22. kolo
22.01.2022 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest si vyšlápl na mistra, porážka Lille se zrodila na začátku a konci zápasu

Dvě branky orámovaly sobotní utkání mezi Brestem a úřadujícím šampionem Lille. Domácí poslal překvapivě do vedení vlastní brankou Tiago Djaló a v páté minutě nastavení pečetil výsledek Steve Mounié.

Je to překvapivý výsledek, protože Lille se na přelomu roku nadechlo k zajímavé formě. Stade Brest ale po čtyřech nezdarech v řadě zabral a vyšlápl si na mistra.

Domácí měli i velkou dávku štěstí, ale šli mu naproti a nakonec zaslouženě vyhráli. Pouhé čtyři minuty stačily Brestu na první branku. Pierre-Gabriel poslal na malé vápno přízemní centr a Tiago Djaló ho nepochopitelně poslal do vlastní sítě. Lille chtělo okamžitě vyrovnat a střelu Jonathana Davida musela lapit Bizot.

Tlak hostů navíc rostl a Bizot se čím dál častěji ocital v epicentru dění. Koncovku Yilmaze skvěle vytáhl a po střele Djalá se rozvlnila pouze boční síť. "Dogy" si v průběhu prvního dějství vytvořily dostatek šancí, ale Bizot nic za svá záda nepropustil. A to ani v nastavení první půle, kdy brankář domácích vytáhl fantastický zákrok po střele Jonathana Davida.

Lille potřebovalo zůstat i po změně stran aktivní, ale s obranou Brestu si stále nevědělo rady. Po hodině hry navíc vyslal nebezpečně skákavý pokus Faivre a Grbić musel konečky prstů vytáhnout na rohový kop.

Do akce se na čtvrthodinu dostal i Hatem Ben Arfa. Nová akvizice Lille měla v závěru velkou šanci na vyrovnání, ale Bizot byl znovu připraven. Brankář Brestu se stal hlavní hrdinou zápasu, do jehož střeleckých statistik se v nastavení zapsal i Steve Mounié. Po Çelikovo faulu na Honorata se pískala penalta a právě Mounié ji s klidem proměnil a pečetil výhru domácího celku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele