21. kolo
18.01.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille si poradilo s Amiens a nadále drží senzační druhou příčku

Svěřenci Christopha Galtiera přitom nezačali dobře a už po pěti minutách hry musel Mike Maignan lovit balon ze své sítě. Cheick Timité nahrával de facto naslepo před bránu, kde číhal Juan Otero, jenž svou ranou pod břevno otevřel svůj střelecký účet v Ligue 1 - 0:1. Další rychlý protiútok přišel na pořad večera už dvě minuty poté. Gólman LOSC ale tentokrát na Emila Kraftha vyzrál.

Lille se osmělilo až po třiadvaceti minutách. Kapitán Amiens Prince Gouano musel vyhlavičkovávat přímý kop Thiaga Mendese do bezpečí. Pětadvacetiletý obránce ve 37. minutě fauloval ve vlastní šestnáctce Rafaela Leãa. K nařízené penaltě si stoupnul Nicolas Pépé a totálně selhal! V nastaveném čase prvního dějství se ještě dostal centr po dalším Mendesově přímém kopu až k Pépému, který vrátil před bránu, kde si Rafael Leão věděl rady. Aby také ne, když si mohl dovolit na malém čtverci balon dokonce zpracovat - 1:1.

Domácí byli aktivnější i ve druhé půli, jenže na vyloženou šanci si museli počkat téměř dvacet minut. Pak prostě Jonathan Bamba vpadnul do velkého vápna a už už to vypadalo, že se bude moct radovat. Gouano však stál ve správný čas na správném místě. A jen o několik sekund později Gurtner pouze nehybně sledoval, kterak Mendesova pumelice míří vedle.

Gólman Amiens se za dalších deset minut vyznamenal proti pokusu dvakrát zmíněného portugalského útočníka. Pépé potom svou další možnost nevyužil, avšak Lille se nakonec přeci jen radovalo z dvanácté výhry, protože Xeka uklidil v 85. minutě Piedův centr do ideálního prostoru nechytatelně za záda muže v rukavicích - 2:1.

Galtier rozhodně může být spokojený. Týmový výkon byl podpořený kvalitním vystoupením Rafaela Leãa, který zaznamenal už pět branek. LOSC zvládlo bezmála dvacet střel na branku. Příště vyzve Olympique Marseille, zatímco Amiens, které zůstává ve hře o udržení, se na domácím Stade de la Licorne střetne s Lyonem, tedy s konkurentem Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele