18. kolo
13.12.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille pokračuje ve výhrách, Montpellier porazilo 2:1

V jednu chvíli to skutečně vypadalo, že LOSC opět zvítězí nejtěsnějším rozdílem, ale Montpellier dokázal na proměněnou penaltu Ikoného odpovědět a čtvrthodinu před koncem srovnat. Žádný export bodů do Okcitánie se ale nekonal, neboť poslední slovo měl v 84. minutě Renato Sanches. V poslední minutě ještě mohl pojistit výhru Osimhen, ovšem Rulli jeho pokutový kop zneškodnil.

Lille vyhrálo třikrát v řadě 1:0 a i v tomto utkání poměrně dlouho drželo stejný výsledek. Domácí začali dle očekávání aktivněji a po Ikoného akci zakončoval v blízkosti Rulliho Le Tallec, brankář HSC předvedl proti střele z úhlu dobrý zákrok a udržel bezbrankový stav. Ten nakonec v prvním poločase stejně nevydržel, protože ve 37. minutě byla ve prospěch domácích nařízena penalta. Rulli fauloval ve vápně Osimhena a sudí byl nemilosrdný. Jonathan Ikoné bezpečně proměnil a Lille vedlo zaslouženě 1:0. Domácí byli navíc při chuti a ránu Bamby musel vyrážet Rulli.

I po změně stran byli nebezpečnější domácí. Po Sanchesově umístěné střele se úspěšně vrhl Rulli a stále držel naděje hostů nad vodou. Montpellier toho zas tolik nepředvedl, přesto se mohl čtvrthodinu před koncem radovat z vyrovnání. Mollet prodloužil centr z pravé strany na zadní tyč, kde Andy Delort trefil odkrytou brankou. Lille ještě reklamovalo ofsajd, ale vše proběhlo v souladu s pravidly. Vyrovnávací branka zase vlila čerstvou krev do žil Montpellieru a Maignan musel z úhlu likvidovat zakončení Delorta.

Hosté byli hodně blízko získanému bodu, ale osud měl nachystaný jiný scénář. V 84. minutě si Renato Sanches navedl balón ke střele a zpoza vápna prostřelil Rulliho a vrátil vedení na stranu LOSC. Svěřenci Stephána Galtiera mohli ještě výsledek pojistit, ale druhou penaltu v utkání, nařízenou po faulu Molleta, trestuhodně neproměnil Victor Osimhen. Rulli ho dobře vychytal, nicméně svému celku tím konečný bod nevybojoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele