38. kolo
19.05.2019 16:15 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Remíza na závěr, Barcelona veze z Eibaru bod

Bodový zisk Barcelony se v letošní sezoně zastavil na číslovce 87. Katalánci v posledním kole remizovali na Eibaru 2:2, v zápase, ve kterém už fakticky o nic nešlo. Domácí tým zakončil sezonu na solidním dvanáctém místě. Všechny góly padly na stadionu Municipal de Ipurúa už v prvním poločase, dvakrát se přitom trefil nepostradatelný Lionel Messi.

Argentinec letos v LaLize nastřílel úctyhodných 36 gólů a stal se hlavní postavou Barcelony na cestě za úspěšnou obhajobou mistrovského titulu. Barcelona na Eibaru už o nic nehrála, přesto její sezona ještě nekončí, 26. května se Katalánci utkají ve finále Copa del Rey proti Valencii.

Eibar se chtěl proti novopečenému mistru vytáhnout a v úvodu utkání mu činil problémy, které vygradovaly ve 20. minutě prvním gólem. Coteho centr nedokázala obrana Barcelony odvrátit i díky podklouznutí Piquého a Marc Cucurella přesnou střelou překonal Jespera Cillessena. Hosté ale dokázali poměrně rychle srovnat, ve 31. minutě vysunul Vidal kolmicí Messiho a ten z úhlu procpal balón do sítě. Navíc hned o minutu později Katalánci dokonali obrat a znovu u toho byl Lionel Messi. Argentinec opět obdržel kolmou přihrávku a tentokrát Dmitroviće překonal povedeným lobem. Eibar byl sice o něco aktivnější, ale Barcelona ho vytrestala z produktivity. Nicméně domácí neházeli flintu do žita a ještě do poločasu srovnali krok. Těsně před koncem prvního poločasu si Pablo De Blasis všiml vyběhnutého Cillessena a naprosto přesným obloučkem zařídil vyrovnání.

I ve druhém poločase se bylo na co dívat a Barcelona mohla po hodině hry znovu vést. Malcom posílal před branku přesnou přihrávku, na kterou ale Piqué nedosáhl. Na druhé straně nevyšel obstřel Cucurellovi, který devět minut před koncem utkání spálil obrovskou příležitost. Eibar si tak cenný skalp mistra nepřipsal a utkání skončilo smírem 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele