Ligue 1 - souhrn 21. kola

18.01.2019, 22:37, aktualizováno 20.01.2019, 23:04
Komentáře a souhrny
Pomsta je sladká a své o tom ví Guingamp, ten nedávno vyřadil PSG z Ligového poháru a na oplátku nyní od mistra dostal devět branek. Lille bude rovněž po tomto kole figurovat na druhém místě tabulky. LOSC v předehrávce přehrálo Amiens, přestože před vlastními fanoušky rychle prohrávalo. Lyon zvládl derby se Saint-Étienne a posunul se před svého rivala. Marseille nejtěsnějším možným rozdílem vyhrála na hřišti Caen, uspělo rovněž Bordeuax...

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:2

20.01.2019 21:00

Góly: 21. Romain Hamouma - 64. Nabil Fekir (pen.), 90+5. Moussa Dembélé

"Le Derby" nebo "Derby Rhône-Alpes", zkrátka jeden z nejsledovanějších zápasů francouzské Ligue 1 mezi Saint-Étienne a Olympiquem Lyon, skončil vítězstvím hostujícího celku 2:1. Les Gones museli na stadionu Geoffroye-Guicharda otáčet skóre, protože jako první se prosadil Romain Hamouma. Po změně stran pak srovnal Nabil Fekir a dlouho to vypadalo na nerozhodný výsledek, než v páté minutě nastavení rozhodl Moussa Dembélé.

Zápasy mezi Saint-Étienne a Olympiquem Lyon mají vždycky velký náboj a nejinak tomu bylo i tentokrát. Les Verts byli ve velmi dobré formě, což se o Lyonu úplně říci nedalo. Svěřenci Bruna Génésia vyhráli jen jediný z posledních šesti ligových duelů a na stadionu Geoffroye-Guicharda zkrátka potřebovali tuto bilanci vylepšit. Mimo to šlo také o souboj třetího ze čtvrtým a tedy přímou konfrontací o Ligu mistrů.

Od úvodní minuty mělo utkání parádní tempo. Ve 12. minutě se rozhodl překvapit gólmana Ruffiera dalekonosným přehozem Depay, jenomže brankář domácích se stihl zasunout do branky a střelu šikovného Nizozemce vytáhnout na rohový kop. Saint-Étienne si vytvořilo dobrou příležitost ve 21. minutě a rázem z toho byla vedoucí branka. Gabriel Silva poslal ze stran do vápna načechraný centr, na který si naskočil Romain Hamouma a hlavou překonal brankáře Lopese. Obrovská radost v ochozech domácího svatostánku.

Lyon po inkasované brance převzal iniciativu a byl aktivnější, ovšem zmohl se pouze na nepříliš nebezpečnou přízemní střelu Fekira. Stejný muž měl dobrou příležitost srovnat na začátku druhého poločasu. To se zblízka pokusil přehlavičkovat Ruffiera, ale ten podobně jako při Depayově pokusu balón vytáhl na rohový kop. Saint-Étienne zahrozilo až po hodině hry a Khazri měl hned dvojitou možnost překonat Lopese a tím vytvořit pro svůj celek dvoubrankový náskok. Lopes však průnik Khazriho nadvakrát kryl.

Les Verts nakonec o náskok přišli poněkud smolně. Loïc Perrin zahrál při Depayově střele rukou a sudí odpískal ve prospěch Lyonu pokutový kop. Nabil Fekir poslal Ruffiera na opačnou stranu a srovnal stav derby na 1:1. Po vyrovnání se poměrně dlouhou dobu na trávníku nic podstatného nedělo, až před koncem si udělal prostor ke střele Depay a Ruffier musel na přední tyči vyrážet. Horko bylo i před Lopesem, který zase vzápětí zlikvidoval Cabellovu střelu po obrovském závaru. Utkání si jistě remízu zasloužilo, jenomže Lyon byl nakonec šťastnější. V páté minutě nastavení poslal do šestnáctky dlouhý centr Dubois, Moussa Dembélé hlavou ťukl do balónu a Ruffier plachtil vzduchem zbytečně. Lyon šťastně otočil derby a na půdě svého největšího rivala zvítězil 2:1.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Dijon FCO 1:0

20.01.2019 19:00

Góly: 77. Andreas Cornelius

DFCO se tentokráte i v deseti srdnatě bránilo. Soupeři dovolilo za celých devadesát minut pouhých pět pokusů mezi tři tyče, což je v porovnání s některými předchozími zápasy velice dobré vysvědčení. Andreas Cornelius se ale dokázal prosadit. O žádném ze svěřenců Antoina Kombouarého nic podobného napsat nelze, takže se počet porážek vyhoupl na jedenáct.

Na druhou stranu v minulé sezoně z toho bylo i s šestnácti prohrami skvělé jedenácté místo. Na Matmut Atlantique začali lépe právě hosté. Uzdravený Kwon Chang-Hoon centroval od rohového praporku přímo na Cédrika Yambérého, jemuž scházely centimetry. Na druhé straně Yann Karamoh pořádně prověřil Bobbyho Allaina.

V devětadvacáté minutě se ve stoprocentní šanci ocitnul Júlio Tavares. Bohužel pro něj stál Benoit Costil přesně tam, kde v daný moment měl. Právě Karamoh a hostující kapitán s číslem 11 se podepsali i pod další příležitosti. Veškeré naděje pak dost razantně svým nekompromisním skluzem na unikajícího Jimmyho Brianda utl Romain Amalfitano. Bez předchozího napomenutí viděl od rozhodčího Hamela červenou kartu, a musel se tudíž pakovat ze hřiště.

Ofenzivně laděný Naïm Sliti, jenž předváděl na loňském mistrovství světa v Rusku v dresu Tuniska kvalitní výkony, musel přepustit místo defenzivněji smýšlejícímu Jordanu Mariému. Dijonu to však ve výsledku nebylo nic platné. Snad kdyby ve dvaačtyřicáté minutě Kwon nebo hned po něm dorážející Tavares našli zůsob, jak překonat Costila.

Ricardo Gomes zřejmě svým svěřencům o poločasové pauze dost domluvil. V 50. minutě Samuel Kalu obešel tři protihráče, nicméně zakončení mu hrubě nevyšlo. Ve třiašedesáté minutě poslal rodák z Ria De Janeira do hry Corneliuse a Tomu Bašiće, jemuž přepustil místo Jaroslav Plašil. V 67. minutě střílel znovu Kalu a Yambéré si ve snaze zabránit míči v cestě k dijonské svatyni málem vsítil vlastní gól. Rozhodně mohl děkovat Alleinovi za výborný zákrok.

V 77. minutě ale sedmadvacetiletý gólman přesto kapituloval. Rychlý Kalu nedal obráncům šanci, načež servíroval Andreasi Corneliusovi před odkrytou klec. Ze vzdálenosti dvou metrů tohle opravdu nešlo neproměnit - 1:0. Nadále tedy platí, že Dijon ještě nikdy v historii v Bordeaux nevyhrál. Za týden doma v důležitém klání přivítá AS Monaco. Les Girondins se střetnou s rozjetým Racingem Strasbourg.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Nantes 1:0

20.01.2019 17:00

Góly: 90+3. Angelo Fulgini

Fotbalisté Angers si ve 21. kole vylepšili stávající bilanci proti regionálnímu rivalovi z Nantes a "Derby de I'ouest" ovládli nejtěsnějším možným výsledkem. Až v nastaveném čase odmítl bezbrankovou remízu Angelo Fulgini, hrdina utkání.

Šlo o hodně, oba týmy se pohybují až ve druhé polovině tabulky a body by se jim hodily jako sůl. Angers mělo první šanci zápasu. Tait převzal dlouhý pas a pak z úhlu zakončil, naštěstí pro hosty dobře zasáhl brankář Tătăruşanu. Na druhé straně vyslal dalekonosný a nepřesný pokus Girotto. Ve 27. minutě se domácím podařilo vstřelit první gól, nicméně sudího ho pro Bahokenův ofsajd správně neuznal, takže bezbrankový stav i nadále pokračoval. První poločas nabídl přesně podle očekávání vyrovnanou partii, kdy možná jen o malinko více bylo nebezpečnější Angers.

Po změně stran si ale první gólovku vypracovalo FC Nantes. Po rychlé akci a zpětné přihrávce Warise zakončoval Touré, ale Butelle schoval balón do rukavic. Jen o dvě minuty později pak vypálil ostrou jedovku Girotto a Butelle se musel hodně natahovat. Kanárci měli do třetice ještě jednu výraznou možnost, nejprve zblízka nepřekonal Butelleho ve vyložené šanci Touré a následnou dorážku poslal do tyče Waris. Největší šanci zápasu Nantes neproměnilo a toho později muselo litovat.

Deset minut před koncem nařídil rozhodčí Millot pokutový kop ve prospěch Angers, který ale vzápětí správně odvolal. Souboj Traorého s El Mellalim byl naprosto v pořádku, takže hra mohla pokračovat. Utkání směřovalo k nerozhodnému konci, když ve 4. minutě nastavení rozjeli domácí poslední akci, kterou uvnitř šestnáctky vzal na sebe Angelo Fulgini, zasekávačkou si udělal prostor ke střele a propálil vše, co mu stálo v cestě. Nantes už mohlo těžko reagovat a derby, ve kterém mělo především ve druhém poločase navrch, prohrálo.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Marseille 0:1

20.01.2019 17:00

Góly: 47. Morgan Sanson

Fotbalisté Olympique Marseille konečně zabrali a o záchranu bojující SM Caen udolali jedinou brankou Morgana Sansona krátce po obrátce 1:0. Marseille to v Normandii neměla jednoduché, ale dost jí pomohlo i vyloučení domácího Frédérica Guilberta.

Šlo o souboj dvou nespokojených. Caen bojuje o záchranu a jistě by se rádo vidělo výše, Marseille se zase potuluje ve středu tabulky a na první trojici začíná dost výrazně ztrácet. Svěřenci Rudiho Garcii sice zvítězili, ale zadarmo to nebylo. V průběhu prvního poločasu musel kvůli zranění odstoupit Dimitri Payet, jehož nahradil Morgan Sanson. Pro Garciu to rozhodně nebyla dobrá zpráva. Samotný první poločas příliš fotbalové krásy nepobral a až na jedinou výjimku postrádal i vyložené brankové příležitosti. Ve 44. minutě tvrdě vypálil Strootman, Samba se sice natahoval, ale zasáhnout nemusel, neboť střela šla nad břevno.

Výkon hostů určitě nebyl optimální a Rudi García na své svěřence apeloval, aby vytvořili větší tlak. To se skutečně povedlo a hned ve 47. minutě se Marseille dočkala vedoucí branky. Strootmanův centr dokázal hlavou usměrnit k tyči Morgan Sanson! To byla první komplikace pro domácí tým a druhá nastala hned vzápětí. Frédéric Guilbert uviděl za faul zezadu druhou žlutou kartu a normandský celek musel dohrávat v početní nevýhodě.

Pozice Vikingů byla od této chvíle více než složitá, přesto si dokázali vytvořit solidní šanci na vyrovnání. Po jedné z chyb ale nedokázal zkrotit balón Crivelli a Mandanda si ze zbytkem poradil. Vstřelit gól se nedařilo ani hostům, Ocamposovi nebyla branka uznána a Thauvin pro změnu střílel mimo. Caen srovnat nedokázalo a s OM nakonec prohrálo nejtěsnějším rozdílem.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Montpellier HSC 0:0

20.01.2019 15:00

Góly: -

V Roazhon Parku nakonec žádná branka nepadla, takže Rennes doma pouze remizovalo s Montpellierem 0:0. Spokojeni nemohou být ani domácí a ani hosté. Na obou stranách zabránila gólu branková konstrukce.

Oba týmy měly v tomto zápase co napravovat a lépe do něho vykročili domácí borci. Rennes sice hýřilo aktivitou, ale do větší šance se nedostalo, takže brankář Bertaud nemusel výrazněji zasahovat. Na druhé straně ale musel na zem Koubek, kterého dalekonosným pokusem prověřil Andy Delort. To už bylo půlhodiny času ze hry pryč. Těsně před koncem prvního si Rennes vytvořilo závar, který ukončil hodně nepřesnou střelou Sarr.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral a diváci v Roazhon Parku doufali, že ve druhém dějství uvidí o poznání ofenzivnější představení. V 54.minutě je konečně zvedl ze sedadel hostující Mollet, jehož povedená rána orazítkovala tyč! O čtyři minuty později se totéž podařilo Ben Arfovi, takže na brankové konstrukce to bylo 1:1.

Důležitější statistika však zůstávala bez zápisu. Rennes se snažilo, ale v další slibné šanci neuspěl Ben Arfa a v samotném konci Grenier netrefil odkrytou branku, když balón poslal trestuhodně úplně mimo. Rennes recept na obranu Montpellieru nenašlo a remizovalo s ním 0:0. Výsledek je pro oba týy spíše ztrátou, Rennes chtělo doma vyhrát a Montpellier zase hodlal zastavit pád tabulkou.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Racing Strasbourg 1:5

19.01.2019 20:00

Góly: 22. Falcao - 12. Ludovic Ajorque, 17. Adrien Thomasson, 63. Ibrahima Sissoko, 68. Ludovic Ajorque, 90+4. Youssouf Fofana

Radamel Falcao se sice střelecky prosadil, jenže ve formě hrající Racing si se zraněními decimovaným protivníkem stejně mohl dělat, co se mu zachtělo. V tuto chvíli se v Ligue 1 nachází už pouze jeden tým s horší statistikou obdržených branek, a to poslední Guingamp, jelikož v tomto kole inkasoval devítku od PSG.

Hráči knížecího klubu o výsledku z Parku princů věděli. Zároveň věděli, že v případě vítězství by se bodově dotáhli na Amiens, které v pátek nestačilo na Lille. Henryho skvadru posílil v lednu Naldo, jenž dorazil po více než dekádě strávené v Bundeslize. Hned jeho první faul v Ligue 1 ovšem znamenal vyloučení, neboť Ludovic Ajorque by se řítil sám na Diega Benaglia.

Už ve 12. minutě se prosadil právě faulovaný borec, když mu na hlavě přistál dlouhý balon od Kennyho Laly - 0:1. Ještě v úvodní dvacetiminutovce se stihnul zapsat do listiny střelců ve formě hrající Adrien Thomasson. Bývalý fotbalista Nantes se na hranici šestnáctky opřel do míče stejnou částí těla, jako před ním kolega Ajorque, a díky dobrému umístění byl Benaglio krátký - 0:2.

Poté o sobě dal vědět El Tigre. Nejprve ještě mířil vedle, ale pak ho pobídnul Youri Tielemans, aby levačkou usměrnil kulatý předmět na místo určení. Střela to byla slabá, avšak stačila k tomu, aby kolumbijský šutér zaznamenal svůj osmý gól v probíhajícím ročníku a aby ukázal svým vesměs mladým spoluhráčům, že ještě nic není ztraceno.

O malinko mladší Cesc Fábregas se v záložní řadě snažil vymýšlet, jenže se příliš nesetkával s pochopením. A tak se stalo, že v závěru úvodního dějství mohl přidat třetí zásah pro Laureyho družinu kapitán Stefan Mitrović. Bohužel ale orazítkoval pouze břevno. Tradičně poloprázdné tribuny na Stade Louis II tedy musely na další trefy počkat až do druhé půle.

Domácí brankář se po změně stran zapotil v 54. minutě, když jeho pozornost důrazně otestoval Jonas Martin. O deset minutek později okradl Ajorque váhajícího Fábregase, aby nakulil balon mimo šestnáctku, kde číhal Ibrahima Sissoko a z první parádně vymetl pravou šibenici - 1:3. A další pozoruhodné momenty měly přijít.

V pohodě hrající Ludovic Ajorque sebral na vlastní polovině hrací předmět a neohroženě si to namířil mezi čtyři obránce, kteří nebyli schopní jej zastavit, takže mohl z nějakých osmnácti metrů naprosto ukázkově křižnou střelou rozvlnit síť za zády nebohého monackého strážce svatyně - 1:4. Jenže už za minutu vyfasoval Mitrović druhou žlutou, protože si vyšlápnul na Ronyho Lopese.

Síly na hřišti se tedy vyrovnaly. Ale jenom početně, jelikož Racing nadále dominoval. Henryho skvadru k ničemu nepustil a v nastaveném čase ještě došlo na rychlý protiútok, při kterém Nuno Da Costa vysunul Youssoufa Fofanu, který si v zakončení věděl rady - 1:5. Takový pohodový výlet na Azurové pobřeží snad nečekal ani ten nejskalnější příznivec klubu ze Strasbourgu.

Úřadující vicemistr doma zatím ještě nevyhrál, což je statistika, jakou se mezi pěti nejlepšími evropskými ligami může "pyšnit" akorát italské Frosinone. Za týden bude na programu důležité klání proti sestupem také ohroženému Dijonu. Naopak RC útočí na pohárové příčky, ke kterým by mohlo výrazněji dopomoci případné vítězství nad Girondins Bordeaux.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Toulouse FC 0:1

19.01.2019 20:00

Góly: 41. Yaya Sanogo

Stačila k tomu jedna jediná trefa, kterou obstaral Yaya Sanogo. V Arsenalu se mu nevedlo, nicméně ve Francii by mohl být svému klubu velice platným hráčem.

Zanedlouho šestadvacetiletý útočník se do listiny střelců málem zapsal už v 1. minutě. Po Dosseviho standardní situaci však mířil těsně vedle tyče. Následujících třicet minut to na Stade des Costiéres rozhodně nebyla žádná fotbalová bašta. Teprve poté pořádně vyprášil Reynetovy rukavice svým razantním přímým kopem Rachid Alioui.

V jednačtyřicáté minutě se udál rohodující moment celého tohoto mače. Kelvin Amian Adou poslal z pravé strany výtečnou přihrávku přesně do té nepopulární kapsy mezi brankářem a obráncem, v tomto případě mezi Paulem Bernardonim a Loïckem Landrem. A Sanogo toho dokonale využil, aby vsítil svůj druhý gól v posledních třech kolech - 0:1.

Po změně stran pálili ostrými Umut Bozok a Alioui, nicméně Reynet se překvapit nenechal. Volej Issiagy Sylly se s přesností nesetkal a poslední velkou příležitost si na konto připsal Max Gradel, když v dobré pozici ztroskotal na Bernardonim. TFC tedy těsný náskok uhájilo a těšit ho může i fakt, že skórovalo ze hry, což se při předchozích šesti zásazích nestalo.

Klub, který hraje domácí zápasy na Stadium Municipal, vyhrál v tomto ročníku pošesté a zase se posune v tabulce vzhůru. Příště se může těšit na Angers SCO. Krokodýli po dalším zaváhání zůstanou ve spodní polovině a budou doufat, že utkání proti Nice se jim za týden vydaří lépe. Už ve středu ovšem dohrávají duel, ve kterém bude soupeřem rovněž celek vedený Stéphanem Moulinem, tedy Angers.

Více informací k zápasu

Stade Reims - OGC Nice 1:1

19.01.2019 20:00

Góly: 12. Rémi Oudin - 90+9. Rémi Walter (pen.)

Proměněnou penaltou se o ni zasloužil Rémi Walter. Oba celky tedy setrvají v horní polovině tabulky, přičemž rozdíl mezi nimi zůstává tříbodový.

Orli začali nový rok dobře a už v 7. minutě mohli jít na Stade Auguste-Delaune do vedení, kdyby Youcef Attal nenasměroval svůj pokus přímo do náruče Edouarda Mendyho. Ve 12. minutě tedy udeřilo na druhé straně hřiště. Pablo Chavarria našel svým nádherným centrem za obranou číhajícího Rémiho Oudina, jenž míč ukázkově zpracoval a mezi nohama gólmana Beníteze procedil do sítě - 1:0.

Střelec branky o deset minut později kroutil svoji další šanci nebezpečně, ale tentokrát se to muselo obejít bez gólového efektu. Rovněž Hassane Kamara měl k přesnému zásahu velice blízko, jenže nakonec minul. První pětačtyřicetiminutovka tedy vyšla mnohem lépe Remeši. Hosté jakoby vůbec nevěděli, co mají hrát.

V 50. minutě to byl znovu gambijský záložník Kamara, kdo pálil směrem na svatyni Nice. V následující dvacetiminutovce nebyly k vidění prakticky žádné zajímavé situace. Až poté to zprvu vypadalo, že Mathieu Cafaro poslal Guionův tým do dvoubrankového náskoku. Rozhodčí Thual však na popud asistenta u videa tuhle trefu správně neuznal, jelikož přihrávající Chavarria stál v ofsajdu.

Teprve až v závěrečných patnácti minutách se Les Aiglons probrali. Allan Saint-Maximin hlavičkoval po Cyprienově přímém kopu nad. A proti druhému jmenovanému se musel už v nastavení činit Mendy. Pětiminutová nadstavba byla téměř minulostí, když sudí vyslyšel protesty Nice a usoudil, že Kamara skutečně zkrotil Attalovu hlavičku rukou.

K nařízenému pokutovému kopu se v deváté minutě nastavení postavil Rémi Walter a zvolil přízemní ránu po své levé ruce. Dobře udělal, jelikož domácí jednička zůstala na čáře jako přikovaná. Remeš čeká za týden střetnutí s posledním Guingampem, zatímco OGC na stadionu Allianz Riviera změří síly s celkem Nîmes Olympique.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - EA Guingamp 9:0

19.01.2019 17:00

Góly: 11. Neymar, 37. Kylian Mbappé, 45. Kylian Mbappé, 59. Edinson Cavani, 66. Edinson Cavani, 68. Neymar, 75. Edinson Cavani, 80. Kylian Mbappé, 83. Thomas Meunier

Hra kočky s myší a neuvěřitelných devět branek padlo v utkání mezi Paris Saint-Germain a Guingampem. Poslední celek tabulky to od suverénního lídra pořádně schytal a i když se porážka čekala, z Parku princů odcházel s velkou ostudou. Hvězdné trio Mbappé, Neymar, Cavani řádilo jako černá ruka. Francouz i Uruguayec vsítili hattrick, Brazilec se trefil dvakrát a jeden zásah obstaral Belgičan Meunier. PSG se zároveň Guingampu ďábelsky pomstilo za nedávné vyřazení z Ligového poháru.

Pařížané byli v souboji s posledním týmem soutěže pochopitelně velkým favoritem a jejich výhra se samozřejmě očekávala, ovšem to, co se stalo v Parku princů událo, přeci jenom předčilo veškerá očekávání. Domácí PSG nebohého soupeře naprosto zničilo.

Brankové hody odstartovaly v 11. minutě a jako první se po Alvesově přesném pasu prosadil Neymar. Ten si balón zpracovával již v oblasti malého vápna a poté, co si udělal prostor, neomylně zakončil. Guingampu se tak přihodilo to nejhorší, co mohlo, v Parku princů totiž rychle inkasoval a favorita posadil do sedla. Jedinou kaňkou na výkonu Les Parisien byla ztráta zraněného Marca Verrattiho, který musel přenechat místo Julianu Draxlerovi. Ve 37. minutě si několikrát mezi sebou narazili balón Neymar s Mbappém a celou akci zakončil přízemní střelou francouzský reprezentant -2:0. Kylian Mbappé pak těsně před koncem poločasu zvýšil z malého vápna už na 3:0 a nikdo o vítězství favorita už po prvním poločase nepochyboval.

PSG svého soupeře nešetřilo ani po změně stran a po Bernatově přihrávce z levé strany zakončoval před Cailardem Edinson Cavani - 4:0. Z epické ofenzivní trojice se tedy prosadili všichni jmenovaní, ale galakoncert ještě nebyl ani v polovině. V 66. minutě předvedli domácí další krásnou kombinaci, kterou uklízel hlavou do branky Cavani a skóre začínalo nabírat hrozivých rozměrů.

Útočné akce Neymara, Mbappého a Cavaniho přibývaly a přibývaly a za další dvě minuty prvně jmenovaný dával už na 6:0. Jako první dokonal hattrick čtvrthodinu před koncem Edinson Cavani, který dorazil do branky Kurzawovu střelu. Brankář Guingampu byl smolařem zápasu, na balón si zas tak často nesáhl a spíše ho jen lovil ze své sítě. V 80. minutě přišla další akce Pařížanů, do prázdné branky tentokrát po Cavaniho přihrávce zakončil Kylian Mbappé a také on zkompletoval hattrick. Aby tři hráči v jednom zápase vsítili hattrick, potřebovali Pařížané ještě jeden zásah Neymara, který se ale nedostavil. Na konečných 9:0 zvyšoval přesnou střelou k zadní tyči Thomas Meunier. PSG rozdrtilo Guingamp 9:0 a oplatilo mu senzační vyřazení z poháru.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Amiens SC 2:1

18.01.2019 20:45

Góly: 45+2. Rafael Leão, 85. Xeka - 5. Juan Ferney Otero

Svěřenci Christopha Galtiera přitom nezačali dobře a už po pěti minutách hry musel Mike Maignan lovit balon ze své sítě. Cheick Timité nahrával de facto naslepo před bránu, kde číhal Juan Otero, jenž svou ranou pod břevno otevřel svůj střelecký účet v Ligue 1 - 0:1. Další rychlý protiútok přišel na pořad večera už dvě minuty poté. Gólman LOSC ale tentokrát na Emila Kraftha vyzrál.

Lille se osmělilo až po třiadvaceti minutách. Kapitán Amiens Prince Gouano musel vyhlavičkovávat přímý kop Thiaga Mendese do bezpečí. Pětadvacetiletý obránce ve 37. minutě fauloval ve vlastní šestnáctce Rafaela Leãa. K nařízené penaltě si stoupnul Nicolas Pépé a totálně selhal! V nastaveném čase prvního dějství se ještě dostal centr po dalším Mendesově přímém kopu až k Pépému, který vrátil před bránu, kde si Rafael Leão věděl rady. Aby také ne, když si mohl dovolit na malém čtverci balon dokonce zpracovat - 1:1.

Domácí byli aktivnější i ve druhé půli, jenže na vyloženou šanci si museli počkat téměř dvacet minut. Pak prostě Jonathan Bamba vpadnul do velkého vápna a už už to vypadalo, že se bude moct radovat. Gouano však stál ve správný čas na správném místě. A jen o několik sekund později Gurtner pouze nehybně sledoval, kterak Mendesova pumelice míří vedle.

Gólman Amiens se za dalších deset minut vyznamenal proti pokusu dvakrát zmíněného portugalského útočníka. Pépé potom svou další možnost nevyužil, avšak Lille se nakonec přeci jen radovalo z dvanácté výhry, protože Xeka uklidil v 85. minutě Piedův centr do ideálního prostoru nechytatelně za záda muže v rukavicích - 2:1.

Galtier rozhodně může být spokojený. Týmový výkon byl podpořený kvalitním vystoupením Rafaela Leãa, který zaznamenal už pět branek. LOSC zvládlo bezmála dvacet střel na branku. Příště vyzve Olympique Marseille, zatímco Amiens, které zůstává ve hře o udržení, se na domácím Stade de la Licorne střetne s Lyonem, tedy s konkurentem Lille.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain19172062:1053
2.Lille OSC21124534:2140
3.Olympique Lyon21107435:2537
4.AS Saint-Étienne21106532:2536
5.Racing Strasbourg2188537:2532
6.Montpellier HSC2088426:1632
7.Olympique Marseille2094733:2931
8.OGC Nice2187616:1931
9.Stade Rennes2186729:2730
10.Girondins Bordeaux2077623:2228
11.Stade Reims21610517:2028
12.Nîmes Olympique2075827:2926
13.Toulouse FC2167821:3125
14.FC Nantes21651026:2823
15.Angers SCO2058722:2423
16.SM Caen2139920:2918
17.Amiens SC21531318:3618
18.Dijon FCO20451117:3317
19.AS Monaco21361219:3615
20.EA Guingamp21351316:4514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
mastakillah

Cavani 3 + 3

Reagovat
mxyzptllk

nářez

Reagovat
ADM

aj treningy ma PSG narocnejsie

Reagovat
REPLIKATOR

LOL 9:0, ti na ně byli dobře nahecovaní po nedávném vyřazení z poháru

Reagovat
mxyzptllk

myslím, že pomsta byla sladká

Reagovat
smazaný uživatel

Guingamp dostal po 21 kolech čtvrtinu gólů od PSG. To jen svědčí o "kvalitě" ligy.

Reagovat
REPLIKATOR

Dva spoluhráči zaznamenali v jednom zápase francouzské ligy hattrick po téměř 40 letech.

Sranda liga

Reagovat
Mönchengladbach

Dokonce nejsrandovnější za posledních 40 let.

Reagovat
Stannis Baratheon

Že je tam jeden tým, který mám jednu z nejlepších ofenzív na světě (ne-li úplně), a drtí s prstem v zadku neznamená, že ta liga není kvalitní.

Ale chápu, dělají to všichni že nadávají na tu ligu, tak proč se nepřidat....

P.S 10. tým francouzské ligy byl ve finále EL.

Reagovat
mxyzptllk

Souhlas. To, že PSG je letos ohromně ve formě a Lyon a Marseille hrajou úplný nic (hlavně teda Marseille), nemusí nutně znamenat, že je to nejhorší liga...

Zajímavý je, že Juventus má úplně stejně bodů a úplně stejně drtí ligu, ale jenom protože tu ligu sleduje víc lidí, nikdo na ni nenadává.

Reagovat
Stannis Baratheon

před příchodem Ronaldo do Juve tu taky každý, kromě skalních fanoušků Calcia, psal, že italská liga stojí za pizzu.

Reagovat
smazaný uživatel

Z TOP 5 lig jsou francouzská a německá liga jediní, kteří mají jen jeden TOP tým. V Německu by se ještě možná dal počítat Dortmund, ale tam to je na hraně.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ty zmíníš nějaký Inter, Řím, nebo Neapol na úkor Dortmundu? To už si tam pomalu mohl zařadit tu Itálii

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
TheTopFootbaler

No tak v té Itálii přece jen je kromě Juve alespoň ještě Neapol nebo AS, což jsou týmy naprosto na úrovni BVB. Inter a Lazio jsou pak řekl bych výš než nějaký Gladbach, Lipsko nebo Schalke.

Reagovat
Kixi Syhimour

Souhlasím, ale on tvrdil, že německá má jen jeden top tým, ale ani nezmínil Itálii, která je na tom stejně ohledně počtu top týmů, mi přijde.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak pokud bereme jen ty opravdu top týmy, tak je to určitě jen Bayern a Juve. Stejně jako ve Francii jen PSG. Ale ta širší špička by se imho zahrnout měla a tu má Itálie lepší.

Reagovat
Muffi

kolikrát za posledních 5 let dokázala Neapol postoupit přes soupeře z top lig včetně Francie a Německa?

Reagovat
TheTopFootbaler

Loni hrálo AS semifinále a přešlo přes Barcu. Kolikrát se to za posledních pět let povedlo Dortmundu?

Reagovat
smazaný uživatel

Za pizzu?? Delas si srandu?? Za pizzu stoji mozna Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus ale žádnýmu týmu nedá za dvojzápas 12 gólů. Navíc tam má soupeře, který pro ně není lehký porazit (Inter, Neapol, Lazio). PSG drtí úplně všechny.

Reagovat
mxyzptllk

Drtí všechny, protože letos se jim extrémně nevyvedla sezóna - Monaco i Marseille jsou ve velké krizi. V Itálii jsou na tom ty ostatní týmy kromě Juventusu docela dobře.

A devět gólů jsou schopni nasázet jen oni, protože prostě nikdo nemá takhle produktivní všechny tři útočníky.

Reagovat
vladino10

uvidíme v LM.. opäť

Reagovat
smazaný uživatel

Tak produktivní jsou jen proto, že hrajou proti moc slabým týmům. Minimálně Barcelona, Liverpool a City mají lepší lepší útok.

Reagovat
Sm0ker

tak Live ani náhodou

Reagovat
TheTopFootbaler

Salah + Mané + Firmino > Mbappé + Cavani + Neymar, no to mě poser.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to nie je iba preto, že je to momentálne liga o jednom tíme. V tej Serii A sú kluby z Milána - niekoľkonásobní šampióni PEM/LM, tradičné rímske kluby, Neapol etc.

Francúzska liga má jediného šampióna LM, aj to už zapadlo prachom...

Reagovat
Seydou Doumbia

Ono tam je hrozně moc faktorů, proč PSG drzí celou ligu. Samozřejmě mají brutální kádr, který smázne v lize kdekoho, ale je to i otázka zkušeností. Podle mě v Itálii by takhle neničili všechny soupeře. A není to jen větší kvalitou předních celků ligy, ale taky o zkušenostech. Schválně jsem si našel, kolik hráčů ročníku 97 a mladší nastoupilo v L1 a v SA alespon k deseti zápasům v sezoně. V L1 52 hráčů, v SA 33. A ono když mají takové mladé ucha bránit nejlepší hráče světa tak to taky není prdel. V potaz jsem bral celý kádr ne jen obranu, ale to výjde podobně si myslím. V L1 hodně apelují na scouting a dobrý prodej hráčů což se s těchto čísel potvrzuje.

Reagovat
mxyzptllk

Reagovat
mayday

To s těmi zelenáči na to podle mě nemá absolutně vliv.

Reagovat
papanegra

akorát tu ligu degradují...

Reagovat
smazaný uživatel

Děsná sranda liga

Reagovat
Langi

Henry je po dnesku zraly na vyhazov

Reagovat
smazaný uživatel

ale co ten henry? vzit nekoho normalniho tak uz nejsou v sestupovym pasmu minimalne, mozna i ten jardim by je z toho dostal.

Reagovat
Phreak71

Myslím, že když dostane týpek v 9. minutě červenou, tak s tím nic moc Henry neudělá ;) A nemění na tom nic to, že o 60 minut později to týpek na druhé straně vyrovná.

Reagovat
Elliasson

Od 69.minuty to bylo 10 vs 10.

Reagovat
REPLIKATOR

Jenže skóre v tu dobu 1:4 A nepochopím hráče, který se nechá za takového příznivého stavu zbytečně vyloučit.

Reagovat
Godwinson

Štrasburk

Reagovat
Kixi Syhimour

To Monaco by mohlo seriózně už začít hrát a najít si trenéra, Henry na to ještě nemá, leč má zraněný 2/3 kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý raz začínal na veľkej scéne... uvidíme.

Reagovat
Pride

Co to meleš? Však má až na Jovetiče skoro celej základ fit.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak mluvil jsem o kádru, nikoliv o základní 11, + je zraněnej Subašič. Spíš mi jde o to, že ten kádr měl letos množství zranění, takže se ani nemohl moc sehrát, vzhledem k faktu, že Monaco zase přes léto oslabilo, prakticky snad nikdy neměli zdravou celou základní 11, nemám pravdu? Trenérovi se jednou někdo uzdraví a potom se mu zase někdo zraní. Takže ani pořádně nevím, jak by taková 11 měla vypadat.

Reagovat
pantondavo

Pomsta je sladka pro toho, kdo to odsere, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

O tom, ze pomsta je sladka vi PSG a ne Guingamp.

Reagovat
jenage

Fišara?

Reagovat
TheTopFootbaler

A Černá ruka má být s velkým Č, ale to bych taky chtěl moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale problem je i stím že žadný tým v L1 nemá takový přístup k financím jako PSG, většina dáva přednost mladí a výchově vlastních hračů. Ta liga když nebudeme brát PSG je strašně vyrovnána jak v přední tak zadní části.

Reagovat
Israha

Hm...tohle je už pěkných pár let rozdíl mezi oběma Olympiquy. Lyon, i když bez formy, se vždy dokáže hecnout v těžkém zápase proti silnému soupeři, a udělat z něj body. Tam kdyby na lavičce nebyl průměrák Genesio, ale někdo, kdo by je motivoval a takticky připravil i na ty nepříjemné zápasy se suterénem tabulky, tak jsou úplně někde jinde. Tuhle mentalitu v Marseille absolutně postrádám.

Ale nutno dodat, že jak už v podobných zápasech bývá zvykem, Lyonu se nenápadně pomáhá. Jako ASSE si to za druhou půli a tu pasivitu v ní koledovali, o tom žádná...ale ten zákrok Denayera na Khazriho v 6. minutě snad musí být penalta v každém vesmíru. Hlavní neviděl, v pořádku. Brankový nic? VAR nic? Nepochopitelné, jak nemůže být kontakt zezadu bez hraní míče posouzen jako čistý zákrok.

Reagovat
Israha

jak MŮŽE být posouzen

Reagovat
Jan Horáček

To jsem také nepochopil. Vždyť to na tom videu museli vidět a hlavního upozornit.

Reagovat
Israha

Mi to přišlo, že se prostě posrali a netroufli si takto výrazně zasáhnout do derby hned zkraje zápasu. Což je samozřejmě nekompetentnost jak blázen.

Reagovat
Pyroman

Těžký no, z tolika šancí se prostě musí dát víc než jeden gól, Lopes letos Lyon zachránil v obou derby. Tohle mohlo úplně v klidu skončit třeba 3:3.

Reagovat
Israha

No, tak...včerejší CdF tento fail trumfl na plné čáře

Reagovat
Pyroman

Nechápu, co se tam dělo. Nehrála plná palba, ale dostat 6 gólů, ještě zrovna od letos dopředu marného Dijonu... tyvole. Sliti si tím 3+3 udělal statistiky na celou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

voda je mokra

nebe je modre

jedna z mala jistot je

ze lyon derby vyhraje

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

to už to PSG desítku mohlo dát...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele