22. kolo
23.01.2022 13:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Nice vyloupilo i stadion v Metách

Svěřenci Christopha Galtiera mají vynikající formu, o čemž svědčí i toto vítězství, které bylo už pátým v Ligue 1 v řadě. Díky tomu klub ze stadionu Allianz Riviera nadále zůstává na druhé příčce tabulky, zatímco Mety nedokázaly navázat na týden starý bodový zisk proti Remeši a kvůli vítězství Bordeaux spadly na barážovou pozici.

Na první dobrou příležitost se čekalo čtvrt hodiny. Potom Jordan Lotomba pobídnul Amineho Gouiriho, jehož pokus musel krýt Marc-Auréle Caillard. Minisouboj obou hráčů se opakoval za pět minut znovu a se stejným výsledkem. Boubacar Traoré nechtěl za svým protihráčem zůstat pozadu, a tak vystřelil také, jenže dosti nepřesně.

Po půlhodině přišla řada na Calvina Stengse. Holandský útočník nemířil špatně, leč v tomto klání mu nebylo souzeno skórovat. Domácí měli problém se dostat do šestnáctky Nice, a tak i jejich další střela byla z větší vzdálenosti. Postaral se o ni Papa Yade, jenž na ni patrně radši sám hned zapomněl. Ve 39. minutě si Gouiri narazil s Boudaouim a mohl jít sám na brankáře, přičemž celou akci zazdil, když zacílil jenom do boční sítě.

Na první zásah tohoto zápasu se tedy čekalo téměř hodinu. Gouiri centroval zpět do vápna. Před brankářem sebral míč Képhern Thuram. Zpracoval jej poměrně nestandardně, ale protože defenziva nereagovala, měl dost času na to, aby ve skluzu z bezprostřední blízkosti skóroval - 0:1. Následující poklidné minuty vzaly za své v 76. minutě.

Jean-Armel Kana-Biyik se ve vzdálenosti nějakých pětatřiceti metrů od brány nechal obrat o balon Evannem Guessandem, načež mohl aktivní Gouiri pelášit ke Caillardovi, jehož celkem snadno prostřelil. Gól však nakonec nemohl být uznán. Nikoli kvůli faulu, nýbrž kvůli ofsajdu. V každém případě Les Aiglons se druhé branky přeci jen dočkali.

V 85. minutě fauloval Vincent Pajot unikajícího Guessanda a kopala se penalta. Amine Gouiri si chtěl spravit chuť. Navíc ukázal veliké sebevědomí, když při exekuci vymyslel Panenkovský dloubáček, jenže měl obrovskou porci štěstí, že muž v rukavicích nedokázal balon v cestě za čáru zkrotit - 0:2. Nice mělo celou dobu duel pod kontrolou a po zásluze připisuje třinácté vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele