38. kolo
18.05.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Deportivo Alavés na závěr španělské ligy těsně porazilo sestupující Gironu

Girona nedokázala ani v závěrečném duelu tohoto ročníku zvítězit a na půdě Deportiva Alavés prohrála 1:2. Před necelým týdnem nezvládla klíčový souboj s Levante a po dvou letech se proto vrací do druhé ligy. V konečném pořadí skončila na osmnáctém místě se sedmatřiceti body a za sedmnáctým Valladolidem zaostala o body čtyři. Domácí přerušili svou šňůru devíti ligových utkání bez vítězství a patří jim jedenáctá pozice s padesáti body.

Deportivo si vytvořilo první větší příležitost po necelých deseti minutách hry, kdy přízemní střelu Jonyho nadvakrát zlikvidoval skvělý brankář Iraizoz. Ihned na to pálil z osmi metrů Navarro a horní tyčku přestřelil zhruba o dva metry. FC se poprvé ozval po odehrané půlhodině, kdy z hranice šestnáctky napřáhl Soni a levou tyč minul o několik decimetrů. Ve 38. minutě předvedl odvážný průnik Jonathan Calleri a Iraizoz musel brilantně zasahovat nohama.

Neuběhly ani dvě minuty a Alavés se přeci jen dostalo do vedení. Wakaso Mubarak se po odvráceném centru z pravé strany opřel do odraženého balónu z patnácti metrů a Iraizoz o kousek nezabránil míči v cestě do sítě. Těsně před přestávkou se hostující strážce vytáhl proti Jonymu, ihned po změně stran si na brankové čáře poradil i s prudkou hlavičkou Calleriho. V 51. minutě ojediněle zahrozili také hosté.

Portugués zatáhl balón po levé straně a pak zkusil překvapivou střelu, kterou pozorný gólman Sivera vyrazil ke svým spoluhráčům. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se probojoval do zakončení Adrián Marín a z mírného úhlu trefil boční síť. Girona málem z ničeho nic vyrovnala v 78. minutě, kdy po pasu Robertse z levého křídla hlavičkoval z osmi metrů Doumbia a orazítkoval vzdálenější konstrukci.

Alavés přeci jen vsítilo druhý zásah o pět minut později. Po centru z pravé strany sklepl Manu García míč pro Calleriho a ten ze čtrnácti metrů parádně zavěsil do zadního horního rohu mimo dosah bezmocného Iraizoze. FC se vrátil do hry o bodový zisk za další tři minuty, když snížil Cristian Portu. Šestadvacetiletý španělský záložník se ocitl zcela osamocen před Siverou a pak nekompromisně zamířil pod břevno. V samém závěru odmítl vyrovnání Doumbia a ve velké příležitosti hlavičkoval vedle, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele