22. kolo
21.01.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Moussa Dembélé (© AFP)

Lyon v Derby du Rhône udolal rivala z ASSE

Les Gones pošesté v řadě (nedohraný duel s Paris FC v rámci Coupe de France samozřejmě nepočítáme) nedokázali vstřelit více než jeden gól. Přesto jejich neporazitelnost trvá už sedm zápasů. Naopak Saint-Étienne zůstává přikováno na samém chvostu tabulky, s bezmála dvacetibodovou ztrátou na svého regionálního soupeře.

Úvodní minuty nepřinesly mnoho fotbalového vzruchu. Až v závěru první čtvrt hodiny byl v soupeřově vápně faulován Moussa Dembélé. Sám se pak chopil exekuce nařízené penalty s tím, že si počkal, až Paul Bernardoni skočí po své levé ruce, aby mohl zařídit do opačného koutu brány - 1:0. To ještě netušil, že stejně jako před necelým týdnem proti Troyes, i tahle "pětka" přinese jeho týmu tři body.

Pojistku chtěl záhy po rozehrávce přidat Léo Dubois, ale nebylo mu tentokrát přáno. Další velká šance se v Parc Olympique Lyonnais uskutečnila až ve 38. minutě. Houssem Aouar střílel po zemi z nějakých deseti metrů, jenže na gólmana nevyzrál. Z podobné pozici pálil na opačné straně Mahdi Camara. Anthony Lopes se překonat nenechal.

Zbytek úvodního dějství přinesl dva ostřejší zákroky a následnou strkanici, takže si zřejmě všichni oddychli, když sudí Gautier odpískal konec. V 56. minutě se Aouar ocitnul za obranou ASSE, jenže Bernardoni byl opět úspěšnější. Čtyřiadvacetiletý brankář, který u Les Verts hostuje z Angers, záhy zabránil vlastnímu gólu.

Na hrací plochu se dostal i Tino Kadewere, avšak v nadějné pozici si nepohlídal ofsajdovou hranu. Bakary Sako si se svým dalekonosným pokusem věřil, jenže nikoho s ním neoslnil. Další zakončení v podání mladého Zimbabwana Kadewereho bylo o poznání lepší. Gólman však dvoubrankové vedení protivníka nepřipustil. Během poslední desetiminutovky si už domácí těsnou výhru s přehledem pohlídali.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby , nederby, peníze nesmrdí, krásně šustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi normální retard

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi normální píča.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon vyhraje tip 2:O

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele