18. kolo
15.12.2019 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon doma prohrál s Rennes 0:1, trefil se Camavinga

Olympique Lyon sice v Lize mistrů postoupil, ale v domácí soutěži zaznamenal další ztrátu, když nestačil na rozjetý Stade Rennes. Hosté zvítězili už ve čtvrtém ligové utkání v řadě a na třetí místo ztrácejí pouze bod, navíc jedno utkání mají stále k dobru. Výhru v Parc Olympique Lyon vystřelil až minutu před koncem Eduardo Camavinga.

Výkony Rennes šly v posledních týdnech pořádně nahoru a v rámci 18. kola to na vlastní kůži pocítil Olympique Lyon. V 17. minutě hosté poprvé zahrozili, Raphinhův drzý průnik mohl zužitkovat Niang, kdyby z dobré pozice nepřestřelil branku. Po půlhodině hry zase protáhl brankáře Lopese z volného přímého kopu Bourigeaud. Les Gones krom konečného výsledku postihly ještě další nepříjemnosti - v prvním poločase nedohrál kvůli zranění Reine-Adélaïde a hned na začátku druhého poločasu i největší hvězda Memphis Depay. Oba si zpřetrhali kolenní vazy a svému týmu už do konce sezony nepomohou. V případě Nizozemce je pak ve vážném ohrožení i EURO 2020.

Lyon už bez Depaye v sestavě byl směrem dopředu hodně bezzubý a veškerá snaha domácího mužstva vycházela vniveč. Ono toho v ofenzívě příliš nepředvedlo ani Rennes, ale pro něj by byla konečná remíza dobrým výsledkem. V 81. minutě předvedlo Rennes nebezpečnou akci, při které na malém vápně v bezprostřední blízkosti brankáře Lopese neúspěšně zakončoval Niang. Na druhé straně zase vypálil Aouar, ale Mendy si poradil jak s touto střelou, tak i s dorážkou Traorého.

Bezgólová remíza klepala na dveře, když v tom minutu před koncem Rennes rozhodlo. Teprve sedmnáctiletý Eduardo Camavinga se řítil s balónem u nohy k vápnu, proti jasné přesile a udělal to výborně, šikovně se zbavil Andersena a pak prostřelil i Lopese! Lyon byl v šoku a na inkasovanou branku nedokázal zareagovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele