22. kolo
22.01.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Bakambu oslavil návrat do Ligue 1 brankou, i díky němu Marseille vyhrála v Lens

Návrat do Ligue 1 po několikaleté odmlce se hostujícímu útočníkovi Cédricovi Bakambuovi povedl náramně. Nová zimní posila Marseille ve druhé půli zařizovala druhou trefu svého týmu, která definitivně určila finální zisk tří bodů na půdě Lens. Domácí nesehráli povedenou partii, trápili se vlastně i během prvního dějství, v němž skóroval také Dimitri Payet z penalty.

Klub z jihu Francie tak svému soupeři oplatil porážku z podzimní části sezóny a posunul se alespoň dočasně na druhé místo tabulky. Do samého čela statistik se jinak vyhoupl v rámci venkovní bilance, nikdo totiž nezískal dosud více bodů na cizích hřištích než právě on. Les Sang et Or utrpěli teprve druhou domácí porážku, ta první se konala v září se Štrasburkem.

Hosté byli zprvu nebezpečnějším celkem. V 9. minutě vyslal hodně slušnou střelu na branku Ünder, gólman Fariňez však dokázal zasáhnout, ve 29. minutě vypálil ostře Rongier a domácí muž v rukavicích měl obrovské štěstí, že míč vyrazil do břevna. Neposedný balón se ale následně odrazil do jeho hlavy a směřoval za brankovou čáru, nakonec však narazil do tyče.

O pár chvil později se již OM přece dočkalo asi svého zaslouženého náskoku. Payet vyslal na zteč na levé straně Ündera, ten hledal ve vápně sbíhajícího si Guendouziho, toho zezadu drcnul bránící Medina a sudí Frappartová nařídila pokutový kop. Toho se ujal jakožto exekutor Payet, jenž bez problémů zamířil z bílého puntíku do protipohybu Fariňeze.

Domácí se následně snažili najít odpověď na inkasování, jenže v koncovce se jim v několika případech nezadařilo, Marseille navíc v obraně působila kompaktně a obecně Lens do většího podnikání nepouštěla. A v 77. minutě pak definitivně rozhodla o svém vítězství. Guendouzi uvolnil do vápna střídajícího Bakambua, který jen těsně po příchodu na hřiště úspěšně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele