18. kolo
14.12.2019 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Méty si vyšláply na Marseille, uhrály s favoritem plichtu

Marseille přišla o svou šňůru šesti ligových výher v řadě, neboť nečekaně remizovala na půdě Mét. Pro ty je naopak bodový zisk vítanou vzpruhou. Marseille také na devadesát procent přišla o naději, že by ještě do zimy mohla sesadit z vedoucí pozice Paris Saint Germain.

I když domácí naposledy vyhořeli na půdě Nice, kde inkasovali hned čtyři branky, velkého favorita tohoto střetnutí se nijak nezalekli. A za svou odvahu si zřejmě úspěch zasloužili. Už v 10. minutě se pokoušel o změnu bezbrankového skóre Diallo, z blízkosti ovšem na gólmana Mandandu, jenž míč vyrazil nohami do zámezí, nevyzrál.

O devět minut později se poprvé osmělil taktéž Olympique, a to zásluhou Sansona, který podnikl rychlý výpad směrem dopředu, narovnal si míč na svou pravačku a ostře vypálil. Nicméně pouze do míst, kde byl připravený brankář Oukidja. Pak se Méty dožadovaly penalty, sudí Delajod ji však za kontakt Mandandy na Nguetteho nenařídil.

Deset minut před přestávkou se do další dobré příležitosti propracoval Sanson, svým pasem ho na zadní tyči našel zleva Payet, nicméně Oukidja se vůči svému soupeři prezentoval perfektním zákrokem. Ve 40. minutě již přišel na řadu přesný zásah tohoto mače, Les Grenats se prosadili zásluhou Nguetteho, jenž z blízkosti zužitkoval centru od Centonzeho.

Méty mohly hned v 52. minutě svůj náskok dokonce ještě pojistit. Delajod totiž tentokráte hvízdl do své píšťalky, protože ve vlastní šestnáctce Sakai evidentně podrazil stále neúnavného Nguetteho. Jenže Diallo fantastického gólmana Pelého, který musel už po půlhodině hry nahradit zraněného Mandandu, svou střelou nepřekonal.

Marseille jako by tento moment dostal do varu. Už v 64. minutě se pokoušel srovnat stav Payet, z těžkého úhlu ovšem napálil jenom tyčku. V 70. minutě se už hosté své odměny přece jenom dočkali. Payet uvolnil svou kolmicí Germaina, ten vrátil merunu dozadu pokutového území, kam si naběhl Radonjič a pravačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele