22. kolo
23.01.2022 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Clermont dokázal proti Rennes naplno využít domácího prostředí

Tým Pascala Gastiena tak slaví první ligovou výhru od poloviny prosince, kdy se podařilo zásluhou zatím posledního gólu těsně zdolat Angers. Naopak Les Rouges et Noirs nedokázali navázat na šestigólové vítězství proti Bordeaux a po osmé porážce zůstávají na páté pozici jenom zásluhou lepšího skóre.

V 7. minutě se v novém angažmá hodlal dobře uvést Lucas Da Cunha, jenž prošel mládežnickou akademií Rennes a několik minut si na konto připsal i v dresu prvního mančaftu. Jeho první střela za Clermont však mířila nad. Po čtvrt hodině se do sóla řítil Martin Terrier. Ouparine Djoco jeho přízemní zakončení levačkou nohou vytěsnil nad svou svatyni. Důležitý zákrok, který zopakoval i krátce poté proti Labordemu.

Jenže když v následující minutě Benjamin Bourigeaud nacentroval z pravé strany na hlavu Baptiste Santamaríi, míč se po odrazu od země zastavil až v síti - 0:1. Elbasan Rashani zatoužil po okamžité odpovědi, jenže jeho tužby nebyly vyslyšeny. Švédský fotbalista se po necelých 120 sekundách přihlásil o slovo znovu, avšak Alemdarovi mezi třemi tyčemi příliš práce nepřidělal.

Další minuty přinesly více faulů, takže nakonec byli akteří zřejmě rádi, když Thomas Leonard odpískal konec prvního dějství. V tom druhém na sebe jako první upozornil Laborde, který během tří minut hned třikrát mířil mimo. Les Lanciers postupně začali přebírat iniciativu, za co byli odměněni po hodině hry.

Balon se odrazil na hranici vápna k Lucasi De Cunhovi, který přízemní střelou dokázal skórovat - 1:1. A za deset minut byl dokonán obrat, protože Rashani nacentroval z levé strany na přední tyč, kam si naskočil Jordan Tell a na jeho koníček Alemdar opravdu nemohl zareagovat - 2:1. V poslední desetiminutovce ještě v koncovce selhal Santamaría a v nastaveném čase asistent u druhé branky netrefil z dálky odkrytou klec. Mrzet ho to však nemuselo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele