38. kolo
18.05.2019 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Celta se rozloučila s letošním ročníkem remízou 2:2 proti sestupujícímu Vallecanu

Oba dva sobotní protivníci hráli v závěrečném zápase této sezóny pouze o čest a nakonec se rozešli smírně. Celta Vigo si zajistila záchranu na poslední chvíli v předchozím kole a nakonec obsadila konečnou šestnáctou pozici s jednačtyřiceti body. Sestupující Vallecano po nerozhodném výsledku kleslo na poslední dvacáté místo s dvaatřiceti body a za devatenáctou Huescou zaostalo o bod, po roce se tak znovu vrací do druhé ligy.

Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, poté se hosté dostali z ničeho nic do vedení. Boudebouz totiž ve vlastní šestnáctce nešťastně nakopl Advínculu a rozhodčí Antonio Mateu okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Adrián Embarba a nekompromisně zamířil k pravé konstrukci. Brankář Blanco sice vystihl směr střely, ale na balón přeci jen těsně nedosáhl. V následujícím průběhu domácí přidali a tlačili se za vyrovnáním.

Nejprve se dožadovali odpískání pokutového kopu, avšak Mateu byl po poradě s videorozhodčím jiného názoru. Zhruba deset minut před přestávkou se Lobotka zjevil tváří v tvář proti brankáři Dimitrievskimu, jenomže zblízka ho trestuhodně nepřekonal. Ve 41. minutě chtěli fanoušci ve Vigu penaltu po zákroku na Gómeze, nicméně ten svému pádu hodně přidal a Mateu ani tentokráte do píšťalky nepískl.

Osm minut po výměně stran napřáhl z hranice pokutového území Álvaro Medrán a Blanco vytáhl jeho skákavý pokus na rohový kop. Celta se v 56. minutě nedočkala penalty ani napotřetí po domnělé ruce Agba, o devět minut později vyškrábl Dimitrievski hlavičku Jokuşlua. Rayo přidalo druhou trefu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy Medrán vypálil z dvaceti metrů a balón přesně umístil k bližší tyči.

V posledních deseti minutách se stal domácím hrdinou Iago Aspas. Ten nejprve proměnil nařízený pokutový kop po ruce hostujícího Cateny a po zemi se trefil k pravé tyči do protipohybu Dimitrievskiho. V 88. minutě se postavil k přímému volnému kopu ze šestadvaceti metrů Gómez a hostující strážce se musel vytáhnout, ovšem v nastaveném čase již inkasoval podruhé po teči aktivního Aspase k vzdálenější konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele