Ligue 1 - souhrn 18. kola

13.12.2019, 22:38, aktualizováno 15.12.2019, 22:58
Komentáře a souhrny
PSG vyhrálo na půdě Saint-Étienne a pojistilo si vedoucí pozici před Marseille, která pouze remizovala v Métách. Lille vyhrálo nad Montpellierem a nadále zůstane na průběžné třetí příčce. Lyon pozdním gólem prohrál se Stade Rennes, doma neuspělo ani Bordeaux. Nantes veze body z Nîmes, venku uspěla také Remeš. Potřetí v řadě bodovalo Monaco, které však na hřišti Angers hrálo bez branek...

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:4

15.12.2019 21:00

Góly: 9. Leandro Paredes, 43. Kylian Mbappé, 72. Mauro Icardi, 89. Kylian Mbappé

Poté, co St. Étienne po příchodu nového trenéra Clauda Puela začalo získávat konstantní výsledky, se najednou jeho stroj jaksi zasekl. V Ligue 1 padli už potřetí z posledních čtyř zápasů a propadli se do středu tabulky. PSG si naopak díky tomuto vítězství zajistilo titul podzimního mistra, a to navíc bude mít na jaře ještě jeden zápas k dobru.

Především vstup do utkání se domácím hrubě nevydařil. Sice už zkraje klání mohl poslat ASSE do vedení svou střelou Bouanga, ta ovšem prosvištěla jen kolem vzdálenější tyčky Navasovy brány. Naopak v 9. minutě Pařížané proměnili hned svou první příležitost, to když Paredes zpoza pokutového území svou volejí propálil vše, co mu stálo v cestě.

A pak na řadu přišel možná vůbec klíčový okamžik celého střetnutí. Holou, možná z přemíry motivovanosti, sestřelil na útočné polovině úplně zbytečně Paredese a po červené kartě se předčasně odebral do kabin. V deseti St. Étienne nemělo proti jasnému favoritovi příležitost jakkoli se bránit. Do závěrečného hvizdu sudího Buqueta inkasovalo ještě třikrát.

Dvě minuty před přestávkou se podařili poprvé zapsat na střeleckou listinu Mbappé. Toho do tutové pozice uvolnil svou kolmicí Neymar a francouzský forvard následně neměl před gólmanem Ruffierem absolutně žádný problém zacílit. Zkraje druhého poločasu se snažil snížit stále aktivní Bouanga, svou hlavičku z hranového území však poslal mimo.

Jinak působilo PSG na hřišti dominantním dojmem. V podstatě jeho soupeř mohl jen sledovat, kterak si tvoří jednu další gólovou příležitost za druhou. V 55. minutě byl velmi blízko zaznamenanému přesnému zásahu Di María, jehož svým centrem zleva našel na zadní tyči Neymar, nicméně Argentinec v nelehké pozici trefil jen brankovou konstrukci.

V 62. minutě si Pařížané vymodlili pokutový kop poté, co ve vlastní šestnáctce podrazil pronikajícího Neymara nedovoleně bránící Debuchy. Sám faulovaný, jindy neomylný exekutor penalt, však tentokráte selhal. Počkal si sice, na kterou stranu že se mu hne Ruffier, a zacílil na tu opačnou, jenže balón z bílého puntíku nasměroval pouze do jeho tyčky.

Hosté si pořád nedokázali uhlídat Bouangu, jenž jako jediný mohl celý duel zdramatizovat. Avšak i v 63. minutě neseřídil svá mířidla správně a po zemi vyslal střelu jen vedle Navasovu svatyni. Nakonec poté PSG přidalo další dva góly, přetažený pas Kurzawy zužitkoval v 72. minutě Icardi a minutu před koncem využil rychlý brejk rychlonohý Mbappé.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Rennes 0:1

15.12.2019 17:00

Góly: 89. Eduardo Camavinga

Olympique Lyon sice v Lize mistrů postoupil, ale v domácí soutěži zaznamenal další ztrátu, když nestačil na rozjetý Stade Rennes. Hosté zvítězili už ve čtvrtém ligové utkání v řadě a na třetí místo ztrácejí pouze bod, navíc jedno utkání mají stále k dobru. Výhru v Parc Olympique Lyon vystřelil až minutu před koncem Eduardo Camavinga.

Výkony Rennes šly v posledních týdnech pořádně nahoru a v rámci 18. kola to na vlastní kůži pocítil Olympique Lyon. V 17. minutě hosté poprvé zahrozili, Raphinhův drzý průnik mohl zužitkovat Niang, kdyby z dobré pozice nepřestřelil branku. Po půlhodině hry zase protáhl brankáře Lopese z volného přímého kopu Bourigeaud. Les Gones krom konečného výsledku postihly ještě další nepříjemnosti - v prvním poločase nedohrál kvůli zranění Reine-Adélaïde a hned na začátku druhého poločasu i největší hvězda Memphis Depay. Oba si zpřetrhali kolenní vazy a svému týmu už do konce sezony nepomohou. V případě Nizozemce je pak ve vážném ohrožení i EURO 2020.

Lyon už bez Depaye v sestavě byl směrem dopředu hodně bezzubý a veškerá snaha domácího mužstva vycházela vniveč. Ono toho v ofenzívě příliš nepředvedlo ani Rennes, ale pro něj by byla konečná remíza dobrým výsledkem. V 81. minutě předvedlo Rennes nebezpečnou akci, při které na malém vápně v bezprostřední blízkosti brankáře Lopese neúspěšně zakončoval Niang. Na druhé straně zase vypálil Aouar, ale Mendy si poradil jak s touto střelou, tak i s dorážkou Traorého.

Bezgólová remíza klepala na dveře, když v tom minutu před koncem Rennes rozhodlo. Teprve sedmnáctiletý Eduardo Camavinga se řítil s balónem u nohy k vápnu, proti jasné přesile a udělal to výborně, šikovně se zbavil Andersena a pak prostřelil i Lopese! Lyon byl v šoku a na inkasovanou branku nedokázal zareagovat.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Racing Strasbourg 0:1

15.12.2019 15:00

Góly: 11. Ludovic Ajorque

Dvě porážky v řadě mají ve francouzské lize a zvláště v boji o pohárové příčky povětšinou fatální následky a po neděli se o tom přesvědčilo i Bordeaux. Le Girodins prohráli se Strasbourgem 0:1 a spadli až na nepohárové sedmé místo.

O týden dříve Bordeaux nestačilo ve šlágru kola na Marseille, ale tentokrát bylo v pozici favorita a navíc doma nechtělo ztratit body.

Vše podstatné se odehrálo na začátku zápasu, Racing do něho vstoupil aktivněji a už v 11. minutě se ujal vedení. Bordeaux hrající v červených dresech nedokázalo při rohovém kopu odvrátit balón a Ludovic Ajorque se dorážkou zapsal mezi střelce. Girodins okamžitě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a výsledkem bylo zakončení de Prévilleho, které zneškodnil na rohový kop Sels. Územní převaha Bordeaux byla místy opravdu drtivá, ale vyrovnání ne a ne přijít. Po půlhodině hry se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, avšak marně. Bordeaux sice zůstalo u volného přímého kopu, ale z něho de Préville přestřelil.

Strasbourg se ve druhém poločase rozhodl pro ryze defenzivní taktiku a ta slavila úspěch. Navíc Bordeaux už zdaleka nebylo tolik aktivní na balónu jako v předchozím poločase. Diváci na Matmut Atlantique viděli doslova zmar domácího mužstva, které si nebylo schopné vytvořit byť jen jedinou gólovku. Racing nejtěsnější vedení bez problémů udržel a domů do Alsaska si veze tři body.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Reims 0:1

14.12.2019 20:00

Góly: 9. Rémi Oudin

Už osmou porážku v řadě si na své konto připsalo Toulouse. Fialky doma rychle inkasovaly z kopačky Rémiho Oudina a až do konce zápasu nebyly schopny vyrovnat.

Hráči TFC moc toužili zlomit černou sérii sedmi porážek v řadě a kde jinde se to mělo povést, než před zraky vlastních fanoušků. Jenomže začátek zápasu domácím opět utekl a jak se později ukázalo, šlo o rozhodující chvíli celého utkání. V 9. minutě vyrobil obránce Rogel obrovskou hrubku, kterou následně potrestal Rémi Oudin, takže Remeš celkem snadno vedla 1:0.

Rychle inkasovaná branka se ukázala být pro domácí jako velký problém. Po půlhodině hry sice přišly některé šance, ale Remeš je bez větších potíží přežila.

Do druhého poločasu vstoupilo Toulouse aktivněji, ale brankáře Rajkoviće stále nebylo schopno překonat. Práci měl i Reynet, který v 60. minutě musel vyrážet nebezpečný pokus na rohový kop. Remeš měla šance utkání definitivně rozhodnout, ale jakoby obě strany nebyly schopny dát gól. Remeš to nemuselo zas tak mrzet, protože o těsný náskok už ji nikdo nepřipravil.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Monaco 0:0

14.12.2019 20:00

Góly: -

Monaco, kterému už se vrátil do hry dříve disciplinárně potrestaný Islam Slimani, nejlepší nahrávač Ligue 1, uhrálo bezbrankovou plichtu na půdě Angers. Mužstvo z Bretaňského poloostrova přerušilo svou negativní sérii tří porážek za sebou a proti nepříjemnému protivníkovi může brát konečný rezultát jako úspěch.

Hostující stratég Leonardo Jardim se svou sestavou výrazněji nepřekvapil a do hry nasadil vedle Slimaniho taktéž Wissama Ben Yeddera, s jedenácti vstřelenými góly nejlepšího střelce ligy. Jenže ASM tentokráte svůj útočný potenciál nenaplnilo. Jeho sok působil v defenzívě velmi dobrým dojmem, celkově přímo na jeho bránu vystřelilo jen dvakrát.
,br> Naopak Angers bylo směrem dopředu o něco aktivnější, nebo lépe řečeno nebezpečnější. Do první šance se propracoval v 18. minutě Thioub, jenže v těžké pozici nezakončil nejlépe, a nakonec jeho pokus nikterak neohrozil soupeřovu bránu. Na druhé straně se snažil po své parádní individuální akci Gil Dias, ani on ale neuspěl.

První poločas opravdu další zajímavější momenty nepřinesl. Až po přestávce se oba týmy přece jenom trochu více osmělily. Angers zahrozilo znovu zásluhou Thiouba, jehož uvolnil do vápna svou přihrávkou Capelle, nicméně proti němu vytasil perfektní zákrok gólman Lecomte, jenž reflexivně konečky prstů vyrazil míč do zámezí.

V podstatě ze stejné pozice jako Thioub v 56. minutě střílel po nahrávce Santamaríy taktéž jeho spoluhráč Manceau, jenže tentokráte neměl Lecomte tolik práce a snadno jeho pokus polapil. Monaco mohlo skórovat díky přímému kopu v 71. minutě, který zahrával Ben Yedder, z dobré pozice však nasměroval balón jen do rukavic brankáře Butelleho.

Poslední velkou možnost tohoto střetnutí si vytvořilo ve třetí minutě nastavení Angers, které potvrdilo, že i bez zraněných útočníků Casimira Ningy nebo Wilfrieda Kangy umí potrápit kohokoli. Mathias Lage uvolnil nalevo Capelleho, ten pak ještě přihrál na zcela volného Fulginiho, jehož tvrdou dělovku opět zastavil pozorný a jistý Lecomte.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - FC Nantes 0:1

14.12.2019 20:00

Góly: 28. Imran Louza

Vánoční svátky fotbalisté Nimes zřejmě nebudou slavit v nejlepším rozpoložení. Závěr podzimu se jim totiž hrubě nedaří, prohráli už popáté z posledních šesti utkání a je jasné, že ať už by dopadlo jejich klání v devatenáctém kole jakkoli, zůstanou v sestupovém pásmu. Neboť proti Nantes, o jehož vítězství rozhodl Imran Louza, ani jednou neskórovali.

Nantes naopak potvrdilo, že by mohlo mít letos ambice na to procpat se na příčky zaručující evropské poháry, a drží krok se samotným popředím tabulky. Nebylo v tomhle střetnutí o nic lepším týmem než jeho soupeř, byl ovšem produktivnější, a to byl samotný klíč k úspěchu. Nimes jednoduše žádnou ze svých šancí v nějaký přesný zásah nepřetavilo.

Jako první se podařilo zahrozit Krokodýlům, a to hned po dvou minutách hry, kdy se vyšplhal nejvýše do vzduchu a hlavou zakončil, a ačkoli nepřesně, snažil se ještě do zakončení propracovat jeho spoluhráč Denkey, leč také neúspěšně. Nicméně pořádně následně zazmatkoval stoper Andrei Girotto, který si málem vsítil vlastní branku.

Protože tahle situace dopadla pro Kanárky dobře, mohli to být oni, kdo se mohl ujmout vedení, a to se jim podařilo ve 28. minutě. Nalevo unikl Simon, jenž následně ve správný moment přihrál na hranici vápna Louzovi, a ten zamířil přesně do šibenice. Navýšit náskok ještě mohl ve 38. minutě Coulibaly, jeho brejk ale zastavil gólman Bernardoni.

Zkraje druhého dějství chtěl z přímého kopu vyrovnat Ferhat, který zakroutil svou střelu přes zeď a tlačil jí pod břevno na bližší tyčku, avšak brankář Lafont stačil použít své rukavice. Na druhé straně se slušně zacílil Bamba, ovšem jeho pokus zablokoval bránící Martinez. Ještě se pkoušel s negativním výsledkem něco udělat Martinez, ale k hlavičce se nedostal.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - OGC Nice 0:0

14.12.2019 20:00

Góly: -

Diváci na stadionu Francis-Le Blé se gólu nedočkali, byť k němu měly obě strany několikrát blízko. Nejblíže Gaëtan Charbonnier, který v prvním poločase poslal penaltu do břevna a v nastaveném čase Dénys Bain, který rovněž trefil horní konstrukci brány.

Vzhledem k tomu, jak si oba celky vedou v tabulce, není konečný výsledek nijak překvapivý. Vyrovnaný průběh zápasu se očekával a devadesát minut v Brestu to potvrdilo.

I když nakonec žádný gól nepadl, šance byly a to na obou stranách. Už po 120 sekundách napřáhl po odrazu od zdi Wylan Cyprien a Larsonneur předvedl výborný zákrok. Hosté ještě rozehrávali rohový kop, ale z něho už žádné nebezpečí nevzniklo. Brest se dostal ke slovu až po půlhodině hry a stálo to za to. Dante svojí ztrátu balónu vyřešil faulem a domácí měli k dispozici pokutový kop. Gaëtan Charbonnier ale selhal, balón poslal do břevna, takže nerozhodný stav i nadále pokračoval.

I ve druhém poločase byly k vidění některé zajímavé momenty. Pierre Lees-Melou protáhl Larsonneura další střelou z dálky a nepřesně zakončoval i po přečíslení Claude Maurice. V 65. minutě předvedl opět vynikající akci Lees-Melou a i druhý minisouboj vyzněl lépe pro Larsonneura. Poslední velká šance byla k vidění v nastavení, to se dostal k hlavičce Bain a Nice podruhé v zápase zachránilo břevno.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Dijon FCO 1:1

14.12.2019 20:00

Góly: 28. Moussa Konaté - 19. Jhonder Cádiz

Amiens utnulo svou sérii čtyř ligových porážek v řadě alespoň remízovým výsledkem s Dijonem. Oba celky ze chvostu tabulky měly před tímhle měřením sil stejný počet bodů, burgundský klub má však stále lepší skóre, a tak se před svým protivníkem v průběžném pořadí nakonec udržel. Oba góly tohoto duelu přišly na řadu v poločase prvním.

Tenhle duel představoval už předem jakousi předzvěst a ukázku záchranářských bojů. A byť je o nich ještě určitě předčasné jakkoli hovořit, zachování prvoligové příslušnosti je pro oba jednoznačnou prioritou. Zároveň byl pro oba mančafty, které jsou tak říkající papírově na stejné úrovni, vzájemný zápas možná vůbec klíčový pro umístění po podzimní části.

První poločas byl z obou stran značně opatrný, přesto s sebou přinesl dva vstřelené góly. Nejprve se k němu propracoval Dijon po dlouhém autovém vhazování. Bránícímu Chedjouovi ani Blinovi, od něj že míč nakonec odrazil, ho nedokázali odvrátit do bezpečí, a tak skončil u nohou Cádize, jenž jemným obloučkem překonal marně reagujícího gólmana Gurtnera.

Amiens však odpovědělo na soupeřovu trefu ve 28. minutě. Už těsně předtím se mohl radovat z vyrovnání Gnahoré, jenž vypálil ze střední vzdálenosti parádně z halfvoleje, jenže balón po jeho zakončení skončil na jedné, pak na druhé tyčce a skončil mimo nebezpeční. O pár chvil později však již skóroval Konaté, který zužitkoval centr zleva od spoluhráče Leforta.

Ve druhém dějství sice měly Amiens i Djon některé možnosti, jak přetavit výhru na svou stranu, ani jednu z nich však nepřetavily v gól. Ve 47. minutě vyslal z dálky technický pokus velezkušený Balmont, avšak na Gurtnera nevyzrál. Gurtner se proti Balmontovi vyznamenal ještě jednou přesně po hodině hry, to když vyrazil merunu reflexivně nad své břevno.

Les Licornes se ve druhé pětačtyřicetiminutovce podařilo ohrozit brankáře Gomise snad jedn jednou jedinkrát, a to v 69. minutě po individuální akci Leforta nalevo, jenž hezky zakličkoval, následně však svou pračkou neuspěl. Dijon ještě mohl změnit průběžný stav díky tutovce Mamy Baldého, jenže ten na vyběhnuvšího Gurtnera trestuhodně nevyzrál.

Více informací k zápasu

FC Metz - Olympique Marseille 1:1

14.12.2019 17:30

Góly: 40. Opa Nguette - 71. Nemanja Radonjić

Marseille přišla o svou šňůru šesti ligových výher v řadě, neboť nečekaně remizovala na půdě Mét. Pro ty je naopak bodový zisk vítanou vzpruhou. Marseille také na devadesát procent přišla o naději, že by ještě do zimy mohla sesadit z vedoucí pozice Paris Saint Germain.

I když domácí naposledy vyhořeli na půdě Nice, kde inkasovali hned čtyři branky, velkého favorita tohoto střetnutí se nijak nezalekli. A za svou odvahu si zřejmě úspěch zasloužili. Už v 10. minutě se pokoušel o změnu bezbrankového skóre Diallo, z blízkosti ovšem na gólmana Mandandu, jenž míč vyrazil nohami do zámezí, nevyzrál.

O devět minut později se poprvé osmělil taktéž Olympique, a to zásluhou Sansona, který podnikl rychlý výpad směrem dopředu, narovnal si míč na svou pravačku a ostře vypálil. Nicméně pouze do míst, kde byl připravený brankář Oukidja. Pak se Méty dožadovaly penalty, sudí Delajod ji však za kontakt Mandandy na Nguetteho nenařídil.

Deset minut před přestávkou se do další dobré příležitosti propracoval Sanson, svým pasem ho na zadní tyči našel zleva Payet, nicméně Oukidja se vůči svému soupeři prezentoval perfektním zákrokem. Ve 40. minutě již přišel na řadu přesný zásah tohoto mače, Les Grenats se prosadili zásluhou Nguetteho, jenž z blízkosti zužitkoval centru od Centonzeho.

Méty mohly hned v 52. minutě svůj náskok dokonce ještě pojistit. Delajod totiž tentokráte hvízdl do své píšťalky, protože ve vlastní šestnáctce Sakai evidentně podrazil stále neúnavného Nguetteho. Jenže Diallo fantastického gólmana Pelého, který musel už po půlhodině hry nahradit zraněného Mandandu, svou střelou nepřekonal.

Marseille jako by tento moment dostal do varu. Už v 64. minutě se pokoušel srovnat stav Payet, z těžkého úhlu ovšem napálil jenom tyčku. V 70. minutě se už hosté své odměny přece jenom dočkali. Payet uvolnil svou kolmicí Germaina, ten vrátil merunu dozadu pokutového území, kam si naběhl Radonjič a pravačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC 2:1

13.12.2019 20:45

Góly: 40. Jonathan Ikoné (pen.), 84. Renato Sanches - 74. Andy Delort

V jednu chvíli to skutečně vypadalo, že LOSC opět zvítězí nejtěsnějším rozdílem, ale Montpellier dokázal na proměněnou penaltu Ikoného odpovědět a čtvrthodinu před koncem srovnat. Žádný export bodů do Okcitánie se ale nekonal, neboť poslední slovo měl v 84. minutě Renato Sanches. V poslední minutě ještě mohl pojistit výhru Osimhen, ovšem Rulli jeho pokutový kop zneškodnil.

Lille vyhrálo třikrát v řadě 1:0 a i v tomto utkání poměrně dlouho drželo stejný výsledek. Domácí začali dle očekávání aktivněji a po Ikoného akci zakončoval v blízkosti Rulliho Le Tallec, brankář HSC předvedl proti střele z úhlu dobrý zákrok a udržel bezbrankový stav. Ten nakonec v prvním poločase stejně nevydržel, protože ve 37. minutě byla ve prospěch domácích nařízena penalta. Rulli fauloval ve vápně Osimhena a sudí byl nemilosrdný. Jonathan Ikoné bezpečně proměnil a Lille vedlo zaslouženě 1:0. Domácí byli navíc při chuti a ránu Bamby musel vyrážet Rulli.

I po změně stran byli nebezpečnější domácí. Po Sanchesově umístěné střele se úspěšně vrhl Rulli a stále držel naděje hostů nad vodou. Montpellier toho zas tolik nepředvedl, přesto se mohl čtvrthodinu před koncem radovat z vyrovnání. Mollet prodloužil centr z pravé strany na zadní tyč, kde Andy Delort trefil odkrytou brankou. Lille ještě reklamovalo ofsajd, ale vše proběhlo v souladu s pravidly. Vyrovnávací branka zase vlila čerstvou krev do žil Montpellieru a Maignan musel z úhlu likvidovat zakončení Delorta.

Hosté byli hodně blízko získanému bodu, ale osud měl nachystaný jiný scénář. V 84. minutě si Renato Sanches navedl balón ke střele a zpoza vápna prostřelil Rulliho a vrátil vedení na stranu LOSC. Svěřenci Stephána Galtiera mohli ještě výsledek pojistit, ale druhou penaltu v utkání, nařízenou po faulu Molleta, trestuhodně neproměnil Victor Osimhen. Rulli ho dobře vychytal, nicméně svému celku tím konečný bod nevybojoval.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain17140339:942
2.Olympique Marseille18105326:2035
3.Lille OSC1894523:1631
4.Stade Rennes1793523:1730
5.FC Nantes1892716:1629
6.Stade Reims1776415:927
7.Girondins Bordeaux1875628:2126
8.Olympique Lyon1874728:1725
9.AS Monaco1774626:2525
10.Angers SCO1874720:2325
11.AS Saint-Étienne1874721:2725
12.Montpellier HSC1866622:1924
13.OGC Nice1873825:2724
14.Racing Strasbourg1873821:2324
15.Stade Brestois1857621:2022
16.Dijon FCO1845912:2017
17.Amiens SC1745820:3217
18.FC Metz1837815:2616
19.Toulouse FC18331219:3612
20.Nîmes Olympique1726912:2912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Müllered

Renato na něho jsem už zapomněl

Reagovat
Kocour Klapuška

Vypadá trošku jako černej Coutinho

Reagovat
Müllered

To je fakt, oba jsou stejně na nic.

Reagovat
Godwinson

Prohrát takhle po slušném výkony v Lille je smutný, třešničkou je pak vítězný gól od takovýho sráče

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele