18. kolo
14.12.2019 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

První body po čtyřech kolech, Amiens plichtilo s Dijonem

Amiens utnulo svou sérii čtyř ligových porážek v řadě alespoň remízovým výsledkem s Dijonem. Oba celky ze chvostu tabulky měly před tímhle měřením sil stejný počet bodů, burgundský klub má však stále lepší skóre, a tak se před svým protivníkem v průběžném pořadí nakonec udržel. Oba góly tohoto duelu přišly na řadu v poločase prvním.

Tenhle duel představoval už předem jakousi předzvěst a ukázku záchranářských bojů. A byť je o nich ještě určitě předčasné jakkoli hovořit, zachování prvoligové příslušnosti je pro oba jednoznačnou prioritou. Zároveň byl pro oba mančafty, které jsou tak říkající papírově na stejné úrovni, vzájemný zápas možná vůbec klíčový pro umístění po podzimní části.

První poločas byl z obou stran značně opatrný, přesto s sebou přinesl dva vstřelené góly. Nejprve se k němu propracoval Dijon po dlouhém autovém vhazování. Bránícímu Chedjouovi ani Blinovi, od něj že míč nakonec odrazil, ho nedokázali odvrátit do bezpečí, a tak skončil u nohou Cádize, jenž jemným obloučkem překonal marně reagujícího gólmana Gurtnera.

Amiens však odpovědělo na soupeřovu trefu ve 28. minutě. Už těsně předtím se mohl radovat z vyrovnání Gnahoré, jenž vypálil ze střední vzdálenosti parádně z halfvoleje, jenže balón po jeho zakončení skončil na jedné, pak na druhé tyčce a skončil mimo nebezpeční. O pár chvil později však již skóroval Konaté, který zužitkoval centr zleva od spoluhráče Leforta.

Ve druhém dějství sice měly Amiens i Djon některé možnosti, jak přetavit výhru na svou stranu, ani jednu z nich však nepřetavily v gól. Ve 47. minutě vyslal z dálky technický pokus velezkušený Balmont, avšak na Gurtnera nevyzrál. Gurtner se proti Balmontovi vyznamenal ještě jednou přesně po hodině hry, to když vyrazil merunu reflexivně nad své břevno.

Les Licornes se ve druhé pětačtyřicetiminutovce podařilo ohrozit brankáře Gomise snad jedn jednou jedinkrát, a to v 69. minutě po individuální akci Leforta nalevo, jenž hezky zakličkoval, následně však svou pračkou neuspěl. Dijon ještě mohl změnit průběžný stav díky tutovce Mamy Baldého, jenže ten na vyběhnuvšího Gurtnera trestuhodně nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele