21. kolo
20.01.2019 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lyon otočil "Le derby" se Saint-Étienne a poskočil na třetí místo

"Le Derby" nebo "Derby Rhône-Alpes", zkrátka jeden z nejsledovanějších zápasů francouzské Ligue 1 mezi Saint-Étienne a Olympiquem Lyon, skončil vítězstvím hostujícího celku 2:1. Les Gones museli na stadionu Geoffroye-Guicharda otáčet skóre, protože jako první se prosadil Romain Hamouma. Po změně stran pak srovnal Nabil Fekir a dlouho to vypadalo na nerozhodný výsledek, než v páté minutě nastavení rozhodl Moussa Dembélé.

Zápasy mezi Saint-Étienne a Olympiquem Lyon mají vždycky velký náboj a nejinak tomu bylo i tentokrát. Les Verts byli ve velmi dobré formě, což se o Lyonu úplně říci nedalo. Svěřenci Bruna Génésia vyhráli jen jediný z posledních šesti ligových duelů a na stadionu Geoffroye-Guicharda zkrátka potřebovali tuto bilanci vylepšit. Mimo to šlo také o souboj třetího ze čtvrtým a tedy přímou konfrontací o Ligu mistrů.

Od úvodní minuty mělo utkání parádní tempo. Ve 12. minutě se rozhodl překvapit gólmana Ruffiera dalekonosným přehozem Depay, jenomže brankář domácích se stihl zasunout do branky a střelu šikovného Nizozemce vytáhnout na rohový kop. Saint-Étienne si vytvořilo dobrou příležitost ve 21. minutě a rázem z toho byla vedoucí branka. Gabriel Silva poslal ze stran do vápna načechraný centr, na který si naskočil Romain Hamouma a hlavou překonal brankáře Lopese. Obrovská radost v ochozech domácího svatostánku.

Lyon po inkasované brance převzal iniciativu a byl aktivnější, ovšem zmohl se pouze na nepříliš nebezpečnou přízemní střelu Fekira. Stejný muž měl dobrou příležitost srovnat na začátku druhého poločasu. To se zblízka pokusil přehlavičkovat Ruffiera, ale ten podobně jako při Depayově pokusu balón vytáhl na rohový kop. Saint-Étienne zahrozilo až po hodině hry a Khazri měl hned dvojitou možnost překonat Lopese a tím vytvořit pro svůj celek dvoubrankový náskok. Lopes však průnik Khazriho nadvakrát kryl.

Les Verts nakonec o náskok přišli poněkud smolně. Loïc Perrin zahrál při Depayově střele rukou a sudí odpískal ve prospěch Lyonu pokutový kop. Nabil Fekir poslal Ruffiera na opačnou stranu a srovnal stav derby na 1:1. Po vyrovnání se poměrně dlouhou dobu na trávníku nic podstatného nedělo, až před koncem si udělal prostor ke střele Depay a Ruffier musel na přední tyči vyrážet. Horko bylo i před Lopesem, který zase vzápětí zlikvidoval Cabellovu střelu po obrovském závaru. Utkání si jistě remízu zasloužilo, jenomže Lyon byl nakonec šťastnější. V páté minutě nastavení poslal do šestnáctky dlouhý centr Dubois, Moussa Dembélé hlavou ťukl do balónu a Ruffier plachtil vzduchem zbytečně. Lyon šťastně otočil derby a na půdě svého největšího rivala zvítězil 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
klvana

Super! Allez L'OL!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele