LaLiga - souhrn 38. kola

18.05.2019, 14:57, aktualizováno 19.05.2019, 18:07
Komentáře a souhrny
Barcelona si ze hřiště Eibaru odvezla pouze bod za remízu 2:2. Real Madrid se rozloučil se sezónou porážkou s Realem Betis. Valencia vyhrála ve Valladolidu a zajistila si účast v příštím ročníku Ligy mistrů, páté skončí Getafe, za ním je Sevilla. Espanyol porazil Real Sociedad a poskočil na sedmou pozici...

SD Eibar - FC Barcelona 2:2

19.05.2019 16:15

Góly: 20. Marc Cucurella, 45. Pablo de Blasis - 31. Lionel Messi, 32. Lionel Messi

Bodový zisk Barcelony se v letošní sezoně zastavil na číslovce 87. Katalánci v posledním kole remizovali na Eibaru 2:2, v zápase, ve kterém už fakticky o nic nešlo. Domácí tým zakončil sezonu na solidním dvanáctém místě. Všechny góly padly na stadionu Municipal de Ipurúa už v prvním poločase, dvakrát se přitom trefil nepostradatelný Lionel Messi.

Argentinec letos v LaLize nastřílel úctyhodných 36 gólů a stal se hlavní postavou Barcelony na cestě za úspěšnou obhajobou mistrovského titulu. Barcelona na Eibaru už o nic nehrála, přesto její sezona ještě nekončí, 26. května se Katalánci utkají ve finále Copa del Rey proti Valencii.

Eibar se chtěl proti novopečenému mistru vytáhnout a v úvodu utkání mu činil problémy, které vygradovaly ve 20. minutě prvním gólem. Coteho centr nedokázala obrana Barcelony odvrátit i díky podklouznutí Piquého a Marc Cucurella přesnou střelou překonal Jespera Cillessena. Hosté ale dokázali poměrně rychle srovnat, ve 31. minutě vysunul Vidal kolmicí Messiho a ten z úhlu procpal balón do sítě. Navíc hned o minutu později Katalánci dokonali obrat a znovu u toho byl Lionel Messi. Argentinec opět obdržel kolmou přihrávku a tentokrát Dmitroviće překonal povedeným lobem. Eibar byl sice o něco aktivnější, ale Barcelona ho vytrestala z produktivity. Nicméně domácí neházeli flintu do žita a ještě do poločasu srovnali krok. Těsně před koncem prvního poločasu si Pablo De Blasis všiml vyběhnutého Cillessena a naprosto přesným obloučkem zařídil vyrovnání.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat a Barcelona mohla po hodině hry znovu vést. Malcom posílal před branku přesnou přihrávku, na kterou ale Piqué nedosáhl. Na druhé straně nevyšel obstřel Cucurellovi, který devět minut před koncem utkání spálil obrovskou příležitost. Eibar si tak cenný skalp mistra nepřipsal a utkání skončilo smírem 2:2.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Betis 0:2

19.05.2019 12:00

Góly: 61. Loren Morón, 75. Jesé

Real Madrid uzavřel nepovedenou sezonu domácí porážkou od Betisu 0:2, ale v tabulce se pro něho nic nezměnilo. Třetí místo bylo pro Zidanovu družinu dávno hotovou věcí. Ani výhra Betisu nemá nijak zvláštní váhu, celek z Andalusie skončil na desátém místě a v příští sezoně bude v evropských pohárech chybět. Výhru na Santiago Bernabéu zajistili Morón a někdejší hráč Realu Jesé.

Madridský velkoklub prožil nepovedenou sezonu a s vlastními fanoušky se chtěl alespoň rozloučit vítězstvím. Santiago Bernabéu bylo v sezoně 2018/2019 několikrát pokořeno a hráči Realu Madrid neušetřili své fanoušky ani tentokrát.

Zinédine Zidane opět experimentoval sestavou a Betis toho dokonale využil. V celém zápase měl větší držení balónu i počet střel. Začátek utkání žádné závratné tempo nepřinesl, ani jedna strana zrovna nejevila zájem útočit a gólové příležitosti se omezily jen na střelecké pokusy Lo Celsa a Bartry, se kterými si Keylor Navas bez problémů poradil. Real se poprvé připomněl ve 34. minutě, kdy Karim Benzema v obrovské šanci orazítkoval tyčku! Vzápětí se na druhé straně hnal do zakončení Lo Celso, ale jeho lob přes brankáře Navase mu nevyšel. První poločas skončil 0:0, přestože šance na vstřelení gólu tu rozhodně byly.

Skóre se dlouho neměnilo ani po změně stran, po individuální akci uvnitř šestnáctky zakončoval Vinícius Júnior, který však Lópeze zblízka nepřekonal. V 61. minutě to Betis potrestal, krásnou přihrávku Lo Celsa vyšperkoval Guardado další přihrávkou na Lorenza Moróna, který nekompromisně střelou pod břevno poslal hosty do vedení. Real po inkasované brance úplně vypadl z tempa a Giovani Lo Celso si na trávníku mohl dělat co chtěl. Keylor Navas mu další dvě gólovky fantasticky vychytal, ale Real druhému gólu stejně neušel.

Čtvrthodinu před koncem prošel laxní obranou domácích Júnior Firpo a zpětnou přihrávkou našel Jesého, který v pohodě trefil odkrytou branku. Fanoušci Bílého baletu mohli být svědky dalšího domácího debaklu, ale Betis už třetí, ani další branku nepřidal.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Girona FC 2:1

18.05.2019 20:45

Góly: 40. Wakaso Mubarak, 83. Jonathan Calleri - 86. Cristian Portu

Girona nedokázala ani v závěrečném duelu tohoto ročníku zvítězit a na půdě Deportiva Alavés prohrála 1:2. Před necelým týdnem nezvládla klíčový souboj s Levante a po dvou letech se proto vrací do druhé ligy. V konečném pořadí skončila na osmnáctém místě se sedmatřiceti body a za sedmnáctým Valladolidem zaostala o body čtyři. Domácí přerušili svou šňůru devíti ligových utkání bez vítězství a patří jim jedenáctá pozice s padesáti body.

Deportivo si vytvořilo první větší příležitost po necelých deseti minutách hry, kdy přízemní střelu Jonyho nadvakrát zlikvidoval skvělý brankář Iraizoz. Ihned na to pálil z osmi metrů Navarro a horní tyčku přestřelil zhruba o dva metry. FC se poprvé ozval po odehrané půlhodině, kdy z hranice šestnáctky napřáhl Soni a levou tyč minul o několik decimetrů. Ve 38. minutě předvedl odvážný průnik Jonathan Calleri a Iraizoz musel brilantně zasahovat nohama.

Neuběhly ani dvě minuty a Alavés se přeci jen dostalo do vedení. Wakaso Mubarak se po odvráceném centru z pravé strany opřel do odraženého balónu z patnácti metrů a Iraizoz o kousek nezabránil míči v cestě do sítě. Těsně před přestávkou se hostující strážce vytáhl proti Jonymu, ihned po změně stran si na brankové čáře poradil i s prudkou hlavičkou Calleriho. V 51. minutě ojediněle zahrozili také hosté.

Portugués zatáhl balón po levé straně a pak zkusil překvapivou střelu, kterou pozorný gólman Sivera vyrazil ke svým spoluhráčům. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se probojoval do zakončení Adrián Marín a z mírného úhlu trefil boční síť. Girona málem z ničeho nic vyrovnala v 78. minutě, kdy po pasu Robertse z levého křídla hlavičkoval z osmi metrů Doumbia a orazítkoval vzdálenější konstrukci.

Alavés přeci jen vsítilo druhý zásah o pět minut později. Po centru z pravé strany sklepl Manu García míč pro Calleriho a ten ze čtrnácti metrů parádně zavěsil do zadního horního rohu mimo dosah bezmocného Iraizoze. FC se vrátil do hry o bodový zisk za další tři minuty, když snížil Cristian Portu. Šestadvacetiletý španělský záložník se ocitl zcela osamocen před Siverou a pak nekompromisně zamířil pod břevno. V samém závěru odmítl vyrovnání Doumbia a ve velké příležitosti hlavičkoval vedle, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Rayo Vallecano 2:2

18.05.2019 20:45

Góly: 82. Iago Aspas (pen.), 90+2. Iago Aspas - 29. Adrián Embarba (pen.), 71. Álvaro Medrán

Oba dva sobotní protivníci hráli v závěrečném zápase této sezóny pouze o čest a nakonec se rozešli smírně. Celta Vigo si zajistila záchranu na poslední chvíli v předchozím kole a nakonec obsadila konečnou šestnáctou pozici s jednačtyřiceti body. Sestupující Vallecano po nerozhodném výsledku kleslo na poslední dvacáté místo s dvaatřiceti body a za devatenáctou Huescou zaostalo o bod, po roce se tak znovu vrací do druhé ligy.

Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, poté se hosté dostali z ničeho nic do vedení. Boudebouz totiž ve vlastní šestnáctce nešťastně nakopl Advínculu a rozhodčí Antonio Mateu okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Adrián Embarba a nekompromisně zamířil k pravé konstrukci. Brankář Blanco sice vystihl směr střely, ale na balón přeci jen těsně nedosáhl. V následujícím průběhu domácí přidali a tlačili se za vyrovnáním.

Nejprve se dožadovali odpískání pokutového kopu, avšak Mateu byl po poradě s videorozhodčím jiného názoru. Zhruba deset minut před přestávkou se Lobotka zjevil tváří v tvář proti brankáři Dimitrievskimu, jenomže zblízka ho trestuhodně nepřekonal. Ve 41. minutě chtěli fanoušci ve Vigu penaltu po zákroku na Gómeze, nicméně ten svému pádu hodně přidal a Mateu ani tentokráte do píšťalky nepískl.

Osm minut po výměně stran napřáhl z hranice pokutového území Álvaro Medrán a Blanco vytáhl jeho skákavý pokus na rohový kop. Celta se v 56. minutě nedočkala penalty ani napotřetí po domnělé ruce Agba, o devět minut později vyškrábl Dimitrievski hlavičku Jokuşlua. Rayo přidalo druhou trefu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy Medrán vypálil z dvaceti metrů a balón přesně umístil k bližší tyči.

V posledních deseti minutách se stal domácím hrdinou Iago Aspas. Ten nejprve proměnil nařízený pokutový kop po ruce hostujícího Cateny a po zemi se trefil k pravé tyči do protipohybu Dimitrievskiho. V 88. minutě se postavil k přímému volnému kopu ze šestadvaceti metrů Gómez a hostující strážce se musel vytáhnout, ovšem v nastaveném čase již inkasoval podruhé po teči aktivního Aspase k vzdálenější konstrukci.

Více informací k zápasu

SD Huesca - CD Leganés 2:1

18.05.2019 20:45

Góly: 55. Martín Mantovani, 83. Martín Mantovani - 39. Martín Mantovani (vl.)

Fotbalisté Huescy se úspěšně rozloučili s nejvyšší španělskou soutěží a po vítězství 2:1 nad Leganés opustili poslední příčku, svou nováčkovskou sezónu zakončili na devatenácté pozici s třiatřiceti body a po roce se tak vracejí do druhé ligy. Jejich závěrečný protivník si naopak udržel prvoligovou licenci a obsadil třinácté místo s pětačtyřiceti body. Jediným střelcem se stal Martín Mantovani, jenž po vlastní brance v první půli sám otočil vývoj po změně stran.

Úvodní větší příležitost byla k vidění krátce po deseti odehraných minutách, kdy po úniku Braithwaiteho na levé straně a následné zpětné přihrávce za hranici pokutového území pálil Pérez a prostor tří tyčí těsně minul. Ve 26. minutě napřáhl z dvaceti metrů Rodríguez a gólman Jovanović dokázal jeho přízemní ránu vyrazit do bezpečí. CD zužitkoval svou převahu o třináct minut později, kdy se o nešťastný zásah postaral Mantovani.

Zkušený obránce hostující v klubu z Las Palmas se po přízemním centru z pravého křídla snažil odkopnout balón do bezpečí, jenomže ve skluzu ho ke své smůle nasměroval přímo k bližší tyči a Jovanović na změnu směru nestačil zareagovat. V samém závěru první půle domácí skórovali, ale rozhodčí Alberola po zhlédnutí videa tuto trefu odvolal kvůli ofsajdu. Stejná situace vzápětí nastala na opačné straně po brance Rodrígueze.

Alberola se šel opět poradit s VAR a gól neplatil, hosté tak odcházeli do kabin s netěsnějším náskokem. Pět minut po přestávce mohlo Leganés vést dvoubrankovým rozdílem, avšak Braithwaite ze středu šestnáctky protivníka mířil nepřesně. V 55. minutě se podařilo skórovat Mantovanimu, který si po přímém volném kopu z pravého křídla od Añora seběhl před hranici brankového území a prudkou hlavičkou zavěsil k přední konstrukci.

Ihned na to mohl dokonce otočit vývoj Gallego, jenž se zjevil před hranicí brankového území a fantastickým zákrokem ho vychytal brankář Lunin. V následujících minutách se hra uklidnila, necelých deset minut před závěrečným hvizdem rozhodl Mantovani. Čtyřiatřicetiletý Argentinec se po rohovém kopu od Gómeze procpal k hlavičce ze šesti metrů a balón usměrnil k protější tyčce mimo dosah bezmocného Lunina.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 2:0

18.05.2019 16:15

Góly: 58. Roberto Rosales, 65. Lei Wu

Fotbalisté Espanyolu dokázali v přímém souboji o evropské poháry porazit konkurenční Real Sociedad a díky vítězství 2:0 si zajistili přesun do 3. předkola Evropské ligy. V tabulce španělské nejvyšší soutěže poskočili na sedmou příčku s třiapadesáti body a před osmým Athleticem skončili díky lepší bilanci vzájemných zápasů. Po závěrečném hvizdu vypukla na stadionu RCDE obrovská sláva, neboť právě Bilbao prohrálo v Seville taktéž 0:2.

Barcelonský celek potřeboval k tomuto úspěchu zvítězit a zároveň doufat, že baskický protivník prohraje právě na půdě celku FC Sevilla, což se podařilo. Hosté naopak zakončili letošní ročník na devátém místě s padesáti body. Domácí byli od samého začátku mírně aktivnějším výběrem a první větší příležitost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy rychlé přečíslení nakonec ztroskotalo na pokažené finální přihrávce.

Real Sociedad se poprvé ozval přesně v polovině úvodního dějství. Po střele z hranice šestnáctky změnil balón směr vinnou lehké teče jednoho z bránících hráčů a doputoval jen o několik decimetrů vedle pravé tyče. Zhruba deset minut před přestávkou se ve stoprocentní příležitosti zjevil Lei Wu, nicméně na míč před prázdnou brankou těsně nedosáhl. Ve 38. minutě se zrodila největší příležitost prvního poločasu.

Aktivní Wu nejprve orazítkoval hlavou břevno, následně balón přeci jen doputoval za brankovou čáru. Jenomže rozhodčí Jaime ji neuznal vinou útočného faulu na hostujícího gólmana Rulliho. Pět minut po výměně stran se dostal do ojedinělé šance týmu z města San Sebastián Brazilec Willian José, avšak svůj přízemní pokus umístil pouze do náruče připraveného brankáře Lópeze. Klíčový okamžik nastal po necelé hodině hry.

Třicetiletý venezuelský reprezentační obránce Roberto Rosales vsítil svůj třetí ligový zásah této sezóny po nepovedené střele Víctora Sáncheze, pak se opřel do balónu z pětadvaceti metrů a se štěstím ho usměrnil k přední konstrukci kolem marně se natahujícího Rulliho. Definitivně rozhodnuto bylo v 65. minutě. Čínský záložník Wu po pasu od Sáncheze postupoval sám středem hřiště a zblízka obstřelil vyběhnutého Rulliho, ve zbývajícím průběhu se již nic zajímavého nepřihodilo.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Villarreal CF 2:2

18.05.2019 16:15

Góly: 13. Francisco Portillo, 76. Nemanja Maksimović - 44. Vicente Iborra, 87. Gerard Moreno

Getafe nedokázalo ve svém závěrečném zápase proti Villarrealu zvítězit a rozešlo se s ním smírně v poměru 2:2, tím tak definitivě přišlo o historickou účast v Lize mistrů. Ve španělské lize totiž těsně obsadilo pátou pozici s devětapadesáti body a za čtvrtou Valencií nakonec zaostalo o body dva, příští sezónu bude působit v základní skupině Evropské ligy. Nicméně ani výhra by mu přeci jen nestačila, neboť jeho jediný rival v Valencie bodoval naplno.

Domácí výběr potřeboval ke čtvrté příčce získat více bodů než Valencia na půdě Valladolidu, ovšem ta vyhrála po výsledku 2:0 a naděje klubu z jižního předměstí Madridu na premiérovou účast v nejprestižnější evropské klubové soutěži se proto nenávratně rozplynula. Getafe přitom začalo velmi dobře a po necelé čtvrthodině hry se dostalo do vedení z první vážnější akce sobotního střetnutí, kdy se poprvé v probíhajícím ročníku prosadil Francisco Portillo.

Osmadvacetiletý záložník se dostal k míči uprostřed pokutového území soupeře a pak nekompromisně zakončil po zemi kolem marně se natahujícího gólmana Fernándeze. Přesně v polovině druhého dějství to mohlo být už o dvě branky, kdy zblízka rozvlnil síť Duro, avšak rozhodčí Estrada tento gól nakonec neuznal vinou předchozího těsného ofsajdu Maty. Po půlhodině hry selhali domácí v další tutovce.

Mata stanul před poloprázdnou brankou, avšak se zakončením váhal tak dlouho, až pouze z mírného úhlu rozevlál boční síť. Ve 43. minutě střílel Pedraza po narážečce s Vicentem Iborrou a jeho tvrdý projektil famózně vytáhl na rohový kop brankář Soria. Po jeho zahrání od Raby vyskočil před hranicí brankového území nejvýše do vzduchu Iborra a s pomocí země zakončil hlavou přesně k bližší konstrukci.

Pět minut po výměně stran napřáhl z přímého volného kopu Suárez a Fernández brilantně jednoruč odvracel nad svou branku, pak neuspěl tváří v tvář proti strážci Villarrealu smolař Mata. Getafe se podruhé a naposledy dostalo do vedení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Srbský záložník Nemanja Maksimović využil zpětného pasu od Ángela a prudkou hlavičkou usměrnil míč k protější tyči. V 87. minutě však přeci jen měla poslední slovo Žlutá ponorka, Gerard Moreno totiž i s velkou dávkou štěstí dopravil balón o centimetry za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Athletic Bilbao 2:0

18.05.2019 16:15

Góly: 44. Wissam Ben Yedder, 90+2. Munir El Haddadi

Sevilla zvládla přímý souboj o šesté místo s Bilbaem a po vítězství 2:0 si zajistila účast v příštím ročníku základních skupin Evropské Ligy, za pátým Getafe zaostala vinou horší bilance vzájemných zápasů. Naopak Athletic po porážce přišel i o 3. předkolo druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže, ve španělské lize obsadil nepostupovou osmou příčku a za sedmým Espanyolem zůstal taktéž kvůli horší statistice ze vzájemného měření sil.

V domácím dresu opět nastoupil od samého začátku český reprezentační brankář Tomáš Vaclík a vychytanou nulou přispěl k úspěchu svého výběru. Úvodní poločas probíhal v opatrnějším duchu a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, sni slechu. Teprve necelých pět minut před přestávkou zakončoval z pravé strany šestnáctky z hodně ostrého úhlu domácí Navas a horní tyčku minul o několik decimetrů.

Sevilla se přiblížila ke svému cíli ve 44. minutě. Poosmnácté v letošním ročníku La Ligy skóroval francouzský kanonýr Wissam Ben Yedder, který se navíc stal suverénním vítězem klubové tabulky střelců a celkově mezi španělskou elitou obsadil velmi solidní šestou příčku. Tentokráte osmadvacetiletý útočník s tuniskými kořeny využil zákroku gólmana Herrerína po hlavičce vlastního spoluhráče Garcíi a zblízka bez větších potíží rozvlnil síť.

Zhruba po dvaceti minutách druhého dějství se Bilbao dožadovalo odpískání pokutového kopu po ruce Mercada, jenomže rozhodčí Sánchez ji po přezkoumání videa nakonec nenařídil. S přibývajícím časem začali hosté stále více riskovat a Sevilla se snažila nacházet mezírky v jejich defenzívě. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl podruhé v sobotní střetnutí skórovat Ben Yedder, ale ze tří metrů hlavičkoval zhruba o metr nad břevno.

V závěrečné desetiminutovce vytvořilo Bilbao velký tlak a vypracovalo si dvě gólové příležitosti. Nejprve v 85. minutě hlavičkoval po centru od Capy rozběhnutý Gómez a Vaclík dokázal zkrotit míč ve svých rukavicích, ve druhé nastavené minutě pálil ze šesti metrů Martínez a trestuhodně orazítkoval břevno. Sevilla z následného protiútoku přidala druhou pojistku, to když Munir El Haddadi dopravil míč z deseti metrů do zcela prázdné branky.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Valencia CF 0:2

18.05.2019 16:15

Góly: 36. Carlos Soler, 52. Rodrigo

Domácí Valladolid bojoval v závěrečném utkání před vlastními fanoušky pouze o čest, neboť naposledy si zajistil setrvání v nejvyšší soutěži po výhře 2:1 na půdě jistě sestupujícího Vallecana. Naopak Valencie letos proklouzla až do semifinále Evropské ligy a nyní svou celkem povedenou sezónu zakončila postupem do příštího ročníku základních skupin Ligy mistrů. V tabulce obsadila konečné čtvrté místo s jednašedesáti body.

Hosté měli situaci ve svých rukách a vzhledem k pozitivnější bilanci vzájemných zápasů s jediným konkurentem z Getafe potřebovali uhrát minimálně stejný počet bodů jako madridský klub v souběžné hraném duelu s Villarrealem. Hosté neponechali nic náhodě a do vedení se dostali deset minut před přestávkou, svůj náskok pojistili sedm minut po změně stran. Real nakonec skončil na sedmnácté pozici s jednačtyřiceti body.

Diváci se dočkali první výraznější možnosti na stadionu Josého Zorrilla po necelé čtvrthodině hry a do vedení překvapivě mohl jít Valladolid, když Villa uvnitř pokutového území protivníka orazítkoval levou tyč hostující branky. V následujících minutách se vydatně zapotil brankář Valencie Doménech a nejvíce se blýskl ve 25. minutě, to totiž perfektně zasáhl nohou proti přízemní střele zblízka od Verdeho.

Jasný favorit sobotního střetnutí skvěle prorazil přesně o 11 minut později. Carlos Soler obdržel přihrávku do volného prostoru od Miny a následně ze sedmi metrů obstřelil vyběhnutého gólmana Rodrígueze, který neměl žádnou šanci zasáhnout. V 52. minutě uklidnil hostující výběr osmadvacetiletý španělský útočník Rodrigo, jenž po vodorovné nahrávce od Pareja bez potíží rozvlnil síť zcela prázdné branky.

Krátce po odehrané hodině výrazně podržel hosty fantastický Doménech, když konečky prstů vytěsnil ránu ze střední distance na levou tyč a míč se vzápětí odrazil do bezpečí. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se Real dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji Wasse s Ünalem, ale rozhodčí De Burgos ji po konzultaci s VAR nenařídil. V 86. minutě selhal v obrovské příležitosti Gameiro a z mírného úhlu rozvlnil boční síť, Valencii však tato promarněná možnost již vadit nemusela.

Více informací k zápasu

Levante UD - Atlético Madrid 2:2

18.05.2019 13:00

Góly: 6. Erick Cabaco, 36. Roger - 68. Rodri, 79. Sergio Camello

Letošnímu vicemistrovi vážně hrozilo, že se rozloučí se sezonou porážkou, ale ani poločasový výsledek 0:2 hosty nezaskočil a Atlético ve druhém poločase dotáhlo utkání do remízového konce a to navzdory vyloučení Ángela Correy. Levante nakonec díky remíze 2:2 obsadilo celkové patnácté místo.

Diego Simeone nešetřil sestavou a na trávníku stadionu Ciutat de Valéncia vyběhly obvyklé hvězdy v čele s Antoinem Griezmannem. Atlético čekalo na půdě Levante těžké utkání, což první poločas dokonale potvrdil. Los Colchoneros sice měli první příležitost ve 4. minutě, ale střelu Kokeho na přední tyči stejnojmenný brankář zlikvidoval. O dvě minuty později už se skóre měnilo a to ve prospěch domácích. Rohový kop na zadní tyč vrátil před branku hlavičkující Rúben Vezo a Erick Cabaco patičkou otevřel střelecký účet utkání!

Atlético chtělo co nejrychleji vyrovnat a mělo dobré šance. Nejprve v dobré pozici pálil do Kokeho Filipe Luís, následně brankář Levante vyrazil střelu Griezmanna a do třetice hlavičkoval do tyčky hlavičkující a loučící se Diego Godín, který má namířeno do Interu Milán. Střeleckou smůlu neprolomil ani Thomas Lemar, když znovu dobře zasáhl Koke. Ve 35. minutě mělo Levante velkou možnost odskočit na rozdíl dvou branek, ale Dwamena Adána nepřekonal, což domácí nemuselo mrzet, protože vzápětí udeřil Rogér Martí a Atlético bylo v problémech.

Závěr prvního poločasu nabídl spoustu možností na obou stranách, Atlético mohlo snížit, stejně jako si odnést do šaten ještě výraznější manko. Adán, stejně jako Koké předváděli skvělé zákroky.

Případný zvrat Atletů dostal v 51. minutě povážlivou trhlinu, Ángel Correa šel totiž agresivně po balónu a od sudího Iglesiase si vykoledoval rovnou červenou kartu. Oslabení Atlétiku paradoxně neuškodilo tolik, jak by si mnozí mysleli. Adnán sice musel několikrát zasahovat, ale nebezpeční byli i hosté a své šance na rozdíl od prvního poločasu dokázali proměnit. V 68. minutě se parádně opřel do balónu Rodri a Koke se natahoval marně. Následně hosté přežili několik možností a jedenáct minut před koncem vypálil Koke, protečovaná rána skončila u Sergiho Camella, který srovnal na konečných 2:2.

Levante ještě mohlo dosáhnout na vítězství, ale v 87. minutě hlavičkoval Roger Martí do břevna! Oslabené Atlético nakonec i přes nepříznivý vývoj dokázalo srovnat na konečných 2:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona38269390:3687
2.Atlético Madrid382210655:2976
3.Real Madrid382151263:4668
4.Valencia CF381516751:3561
5.Getafe CF381514948:3559
6.Sevilla FC381781362:4759
7.Espanyol Barcelona3814111348:5053
8.Athletic Bilbao3813141141:4553
9.Real Sociedad3813111445:4650
10.Real Betis381481644:5250
11.Deportivo Alavés3813111439:5050
12.SD Eibar3811141346:5047
13.CD Leganés3811121537:4345
14.Villarreal CF3810141449:5244
15.Levante UD3811111659:6644
16.Celta Vigo3810111753:6241
17.Real Valladolid3810111732:5141
18.Girona FC389101937:5337
19.SD Huesca387121943:6533
20.Rayo Vallecano38882241:7032

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (265)

Přidat komentář
Phillipinho

Tak Vale to nastesti zvladlo Espanyol v Evrope, to je hodne slusny od Rubiho.

Reagovat
Phillipinho

- El @valenciacf es el primer equipo en TODA la historia de La Liga que termina la primera vuelta a 10 (o más puntos) de los puestos que dan acceso a la Copa de Europa y, a pesar de ello, logra su clasificación para la máxima competición continental.

Reagovat
stas87

Ma Espanyol vobec niekto rad? Dost nudny tim podla mna.

Reagovat
Kily

jj, dvakrát do roka všichni, kteří přejí hráčům Barcelony, aby je někdo pěkně pokopal

Reagovat
valloire

Reagovat
Phillipinho

Letos to Rubi poskladal dobre a je tam spousta zajimavych hracu a mladych talentu. Iglesias, Darder, Wu Lei a talenti jako Melendo, Roca a Pedrosa.

Reagovat
Phillipinho

El Espanyol de Rubi ha sido el mejor equipo de la Liga en los dos últimos 2 meses de competición por encima de Valencia, Barça, Atlético de Madrid y Sevilla:

-19/27 puntos

-Invicto (5 victorias y 4 empates)

-16 GF

-7GC (el que menos)

Reagovat
Kucka

Já jsem je měl rád dřív kolem jejich tažení v Poháru UEFA, pak teda měli pár sezon, kdy to byl celkem nezajímavý tým, ale teď to zase vypadá slušně, jak píše Phillipinho.

Reagovat
Elliasson

No já k Valencii cítím docela velkou rivalitu a toho Getafe je mi líto. Zas nejsem z toho nadšený.

Reagovat
smazaný uživatel

4. miesto je v spravnych rukach. Getafe nema na to, aby reprezentovalo spanielsky futbal na europskej scene. 4. miesto je prvym predpokladom na to, aby do Valencie dorazili kvalitni futbalisti, ktori dokazu pozdvihnut klub. Bude v lete nevyhnutne pozdvihnut pravu stranu a potom utok, ktory bol tento rok jalovy. Uz sa tesim na buducu sezonu a snad bude mat Marcelino k dispozicii vacsu kvalitu, aby jednak castejsie vyhraval v la lige a spravil dieru aj v lige majstrov.

Reagovat
CHONG

Reagovat
el Principito

Reagovat
Atlético de Madrid

Nic trapnejsiho nez Barcelona v LM fakt uz byt nemuze...

Reagovat
technecium

Fanda Atletica ma odvahu něco takového napsat, když se jeho týmu povedlo úplně to stejný navíc o dvě kola dřív?

Reagovat
Atlético de Madrid

Hodne slaby.

Reagovat
el Principito

ale od tebe

Reagovat
smazaný uživatel

To bych cekal od jinejch expertu, dobry vedet...

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal to nachmelenej. To bych neřešil.

Reagovat
Elliasson

My jsme byli trapnější. Promiň, je to tak.

Reagovat
cr7sux

Jak se jevi ten Lei Wu? Nekdo kdo to sleduje? Diky

Reagovat
CHONG

Gratulace Valencii, byli o fous lepší no, ale i tak, páté místo a EL je paráda, teď nepřijít o kostru týmu, přivést nějakou tu posilu (RdT by byl sen) a hlavně udržet Bordaláse a klidně se může hrát o poháry i příští rok

Reagovat
Rudnevs

Myslíš, že Getafe má na to, aby boli silní i dlhodobo? Ako áno, ja viem, že Getafe nestojí moc na individualitách a najlepší hráči sú zachvílu štyridsiatnici, čiže sa im to nerozpadne, ale neni to proste tak, že táto jedna sezóna bola tá ich životná (podobne ako trebárs vtedy Lester)?

Reagovat
CHONG

Dlouhodobě asi ne, podle mě to hodně stojí na Bordalásovi a bude záležet na tom, jak dlouho zůstane, případně kdo ho nahradí. Každopádně není to úplně jenom o jedné sezóně, ta loňská byla taky velmi slušná a ta příští klidně může být taky, uvidíme, co se stane v létě.

Reagovat
Messiáš

Mluvilo se o dohodnutem Soldadovi a Borja Valerovi. Asi by to chtelo i nekoho mladsiho, ale do poharu super zkusenosti

Reagovat
X-bano-X

Pozerám na počet komentárov pod Preview a Súhrnom a teda ufff.

Reagovat
Coutinho10

Getafe teda zakladni skupina EL...tak na ty se tesim

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic víceméně ztratil 7. místo v nastavení, po rohu ve velký šanci Inigo Martinez nastřelil tyč a z protiútoku Sevilla dala na 2:0 Ale nakonec možná dobře pro nás, hrát ty 3 předkola od července není zrovna ideální začátek sezóny...

Reagovat
Anacron

Bilbao Espanyol v Evropě...to je něco...No jsem zvědavej co předvede dvojka Getafe, Espanyol.

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol byl nejlepsim tymem v lize posledni dva mesice

Reagovat
X-bano-X

Neviem ako to myslíš ale ak bodovo, tak to samozrejme nie je pravda.

Reagovat
Jordi Alba

Má pravdu.

Reagovat
X-bano-X

Apríl-Máj mal Espanyol 4 remízy tj stratil 8 bodov, Barca 2 remízy a jedna prehra tj. 7 bodov stratených + samozrejme ešte zápas odohrať.

Reagovat
Jordi Alba

J, já to myslel tak, že momentálně teď. Jinak celkově je to sranda. Na startu LL bojujou skoro o LM, pak o sestup a skončí v EL.

Reagovat
X-bano-X

nj inak noir písal za posledné 2 mesiace......a hej no, uvidíme ako im to pôjde keď budú mať aj pohárové povinnosti.

Reagovat
Jordi Alba

Espanyol Nepřeju jim teda nic dobrýho, ale bylo by dobrý, kdyby každej rok ten tým bojoval aspoň o tu EL. Derby by to prospělo.

Reagovat
X-bano-X

Hlavne Rubi je fajn, mu sedia výzvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to prirečenie?

Nepraješ im nič dobré, ale zároveň si želáš aby každý rok bojovali o EL...

Reagovat
Jordi Alba

Bojovat neznamená kvalifikovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálne to znamená hornú polovicu tabuľky.

Reagovat
smazaný uživatel

http://i.imgur.com/QSilqA6.gif

Konecne je tahle sezona u konce.

Reagovat
X-bano-X

Heh zas to nebolo také zlé aby to nemohlo byť horšie, si predstav že vás čaká leto s trénerom, ktorý vás má spasiť schopnosťou ktorá mu ide najmenej.

Reagovat
valloire

a to víš určitě ty

Reagovat
X-bano-X

Len parafrazujem co ste tu pisali celu jeho poslednu anabazu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud k vám nepřijdou minimálně 3 absolutně TOP hráči, tak to bude příští sezonu ještě horší. Zidane neumí vymyslet jinou taktiku než 90 minut centrovat do vápna a bez pořádnýho vysokýho hroťáka to je k ničemu.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
madridcan

Tato sezona musela prist a museli sme ju prezit. A uz sa neviem dockat Zidanovho vykasania rukavov

Reagovat
el Principito

já taky

Reagovat
smazaný uživatel

*penezenky

Reagovat
Mercury

Nechapu, ze to Zizou behem sezony vubec bral

Reagovat
misinho7

prestupy mohol riesit uz aj bez toho aby bol trener..zbytocen to teraz bral..toto mal dokaucovat Solari

Reagovat
janinho

tak ale kazdy trener si chce osobne odskusat hracov a to ze niektori hrali pred 2 rokmi dobre neznamenalo, ze od telky si ich otuka... na vysledky po navrate ZZ sral pes, ale cakal som ze pod nim niektori zacnu makat jak o zivot aby si vybojovali miesto v dalsej sezone, ale mal som skor pocit jak keby sa 80% hracov na to este viac vyjebalo... akoze, ak som si myslel ze zizou vymeni 4-5 hracov, tak po tychto par mesiacoch asi bude chciet vymenit pol kadra a aj to bude malo za to co niektori predvadzali. v lete pride velka obmena a este vacsie cistenie zaludkov.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto chcelo do Vianoc Beníteza, aby to stabilizoval a Zidane mohol neskôr zbierať ovocie.

Reagovat
Ed_Hazard

Prečo? Nevidím jedinú vec, kvôli ktorej by bolo zotrvanie Solariho výhodou.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Mateo16

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom to je jen o kapku horší než loni. Kdyby jste nevyhodili Lopeteguiho, tak to není takový provar.

Reagovat
ADM

Zidane to takmer dopracoval do EL, ak by par timov nemalo rovnako zly finish

Reagovat
Kokesh

Zase se uklidnime.

Reagovat
ADM

Tak prehnal som to, ale slusne to jebal

Reagovat
smazaný uživatel

Sú tréneri na LM a tréneri na domáce šampionáty.

Reagovat
REPLIKATOR

Real

Reagovat
oli9

21 výher 12 proher 63:46 skore, to je celkem šílené to skore na real ..ještě když si vemete že po 3. kole měli skore 10:2

Reagovat
vilp

➡️LOPETEGUI: 10 partidos, 4 victorias, 2 empates, 3 derrotas, 14GF 14GC

➡️SOLARI: 17 partidos, 12 victorias, 1 empate, 4 derrotdas, 33GF 18GC

➡️ZIDANE: 11 partidos, 5 victorias, 2 empates, 4 derrotas, 16GF 14GC

Solari nejlepší.

Reagovat
el Principito

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

posolil

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Betis aspon naplast na totalne spackanu sezonu. Najvacsie sklamanie je aj tak vypadnutie v el s Rennes.

Reagovat
Elliasson

Naprostý souhlas.

Reagovat
Kixi Syhimour

Aspas je prostě fakt fantastickej

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona XI v SD Eibar: Cillessen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Rakitic, Busquets, Arturo Vidal; Sergi Roberto, Messi, Malcom

To je vúl fakt

Reagovat
nani92

Zinedine Zidane admits Gareth Bale no longer fits in his Real Madrid plans: 'Even if I had a fourth sub I would not have brought him on'

Reagovat
CHONG

Celkem smutné

Reagovat
Atlético de Madrid

sympaticky, ze se z nich nepodela. Ma platny kontrakt, tak co by odchazel. Pekne podojit nejbohatsi sportovni tovarnu na svete. Je vtipny, ze kdyz chce odejit hrac, tak vsichni hned vytahuji, ze ma drzet hubu s dodrzet smlouvu, ale jakmile se chce klub zbavit hrace, tak jsou vsichni hrozne nastvany.

Reagovat
CHONG

Na jednu stranu tím Bale dokazuje, že je má fotbal u prdele, stačí mu výplata a golf, na druhou stranu s tebou souhlasím, i když si tím seru do vlastního hnízda, když jsme tak blbí, že jsme mu takovou smlouvu dali a když jsme tak blbí, že jsme vloni nezkusili zpeněžit ty jeho nůžky, tak ať nás klidně podoji.

Reagovat
el Principito

jen by mě zajímalo kdo z Evropy po něm mohl jít ... napadají mě jen účka ...

Reagovat
CHONG

Vloni nebo letos?

Reagovat
el Principito

obojí ne, myslel jsem letos ...loni by se asi pár klubů našlo, letos nevím

Reagovat
CHONG

Letos vůbec nikdo, určitě ne s jeho platovými podmínkami a námi požadovanou přestupovou částkou.

Reagovat
el Principito

tak si ho užijte

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
Atlético de Madrid

Byl by blbej, kdyby ty penize nechal lezet a dobrovolne sel s platem niz. Nerkenu, kdyby mel jeste vsechno pred sebou a byla tam treba sance na budovani kariery jinde, ale na nej uz nikde urcite lepsi smlouva neceka a nechat nekde miliardu korun kvuli par letum kopani do mice navic? Kdyz ma doma ctyri medaile pro viteze LM? Kopat do mice si muze celej zbytek zivota na louce ve Walesu...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kokesh

To snad nemyslíš vážně...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gazdo

s tou poslednou castou no

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobré, že sa to klubom občas vráti.

Ak sa poučia, nebudú dávať také zmluvy v budúcnosti.

Reagovat
Gazdo

To vazne povedal ci je to len z nejakeho media?

Reagovat
Ed_Hazard

Nesedí mu do konceptu, Balea by nestriedal, aj keby mal možnosť 4 striedaní. Gareth urobil pre klub veľa, ale ZZ nebude žiť minulosťou, rozhoduje prítomnosť.

Tak nejak to povedal

Reagovat
Jordi Alba

Aby mu Real nepovedal za půl roku to stejný.

Reagovat
Reggie

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Mass

Reagovat
The Krupy

Som zvedavý na kráľovský klub v budúcej sezóne, snáď ich Zidane privedie späť na prvé miesto

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
CHONG

ZZ sám nic nesvede a je otázka, jestli by s těmi lenochy vůbec nějaký trenér něco svedl. Uvidíme, co přijde za posily a jak se jim podaří se adaptovat a taky, jestli bude ZZ schopný nasazovat hráče podle jména a ne podle osobní obliby.

Jinak co to ocenění pro Crise jako hráče sezóny v Serii A, je to zasloužené nebo trošku marketing?

Reagovat
The Krupy

Ja osobne by som to ocenenie dal Fabiovi Quagliarellovi ktorý prežíva druhú mladosť, ale Cris je samozrejme tiež správna voľba, zaslúži si to.

Čo sa týka vás, niečo napovie už prestupák, ale verím, že to konečne začnete valcovať aj doma

Reagovat
CHONG

Chtělo by to, ta naše bilance v La lize za poslední dekádu je dost tragická. Přestupák bude základ, v tom kádru nesmí zůstat kámen na kameni a na ZZ jsem hodně zvědavý, tohle pro něj bude skutečná zatěžkávací zkouška.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. že marketing. Jediný jeho přínos pro tým jsou vstřelený góly, a těch vstřelili 2 hráči z slabších klubů víc.

Reagovat
CHONG

Ptal jsem se někoho, kdo Serii A opravdu sleduje, ne nezdárka, který vůbec netuší

Reagovat
smazaný uživatel

Fakta mluví jasně. Jediný přínos pro tým góly -> víc gólů -> lepší hráč Serie A

Tomu se říká kauzalita, nazdárku.

Reagovat
CHONG

Ty jsi sledoval zápasy Juve, že víš, že neměl pro tým žádný jiný přínos než góly? Pokud ne, tak to nejsou fakta, ale jen tvůj obvyklý kolovrátek, nazdárku

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem několik let zápasy Realu a všechny byli z jeho strany stejný. Čekání na míč ve vápně soupeře a doklepávání.

Reagovat
CHONG

Tak podle transfermarketu měl letos za Juve 11 asistencí

Reagovat
smazaný uživatel

To znám. To jsou asistence typu zakopnu o míč a spoluhráč to doklepne za mě.

Reagovat
smazaný uživatel

proc na nej reagujes?

Reagovat
CHONG

Už jsem skončil

Reagovat
smazaný uživatel

Není divu, když nemáš argumenty, které by má fakta vyvrátili.

Reagovat
valloire

nefetuj

Reagovat
smazaný uživatel

Přijel jsi ze Šumavskýho doupěte, dědo?

Reagovat
valloire

Z Prahy. Bude tam moře.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase sis dal houbičky, dědo?

Reagovat
valloire

nefetuj

Reagovat
Anacron

Sledoval jsem Juve celou sezónu. Měl velice dobré období, ale taky části kde nebyl moc vidět. Nicméně byl jednooký mezi slepými. Juve hrálo až na vyjímky otřesně a on je tahal. Důkazem jsou góly a asistence. I přes to že opět dost zápasů vynechal. Jeho neustálé náběhy a žádný míč který by na něj přišel je typický příklad jeho sezóny. I tak byl skoro vždy hráč zápasu. Celkově slušná první sezóna, ale věk už je znát. Výhra té ceny není nic marketingového ani skandálního podle mě. Ale ani bych neměl problém kdyby vyhrál Quagliarella.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětli mi, jak může svůj tým tahat, když si čeká na míč vepředu a nedostane se k němu? On je právě snad ze všech útočníků nejvíc závislej na výkonech spoluhráčů, kteří musí odehrát skvělý zápas a připravit mu to až před bránu, jinak je k ničemu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Proč tedy pořád argumentujete Messiho asistencema?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to s ním má společného kromě toho, že rok co rok dává víc gólů i asistencí?

Reagovat
Kixi Syhimour

Sorry, špatně jsem to přečetl

Reagovat
marke7

Jako sorry, ale nedat to letos Quagliarellovi to vážně nechápu. Ronaldo hrál za Juve velmi dobře v některých zápasech, ale mě tohleto prostě smrdí čistým marketingem ve smyslu dáme to největší hvězdě z mistrovského týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

už by to chtělo

Reagovat
smazaný uživatel

Víc proher než Bilbao

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

to zas byla hra

Reagovat
blaugrana

Pane Boze otce daj, nech hned po finale CdR vyjde info, ze Hernesto konci.

Reagovat
Kokesh

Vždyť se ho veřejne zastal Bartome a vypíchl jeho důležitost. Proc by ho měl vyhazovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Boze otce daj, nech hned po finale CdR vyjde info, ze Hartomeu konci.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy naposledy někdo vyhrál nejlepšího střelce v La Lize o 15 gólů? Číst tady pořád ten negativismus je opravdu na facku.

Reagovat
savigny

A co to podle tebe dokazuje? To jenom znamená, že nebýt Messiho tak dáme za sezonu téměř o polovinu gólů méně, včetně jeho asistencí. Dnešní hra toho byla jenom důkaz, absolutně žádný systém, jenom toužebné přání, ať Leo zase něco vymyslí. Ta Valverdeho závislost na Messim je naprosto neskutečná a už teď mám obavy z příští sezony...

Reagovat
smazaný uživatel

Dokazuje to především to, že v lize už není Ronaldo, takže Messimu nemá střelecky kdo konkurovat. K nám to nijak nevztahuju, být závislý na nejlepším hráči světa je spíše přirozené než zvláštní. Navíc, když nakupujeme do útoku hráče jako Malcom nebo Boateng Kdo to má tahat jiný, než Messi a Sua? My nemáme hromadu špičkových křídel a ofenzivních záložníků jako třeba City, kde se ten přínos logicky rozloží víc.

Reagovat
savigny

Neříkám, že to je zvláštní. To, že je Messi někde jinde samozřejmě víme, ale v momentě, kdy ho nikdo nepodpoří/nezastoupí, tak je to na houby (viz Liverpool nebo i jiné zápasy tuhle sezonu). Ofenzivní hráče máme, samozřejmě, že zrovna dnes byli zrovna zranění (Dembele, Suarez, Coutinho), to však nebránilo zaexperimentovat více s mladíky, kór když hrajeme venku a titul máme jistý, místo toho hrají v základu 2!! ofenzivní hráči plus vidal, který ovšem plní i defenzivní povinnosti a o robertovi radši nemluvím. Místo dnes tragicky hrajícího rakitiče, který vyjma asistence snad pokaždé ztratil míč nebo i na úkor Busiho mohl hrát od začátku např. Alena nebo Puig, popř. mohl zkusit i Ruize... Tohle jsou ideální zápasy pro ně, aby se zahráli a ukázali se a místo toho je Valverde posílá buď na závěr zápasu, nebo pro změnu z nich postaví celou jedenáctku, kde je jasné, že prostě budou v lese. V City je hlavně vidět rukopis trenéra, nepotřebují stamilionové hráče, tam je přesně vědět, jaké má kdo povinnosti, vše je podřízeno především ofenzivě a i o tom by měla být Barca, to ovšem už nějakou dobu neplatí...

Reagovat
smazaný uživatel

V City je hlavně vidět rukopis trenéra, nepotřebují stamilionové hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik tich stamiloinových hráčů tam je?

Reagovat
smazaný uživatel

Viz shot2, kolik hráčů nad sto milionů euro nebo alespoň ke stovce tam přivedli? To že někteří tam tu hodnotu samozřejmě ziskalo je věc druhá

Reagovat
savigny

Reagovat
smazaný uživatel

Dpc je uplne jedno, kolko hracov nad sto milionov tam je, tu idete toto obhajovat klub, ktory si uspech vylozene kupil?

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, culés by taky už nejraději vyházeli odchovance a nakoupili hvězdičky, abychom konečně vyhráli LM. Nemluvě o tom, že se většina neustále zastává náplav, které byly drahé a navíc nic nehrají, jako Coutinho nebo Malcom.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč ty se neustále zastáváš Suareze a Rakitice, taky naplavenina.

Většina tady právě chce vidět ty odchovance a nepřivádět ty tvoje náplavy, málokdo si tu třeba přeje Grieze.

Reagovat
smazaný uživatel

Suárez není žádná náplava, ale už teď legenda klubu a 5.nejlepší střelec Barcelony všech dob. Rakitič u nás odehrál 5 celých sezon v základu a odvedl velice dobré služby. Takže nemáš pravdu.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez není a nikdy nebude legendou klubu.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Atlético de Madrid

Nikdy, je to novy rekord. Predchozi pry byl Hugo Sanchez 87-88.

Reagovat
valloire

Hugo byl skvělej....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

When asked about Bale leaving the Bernabeu after the defeat to Betis, Zidane said: "I don't know if it's the last game or not. I don't know what's going to happen.

To nevypadá, že by měl pod kontrolou přestupy.

Reagovat
ADM

Tak samozrejme, ako vyštípeš hráča pod zmluvou, ktorý nechce odísť a je mu jedno, že nebude hrať?

Reagovat
Kokesh

No, když Guardiola přišel kdysi s tím, kdo má všechno opustit Barcelonu, taky úplně nepochodil...Zidane dost jasně ukazuje, jak s ním počítá...co má více udělat pro jeho odchod?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

To nic není, dědo. Jen král kašparů dokáže dát jesle sám sobě.

https://www.youtube.com/watch?v=PXu5VoMJi8E

Reagovat
Mercury

myslíš Balea?

Reagovat
valloire

Před 25 lety v Aténách....

https://www.youtube.com/watch?v=SMLfssSQZRg

Reagovat
Mercury

Ty máš fakt strašný komplex, to je až komické. Proč se nevěnuješ Realu?

Reagovat
valloire
Reagovat
savigny

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi fakt koště.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, že ho tady neuhlídal Rámos a je to Španělsko a ne Barcelona?

Reagovat
valloire

vím, já vím fšechno

Reagovat
smazaný uživatel

nefetuj

Reagovat
valloire

říkáš po tvym představení pod Ikerem jo?

Reagovat
smazaný uživatel

A víš, že všichni tehdejší hráči Realu na tom MS vyhořeli a hráči Barcelony zářili, dědo?

Reagovat
valloire

Hráči Barcelony jenom září.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby měl Mbappe stejně gólů jako Messi, tak se rozdají dvě zlaté kopačky nebo jak to udělají?

Reagovat
Billy McClane

Messi dostane ľavú a Mbappe pravú.

Reagovat
valloire

vyhraje Mbappe, protože je mistr světa

Reagovat
Kokesh

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Furt si žijes ve vlastním světě

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Oba dva. Jeden rok si to dělil Suarez s Ronaldem mám dojem.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi, protože hraje v lepší lize.

Reagovat
maxton

Francuzska liga ma koeficient len 1,5 na gol nie ?

Reagovat
Raul=Real

Uz nie

Reagovat
Kixi Syhimour

dementní systém

Reagovat
Zizou

Přiznejme si, kdo kouká na Barcelonu kvůli něčemu jinému než kvůli Messimu? Na takový fotbal se už nedá vůbec dívat. Chápu, že ti hráči ví, že s nimi hraje nejlepší hráč světa, ale aby se úplně všichni chovali na hřišti tak alibisticky a jen si posouvali balon do té doby, než se dostane k Messimu?!? Normálně si přeju, ať Leo odejde. Věřím, že z takového City by udělal neskutečný a neporazitelný válec. Doufám, že Griezman, pokud přijde a zdravý Dembele, který má obrovský potenciál, tomu dají v nové sezoně jinou šťávu než jen čekání na to, co vymyslí Messi. Ten tým je opravdu už hodně přestárlý a absolutně nedynamičtí borci jako Rakitič a Busquets už na ty největší zápasy prostě nemají. Zkušenostma už tohle bohužel neuhrají. Moc už dokonce nevěřím ani po této velmi dobré sezoně Piquému a Suarézovi tím tuplem. Nelze žít neustále z minulosti, jakkoliv byla u něj dokonalá a Sua by měl být trochu soudný. V La lize by dal na jeho místě stejně gólů i takový Baroš. Jasně, že taková čistka tam nenastane, ale možná by to opravdu chtělo pro začátek změnit trenéra, který bude mít koule a nebude se jenom celou sezonu modlit k Messimu, aby mu zachránil prdel. Jak je totiž možné, že takový plejer, jako je Coutinho, hraje v Barce takovou tužku, když v Live patřil k nejlepším? No po dnešním zápase myslím, že Wague by mohl být fajn pravý bek, zato Malcolm by se měl za týden sbalit sám. Jediné, co mě z letošní Barcy potěšilo byl Vidal a doufám, že hlasující do GB nebudou tento rok tak tupí a nedají to nikomu jinému než božskému Messimu, i když nevyhrál LM.

Reagovat
valloire

třeba ví, že nejlepší není....GB vyhrál naposled před 4 rokama

Reagovat
smazaný uživatel

Tak skvělý příspěvek a ty ho zajebeš takovou píčovinou

Reagovat
valloire

Co je tom skvělýho? Objevil Ameriku a Barca opět s ostudou vyhučela? No i díky Messimu, ale to tam nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

2 fíky, kupa vytvořených šancí, několik důležitých obraných zákroků, dokonce i občasný pressing. To je špatný výkon, dědo.

Reagovat
valloire

Kdyby dal dva fíky v odvetě, hráli jste finále. Obranný zákroky.... takže jsi zase na drogách.

Reagovat
technecium

Ti umřela Denerys, tak máš krámy co?

Reagovat
Kixi Syhimour

fakt bylo nutné to spoilerovat?

Reagovat
Generalní Gladiator

ale hovno, jen si vymejšlí

Reagovat
valloire

No....chlapče..... Můj největší favorit GoT se předvedl jak se patří. To nic nemění na tom, že ten závěr "obětujeme hlavní postavu" byl nelogickej a popíral vývoj všech serií. Ale ten poslední díl to celkem vysvětlil a dá se to skousnout. Hádej kdo je ten největší z největších? Spoilery už nepiš.

Reagovat
X-bano-X

Ako fakt aspoň spoiler si mohol napisať dpc.

Reagovat
technecium

Na tuhle hru se spoilerama nehraju. Je to tvoje riziko, že lezeš na internety. Nikoho taky nezajímá, že zrovna čtu bibli a nikdo nepíše před větu o ukřižování Ježíše ::::::!!!! pozor Spoiler!!!::::::::::

Reagovat
smazaný uživatel

On lezl na eurofotbal ne na eurospoiler.cz, zkus se začít chovat jako člověk konečně.

Reagovat
technecium

Tihle naši kidfans mě jednou položí

Reagovat
smazaný uživatel

kidfans? Chlapče, ty můžes říkat kid maximálně klokanovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je furt, dědo. Na tom jediném záleží, ne na nějaký marketingový bleštivý cetce za reklamu na trenky.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně můžeme čekat takový sešup, jaký měl letos Real a to jen díky vedení a trenérovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde Guardiola a postaví to kolem hráče, kterýho máš v nicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Příjde Xavi .....

Reagovat
valloire

Simons

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bude za 10 let nejlepší na světě.

Reagovat
RadekVonCZE

Aby to nebyl přehypovanej Holandskej flop

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je Messi. Valverde měl letos štěstí, že ostatní hráli naprosto tragicky. No a bohužel v LM jsme dojeli na to, že nechal hrát nejstarší mužstvo Ligy mistrů! Měli hrát dominantně v záloze, rychle a dynamicky, bohužel postavil všechny hráče přes 30 let. Nechápu proč posledních 10 zápasů odepsal Arthura, který například s Tottenham naprosto dominoval. On i Busquets jak ho mám strašně rád, začíná výrazně kazit. Už nemá tu rychlost a přesnost přihrávek šla dolů stejně jako přínos pro tým. No a posledním do party je Suarez, který na LM zkrátka nemá. To jsem absolutně nepochopil, proč ho postavil v odvetě s LIV. Nepresoval, nikomu neutekl, byl totálně neškodný. Je to výborný hráč, ale tak pro LaLigu. Hodně si slibuji od de Jonga, který tu hru zrychlí. Záloha Arthur, de Jong a Coutinho za mě ideální kombinace, zkrátka válec a to má Barca být. Ta závislost na jednom hráči je šílená i když jsem rád, že je pořád nejlepší a dává góly. Samozřejmě odchod jinam nemůže nikdo navrhovat. Tím spíš, že chci příští rok vidět Messiho live :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že tam vždycky jedeme nějak uhrát výsledek. Kdyby jsme do nich nalítli a snažili se prosadit naší hru, tak tam jeden dva góly dáme.

Reagovat
drussbarb

Ten fanda, kterého popisuješ, jsem přesně já. A i já bych si přál, aby Messi na stará kolena ukázal Anglii, jak vypadá genialita.

Reagovat
vilp

Mbappé: I feel that it is time for me to have more responsibility. Maybe here in Paris, I would be happy, or maybe somewhere else then. In any case thanks everyone!

Reagovat
Hristo Stoichkov

To vypadá jako veřejná žádost o novou smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vypadá na pěkně zprasený charakter. Je mu sotva 20 a už má manýry jak vyhlášená hvězda. Ještě může začít kalit nebo nechodit na tréningy.

Reagovat
misinho7

vyhlasena hviezda uz ale je a nepride mi ako flakac, cize kalenie a vynechavnaie treningov mi pride celkom vedla..ale ked je jeho vzor Neymar tak minimalne simulovanie mu ide

Reagovat
Billy McClane

A jeeej, tu uz si niekto chysta podu, keby raz nahodou skoncil v Reale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

On ale tou hvězdou je

Reagovat
vilp

Tak to si fakt nemyslím, podle mě za momentálního stavu spíš nepodepíše. Jestli do tří let začnou vyhrávat LM tak možná, ale jinak se nemá kam posunout, takže si tipnu, že si zatím nechá zadní vrátka.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hluboko ještě?

Reagovat
smazaný uživatel

Hakim Ziyech řekl, že má 2 vysněné kluby a to Arsenal a Barcu. Přesně takovýho hráče potřebujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

A cena 25 mega liber je v současném světě úplně nic.

Reagovat
smazaný uživatel

cozee jenom?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Myslím, že trh asi nenabízí moc lepších možností v poměru cena/výkon. Prodat Malcoma a dotáhnout Ziyecha se mi jeví jako celkem dobrý nápad.

Reagovat
valloire

pak že Ajax není farma FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Já se spíš obávám, že nám Pepoun ukradne De Ligta.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Toho bych se nebál, podle mě si to finančně nemůžou (nebo spíš nechtějí) dovolit.

Reagovat
Visca el barca

A co si myslíš ohledně situace Griezmanna, fakt ten přestup položí?

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je podle mě nepravděpodobný. Silně pochybuju, že by Griez vyšel s tak silným prohlášením o konci v Atléticu, kdyby už neměl minimálně nějakou předběžnou dohodu v kapse. A kdo ho kromě Barcy potřebuje a zároveň si ho může i finančně dovolit? Kromě United nevidím asi žádný další klub...

Reagovat
Hristo Stoichkov

A ta klauzule za 120 mega se dá spustit až 1. července, takže nás čeká ještě minimálně “nádherný” měsíc a půl spekulací. Snad se to po finále Copy trošku rozhýbe, ať je ten kádr kompletní co nejdřív.

Reagovat
Visca el barca

Tyhle spekulace mě nebaví číst. A my to nemůžeme domluvit dřív s tím, že se ta klauzule vyplatí 1.července?

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnou s Atletama, že ho pustí dříve

Reagovat
Kluivert9

Pro Valverdeho je ho škoda, ať raději jde do Arsenalu.

Reagovat
tunkic

berem

Reagovat
Majk91

jasne a budeme mat 3 hracov na prave kridlo a na lave nikoho Kedze aj Dembouz je v prvom rade hrac na pravu stranu, kde podava aj lepsie vykony.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za konec sezony. Ano, nedalo se na to koukat, a všichni pevně věříme v kvalitní posily a odchody některých příživníků..

Reagovat
Kluivert9

Když přidáš ještě trenéra, tak za Barcu podepisuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy máte double.. to bych byl pozitivní..

Reagovat
blaugrana

Keby bola toto Leova posledna sezona, tak by som sa nebranil poriadnemu shitstormu v kadri, lenze myslim, ze aj fakt, ze on sam este chce minimalne raz opanovat LM tomuto brani. Kazdopadne stale verim, ze novy trener pride, i keď sance su mizive.

Reagovat
smazaný uživatel

Leo minimálně 3 sezóny. Chce to ještě opanovat v Kataru na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

On může hrát ještě strašně dlouho. Jeho může zastavit (klep, klep, klep) jen nějaké zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

To by musel mít nějakého trenéra, který postaví kreativní zálohu a dá Lea na devítku, s jeho smrtonosnou střelou. Jestli tam bude někdo jak Ernesto, tak ho za chvíli odpálí, protože to neuběhá celé sám bez zálohy.

Reagovat
Sergi Samper

Však neběhá

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát se nevrací při obraně, ale vem si ho na Suarezově pozici. Teď se pro balóny musí stahovat až do zálohy.

Reagovat
technecium

A kdo by Messimu odkrýval prostory, kdyby tam neměl Suaréze?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nejlepší možnost je Messi jako falešná devítka a před sebou dva pracovité útočníky. Suaréz toho sice hodně odmaká, ale do tohohle systému by byl špatný, vzhledem k jeho ostatním atributům.

Reagovat
technecium

Messi jak F9 potřebuje dvě křídla co si sbíhají do středu. Ty u nás nevidím a zvládnout to v určitém horizontu může leda Dembele.

Reagovat
smazaný uživatel

No kdyby přišel ten Griezman, tak už by to tak nereálné nebylo. Messi F9 a předním duo Griezman Dembelé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Že by křídla?

Reagovat
technecium

Který?

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele, Malcom

Reagovat
technecium

Malkdo?

Reagovat
smazaný uživatel

To, že ho Valverde odpálil neznamená, že je špatný hráč.

Reagovat
technecium

Je to hloupej hráč dobrej do horších lig.

Reagovat
Visca el barca

A kdy hrál na svojí primární pozici?

Reagovat
Kluivert9

V Clásicu... když byl nejlepší na hřišti.

Reagovat
ADM

15minút

Reagovat
ADM

Inak s ďalšími dvoma 15minútovkami v dvoch zápasoch (Copa a LM) je to celý zázrak, ktorý u nás ukázal. Aj ten hráč rezervy, čo za neho nastúpil cez víkend na 20 minút, riešil situácie lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
Kluivert9

Ten co se koupil za 40 mega a Valverde mu nedal pořádnou šanci.

Reagovat
technecium

Nemá na to

Reagovat
smazaný uživatel

ten hráč je ještě mnohem horší, než byl Arda a pořád se ho bude někdo zastávat. Za celou sezonu předvedl jediný výkon, který snesl přísné měřítka a to když před sebou měl třicetimetrové díry v obraně a ono se to bude ještě využívat jako argument, že je to skvělý hráč...ach jo. Turan si u nás udělal aspoň nejgólovější sezonu kariéry a dal hattrick v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší možnost do budoucna by nejspíš byl přechod Lea zpátky na falešnou devítku. Byl by ta spojnice mezi útokem a zálohou, ale to by musel Suarez odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi má všechny možné úlevy. Prakticky si hraje, co chce.

Reagovat
drussbarb

Z hlediska domácí soutěže pěkný rok, pátý nejlepší hráč světa zahrál letos docela solidně

Reagovat
Visca el barca

https://www.skysports.com/football/news/11095/11724699/matthijs-de-ligt-set-to-join-barcelona-from-ajax-in-the-summer tak už to dokončete. De Ligt bude nááááááááááš vamooooooooooooooos.

Reagovat
Generalní Gladiator

konec kompase mě trochu zneklidňuje...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele