22. kolo
23.01.2022 15:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Andrei Girotto (© AFP)

Derby de Bretagne pro Nantes, v šestigólové bitvě skolilo Lorient o dvě branky

Bretaňské derby zvládlo lépe Nantes, kterému se zdařilo ujmout vedení v první půli, přičemž průběžný jednobrankový až dvoubrankový náskok poté dokázalo uhájit, i když mu Lorient kladl poměrně slušný odpor. Hosté tak protáhli svou sérii bez výhry napříč všemi soutěžemi na šestnáct klání v řadě, domácí naopak v novém roce 2022 zapsali první ligové vítězství.

První poločas prakticky vůbec nenaznačoval, že by se měla konat taková přestřelka, v jakou nakonec duel vyústil. Nantes bylo každopádně o něco aktivnější a poté, co své dvě možnosti neproměnil Kolo Muani, se dostalo ke skórování z přímého kopu, který zahrával Andrei Girotto. Jeho tvrdá dělovka i s pomocí teče bránícího Moffiho zapadla za gólmana Nardiho.

Lorient sice do druhého dějství vstoupil solidně, nicméně Boisgardův pokus směřoval pouze do rukavic brankáře Lafonta. Naopak na druhé straně Kanárci svůj náskok navýšili. Fábio svou přihrávkou viděl volný prostor v šestnáctce, v něm se nacházel Kolo Muani, který si míč narovnal na svou levačku a na bližší tyči propálil Nardiho, jenž vážně stěží mohl zasahovat.

V tu chvíli možná domácí jaksi polevili v koncentraci a Les Merlus slabší chvilky svého soka náležitě využili. Laurientého prvotní střela mířila jen do stopera Andreie Girotta, následně ho vychytal Lafont, avšak balón vyrážel jen k Moffimu, jenž se z dorážky snadno prosadil. Jenže sebevědomí hostů bylo sraženo poměrně záhy, konkrétně v 69. minutě, kdy se trefil Bukari.

Ačkoli proti němu vystartoval ve skluzu obránce Jenz, počínal si tak nešťastně, že se meruna obloukem dostala pod břevno, a Nardi se po ní jenom smutně ohlédl. V 85. minutě se Lorient opětovně dostal soupeři na dostřel, krátce po svém střídání zužitkoval Soumano pobídku od Monconduita, Nantes ale zase rychle udeřilo, to když Geubbels trestal chybu beka Mendese.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele