38. kolo
18.05.2019 16:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Getafe remizovalo s Villarrealem 2:2 a Ligu mistrů si nezahraje

Getafe nedokázalo ve svém závěrečném zápase proti Villarrealu zvítězit a rozešlo se s ním smírně v poměru 2:2, tím tak definitivě přišlo o historickou účast v Lize mistrů. Ve španělské lize totiž těsně obsadilo pátou pozici s devětapadesáti body a za čtvrtou Valencií nakonec zaostalo o body dva, příští sezónu bude působit v základní skupině Evropské ligy. Nicméně ani výhra by mu přeci jen nestačila, neboť jeho jediný rival v Valencie bodoval naplno.

Domácí výběr potřeboval ke čtvrté příčce získat více bodů než Valencia na půdě Valladolidu, ovšem ta vyhrála po výsledku 2:0 a naděje klubu z jižního předměstí Madridu na premiérovou účast v nejprestižnější evropské klubové soutěži se proto nenávratně rozplynula. Getafe přitom začalo velmi dobře a po necelé čtvrthodině hry se dostalo do vedení z první vážnější akce sobotního střetnutí, kdy se poprvé v probíhajícím ročníku prosadil Francisco Portillo.

Osmadvacetiletý záložník se dostal k míči uprostřed pokutového území soupeře a pak nekompromisně zakončil po zemi kolem marně se natahujícího gólmana Fernándeze. Přesně v polovině druhého dějství to mohlo být už o dvě branky, kdy zblízka rozvlnil síť Duro, avšak rozhodčí Estrada tento gól nakonec neuznal vinou předchozího těsného ofsajdu Maty. Po půlhodině hry selhali domácí v další tutovce.

Mata stanul před poloprázdnou brankou, avšak se zakončením váhal tak dlouho, až pouze z mírného úhlu rozevlál boční síť. Ve 43. minutě střílel Pedraza po narážečce s Vicentem Iborrou a jeho tvrdý projektil famózně vytáhl na rohový kop brankář Soria. Po jeho zahrání od Raby vyskočil před hranicí brankového území nejvýše do vzduchu Iborra a s pomocí země zakončil hlavou přesně k bližší konstrukci.

Pět minut po výměně stran napřáhl z přímého volného kopu Suárez a Fernández brilantně jednoruč odvracel nad svou branku, pak neuspěl tváří v tvář proti strážci Villarrealu smolař Mata. Getafe se podruhé a naposledy dostalo do vedení zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Srbský záložník Nemanja Maksimović využil zpětného pasu od Ángela a prudkou hlavičkou usměrnil míč k protější tyči. V 87. minutě však přeci jen měla poslední slovo Žlutá ponorka, Gerard Moreno totiž i s velkou dávkou štěstí dopravil balón o centimetry za brankovou čáru.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele