38. kolo
18.05.2019 13:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Atletico i v oslabení dotáhlo dvoubrankové manko

Letošnímu vicemistrovi vážně hrozilo, že se rozloučí se sezonou porážkou, ale ani poločasový výsledek 0:2 hosty nezaskočil a Atlético ve druhém poločase dotáhlo utkání do remízového konce a to navzdory vyloučení Ángela Correy. Levante nakonec díky remíze 2:2 obsadilo celkové patnácté místo.

Diego Simeone nešetřil sestavou a na trávníku stadionu Ciutat de Valéncia vyběhly obvyklé hvězdy v čele s Antoinem Griezmannem. Atlético čekalo na půdě Levante těžké utkání, což první poločas dokonale potvrdil. Los Colchoneros sice měli první příležitost ve 4. minutě, ale střelu Kokeho na přední tyči stejnojmenný brankář zlikvidoval. O dvě minuty později už se skóre měnilo a to ve prospěch domácích. Rohový kop na zadní tyč vrátil před branku hlavičkující Rúben Vezo a Erick Cabaco patičkou otevřel střelecký účet utkání!

Atlético chtělo co nejrychleji vyrovnat a mělo dobré šance. Nejprve v dobré pozici pálil do Kokeho Filipe Luís, následně brankář Levante vyrazil střelu Griezmanna a do třetice hlavičkoval do tyčky hlavičkující a loučící se Diego Godín, který má namířeno do Interu Milán. Střeleckou smůlu neprolomil ani Thomas Lemar, když znovu dobře zasáhl Koke. Ve 35. minutě mělo Levante velkou možnost odskočit na rozdíl dvou branek, ale Dwamena Adána nepřekonal, což domácí nemuselo mrzet, protože vzápětí udeřil Rogér Martí a Atlético bylo v problémech.

Závěr prvního poločasu nabídl spoustu možností na obou stranách, Atlético mohlo snížit, stejně jako si odnést do šaten ještě výraznější manko. Adán, stejně jako Koké předváděli skvělé zákroky.

Případný zvrat Atletů dostal v 51. minutě povážlivou trhlinu, Ángel Correa šel totiž agresivně po balónu a od sudího Iglesiase si vykoledoval rovnou červenou kartu. Oslabení Atlétiku paradoxně neuškodilo tolik, jak by si mnozí mysleli. Adnán sice musel několikrát zasahovat, ale nebezpeční byli i hosté a své šance na rozdíl od prvního poločasu dokázali proměnit. V 68. minutě se parádně opřel do balónu Rodri a Koke se natahoval marně. Následně hosté přežili několik možností a jedenáct minut před koncem vypálil Koke, protečovaná rána skončila u Sergiho Camella, který srovnal na konečných 2:2.

Levante ještě mohlo dosáhnout na vítězství, ale v 87. minutě hlavičkoval Roger Martí do břevna! Oslabené Atlético nakonec i přes nepříznivý vývoj dokázalo srovnat na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele