38. kolo
18.05.2019 16:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol zdolal konkurenční Real Sociedad 2:0 a zajistil si tím účast v příštím ročníku EL

Fotbalisté Espanyolu dokázali v přímém souboji o evropské poháry porazit konkurenční Real Sociedad a díky vítězství 2:0 si zajistili přesun do 3. předkola Evropské ligy. V tabulce španělské nejvyšší soutěže poskočili na sedmou příčku s třiapadesáti body a před osmým Athleticem skončili díky lepší bilanci vzájemných zápasů. Po závěrečném hvizdu vypukla na stadionu RCDE obrovská sláva, neboť právě Bilbao prohrálo v Seville taktéž 0:2.

Barcelonský celek potřeboval k tomuto úspěchu zvítězit a zároveň doufat, že baskický protivník prohraje právě na půdě celku FC Sevilla, což se podařilo. Hosté naopak zakončili letošní ročník na devátém místě s padesáti body. Domácí byli od samého začátku mírně aktivnějším výběrem a první větší příležitost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy rychlé přečíslení nakonec ztroskotalo na pokažené finální přihrávce.

Real Sociedad se poprvé ozval přesně v polovině úvodního dějství. Po střele z hranice šestnáctky změnil balón směr vinnou lehké teče jednoho z bránících hráčů a doputoval jen o několik decimetrů vedle pravé tyče. Zhruba deset minut před přestávkou se ve stoprocentní příležitosti zjevil Lei Wu, nicméně na míč před prázdnou brankou těsně nedosáhl. Ve 38. minutě se zrodila největší příležitost prvního poločasu.

Aktivní Wu nejprve orazítkoval hlavou břevno, následně balón přeci jen doputoval za brankovou čáru. Jenomže rozhodčí Jaime ji neuznal vinou útočného faulu na hostujícího gólmana Rulliho. Pět minut po výměně stran se dostal do ojedinělé šance týmu z města San Sebastián Brazilec Willian José, avšak svůj přízemní pokus umístil pouze do náruče připraveného brankáře Lópeze. Klíčový okamžik nastal po necelé hodině hry.

Třicetiletý venezuelský reprezentační obránce Roberto Rosales vsítil svůj třetí ligový zásah této sezóny po nepovedené střele Víctora Sáncheze, pak se opřel do balónu z pětadvaceti metrů a se štěstím ho usměrnil k přední konstrukci kolem marně se natahujícího Rulliho. Definitivně rozhodnuto bylo v 65. minutě. Čínský záložník Wu po pasu od Sáncheze postupoval sám středem hřiště a zblízka obstřelil vyběhnutého Rulliho, ve zbývajícím průběhu se již nic zajímavého nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele