21. kolo
19.01.2019 17:00 CET
9 : 0
(3:0)

Reportáž

PSG rozdrtilo Guingamp neuvěřitelnými devíti brankami

Hra kočky s myší a neuvěřitelných devět branek padlo v utkání mezi Paris Saint-Germain a Guingampem. Poslední celek tabulky to od suverénního lídra pořádně schytal a i když se porážka čekala, z Parku princů odcházel s velkou ostudou. Hvězdné trio Mbappé, Neymar, Cavani řádilo jako černá ruka. Francouz i Uruguayec vsítili hattrick, Brazilec se trefil dvakrát a jeden zásah obstaral Belgičan Meunier. PSG se zároveň Guingampu ďábelsky pomstilo za nedávné vyřazení z Ligového poháru.

Pařížané byli v souboji s posledním týmem soutěže pochopitelně velkým favoritem a jejich výhra se samozřejmě očekávala, ovšem to, co se stalo v Parku princů událo, přeci jenom předčilo veškerá očekávání. Domácí PSG nebohého soupeře naprosto zničilo.

Brankové hody odstartovaly v 11. minutě a jako první se po Alvesově přesném pasu prosadil Neymar. Ten si balón zpracovával již v oblasti malého vápna a poté, co si udělal prostor, neomylně zakončil. Guingampu se tak přihodilo to nejhorší, co mohlo, v Parku princů totiž rychle inkasoval a favorita posadil do sedla. Jedinou kaňkou na výkonu Les Parisien byla ztráta zraněného Marca Verrattiho, který musel přenechat místo Julianu Draxlerovi. Ve 37. minutě si několikrát mezi sebou narazili balón Neymar s Mbappém a celou akci zakončil přízemní střelou francouzský reprezentant -2:0. Kylian Mbappé pak těsně před koncem poločasu zvýšil z malého vápna už na 3:0 a nikdo o vítězství favorita už po prvním poločase nepochyboval.

PSG svého soupeře nešetřilo ani po změně stran a po Bernatově přihrávce z levé strany zakončoval před Cailardem Edinson Cavani - 4:0. Z epické ofenzivní trojice se tedy prosadili všichni jmenovaní, ale galakoncert ještě nebyl ani v polovině. V 66. minutě předvedli domácí další krásnou kombinaci, kterou uklízel hlavou do branky Cavani a skóre začínalo nabírat hrozivých rozměrů.

Útočné akce Neymara, Mbappého a Cavaniho přibývaly a přibývaly a za další dvě minuty prvně jmenovaný dával už na 6:0. Jako první dokonal hattrick čtvrthodinu před koncem Edinson Cavani, který dorazil do branky Kurzawovu střelu. Brankář Guingampu byl smolařem zápasu, na balón si zas tak často nesáhl a spíše ho jen lovil ze své sítě. V 80. minutě přišla další akce Pařížanů, do prázdné branky tentokrát po Cavaniho přihrávce zakončil Kylian Mbappé a také on zkompletoval hattrick. Aby tři hráči v jednom zápase vsítili hattrick, potřebovali Pařížané ještě jeden zásah Neymara, který se ale nedostavil. Na konečných 9:0 zvyšoval přesnou střelou k zadní tyči Thomas Meunier. PSG rozdrtilo Guingamp 9:0 a oplatilo mu senzační vyřazení z poháru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Vsechn hrace PSG to musi taaaaaak bavit. Proste humus co se z toho tymu stalo. Zlaty casy Ronaldinha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele