22. kolo
23.01.2022 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Thomas Mangani (© AFP)

Angers díky dvěma proměněným penaltám přehrálo Troyes

Thomas Mangani se k penaltě proti Estacu dostal už počtvrté z posledních šesti duelů. Tentokrát znamenaly důležitou výhru, díky které může SCO už v příštím kole poskočit do horní poloviny tabulky. To je pozice, která jest klubu ze Stade de l’Aube poměrně cizí, jelikož v současnosti má na sestupové pásmo jednobodový náskok.

V 11. minutě rozehráli svěřenci Bruna Irlese rychlou akci. Abdu Conté posunul do vápna na Gersona Rodriguese, jehož střelu Danijel Petković vyrazil pouze k Brandonu Dominguésovi, který musel dávat pozor jenom na to, aby netrefil Mathiase Pereiru Lageho, jenž zatím stačil vrátit na brankovou čáru - 0:1. Pojistku zatoužil v závěru úvodní čtvrt hodiny přidal Xavier Chvalerin, nicméně jeho hlavička gólové parametry neměla.

Ve 25. minutě přišlápnul Yoann Salmier unikajícího Bilala Brahimiho a rozhodčí Lissorgue bez dlouhého váhání ukázal na penaltový puntík. Thomas Mangani cílil pod břevno do středu brány, což se ukázalo býti optimálním řešením - 1:1. Deset minut poté dostal čtyřiatřicetiletý záložník druhou šanci, protože Biancone škobrtnul, čímž podrazil Mathiase Pereiru Lageho.

Mangani zvolil totožné zakončení jako při svém prvním pokutovém kopu, takže nebylo, co řešit - 2:1. Jeho pětadvacetiletý spoluhráč, který se před druhou "pětkou" ocitnul na zemi, to v závěru poločasu zkusil sám, jenže Gauthier Gallon si s tímto přízemním zakončením poradil. V 58. minutě se do dobré šance dostal Casimir Ninga. Bohužel pro tým Gérarda Baticleho se stav neměnil.

Po hodině hry se se svými nůžkami přihlásil o slovo Gerson Rodrigues, ale neproměnil. Zbývající minuty už další pozoruhodnou příležitost nepřinesly, jelikož defenziva Angers fungovala velmi spolehlivě, což bude nutné zopakovat i o prvním únorovém víkendu, kdy se pojede na Stade Vélodrome. Troyes přivítá doma v důležitém utkání Mety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele