22. kolo
23.01.2022 17:05 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Montpellier zásluhou pozdního gólu nakonec přeci jen Monaco porazil

Hráči knížecího klubu dokázali vymazat dvoubrankové vedení soupeře, jenže Stephy Mavididi měl zkrátka svůj den. Dvěma přesnými zásahy zařídil pro svůj tým jubilejní desátou výhru v sezoně, díky které zůstávají pohárové příčky na dosah. Monaco po teprve druhé porážce z posledních deseti zápasů za těmi nejsledovanějšími pozicemi také nezaostává.

Od začátku se hrálo vcelku aktivně a jako první vyzkoušel pozornost soupeřova brankáře v 5. minutě Jean Lucas. Poté se lehce ukopnul Florent Mollet, nicméně před koncem úvodní čtvrt hodiny dokázal skórovat jeho spoluhráč Elye Wahi, když z rohu malého čtverce zacílil křižnou střelou k levé tyči - 1:0. Obranné řadě MHSC dělal velké problémy Jean Lucas. Jeho střela ze 23 minutě ale vyrovnání nepřinesla.

A tak se stalo, že po půl hodině hry Wahi lehce přiťuknul Stephymu Mavididimu, jehož přízemní střela z osmnácti metrů skončila za Nübelovými zády - 2:0. Nicméně dvoubrankový náskok se za necelých 120 sekund rozplynul, protože Aurélien Tchouaméni poslal centr mezi Sakha a Souqueta, kam si naběhnul Wissam Ben Yedder, jehož hlavička přinesla třináctý zásah v sezoně - 2:1. Po další brance zatoužil Ruben Aguilar a Jonas Omlin musel být pozorný.

Úvodní čtvrthodinka druhého dějství byla spíše opatrnější a prim v ní hrály defenzivy. Teprve až Sofiane Diop vytrhnul jedničku ve službách La Paillade z letargie. Borcům obou klubů nešla upřít snaha, jenže k dalšímu solidnímu pokusu se dostali až v 78. minutě. Jmenovitě to byl Caio Henrique, jehož potenciálně nebezpečný pokus srazil do bezpečí Arnaud Souquet.

V 82. minutě se ale míč odrazil zpět od Aguilara do vápna k Vandersonovi, jehož volej z otočky zapadnul přesně k levé tyči - 2:2. Hned po rozehrávce se chopil balonu Valére Germain, ale dokonalý obrat nedokonal. Svěřenci Oliviera Dall’Oglia nechtěli remizovat a pustili se do útočení. Neproměnil Nicholas Gioacchini, ani Florent Mollet, přestože měl dvě velice dobré příležitosti.

Odpovědnost na sebe tedy vzal Stephy Mavididi. Nicolas Cozza mu naservíroval přihrávku do vápna a třiadvacetiletý Angličan svou ránu pod břevno oslavil sundáním dresu, za což inkasoval od rozhodčího Jérémieho Pignarda žlutou kartu. Evidentně mu to vůbec nevadilo, jelikož tahle trefa se ukázala býti vítěznou, neboť Sofiane Diop v poslední nastavené minutě nedosáhnul na dobrý balon.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele