21. kolo
19.01.2019 20:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Strasbourg si v Monaku vůbec nedělal potíže a domácím nadělil „bůra“

Radamel Falcao se sice střelecky prosadil, jenže ve formě hrající Racing si se zraněními decimovaným protivníkem stejně mohl dělat, co se mu zachtělo. V tuto chvíli se v Ligue 1 nachází už pouze jeden tým s horší statistikou obdržených branek, a to poslední Guingamp, jelikož v tomto kole inkasoval devítku od PSG.

Hráči knížecího klubu o výsledku z Parku princů věděli. Zároveň věděli, že v případě vítězství by se bodově dotáhli na Amiens, které v pátek nestačilo na Lille. Henryho skvadru posílil v lednu Naldo, jenž dorazil po více než dekádě strávené v Bundeslize. Hned jeho první faul v Ligue 1 ovšem znamenal vyloučení, neboť Ludovic Ajorque by se řítil sám na Diega Benaglia.

Už ve 12. minutě se prosadil právě faulovaný borec, když mu na hlavě přistál dlouhý balon od Kennyho Laly - 0:1. Ještě v úvodní dvacetiminutovce se stihnul zapsat do listiny střelců ve formě hrající Adrien Thomasson. Bývalý fotbalista Nantes se na hranici šestnáctky opřel do míče stejnou částí těla, jako před ním kolega Ajorque, a díky dobrému umístění byl Benaglio krátký - 0:2.

Poté o sobě dal vědět El Tigre. Nejprve ještě mířil vedle, ale pak ho pobídnul Youri Tielemans, aby levačkou usměrnil kulatý předmět na místo určení. Střela to byla slabá, avšak stačila k tomu, aby kolumbijský šutér zaznamenal svůj osmý gól v probíhajícím ročníku a aby ukázal svým vesměs mladým spoluhráčům, že ještě nic není ztraceno.

O malinko mladší Cesc Fábregas se v záložní řadě snažil vymýšlet, jenže se příliš nesetkával s pochopením. A tak se stalo, že v závěru úvodního dějství mohl přidat třetí zásah pro Laureyho družinu kapitán Stefan Mitrović. Bohužel ale orazítkoval pouze břevno. Tradičně poloprázdné tribuny na Stade Louis II tedy musely na další trefy počkat až do druhé půle.

Domácí brankář se po změně stran zapotil v 54. minutě, když jeho pozornost důrazně otestoval Jonas Martin. O deset minutek později okradl Ajorque váhajícího Fábregase, aby nakulil balon mimo šestnáctku, kde číhal Ibrahima Sissoko a z první parádně vymetl pravou šibenici - 1:3. A další pozoruhodné momenty měly přijít.

V pohodě hrající Ludovic Ajorque sebral na vlastní polovině hrací předmět a neohroženě si to namířil mezi čtyři obránce, kteří nebyli schopní jej zastavit, takže mohl z nějakých osmnácti metrů naprosto ukázkově křižnou střelou rozvlnit síť za zády nebohého monackého strážce svatyně - 1:4. Jenže už za minutu vyfasoval Mitrović druhou žlutou, protože si vyšlápnul na Ronyho Lopese.

Síly na hřišti se tedy vyrovnaly. Ale jenom početně, jelikož Racing nadále dominoval. Henryho skvadru k ničemu nepustil a v nastaveném čase ještě došlo na rychlý protiútok, při kterém Nuno Da Costa vysunul Youssoufa Fofanu, který si v zakončení věděl rady - 1:5. Takový pohodový výlet na Azurové pobřeží snad nečekal ani ten nejskalnější příznivec klubu ze Strasbourgu.

Úřadující vicemistr doma zatím ještě nevyhrál, což je statistika, jakou se mezi pěti nejlepšími evropskými ligami může "pyšnit" akorát italské Frosinone. Za týden bude na programu důležité klání proti sestupem také ohroženému Dijonu. Naopak RC útočí na pohárové příčky, ke kterým by mohlo výrazněji dopomoci případné vítězství nad Girondins Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele