38. kolo
18.05.2019 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla porazila Bilbao 2:0 a probojovala se do základní skupiny EL

Sevilla zvládla přímý souboj o šesté místo s Bilbaem a po vítězství 2:0 si zajistila účast v příštím ročníku základních skupin Evropské Ligy, za pátým Getafe zaostala vinou horší bilance vzájemných zápasů. Naopak Athletic po porážce přišel i o 3. předkolo druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže, ve španělské lize obsadil nepostupovou osmou příčku a za sedmým Espanyolem zůstal taktéž kvůli horší statistice ze vzájemného měření sil.

V domácím dresu opět nastoupil od samého začátku český reprezentační brankář Tomáš Vaclík a vychytanou nulou přispěl k úspěchu svého výběru. Úvodní poločas probíhal v opatrnějším duchu a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, sni slechu. Teprve necelých pět minut před přestávkou zakončoval z pravé strany šestnáctky z hodně ostrého úhlu domácí Navas a horní tyčku minul o několik decimetrů.

Sevilla se přiblížila ke svému cíli ve 44. minutě. Poosmnácté v letošním ročníku La Ligy skóroval francouzský kanonýr Wissam Ben Yedder, který se navíc stal suverénním vítězem klubové tabulky střelců a celkově mezi španělskou elitou obsadil velmi solidní šestou příčku. Tentokráte osmadvacetiletý útočník s tuniskými kořeny využil zákroku gólmana Herrerína po hlavičce vlastního spoluhráče Garcíi a zblízka bez větších potíží rozvlnil síť.

Zhruba po dvaceti minutách druhého dějství se Bilbao dožadovalo odpískání pokutového kopu po ruce Mercada, jenomže rozhodčí Sánchez ji po přezkoumání videa nakonec nenařídil. S přibývajícím časem začali hosté stále více riskovat a Sevilla se snažila nacházet mezírky v jejich defenzívě. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl podruhé v sobotní střetnutí skórovat Ben Yedder, ale ze tří metrů hlavičkoval zhruba o metr nad břevno.

V závěrečné desetiminutovce vytvořilo Bilbao velký tlak a vypracovalo si dvě gólové příležitosti. Nejprve v 85. minutě hlavičkoval po centru od Capy rozběhnutý Gómez a Vaclík dokázal zkrotit míč ve svých rukavicích, ve druhé nastavené minutě pálil ze šesti metrů Martínez a trestuhodně orazítkoval břevno. Sevilla z následného protiútoku přidala druhou pojistku, to když Munir El Haddadi dopravil míč z deseti metrů do zcela prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele