38. kolo
18.05.2019 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Valencie uspěla na půdě Valladolidu po výsledku 2:0 a probojovala se tak do Ligy mistrů

Domácí Valladolid bojoval v závěrečném utkání před vlastními fanoušky pouze o čest, neboť naposledy si zajistil setrvání v nejvyšší soutěži po výhře 2:1 na půdě jistě sestupujícího Vallecana. Naopak Valencie letos proklouzla až do semifinále Evropské ligy a nyní svou celkem povedenou sezónu zakončila postupem do příštího ročníku základních skupin Ligy mistrů. V tabulce obsadila konečné čtvrté místo s jednašedesáti body.

Hosté měli situaci ve svých rukách a vzhledem k pozitivnější bilanci vzájemných zápasů s jediným konkurentem z Getafe potřebovali uhrát minimálně stejný počet bodů jako madridský klub v souběžné hraném duelu s Villarrealem. Hosté neponechali nic náhodě a do vedení se dostali deset minut před přestávkou, svůj náskok pojistili sedm minut po změně stran. Real nakonec skončil na sedmnácté pozici s jednačtyřiceti body.

Diváci se dočkali první výraznější možnosti na stadionu Josého Zorrilla po necelé čtvrthodině hry a do vedení překvapivě mohl jít Valladolid, když Villa uvnitř pokutového území protivníka orazítkoval levou tyč hostující branky. V následujících minutách se vydatně zapotil brankář Valencie Doménech a nejvíce se blýskl ve 25. minutě, to totiž perfektně zasáhl nohou proti přízemní střele zblízka od Verdeho.

Jasný favorit sobotního střetnutí skvěle prorazil přesně o 11 minut později. Carlos Soler obdržel přihrávku do volného prostoru od Miny a následně ze sedmi metrů obstřelil vyběhnutého gólmana Rodrígueze, který neměl žádnou šanci zasáhnout. V 52. minutě uklidnil hostující výběr osmadvacetiletý španělský útočník Rodrigo, jenž po vodorovné nahrávce od Pareja bez potíží rozvlnil síť zcela prázdné branky.

Krátce po odehrané hodině výrazně podržel hosty fantastický Doménech, když konečky prstů vytěsnil ránu ze střední distance na levou tyč a míč se vzápětí odrazil do bezpečí. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se Real dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji Wasse s Ünalem, ale rozhodčí De Burgos ji po konzultaci s VAR nenařídil. V 86. minutě selhal v obrovské příležitosti Gameiro a z mírného úhlu rozvlnil boční síť, Valencii však tato promarněná možnost již vadit nemusela.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele