21. kolo
19.01.2019 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Nice zachraňovalo proti Remeši remízu až v nastaveném čase

Proměněnou penaltou se o ni zasloužil Rémi Walter. Oba celky tedy setrvají v horní polovině tabulky, přičemž rozdíl mezi nimi zůstává tříbodový.

Orli začali nový rok dobře a už v 7. minutě mohli jít na Stade Auguste-Delaune do vedení, kdyby Youcef Attal nenasměroval svůj pokus přímo do náruče Edouarda Mendyho. Ve 12. minutě tedy udeřilo na druhé straně hřiště. Pablo Chavarria našel svým nádherným centrem za obranou číhajícího Rémiho Oudina, jenž míč ukázkově zpracoval a mezi nohama gólmana Beníteze procedil do sítě - 1:0.

Střelec branky o deset minut později kroutil svoji další šanci nebezpečně, ale tentokrát se to muselo obejít bez gólového efektu. Rovněž Hassane Kamara měl k přesnému zásahu velice blízko, jenže nakonec minul. První pětačtyřicetiminutovka tedy vyšla mnohem lépe Remeši. Hosté jakoby vůbec nevěděli, co mají hrát.

V 50. minutě to byl znovu gambijský záložník Kamara, kdo pálil směrem na svatyni Nice. V následující dvacetiminutovce nebyly k vidění prakticky žádné zajímavé situace. Až poté to zprvu vypadalo, že Mathieu Cafaro poslal Guionův tým do dvoubrankového náskoku. Rozhodčí Thual však na popud asistenta u videa tuhle trefu správně neuznal, jelikož přihrávající Chavarria stál v ofsajdu.

Teprve až v závěrečných patnácti minutách se Les Aiglons probrali. Allan Saint-Maximin hlavičkoval po Cyprienově přímém kopu nad. A proti druhému jmenovanému se musel už v nastavení činit Mendy. Pětiminutová nadstavba byla téměř minulostí, když sudí vyslyšel protesty Nice a usoudil, že Kamara skutečně zkrotil Attalovu hlavičku rukou.

K nařízenému pokutovému kopu se v deváté minutě nastavení postavil Rémi Walter a zvolil přízemní ránu po své levé ruce. Dobře udělal, jelikož domácí jednička zůstala na čáře jako přikovaná. Remeš čeká za týden střetnutí s posledním Guingampem, zatímco OGC na stadionu Allianz Riviera změří síly s celkem Nîmes Olympique.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele