21. kolo
20.01.2019 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bordeaux zdolalo Dijon nejtěsnějším možným rozdílem

DFCO se tentokráte i v deseti srdnatě bránilo. Soupeři dovolilo za celých devadesát minut pouhých pět pokusů mezi tři tyče, což je v porovnání s některými předchozími zápasy velice dobré vysvědčení. Andreas Cornelius se ale dokázal prosadit. O žádném ze svěřenců Antoina Kombouarého nic podobného napsat nelze, takže se počet porážek vyhoupl na jedenáct.

Na druhou stranu v minulé sezoně z toho bylo i s šestnácti prohrami skvělé jedenácté místo. Na Matmut Atlantique začali lépe právě hosté. Uzdravený Kwon Chang-Hoon centroval od rohového praporku přímo na Cédrika Yambérého, jemuž scházely centimetry. Na druhé straně Yann Karamoh pořádně prověřil Bobbyho Allaina.

V devětadvacáté minutě se ve stoprocentní šanci ocitnul Júlio Tavares. Bohužel pro něj stál Benoit Costil přesně tam, kde v daný moment měl. Právě Karamoh a hostující kapitán s číslem 11 se podepsali i pod další příležitosti. Veškeré naděje pak dost razantně svým nekompromisním skluzem na unikajícího Jimmyho Brianda utl Romain Amalfitano. Bez předchozího napomenutí viděl od rozhodčího Hamela červenou kartu, a musel se tudíž pakovat ze hřiště.

Ofenzivně laděný Naïm Sliti, jenž předváděl na loňském mistrovství světa v Rusku v dresu Tuniska kvalitní výkony, musel přepustit místo defenzivněji smýšlejícímu Jordanu Mariému. Dijonu to však ve výsledku nebylo nic platné. Snad kdyby ve dvaačtyřicáté minutě Kwon nebo hned po něm dorážející Tavares našli zůsob, jak překonat Costila.

Ricardo Gomes zřejmě svým svěřencům o poločasové pauze dost domluvil. V 50. minutě Samuel Kalu obešel tři protihráče, nicméně zakončení mu hrubě nevyšlo. Ve třiašedesáté minutě poslal rodák z Ria De Janeira do hry Corneliuse a Tomu Bašiće, jemuž přepustil místo Jaroslav Plašil. V 67. minutě střílel znovu Kalu a Yambéré si ve snaze zabránit míči v cestě k dijonské svatyni málem vsítil vlastní gól. Rozhodně mohl děkovat Alleinovi za výborný zákrok.

V 77. minutě ale sedmadvacetiletý gólman přesto kapituloval. Rychlý Kalu nedal obráncům šanci, načež servíroval Andreasi Corneliusovi před odkrytou klec. Ze vzdálenosti dvou metrů tohle opravdu nešlo neproměnit - 1:0. Nadále tedy platí, že Dijon ještě nikdy v historii v Bordeaux nevyhrál. Za týden doma v důležitém klání přivítá AS Monaco. Les Girondins se střetnou s rozjetým Racingem Strasbourg.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele