21. kolo
20.01.2019 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Caen doma podlehlo Marseille 0:1

Fotbalisté Olympique Marseille konečně zabrali a o záchranu bojující SM Caen udolali jedinou brankou Morgana Sansona krátce po obrátce 1:0. Marseille to v Normandii neměla jednoduché, ale dost jí pomohlo i vyloučení domácího Frédérica Guilberta.

Šlo o souboj dvou nespokojených. Caen bojuje o záchranu a jistě by se rádo vidělo výše, Marseille se zase potuluje ve středu tabulky a na první trojici začíná dost výrazně ztrácet. Svěřenci Rudiho Garcii sice zvítězili, ale zadarmo to nebylo. V průběhu prvního poločasu musel kvůli zranění odstoupit Dimitri Payet, jehož nahradil Morgan Sanson. Pro Garciu to rozhodně nebyla dobrá zpráva. Samotný první poločas příliš fotbalové krásy nepobral a až na jedinou výjimku postrádal i vyložené brankové příležitosti. Ve 44. minutě tvrdě vypálil Strootman, Samba se sice natahoval, ale zasáhnout nemusel, neboť střela šla nad břevno.

Výkon hostů určitě nebyl optimální a Rudi García na své svěřence apeloval, aby vytvořili větší tlak. To se skutečně povedlo a hned ve 47. minutě se Marseille dočkala vedoucí branky. Strootmanův centr dokázal hlavou usměrnit k tyči Morgan Sanson! To byla první komplikace pro domácí tým a druhá nastala hned vzápětí. Frédéric Guilbert uviděl za faul zezadu druhou žlutou kartu a normandský celek musel dohrávat v početní nevýhodě.

Pozice Vikingů byla od této chvíle více než složitá, přesto si dokázali vytvořit solidní šanci na vyrovnání. Po jedné z chyb ale nedokázal zkrotit balón Crivelli a Mandanda si ze zbytkem poradil. Vstřelit gól se nedařilo ani hostům, Ocamposovi nebyla branka uznána a Thauvin pro změnu střílel mimo. Caen srovnat nedokázalo a s OM nakonec prohrálo nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele