22. kolo
23.01.2022 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Sergio Ramos (© AFP)

Premiérová trefa Sergia Ramose v dresu PSG! I díky němu Remeš padla o čtyři branky

Marco Verratti, Sergio Ramos a Danilo Pereira rozhodně nemají v popisu práce sázet do sítě svých protivníků jeden gól za druhým. Právě tihle tři každopádně byli úspěšnými šutéry PSG v duelu s Remeší, který vyzněl jasně ve prospěch velikána z hlavní francouzské metropole. A na čele tabulky Ligue 1 tak aktuálně disponuje jedenáctibodovým náskokem na druhé Nice.

Domácí prožili vlastně dva odlišné poločasy. V tom prvním jejich soupeř dokázal slušně držet krok, v tom druhém už začali přece potvrzovat roli favorita a následně čím dál více dostávali tohle klání naprosto pod vlastní kontrolu. Působili zkrátka jako studená trouba, která postupně vykazovala vyšší teplotu, až se nakonec urodil dle papírových prognóz očekávaný výsledek.

Ve 2. minutě se rozehříval pařížský forvard Mbappé, nicméně jeho pokus skončil v zámezí, o nic lépe si nepočínal během svého zakončování jeho spoluhráč Di María v 15. minutě. Ve 24. minutě hlavičkoval o dost nebezpečněji Danilo Pereira, na bližší tyčce ovšem taktéž kýžený prostor brány minul. Ve 28. minutě zahrozila i Remeš, gólman Navas ale Locka vychytal.

V závěru prvního dějství se na brankovou listinu zapsal poprvé Verratti. Di Maríův pas hodlal využít Icardi, jeho pokus byl zablokovaný bránícím Gravillonem, balón se následně odrazil do cesty italského záložníka, jenž ho nacílil o brankovou konstrukci za brankovou čáru. Hosté na tohle inkasování nezareagovali, byť třeba v 57. minutě Navase prověřil velmi solidně Mbuku.

V 62. minutě tak na řadu přišel důležitý moment pro Les Parisiens. Di María vyslal svůj centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Danila Pereiry, zastavit jeho střelu stačil obranným zákrokem Moreto Cassamá, jenže k dorážce se hned propracoval Sergio Ramos, jehož napoprvé vyčapal brankář Rajkovič, napodruhé již však stěží mohl zasáhnout, a tak PSG opětovně mohlo slavit.

V 63. minutě vběhl na plac Messi a od té chvíle měl merunu na kopačkách výhradně pařížský výběr, který ještě zaznamenal dva přesné zásahy. Ten první v 67. minutě, to když Verrattiho projektil protečoval do vlastní brány remešský stoper Faes, a v 75. minutě se prosadil Danilo Pereira, jenž umně zužitkoval pobídku Mbappého z levé strany přesnou dělovkou do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele