho, jehož pokus musel krýt Marc-Auréle Caillard. Minisouboj obou hráčů se opakoval za pět minut znovu a se stejným výsledkem. Boubacar Traoré nechtěl za svým protihráčem zůstat pozadu, a tak vystřelil také, jenže dosti nepřesně.

Po půlhodině přišla řada na Calvina Stengse. Holandský útočník nemířil špatně, leč v tomto klání mu nebylo souzeno skórovat. Domácí měli problém se dostat do šestnáctky Nice, a tak i jejich další střela byla z větší vzdálenosti. Postaral se o ni Papa Yade, jenž na ni patrně radši sám hned zapomněl. Ve 39. minutě si Gouiri narazil s Boudaouim a mohl jít sám na brankáře, přičemž celou akci zazdil, když zacílil jenom do boční sítě.

Na první zásah tohoto zápasu se tedy čekalo téměř hodinu. Gouiri centroval zpět do vápna. Před brankářem sebral míč Képhern Thuram. Zpracoval jej poměrně nestandardně, ale protože defenziva nereagovala, měl dost času na to, aby ve skluzu z bezprostřední blízkosti skóroval - 0:1. Následující poklidné minuty vzaly za své v 76. minutě.

Jean-Armel Kana-Biyik se ve vzdálenosti nějakých pětatřiceti metrů od brány nechal obrat o balon Evannem Guessandem, načež mohl aktivní Gouiri pelášit ke Caillardovi, jehož celkem snadno prostřelil. Gól však nakonec nemohl být uznán. Nikoli kvůli faulu, nýbrž kvůli ofsajdu. V každém případě Les Aiglons se druhé branky přeci jen dočkali.

V 85. minutě fauloval Vincent Pajot unikajícího Guessanda a kopala se penalta. Amine Gouiri si chtěl spravit chuť. Navíc ukázal veliké sebevědomí, když při exekuci vymyslel Panenkovský dloubáček, jenže měl obrovskou porci štěstí, že muž v rukavicích nedokázal balon v cestě za čáru zkrotit - 0:2. Nice mělo celou dobu duel pod kontrolou a po zásluze připisuje třinácté vítězství.

Více informací k zápasu

RC Lens - Olympique Marseille 0:2

22.01.2022 21:00

Góly: 34. Dimitri Payet (pen.), 77. Cédric Bakambu

Návrat do Ligue 1 po několikaleté odmlce se hostujícímu útočníkovi Cédricovi Bakambuovi povedl náramně. Nová zimní posila Marseille ve druhé půli zařizovala druhou trefu svého týmu, která definitivně určila finální zisk tří bodů na půdě Lens. Domácí nesehráli povedenou partii, trápili se vlastně i během prvního dějství, v němž skóroval také Dimitri Payet z penalty.

Klub z jihu Francie tak svému soupeři oplatil porážku z podzimní části sezóny a posunul se alespoň dočasně na druhé místo tabulky. Do samého čela statistik se jinak vyhoupl v rámci venkovní bilance, nikdo totiž nezískal dosud více bodů na cizích hřištích než právě on. Les Sang et Or utrpěli teprve druhou domácí porážku, ta první se konala v září se Štrasburkem.

Hosté byli zprvu nebezpečnějším celkem. V 9. minutě vyslal hodně slušnou střelu na branku Ünder, gólman Fariňez však dokázal zasáhnout, ve 29. minutě vypálil ostře Rongier a domácí muž v rukavicích měl obrovské štěstí, že míč vyrazil do břevna. Neposedný balón se ale následně odrazil do jeho hlavy a směřoval za brankovou čáru, nakonec však narazil do tyče.

O pár chvil později se již OM přece dočkalo asi svého zaslouženého náskoku. Payet vyslal na zteč na levé straně Ündera, ten hledal ve vápně sbíhajícího si Guendouziho, toho zezadu drcnul bránící Medina a sudí Frappartová nařídila pokutový kop. Toho se ujal jakožto exekutor Payet, jenž bez problémů zamířil z bílého puntíku do protipohybu Fariňeze.

Domácí se následně snažili najít odpověď na inkasování, jenže v koncovce se jim v několika případech nezadařilo, Marseille navíc v obraně působila kompaktně a obecně Lens do většího podnikání nepouštěla. A v 77. minutě pak definitivně rozhodla o svém vítězství. Guendouzi uvolnil do vápna střídajícího Bakambua, který jen těsně po příchodu na hřiště úspěšně zacílil.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Lille OSC 2:0

22.01.2022 17:00

Góly: 3. Tiago Djaló (vl.), 90+5. Steve Mounié (pen.)

Dvě branky orámovaly sobotní utkání mezi Brestem a úřadujícím šampionem Lille. Domácí poslal překvapivě do vedení vlastní brankou Tiago Djaló a v páté minutě nastavení pečetil výsledek Steve Mounié.

Je to překvapivý výsledek, protože Lille se na přelomu roku nadechlo k zajímavé formě. Stade Brest ale po čtyřech nezdarech v řadě zabral a vyšlápl si na mistra.

Domácí měli i velkou dávku štěstí, ale šli mu naproti a nakonec zaslouženě vyhráli. Pouhé čtyři minuty stačily Brestu na první branku. Pierre-Gabriel poslal na malé vápno přízemní centr a Tiago Djaló ho nepochopitelně poslal do vlastní sítě. Lille chtělo okamžitě vyrovnat a střelu Jonathana Davida musela lapit Bizot.

Tlak hostů navíc rostl a Bizot se čím dál častěji ocital v epicentru dění. Koncovku Yilmaze skvěle vytáhl a po střele Djalá se rozvlnila pouze boční síť. "Dogy" si v průběhu prvního dějství vytvořily dostatek šancí, ale Bizot nic za svá záda nepropustil. A to ani v nastavení první půle, kdy brankář domácích vytáhl fantastický zákrok po střele Jonathana Davida.

Lille potřebovalo zůstat i po změně stran aktivní, ale s obranou Brestu si stále nevědělo rady. Po hodině hry navíc vyslal nebezpečně skákavý pokus Faivre a Grbić musel konečky prstů vytáhnout na rohový kop.

Do akce se na čtvrthodinu dostal i Hatem Ben Arfa. Nová akvizice Lille měla v závěru velkou šanci na vyrovnání, ale Bizot byl znovu připraven. Brankář Brestu se stal hlavní hrdinou zápasu, do jehož střeleckých statistik se v nastavení zapsal i Steve Mounié. Po Çelikovo faulu na Honorata se pískala penalta a právě Mounié ji s klidem proměnil a pečetil výhru domácího celku.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:0

21.01.2022 21:00

Góly: 15. Moussa Dembélé (pen.)

Les Gones pošesté v řadě (nedohraný duel s Paris FC v rámci Coupe de France samozřejmě nepočítáme) nedokázali vstřelit více než jeden gól. Přesto jejich neporazitelnost trvá už sedm zápasů. Naopak Saint-Étienne zůstává přikováno na samém chvostu tabulky, s bezmála dvacetibodovou ztrátou na svého regionálního soupeře.

Úvodní minuty nepřinesly mnoho fotbalového vzruchu. Až v závěru první čtvrt hodiny byl v soupeřově vápně faulován Moussa Dembélé. Sám se pak chopil exekuce nařízené penalty s tím, že si počkal, až Paul Bernardoni skočí po své levé ruce, aby mohl zařídit do opačného koutu brány - 1:0. To ještě netušil, že stejně jako před necelým týdnem proti Troyes, i tahle "pětka" přinese jeho týmu tři body.

Pojistku chtěl záhy po rozehrávce přidat Léo Dubois, ale nebylo mu tentokrát přáno. Další velká šance se v Parc Olympique Lyonnais uskutečnila až ve 38. minutě. Houssem Aouar střílel po zemi z nějakých deseti metrů, jenže na gólmana nevyzrál. Z podobné pozici pálil na opačné straně Mahdi Camara. Anthony Lopes se překonat nenechal.

Zbytek úvodního dějství přinesl dva ostřejší zákroky a následnou strkanici, takže si zřejmě všichni oddychli, když sudí Gautier odpískal konec. V 56. minutě se Aouar ocitnul za obranou ASSE, jenže Bernardoni byl opět úspěšnější. Čtyřiadvacetiletý brankář, který u Les Verts hostuje z Angers, záhy zabránil vlastnímu gólu.

Na hrací plochu se dostal i Tino Kadewere, avšak v nadějné pozici si nepohlídal ofsajdovou hranu. Bakary Sako si se svým dalekonosným pokusem věřil, jenže nikoho s ním neoslnil. Další zakončení v podání mladého Zimbabwana Kadewereho bylo o poznání lepší. Gólman však dvoubrankové vedení protivníka nepřipustil. Během poslední desetiminutovky si už domácí těsnou výhru s přehledem pohlídali.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain22165146:1853
2.OGC Nice22134536:1842
3.Olympique Marseille21117330:1640
4.Racing Strasbourg22105744:2935
5.Stade Rennes22104841:2134
6.Montpellier HSC22104837:3034
7.AS Monaco2296735:2633
8.RC Lens2296736:3133
9.FC Nantes2295830:2732
10.Lille OSC2288630:3032
11.Olympique Lyon2188529:2731
12.Angers SCO2178628:2829
13.Stade Brestois2277828:3328
14.Stade Reims2259822:2724
15.Clermont Foot22561122:3921
16.ES Troyes22551220:3120
17.Girondins Bordeaux22481034:5320
18.FC Metz22471124:4319
19.FC Lorient22381118:3817
20.AS Saint-Étienne21261318:4312
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pyroman

Strašnej zápas z obou stran, to mělo skončit 0:0. Možná by i skončilo, kdyby Kolo nebránil jak dement. Že bude ASSE bezzubý se asi dalo čekat, ale i Lyon směšnej, s papírově stokrát lepší sestavou měli většinu zápasu problém dostat se k vápnu. Bosz tam podle mě sezónu nedotrénuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí se fotbal nehraje na papíře a kazdy zapas nuze skončit jakkoliv

Reagovat
Seydou Doumbia

Zápas opravdu velká nuda, Lyon si myslel že se to nějak proti vám odehraje samo a na výhru to i tak stačilo. Je škoda že takový zápas se musel obejít bez pyra, dělobuchu a horkokrevných fanoušků, kteří by to více vyhrotili a dokopali hráče k lepšími výkonu.

Reagovat
Mandanda_30

BAKAMBUU

Reagovat
Seydou Doumbia

Lens mi dnes přišlo, jako by to mělo na háku. Ne že by ten tým Sampaoli takticky přechcal, ale celkově v jejich hře chyběla ta identita, velké zklamání. No a jestli chtějí od nové sezony nahradit Lecu tímhle venezuelským týpkem, tak bych se asi poohlížel po nějakém golmanovi v L2. Škoda že Racioppi šel do YBB.

Reagovat
Israha

Jak píšu níž, přišlo mi, že Sampaoli se zaměřil na eliminování vlivu Fofany a Clausse, což se velmi slušně dařilo.

Reagovat
Israha

Na podzim Haise vyučil Sampaoliho, dnes se karta obrátila. Takticky vyzrálý výkon, ve kterém negativně vyčníval jen doslovně každou akci brzdící Gerson a před vápnem pomalu se rozhodující Henrique. Guendouzi MOTM a Bakambu asi Milika do sestavy moc nepustí, i za těch 20 minut bylo vidět, že do toho systému Sampaolimu sedí mnohonásobně lépe. Rongier dobře otravoval Fofanu a nedával mu prostor, pravá strana hezky zahuštěná a tím byl zredukován vliv Clausse. Kakuta je trochu z formy a pak už tam pro Lens vlastně nezbyl nikdo, kdo by přetavil územní převahu v něco nebezpečného. Velmi důležité tři body.

Reagovat
Seydou Doumbia

Sledoval nekdo Nice? Jak se prezentovali ?

Reagovat
Seydou Doumbia

Rennes V první poločase dominovali hře a kdyby své tutovky proměnil Terrier a Laborel, mohlo být vymalováno. Proč přestali hrát ve druhém dění a Clermont z ničeho nic byl důraznější a rychlejší ve všech soubojích je mi záhadou. Prosraný zápas pro Rén.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele