22. kolo
23.01.2022 15:00 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

Hwang Ui-jo (© AFP)

Bordeaux v nečekané přestřelce těsně přehrálo Strasbourg

Série tří porážek v řadě poslala Les Girondins až do sestupového pásma. Naštěstí mají stále ve svém středu spolehlivého Korejce Hwanga Ui-jo, jenže se blýsknul hattrickem. Racing oproti tomu prohrál poprvé po třech po sobou jdoucích výhrách. Čtvrtou příčku po dvaadvaceti kolech však o bod udrží.

V 5. minutě se ocitnul v celkem dobré pozici Dimitri Liénard, ale pálil vedle. Následně Hwang pobídnul Ricarda Mangase, jehož střela vrásky Matzi Selsovi nenadělala. Na první branku se čekalo necelých dvacet minut. Skákavý centr od Rémiho Oudina z levé strany propadnul až na zadní tyč, kde z voleje zblízka skóroval jeho korejský spoluhráč - 1:0.

Odpovědět mohl Adrien Thomasson, kdyby po dobré individuální akci nemířil těsně vedle tyče. Jenže hned při protiútoku Oudin vymyslel výbornou přihrávku za obranu do vápna pro Albertha Elise, který uklízel pravačkou z první na místo určení - 2:0. Ve 27. minutě to Oudin zkusil sám. Malý kousek však chyběl. To už by pro skvadru Juliena Stéphana byla vskutku veliká nepříjemnost.

V tomto zajímavém klání se stav znovu měnil ve 39. minutě. S radostí hrající Hwang Ui-jo převzal míč od Fransérgia, aby levačkou z osmnácti metrů nedal gólmanovi nejmenší šanci zasáhnout. Krásná trefa přinesla jeho týmu třígólové vedení. Nicméně hosté stihli ještě do poločasové pauzy snížit, když Ajorque posunul kulatý předmět na hranici vápna a Kevin Gameiro svým halfvolejem cílil k levé tyči - 3:1.

Gameiro jako by se začal pomalu rozpomínat na svá gólová představení z minulých štací. V 57. minutě se štěstím prošel přes všechny spoluhráče a z úhlu dokázal trefit odrytou klec - 3:2. Z posledních čtyř utkání má tedy na pažbě stejný počet zářezů. Dále se hrálo ve velikém tempu a vypadalo to, že je jenom otázkou času, než padne další branka.

Tak se stalo v 81. minutě po lobu Majeeda Warise, který stál ovšem v ofsajdu. Kdežto Hwang Ui-jo v poslední minutě řádné hrací doby procedil svou střelu pravačkou pod nohama Ibrahimy Sissoka a zaznamenal tak svou devátou trefu v sezoně - 4:2. V předposlední minutě se Strasbourg dočkal už jenom snížení. Ghaňan Majeed Waris se po Caciho přihrávce z levé strany ocitnul na malém vápně úplně sám, načež se jeho střela z první otřela o břevno a dala výsledku jeho finální podobu - 4:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele