LaLiga - preview 38. kola

18.05.2019, 09:01, aktualizováno 19.05.2019, 08:14
Previews
Posledními dvěma zápasy bude dnes dohrána letošní sezona španělské nejvyšší soutěže. V souboji zklamaných Realu hostí madridský ten sevillský a na trávník vyběhnou i hráči Barcelony, ti se představí v Eibaru...
Real Madrid - Real Betis  (neděle 12:00)
Bílý balet se bude loučit s letošní sezonou v domácím utkání proti Betisu. Příznivci Realu již chtějí zapomenout a opět vidět svůj tým v lepší kondici, než která je nyní na Santiago Bernabeu k vidění. Rovněž Betis se bude již nyní upínat k příští sezoně, když se mu letos nepodařilo kvalifikovat do evropských pohárů pro příští rok.

Real Madrid má poslední příležitost, jak si alespoň částečně udobřit a navnadit fanoušky na příští sezonu. Jedenáct porážek v LaLize nepamatuje Bílý balet již mnoho let. Konečné třetí místo nezní z tohoto pohledu pro Real nikterak katastroficky, avšak brzké vyřazení z LM, domácího poháru a 18-ti bodová ztráta na první Barcelonu se jen těžko akceptují. Z této letargie má Bílý balet vytrhnout trenér Zidane, který již začal s postupnou obměnou svého kádru.

Očekává se, že nedělní poledne bude rozlučkou pro Garetha Balea, který již nefiguruje v plánech francouzského trenéra. Naopak prvním přírůstkem do ofenzivy by měl být mladý Luka Jovič z Frankfurtu a další jména na sebe jistě nenechají dlouho čekat. Do tohoto utkání pak s určitostí nenastoupí vykartovaní Jaesus Vallejo s Casemirem a zraněným Alvarem Odriozolou, mimo hru je i Sergio Ramos.

Betisu se nevyvedl závěr sezony, kdy vinou svých špatných výsledků ustoupil z pohárových příček a letošní sezonu zakončí ve středu tabulky. Přesto se mohou příznivci sevillského celku s nadějí upínat k příští sezoně. Pokud se podaří Betisu udržet své největší opory a zapracuje na ustálení výsledků, jistě se mohou jeho příznivci těšit na vyšší příčky než letos.

Hosté se v neděli budou muset obejít bez vykartovaného Joaquína a zraněných Sergia Canalese s Antoniem Barraganem.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo - Modric, Kroos, Valverde - Asensio, Benzema, Bale
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Francis, Feddal, Bartra, Firpo - Guardado, Kaptoum - Jesé, Celso, Tello - Moron
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.83 - 7.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - FC Barcelona  (neděle 16:15)
Eibar bude v posledním ligovém kole hostit mistra LaLigy z Barcelony. Domácí zakončí letošní ročník v pohodlném středu tabulky a po většinu sezony se drželi dostatečně daleko od sestupových příček. Blaugranas měli skvělou ligovou sezonu a na první příčce si udrží minimálně desetibodový náskok před druhým Atleticem.

Domácí Eibar má za sebou poměrně povedenou sezonu. Před letošním ročníkem LaLigy se o něm uvažovalo jako o jednom z celků, který by se měl pohybovat na chvostu tabulky. Namísto těchto prognóz se Eibar po většinu sezony pohyboval v klidnějších vodách tabulky a patří tak k přejemným překvapením letošního ročníku LaLigy.

Eibar se v letošním ročníku spoléhal především na góly veterána Charlese, jenž nasázel úctyhodných 14 branek. Druhý nejlepší střelec mužstva Sergio Enrich dal o polovinu gólů méně a jelikož oslavil již své 35. narozeniny, bude muset Eibar najít pro příští sezony nějakého adekvátního nástupce.

Barcelona oslavila zisk mistrovského titulu již v několikazápasovém předstihu. Blaugranas byli od počátku sezony považováni za jednoho z největších aspirantů na titul, avšak ani ti nejoptimističtější fanoušci nečekali, že náskok na odvěkého rivala z Madridu může být na konci sezony tak propastný. Určitou kaňkou za jinak skvělou sezonou tak zůstává vyřazení v semifinále LM od Liverpoolu. Blaugranas však ještě mohou potěšit své fanoušky za týden ve finále Copa del Rey proti Valencii.

Hosté přišli v závěru sezony o několik zraněných opor. V nedělním utkání nebudou moci nastoupit Luis Suarez, Ousame Dembelé, Rafinha, Coutinho nebo Ter Stegen.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovic - Blasis, Ramis, Alvarez, Cote - Jordan, Escalante - Leon, Orrellana, Cucurella - Enrich
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Cillesen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic,, Busquets, Vidal - Malcom, Messi, Alena
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.18 - 4.21 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Atlético Madrid  (sobota 13:00)
V sobotu krátce po poledni se proti sobě na Estadi Ciutat de València postaví dva týmy, jejichž pozice se už zásadně měnit nebude. Atlético zůstane v případě jakéhokoli výsledku na druhém místě, zatímco domácí Levante už má záchranu jistou.

Konec je tady. O víkendu se odehraje poslední kolo nejvyšší španělské soutěže a jako první se do sebe pustí Levante s Atléticem Madrid. A bude to hodně emotivní, protože s barvami hostí se bude loučit jejich dost možná největší hvězda. Atlético se totiž v nové sezoně bude muset obejít bez Antoinea Griezmanna! Francouzský útočník odehraje proti Levante svůj poslední duel za Atlético, proti němuž se možná později postaví jako soupeř.

Griezmann je velkou osobností a populárním hráčem, takže jeho odchod bude zakončením jedné éry. A Atlético ji bude chtít uzavřít co možná nejlépe. O nic mu ale nejde, protože z druhého místa se nehne za žádných okolností. Králem LaLigy je Barcelona a třetí Real ztrácí na svého soka už sedm bodů. Druhé místo Atlético uhájí i přesto, že se mu poslední dobou moc nedaří.

Nejprve dostalo tři branky na půdě Espanyolu, přičemž jeho slovutní střelci se netrefili ani jednou. Následně si pak Atlético před vlastními příznivci jen rozdělilo body se Sevillou, ačkoli po většinu utkání bylo jasně lepším týmem. Griezmann se opět neprosadil, takže fanoušci doufají, že si nějaké trefy nechal na svoji rozlučku.

Atléticu se ale na půdě Levante zase tak moc nedaří. Za posledních deset let zde domácí porazilo jen jednou a většinu výher proti nim sbírá na vlastní půdě v Madridu. Teď se navíc Levante bude muset postavit proti nejlepší obraně LaLigy a zřejmě celého ročníku. Hádám, že 27 inkasovaných branek bude k tomuto titulu Atletům stačit.

Na obou stranách bude hodně absencí, takže neuvidíme to nejlepší. Na straně Atlética chybí Oblak, Hernández, Giménez, Costa, Saúl, Morata nebo Savić. Úplně optimální formu nemá ani Kalinić. Domácí se musí obejít bez Toňa, Piera, Doukourého nebo Postigy.

Levante se sice dlouho potýkalo s problémy kvůli záchraně, která ještě nedávno nebyla jistá. Zlepšující se forma ale dala fanouškům naději a hráči ji pak proměnili v jistotu. Porazili totiž Vallecano a především v minulém kole vyzráli v záchranářském souboji na Gironu. Právě od ní dělí Levante už šest bodů.

Jediné tři výhry, které Levante v minulých deseti zápasech dokázalo uhrát, se zrodily ve čtyřech posledních kolech. Jediná ztráta se odehrála proti Barceloně, ale tam se s porážkou Levante tak nějak počítalo. Dokáže si Levante podmanit dalšího velikána, kterému prakticky o nic nejde, nebo se v rozlučce zaskví Griezmann?
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Koke - Luna, Cabaco, Vezo, Pedro Lopez - Rochina, Vukčević, Campaňa - Morales, Roger, Simon
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Adán - Felipe Luis, Godin, Montero, Juanfran - Lemar, Rodrigo, Thomas, Koke - Correa, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.16 - 4.18 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - Real Sociedad  (sobota 16:15)
Real Sociedad San Sebastián v minulém kole porazil věhlasný Real Madrid a potvrdil prudký nárůst formy, takže by na vítězné vlně moc rád zakončil i celou ligu. V sobotu za tím účelem pojede do Barcelony, kde jej napjatě čeká domácí Espanyol.

Faktem je, že Realu Sociedad se na půdě Espanyolu nikdy moc nedařilo. Z Estadi Cornellà-El Prat si Baskové odvezli tři body za posledních patnáct let jen ve třech případech, takže se nedá říct, že by to byl jejich nejoblíbenější soupeř. Nedávné týdny ale pro fanoušky častokrát podprůměrného týmu (z hlediska tabulky) musely být pastvou pro oči.

Nejprve po dvou porážkách v řadě přišla výhra nad Getafe, což byl jen náznak příštích věcí. Pak totiž Real Sociedad zopakoval podobný výkon i proti Alavésu. A nejlepší bonbónek si nechal na závěr. V minulém kole se hrdým Baskům povedlo zvítězit nad Realem Madrid! S ním sice brzy prohrávali, ale nakonec mu nasypali tři branky a mohli se radovat z dalšího povedeného utkání. I díky tomu se Baskové dostali až na současnou osmou příčku se ztrátou jen šesti bodů na Evropu.

Teď cítí šanci na ní i skončit, protože jejich nejbližším rivalem je právě Espanyol. Ten je devátý a má stejný počet bodů. Poslední vzájemný duel ale prohrál, takže vzájemné zápasy hovoří jasně pro Real Sociedad.

Výhru nad Realem komentoval Mikel Merino jakožto autor vyrovnávací branky takto: "Udělali jsme velký kus práce a za poslední zápasy jsme se hodně zlepšili. Porazit Real se vám nestává každý den, takže jsme si to hodně užili. Ale máme před sebou ještě jedno kolo a v něm chceme být také úspěšní."

Espanyol má ale také velmi dobrou formu. A to nejen doma, kde prohrál jen pětkrát. V předchozích deseti soutěžních duelech Espanyol prohrál jen dvakrát a aktuálně se veze na vlně osmi neprohraných zápasů v řadě. Minulé kolo pro něj také skončilo třemi body, které si Espanyol odvezl ze hřiště Leganésu po dvou přesných trefách útočníka Borjy Iglesiase.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Pedrosa, Hermoso, Naldo, Rosales - Granero, Roca, Darder - Wu Lei, Iglesias, Melendo
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Munoz, Moreno, Llorente, Sola - Merino, Zubeldia, Illarramendi - Oyarzabal, Willam José, Barrenetxea
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.83 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Villarreal CF  (sobota 16:15)
Villarreal je už mimo ohrožení a povedlo se mu s vypětím sil zachránit se v první lize. Getafe naopak musí bojovat až do posledních vteřin, protože v sázce je stále jeho účast v Lize mistrů. Pokud by ztratilo body, jeho sen by se mohl rychle rozplynout, protože celou situaci nemá ve svých rukou.

Getafe hraje v posledním kole o všechno. Jeho sen o tom, že si zahraje Ligu mistrů a překvapí tím sázkovky, stále žije. Problém je, že Getafe nemá všechno ve své moci. O čtvrté místo se totiž pere s Valencií, která se na něm usadila. Oba týmy sice mají stejný počet bodů, ale lepší vzájemné zápasy mají právě Netopýři z Valencie. Getafe proto musí získat víc bodů než Valencia a to nebude snadný úkol.

Přesto to klub z okolí Madridu nevzdává. Na domácí půdě Coliseum Alfonso Perez neprohrál od konce března, kdy si s ním poradil Leganés. Celkově doma posbíral z osmnácti duelů 35 bodů, což není špatná vizitka. Vyhrál zde i naposledy proti Gironě, ale minulé kolo ho zaválo do Barcelony. A tam se mu nedařilo, protože v utkání s hvězdným FC Getafe prohrálo o dvě branky a pořádně nahlodalo své šance na čtvrtou příčku.

Zkušený obránce Damián Suárez ale svému týmu věří. "Máme před sebou ještě jeden zápas a ten o všem rozhodne. Za každou cenu ho musíme vyhrát a doufat, že Valencia nesvede totéž. Věříme v podporu našich úžasných fanoušků, kteří jsou tu pro nás celou sezonu a bez kterých bychom toho tolik nedokázali. Vím, že každý z nás udělá maximum pro to, abychom se předvedli a vyhráli," míní Suárez.

Villarreal už zažehnal krizi ohledně sestupu a v tomto ohledu je úspěšný. Patří mu současná 14. příčka s náskokem šesti bodů na 18. Gironu. Poté, co Žlutá ponorka nestačila na Real Madrid, se jí povedlo v minulém kole vyhrát. V utkání s Eibarem jí k tomu stačila jediná trefa útočníka Toka Ekambiho.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Oliveira, Cabrera, Bruno, Damián Suárez - Portillo, Maksimović, Arambarri, Foulquier - Molina, Mata
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Juame Costa, Alvaro, Mori, Quintillà - Iborra, Fornals - Ekambi, Cazorla, Chukwueze - Gerard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.37 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Athletic Bilbao  (sobota 16:15)
Sobotní odpoledne bude patřit hodně vyhecovanému utkání mezi Sevillou a Bilbaem. Ne snad proto, že by mezi týmy panovala výraznější rivalita, nýbrž proto, že kdo prohraje, přijde o šanci na poháry. Zatím je favoritem domácí Sevilla.

Ta je totiž na šestém místě a jakkoli se to zdá neuvěřitelné, stále ještě bojuje o Ligu mistrů. Pokud by ale prohrála, přišla by nejen o šanci na elitní evropskou soutěž, ale také o Evropskou ligu. Karty jsou rozdány poměrně jasně. Na Ligu mistrů zatím Sevilla ztrácí dva body, ale v této frontě před ní čekají ještě Valencia a Getafe. Jistou ale Sevilla nemá ani Evropskou ligu.

Hned za ní totiž číhá tým, který má sice o tři body méně, ale taky má lepší vzájemné zápasy. A ty v případě rovnosti bodů rozhodují. Tím týmem je právě Bilbao, které si přijede na stadion Ramón Sánchez Pizjuán pro jistotu Evropské ligy. Sevilla s ním tedy nesmí prohrát, aby se neocitla na konci sezony bez pohárů.

Aktuální forma ale na straně Sevilly rozhodně nestojí. Tradiční celek s velkými ambicemi totiž už ve třech posledních duelech nevyhrál a dvakrát odcházel zcela bez bodů. Velkým překvapením byla porážka od tehdy sestupující Girony, kterou následovala ztráta bodů s Leganésem, jenž Sevillu zatížil třemi góly. V minulém kole to také nebylo úplně ono, protože Sevilla musela prakticky celou dobu dotahovat skóre proti domácímu Atléticu. To se jí nakonec povedlo částečně, neb body se jen dělily.

A střelec vyrovnávací branky, Pablo Sarabia, po utkání uvedl: "Nikdy není snadné dotahovat, a o to je to horší proti Atléticu, které hraje agresivně po celý zápas a míč vám prostě nepůjčí. My jsme to ale zvládli a snad jsme zažehnali ty špatné výsledky z minulých týdnů. Teď nás čeká to nejdůležitější utkání, ve kterém nutně potřebujeme zvítězit. A jsem si jistý, že na to máme," burcuje Sarabia spoluhráče.

Že by se Bilbau v Seville nějak zvlášť dařilo, to se tedy říct nedá. Oba týmy se spolu utkaly už mnohokrát a za posledních dvacet let se Bilbau povedlo soupeře na jeho půdě porazit jen třikrát. Pokud bychom vzali v úvahu pouze venkovní duely v lize, pak Bilbao vyhrálo jen 4 zápasy z osmnácti a nasbíralo jen 18 bodů.

Bilbao sice zaváhalo v důležité bitvě s Realem Valladolid, na nějž nestačilo, ale minulé kolo mu vyšlo mnohem lépe. Podle papírových předpokladů Celta Vigo neměla být snadným soupeřem, ale domácí Lvi mu na stadionu San Mamés nadělili tři branky za pouhých 40 minut a s Celtou byli rychle hotoví, i když v závěru snížil tradičně Iago Aspas.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Escudero, Gomez, Kjaer, Jesús Navas - Vazquez, Rog, Amadou, Sarabia - Ben Yedder, Munir
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Yuri, Martinez, Yeray, Capa - Dani García, Etxebarría - Muniain, Raúl García, Ibai - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.15 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Valencia CF  (sobota 16:15)
Real Valladolid ještě teď slaví záchranu v nejvyšší soutěži a ideálním dárkem od vedení ligy je pro něj poslední kolo doma. Na Estadio José Zorrilla se představí Valencia, která má naopak hodně co ztratit. Jde jí totiž o místenku v Lize mistrů.

Valencia má vše ve svých rukou. Z posledního duelu potřebuje získat co možná nejvíc bodů a zároveň bude fandit Villarrealu. Proč? Důvod je jednoduchý. Valencia je na čtvrtém místě a má stejný počet bodů jako páté Getafe, které by jí samozřejmě místo v Lize mistrů rádo přebralo. Jenže lepší vzájemné zápasy v jejich souboji má právě Valencia, která na tento nepatrný fakt bude hodně sázet.

Pokud by Getafe zaváhalo a Valencia ve Valladolidu vyhrála, nic by jí v cestě do základních skupin Ligy mistrů už nebránilo. Nejprve se ale bude muset soustředit na své vlastní utkání. A to pro ni nebude úplně snadné, protože se nedá říct, že by jí duely s Realem Valladolid nějak zásadně šly. Za posledních 19 let se jí povedlo vyhrát jen sedmkrát a hned osmkrát s outsiderem Valencia remizovala. Tento výsledek je jí ostatně hodně blízký i nyní.

Právě Valencia je remízovým králem a nastřádala nerozhodný výsledek už šestnáctkrát. V minulém kole se jí alespoň povedlo napravit pachuť po prohraném utkání s Arsenalem v Evropské lize, když si na domácí půdě poradila celkem jednoznačně s Deportivem Alavés.

A zkušený útočník Kévin Gameiro by moc rád přidal další trefy i proti Valladolidu. "Dokud sudí neodpíská konec utkání, nesmíme se nechat zmást pocitem, že je všechno v pořádku. Nic ještě nemáme vyhráno, i když naše situace nám dává jistou naději. Nehodláme ale s ničím kalkulovat a naopak chceme sezonu zakončit se třemi body. Real Valladolid je zachráněn, ale jsem si jistý, že proti nám bude mít dostatek motivace."

Realu Valladolid v podstatě už nic nehrozí, protože splnil cíl, který si dal před sezonou. Zachránil se, protože už teď má na 18. Gironu nedostižný náskok čtyř bodů. Bude ale chtít potěšit své fanoušky, kterým doma moc radosti v sezoně nedělal. Real Valladolid totiž doma získal jen dvacet bodů a je v tomto ohledu třetím nejhorším týmem celé ligy.

Zejména produktivita mu dělá problémy, neboť doma dal jen 16 branek a nikdo jiný tak špatná čísla nemá. Střelba branek mu obecně dělá problémy, protože se jedná o nejhorší útok v lize s pouhými dvaatřiceti trefami. Překvapil zejména vítězstvím nad ambiciózním Bilbaem. V minulém kole navíc Real Valladolid zvládl klíčový souboj s Rayem Vallecano, i když vítěznou branku dal Sergio Guardiola až deset minut před koncem utkání.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Yoel - Martinez, Calero, Olivas, Moyano - Toni Villa, Borja Fernández, Alcaraz, Waldo - Ünal, Guardiola
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Juame - Gaya, Gabriel Paulista, Garay, Piccini - Guedes, Parejo, Coquelin, Soler - Rodrigo, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.61 - 5.07 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Girona FC  (sobota 20:45)
Deportivo Alavés se rozloučí s letošním ročníkem LaLigy před domácím publikem zápasem proti Gironě. Ani jeden ze sobotních protagonistů již nehraje o nic zásadního. Alavés může být rád, že po nepovedeném závěru skončí uprostřed tabulky a Girona si rovněž hororovým závěrem sezony způsobila sestup do druhé ligy.

Domácí mají poslední příležitost, jak si alespoň částečně udobřit své vlastní příznivce. Tým, který mohl ještě v březnu směle pomýšlet na evropské poháry, nedokázal zvítězit v devíti zápasech v řadě. Poslední výhra přišla v polovině března na půdě Huescy a od té doby získali domácí pouhé tři body za remízy s Leganésem, Valladolidem a Athleticem.

Alavés má jednu z nejhorších ofenziv v LaLize. Pouze Leganés, Valladolid a Girona vstřelily méně gólů. Tomu odpovídají rovněž osobní statistiky hráčů, kde je nejlepším střelcem mužstva osmigólový Jonathan Calleri. Domácím bude v posledním kole chybět vykartovaný Darko Brasanac a zranění Burgui, Guillermo Maripán a Takashi Inui.

Girona po skvělém úvodu sezony padá z LaLigy níže. Může za to druhá polovina sezony a především její závěr. Tento skromný katalánský celek se po celou dobu snažil prezentovat ofenzivní hrou, avšak osm porážek v devíti posledních utkáních nemohlo dopadnout jinak, než sestupem.

Jak již bylo zmíněno výše, hosté se potýkají s nedostatečnou produktivitou v útoku. Girona byla po celou sezonu doslova závislá na střeleckém umění Cristhiana Stuaniho, který sám nasázel rovnou polovinu ligových branek Girony. Hosté se však budou muset v posledním utkání sezony obejít bez něj, mimo hru je i vykartovaný Borja Garcia.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Vigaray, Laguardia, Ximo, Duarte - Martín, Pina, Manu García, Jony - Calleri, Rolán.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Porro, Bernardo, Alcalá, Planas - Pons, Muniesa, Granell - Portu, Doumbia, Lozano.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.56 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Rayo Vallecano  (sobota 20:45)
Celta Vigo má poslední příležitost potvrdit prvoligovou příslušnost i pro příští ročník a její výhodou je to, že má svůj osud ve vlastních rukou. Rayo Vallecano, které do Viga v sobotu večer zavítá, je naopak už jistým sestupujícím a nic ho nezachrání.

Celta je nyní na 17. příčce, tedy poslední nesestupové. Její náskok na Gironu činí tři body a vzájemné zápasy mezi oběma ohroženými týmy hovoří remízově, neboť oba jednou vyhrály. V hodně turbulentním roce předvedl tým z Viga dobrou koncovku, kterou si v podstatě pokazil až v minulém kole. V Bilbau totiž naprosto nezachytil začátek utkání a dostal tři branky jen za prvních 40 minut! Snížení Iaga Aspase už na body nemělo vliv.

A tak Celta čeká na poslední kolo, ve kterém chce definitivně potvrdit, že si zaslouží první ligu. Obránce Wesley Hoedt k tomu chce pomoct. "Máme před sebou jasný úkol - potřebujeme vyhrát. Nechceme kalkulovat, co by se stalo při tomhle nebo tamtom výsledku našeho konkurenta. Máme náš osud v rukou a věřím, že se nám povede na domácí půdě uspět. Už jen kvůli našim fanouškům, kteří to s námi nikdy nevzdali a vždycky nám důvěřovali. Teď jim můžeme oplatit jejich nadšení."

Těšit může Celtu například fakt, že Rayu se na půdě soupeře nikdy moc nedařilo. V osmnácti duelech se Rayu povedlo vyhrát venku jen třikrát a nasbírat celkem deset bodů. Celta naopak doma prohrála jen šestkrát a věří, že další čárku k tomu nepřidá.

Rayo už dávno přestalo počítat se zázrakem zvaným záchrana. Slabý, špatně poskládaný a neefektivní kádr je až na předposledním místě se ztrátou devíti bodů právě na Celtu.

A z velké části za to může jeho obrana. Ta je vůbec tou nejprostupnější, jakou v LaLize můžeme tento rok vidět. Rayo totiž dostalo už 68 branek! V minulém kole nestačilo na Real Valladolid, který brankou z 80. minuty strhl vedení na svou stranu a díky třem bodům se zachránil právě na úkor Raya.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Cabral, Araujo, Mallo - Boufal, Okay, Lobotka, Boudebouz - Maxi Gómez, Aspas
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Moreno, Velazquez, Ba, Tito - Medran, Suárez - Embarba, Pozo, Bebé - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 6.03 - 9.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Huesca - CD Leganés  (sobota 20:45)
Huesca se po pouhém roce opět klidí z LaLigy a sestupuje do druhé nejvyšší soutěže. Hosté z Leganésu se v minulém ročníku jen těsně vyhnuli sestupu, zatímco letos byli příjemným překvapením soutěže a sezonu zakončí v kontaktu se středem tabulky.

Domácí byli od začátku sezony považováni za jednoho z horkých kandidátů na sestup. Letošní ročník LaLigy nabídl vyrovnanou bitvu nejen o evropské poháry, nýbrž i na samém chvostu tabulky, kde se po celé jaro bojovalo do poslední chvíle. Huesca se po celý duben snažila ze všech sil odlepit ode dna tabulky a dokonce se jí podařilo nepoznat hořkost porážky 6 utkání v řadě. Bohužel pro její příznivce ani tento skvělý počin nestačil a nevyhnula se pádu.

Huesca se musí již soustředit na příští ročník a dát dohromady kádr, který jí pomůže k opětovnému návratu do LaLigy, kam by vedení klubu zajisté opět rádo zamířilo. V posledním ligovém kole bude domácím chybět vykartovaný Jorge Pulido a zranění Pablo Insua s Carlosem Akapem.

Leganés aktuálně okupuje pohodlnou 13. příčku tabulky. V případě bodového zisku se může dokonce posunout směrem nahoru a zakončit sezonu v samotném středu LaLigy. Tento skromný celek byl od počátku sezony rovněž pasován na jednoho z aspirantů na sestup, který se však tomuto osudu vzepřel a povedenými výkony si zajistil setrvání v LaLize i pro příští ročník.

Hosté se po celou sezonu prezentují nekonzistentními výkony. Povedlo se jim obrat o body slavný Real Madrid, zvítězit 3:0 na půdě Sevilly, ale zároveň doma bouchnout s Espanyolem nebo Gironou. Leganés začátkem května prodloužil smlouvu s trenérem Pellegrinem a rovněž začal jednání o příchodu několika hráčů, kteří v klubu letos pouze hostovali.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Jovanović - Herrera, Etxeita, Diéguez, Galán - Rivera, Melero - Ávila, Moi Gómez, Gallar - Gallego.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Lunin - Juanfran, Tarín, Omeruo, Reyes, Kravec - Recio, Gumbau, Eraso - Braithwaite, En-Nesyri.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.48 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona37268388:3486
2.Atlético Madrid37229653:2775
3.Real Madrid372151163:4468
4.Valencia CF371416749:3558
5.Getafe CF371513946:3358
6.Sevilla FC371681360:4756
7.Athletic Bilbao3713141041:4353
8.Real Sociedad3713111345:4450
9.Espanyol Barcelona3713111346:5050
10.Real Betis371381642:5247
11.Deportivo Alavés3712111437:4947
12.SD Eibar3711131344:4846
13.CD Leganés3711121436:4145
14.Villarreal CF3710131447:5043
15.Levante UD3711101657:6443
16.Real Valladolid3710111632:4941
17.Celta Vigo3710101751:6040
18.Girona FC379101836:5137
19.Rayo Vallecano37872239:6831
20.SD Huesca376121941:6430

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (268)

Přidat komentář
technecium
Reagovat
Kixi Syhimour

Ale triumfy v lize se mu neberou. Jak říká ale CHONG tak Valverde je pragmatik, stejně jako Allwgri řekněme, a to je v LM problém.

Vyhodit Allegriho byla správná volba, ten tým hrál strašně a v LM se očekávalo vítězství, které bylo dost daleko.

Kovac dostal Bayern v bordelu a i tak zřejmě vyhraje ligu a pohár. Na LM to letos nebylo, příští rok by byl postup do dalších fází adekvátní.

Tuchelovi se zranil Neymar a vypadnutí s United byli individuální chyby. Jako trenér sice nezvolil optimální taktiku, ale s tímhle se potom hraje těžko. Leč Kehrera tam poslal on a Kimpbebpe (nevím, jak se to píše) není tak špatný.

Guardiola si znovu dobyl Anglii a vyhrál (pravděpodobně) 2 poháry. S Totáčem to mírně projel na taktickém poli, prostě v Londýně měl dát do hry vše. Na druhou stranu ho nepodržela Kun, který kdyby tu penaltu dál, tak jsou asi v semifinále.

Valverde dosáhl velkých úspěchů. Hlavně ten první titul. Nicméně ztrapnil vás 2x tak neuvěřitelným způsobem a hraje tak nic moc fotbal a jeho volba základní sestavy mu prostě podvrhla stoličku u fandů, vedení mu dá asi ještě jednu sezónu.

Reagovat
Kixi Syhimour

K Allegrimu, v SA by titul s Juventusem momentálně vyhrál každý.

Reagovat
smazaný uživatel

A toto je ten problém, tej kvázi neúcty k Allegrimu, že ten Juve je tak dominantný v Serii A, že by ten x tý titul urvali aj keby ich "trénoval" kustód.

Reagovat
Kixi Syhimour

Momentálně, v této sezóně by to fakt byl každý, ty italské týmy moc Juventusu nekonkurují

Reagovat
smazaný uživatel

Posmeškári si uťahujú z viacerých trénerov, že nič nevyhrali. Hlavne z Pochettina, Kloppa (ten BL vyhral) atď.

Ale je obdivuhodnejšie to, čo dokázal Gasperini s Atalantou, v minulosti povedzme Zeman s Foggiou, ako to, čo Allegri s týmto Juventusom.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já ale myslím tuhle sezónu, tuhle konkrétní. Loni a předlohu to bylo o 4 body asi, takže tam by to tak jednoduché nebylo, letos ano. Já to Allegrimu neberu, ale letos to bylo vcelku jednoduché

Reagovat
Ed_Hazard

Takto sa spytam. A s Barcelonou by momentalne ten titul nevyhral kazdy? Ved jao Atleti, tak Real su v lige fakt nic moc, tu ligu vyhravaku kazdorocne preto, lebo vacsinu ligy proste rozdrtia.

Reagovat
Gazdo

Barcelone tuto a predchadzajucu sezonu vyhral prakticky Messi s Matsom sami

Reagovat
technecium

Já jsem to nemyslel, jakože se Valverdeho zastávám. Nicméně to poukazuje na fakt, že domácí titul nic moc v dnešní době pro fanoušky neznamená. Pravděpodobně z toho důvodu, že si na ten titul zvykli. Barca je vždycky s Messim největší favorit ve Španělsku, Juventus by to vyhrál i s béčkem, PSG to samý, Bayern je v totožné situacii jako Barca. Jediné, kde je titul relativně otevřený, je Anglie, ale tam je myslím zřejmé, že v dalších letech, dokud tam bude Pep a Klopp, to bude jen o dvou týmech.

A tyhle okolnosti totální převahy jednotlivých týmů budují očekávání, že prostě je LM nutnost. Fotbalu by dost prospělo vyrovnání jednotlivých ligových soutěží, ale to se vzhledem k současnému nastavení pravidel okolo FFP nedá očekávat, takže je víceméně jasné že i v následujících letech se toho moc nezmění. A to je trochu škoda. Ale tenhle stav UEFě naprosto vyhovuje, protože zvyšuje pozornost její soutěže. Dalším logickým krokem bude vytvoření ligy nejlepších týmů. Bohužel.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Přesně jak naznačuješ, je to všechno adekvátní očekávání. Vzhledem k tomu, že poslední dva roky Barca po Vánocích mohla titul pouze ztratit (nikoliv získat), většina fanoušků tyto tituly považuje za něco samozřejmýho. To je však naprostá hloupost v konkurenci Realu či Atletica. Absolutně se to nedá srovnávat s Bayernem, Juve či PSG, kde je to opravdu bohužel o jednom dominantním hegemonovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

V zmienenom článku ma napr. zaujalo, že fans Barcelony z našich končín si želajú vyhadzov Valverdeho.

Pripomenulo mi to legendárnu hlášku Josifa Stalina na postupimskej konferencii, keď mu pri niečom naznačili, že takéto riešenie sa nebude páčiť Svätej stolici, tak Stalin sa spýtal, že koľko má ten pápež divízií.

Nuž akou sumou za kúpu dresov Messiho & Co. prispeli do pokladnice FCB? Koľko autobusov z našich končín zaparkovalo pri Camp Nou, aby si ho prehliadli?

Asi takú váhu má názor fans FCB z našich končín.

Reagovat
masly008

A Papež, kolik má divizí? HOI4

Reagovat
Kixi Syhimour

dobrá hra

Reagovat
roman1978

Žádné z našich končin. Po celém světě si lidé přejí jeho odchod. Stačí se podívat na oficialni facebook fc barcelona a tam je už druhým rokem stále a stále se dokola opakující výzva, aby odešel. A ne jen tam.

A k tomu jeho požadovanému odchodu. To není o tom, že liga a pohar jsou malo. To je o způsobu předvádění hry. O priposranosti z každého trošku těžšího soupeře, o rakiticovi, o robertovi, o suarezovi, o malcomovi apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja na stránku FCB nechodím, vychádzal som z toho konkrétneho článku, link od technecia.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tady snad každý kdo pravidelně příspívá byl na Camp Nou a něco si ve fanshopu koupil. A co je to za logiku zasranou? To jako nemáme mít vlastní názor? Miluju takový okurky.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď sa nerozčuľuj.

Možno Josep Maria Bartolomeu vydá vyhlásenie, že na základe požiadavky fans z istých končín odvoláva Ernesta...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi nemocnej? To jako, že to chceme jenom my?

Reagovat
smazaný uživatel

Netuším. Možno aj Japonci. Barcelonu až tak detailne nesledujem. Už hore som napísal, že vychádzam z článku na ktorý dal link technecium. A tam sa to tak píše. Howgh

Reagovat
smazaný uživatel

Vychazet z amatérského článku na fan webu Barcelony

Reagovat
Gazdo

Ono v podstate nic zle si nenapisal ale trosku si si to potom podkopal tym vyjadrenim ze fanusikovia v CR su v podstate bezvyznamni

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm. Tak tu je problém, tu je pes zakopaný.

Malý detail. Ten link je na slovenský portál, po slovensky písaný článok, takže predpokladám, že autor článku slovným spojením "v našich končinách" myslel SR.

Reagovat
Gazdo

To nie. Tak som to nemyslel a vyjadril som sa zle ja. V podstate to ze si napisal ze fanusikovia z tunajsich koncin a ich nazor je defakto bezvyznamny. Tym si to asi nastartoval. Lenze praveze nazor fanusikov z celeho sveta by mal mat velku vahu. Keby sme mali taky nazor na danu situaciu len v tunajsich koncinach tak potom by to bolo bezvyznamne. Lenze fanusikovia z tunajsich koncin su tiez sucastou komunity fanusikov z celeho sveta, kde prevlada podobny nazor

Reagovat
smazaný uživatel

OK. Tak bezvýznamní nie sú. Hoci určite je dôležitejšia juhovýchodná Ázia.

Ale k meritu veci. Je to interná záležitosť FCB, či po takejto sezóne odvolajú Valverde ho, či nie.

Reagovat
aurelio

"Pokud by Getafe zaváhalo a Valencia ve Valladolidu vyhrála, nic by jí v cestě do základních skupin Ligy mistrů už nebránilo."

Pokial viem, tak Valencii staci vyhrat, vobec nemusi cakat na vysledok Getafe...

Reagovat
Jordi Alba

Snad to 7. místo nakonec urvou Socky. Hlavně ať ne nějakým nedopatřením Espanyol.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ty preview píše? Mohl by si možná zjistit základní informace o kritériích pro postup...

"Sobotní odpoledne bude patřit hodně vyhecovanému utkání mezi Sevillou a Bilbaem. Ne snad proto, že by mezi týmy panovala výraznější rivalita, nýbrž proto, že kdo prohraje, přijde o šanci na poháry...Sevilla je totiž na šestém místě a jakkoli se to zdá neuvěřitelné, stále ještě bojuje o Ligu mistrů. Pokud by ale prohrála, přišla by nejen o šanci na elitní evropskou soutěž, ale také o Evropskou ligu."

to je blbost, Sevilla o EL přijít nemůže

Reagovat
REPLIKATOR

U zápasu Girony napíšete, že už o nic nehraje a u zápasu Celty Vigo napíšete, že ještě musí potvrdit ligovou příslušnost, protože má stejné vzájemné zápasy s Gironou

Reagovat
Jordi Alba

Tak ona Celta má stejně největší matláky v lize a i kdyby tak by je Rayo muselo porazit více gólama + větší výhra Girony, no. Při stejným skóre by stejně sestupovala Girona.

Reagovat
Hristo Stoichkov

https://mobile.twitter.com/morosement/status/1129708146891677697

Zajímavý vlákno o současný situaci v Barce, kde bohužel musím s naprostou většinou názorů souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ale prilis kritiky na buse..nefunguje nam vic veci, me rozhodne irituje neustala kombinace pres golmana kde to konci pak nakopem a ztratou, je to staticnosti nasi hry, alba po podpisu mizi a prava strana je prumer, raketa a couts alibisti. A tak stale dokola..

Reagovat
Visca el barca

jenže to by musel přijít někdo jako Pep. A udělat řez jako tenkrát. Akorát místo Ronaldinha a Deca by to byl Suaréz a Rakitic.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem psal níže, kdyby tenkrát přišel ten Mourek, tak se taková čistka neudělá a teď je přesně tahle situace jak před deseti lety. Máme Mourka na lavičce.

Reagovat
Visca el barca

Já si myslím, že po odchodu těch dvou by jsme hráli lepší fotbal. Obou jsem se dřív dost zastával, ale letos už ne.Suarez, Rakitic a Valverde out.. Nemusel by odcházet Couts ani Malcom, hrál by se dynamičtější fotbal, protože díky nim se musí hrát pomalu. Jako já chápu, že to je složitý říct Luisovi, že se mu sníží minuty a nebo ať si hledá nový klub, ale sakra šlo to i s Ronaldinhem a to bylo tehdá nejlepší volbou

Reagovat
Gazdo

Ja to tiez vidim tak ze ked to slo s Dinhom tak to pojde s kazdym. Ale je fakt ze dinho mal trosku iny styl zivota no

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

jestli se ho i nezastává Messi jako nejlepšího kamaráda

Reagovat
technecium

*Dnes by to byl Bus a Rakitič

Reagovat
Visca el barca

Suaréz s 2 góly za kolik zápasů v LM by měl zůstávat?

Reagovat
technecium

Za ty ligový a poharovy góly jo

Reagovat
Hristo Stoichkov

To si bohužel budeme muset (minimálně) dva roky počkat.

Reagovat
Visca el barca

To je hrozný.

Reagovat
Switchback

Valverade jako zůstane i další sezónu jo? Druhej rok po sobě trapas jako prase v LM, polovinu času se na to ani dívat nedá ... hezký no, se hned člověk těší na další sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jsi na to kápl! Svatá pravda bro, KONEČNĚ TO NĚKDO NAPSAL OTEVŘENĚ!

Reagovat
Switchback

Jak už ho nemůžeš obhajovat i ty, tak je něco zle

Reagovat
roman1978

To bylo ironicky. Je to debil furt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

V roce 2008 nevyšel Mourinho, tak teď ho tu máme.

Bohužel, není tam Laporta, aby měl koule na čistky a změny.

Reagovat
Visca el barca

MD: Piqué, Messi and Dembélé are some of the big names in the dressing room who would be happy with the signing of Griezmann, knowing the quality he possesses.

Suarez and Coutinho are the one's who are against the signing, seeing Griezmann a big threat to their places.

Reagovat
ADM

To musí byť blbosť. Snáď nikoho v Barcelone už nezaujíma čo si myslí nejaký Coutinho, ten už by mal byť pobalený a letenky kúpené...

Reagovat
remeslnik

Ptali se všech na jejich osobní názory na příchod Grieze. Tolik konstatování. Jestli zrovna jejich odpověď zajímá ještě někoho jiného než tazatele, je věc druhá.

Reagovat
Gazdo

Coutinho podla agenta aj vedenia ostava bohuzial. Tak snad sa chyti

Reagovat
technecium

Mně to celé přijde jako kravina. Proč by se měl klub přát svých hráčů na posily?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Kdyby to byla pravda, tak to jenom ukazuje, jak tragicky řízeným klubem momentálně jsme. A bohužel si myslím, že existuje v týmu skupina hráčů, se kterými je opravdu konzultován každý velký přestup.

Reagovat
Visca el barca

To přátelství mezi Suarézem a Messim záčíná bejt kontraproduktivní

Reagovat
el Principito

Reagovat
ADM

Tých +420 gólov to asi vyváži

Reagovat
Gazdo

Vyvazilo. Uz to zacina byt zle

Reagovat
ADM

Ale s tým nemá nič spoločné ich priateľstvo. Tam je problém, že Suarez stále hrá 95% minút.

A samozrejme, čo povie Suarez na možný príchod Griezmanna nemá čo koho zaujímať

Reagovat
Visca el barca

Problém je v tom, že díky tomu přátelství má tak neotřesitelnou pozici, že hraje všechno.

Reagovat
Gazdo

jeden z dovodov si myslim

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ve světě, kde se nedokážeme zbavit ani Rakitiće, fakt nevidím reálnou možnost, že by mohl odejít i Suárez.

Reagovat
Kixi Syhimour

Celta

Reagovat
Majk91

Podľa denníku Mundo Deportivo, Ondrej Duda dostal od funkcionárov FC Sevilla ponuku na prestup. Športový riaditeľ Sevillčanov Monchi sa už údajne stretol s otcom slovenského futbalistu.

Tak to by bol velmi zaujimavy prestup.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Juan Román Riquelme

Precital si si aj originalny clanok na Mundo Deportivo? Mundo Deportivo sa odvolava na nejaky dalsi zdroj, takze tomu neprikladam ziadnu vahu

Reagovat
roman1978

Mbappé zase dva fíky. Jsem zvědav na poslední zápasy těch dvou a jak to pojmou spoluhráči.

Reagovat
X-bano-X

nj ten je schopný dať v poslednom zápase kľudne 3 golaza

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli má Ligue takový koeficient, tak by ho měli mít všechny první ligy stejný.

Reagovat
Robbie

Furt se mi nechce verit ze Bale odejde a ten Jovic furt nic, minuly tyden uz to bylo jisty, ted mel mot podepsanou smlouvu a Bobič to pry i ted poprel

Reagovat
Ed_Hazard

Keylor - Marcelo, Varane, Nacho, Carvajal - Modrič, Llorente, Valverde - Vinicius, Benzema, Brahim

Celkom pekná. Bale mal mať rozlúčku a nakoniec začína (?) na lavičke Snáď výjde Llorentemu zápas a ukáže ZZ, že je pre nás lepšia varianta ako Casemiro

Reagovat
Ed_Hazard

Ešte teda naľavo mohol byť Regui namiesto Marcela a bolo by to top

Reagovat
Anacron

Možná Bale ještě vzdoruje tak ho tam chce Zizu chytře poslat v průběhu aby mu při střídání pomohli diváci a pěkně si zapískali. Jinak zápas opět o ničem. Ani jsem nevěděl že hrajeme ve 12 už, takže otázka jestli se koukat a kazit si chuť u oběda

Reagovat
el Principito

Reagovat
vilp

http://www.espn.com/soccer/soccer-transfers/story/3852362/bale-determined-to-honour-real-madrid-contractdespite-uncertain-future-agent

Tohle je taky vtipný, to už by snad ani nechtěl hrát fotbal, hlavně že peniaze idú.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Čekal někdo něco jinýho? V Barce na tom jsme podobně a pochybuju, že se těch hráčů dokážeme zbavit.

Reagovat
vilp

Bale in the locker room: "I have 3 years left on my contract, if they want me to leave they need to pay 17 million net per season, and if not I’m staying here, and if I have to play golf, I will play.” [Radio Estadio]

Reagovat
Hristo Stoichkov

Paráda Je to ověřený vyjádření?

Reagovat
vilp

Na AS a Marce zatím nic, tak bych si na to asi nevsadil.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Ed_Hazard

To sa pomaly oplatí naňho spáchať atentát, nie?

Reagovat
el Principito

to bude "překvapení" až mu o dovolené něco spadne na hlavu

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Ana jednu stranu chápu, že jim chtějí dát víc volna. Na druhou stranu je to totální blbost neudělat jakoukoliv oslavu titulů.

Reagovat
Mateo16

Ze na tom nejde vonku ok, to sa dalo cakat. Ale co tam dnes predvadzaju

Nehra ani Kroos, Isco alebo Asensio a hraci sa tam prechadzaju.

Ako som vravel neni motivacia.

Reagovat
Mateo16

Keylor

Reagovat
gonzalesl_is_back

Benzema, to je něco neuvěřitelnýho. Keylor

Reagovat
Ed_Hazard

Marcelo šialený Benz mal tú šancu premeniť, lepšiu už dnes mať asi nebude...

Reagovat
Mateo16

Marcos , 9 strat a 1 zlta za 45 minut. Hmm

Reagovat
gonzalesl_is_back

Před Zidanem je teda sakra práce. Záloha absolutně nefunguje. Víceméně krom jedné odražené šance nemáme vůbec nic. Řekl bych i že Betis má víc ze hry a to hrajeme doma. Ještě, že už končí sezóna a bude čas na pořádnou transformaci.

Reagovat
Ed_Hazard

Gareth nejaký extrémne vysmiaty na lavičke..

Reagovat
CHONG

Nová smlouva

Reagovat
Anacron

Nejde toho hráče třeba nějak vyplatit z té smlouvy když odmítá odejít? Chápu že je to normálně nesmysl, ale tady by se to snad i vyplatilo

Reagovat
Ed_Hazard

Bol by som za predĺženie ak by mu išiel o polovicu nižšie plat. Na lavičku fajn hráč

Reagovat
Mateo16

Dani mal teraz velke stastie. To mala byt redka zo zadu na Firpa

Reagovat
Ed_Hazard

Dani mal ísť von...

Reagovat
Mateo16

Varanov gol

Reagovat
Mateo16

Vinicius 3 x tribuna

Reagovat
Raul=Real

Vinco ma to zakoncenie totalne tragicke

Reagovat
Ed_Hazard

Taký pokoj a nulové vzrušenie, aké som začal zažívať pri Viniciusvých prienikoch, som snáď nikdy nepociťoval. Nutne potrebuje hosťovačku budúci rok, ten chalan má ešte kopec práce pred sebou..

Reagovat
Visca el barca

Trn Griezmann určitě nedorazí

Reagovat
Hristo Stoichkov

Betis pěkně rozebírá

Reagovat
gonzalesl_is_back

Hoďte tam někdo ručník. S tímhle jděte do pr...

Reagovat
dextroza_m

Real

Reagovat
ADM

Tak Bale slusny ignor

Reagovat
REPLIKATOR

Zidane

Reagovat
X-bano-X

Kedysi som si tieto "výkony" Realu užíval, dnes je to nejaké bezemočné.

Reagovat
oli9

on si na to človšk zvykne, stejně jako na když mi dělalo radost ,že Sparta ztratila někde nějaký ten bod ted je to přirozené a normální...

Reagovat
X-bano-X

Bale s Kroosom vtípky na lavičke to sú pohoďáci

Reagovat
misinho7

No... Dufam ze to maju v pi.i a preto takéto vysledky ku koncu. Lebo ak nie tal Hazard ci Jovic nam nepomozu. Tam by trebalo zmenit snad všetkých az na výnimky

Reagovat
eliskafan

Ale, bijeme ty umělce. Jese ještě jeden by to chtělo

Reagovat
CHONG

Jestli Bale opravdu končí, tak tohle je od ZZ celkem hnus Jinak výkon opět tragikomický a sice je to velmi brzo a možná je to i trochu rouhačské, ale to druhé angažmá ZZ taky klidně může mít celkem jepičí život.

Reagovat
el Principito

jsem na Real příští sezónu fakt hodně zvědavej ...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

To by už snáď muselo byť niečo osobné, keby mu toto urobil a pritom bolo 100% jasné, že odchádza. Nech ten Bale je aký je, ale nedá sa mu uprieť veľký podiel na tých obrovských úspechoch Realu aj Zidaneho samotného. Ale na druhej strane, aj keby sa ho chceli zbaviť, aká je pravdepodobnosť, že ho niekto pri tej cene a plate vôbec zoberie? Ja tam vidím jedinú šancu a to sú United, ktorí by ho dokázali zaplatiť a aj by sa im možno hodil, aj to by musel byť ochotný ísť sám nižšie a rovnako aj Real akceptovať nižšiu prestupovú cenu. Tá prestrelená zmluva je pre Real podobný mlynský kameň, ako Ozil pre Arsenal či Sanchez pre United...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Spíš si myslím, že se mu neustále snaží dávat najevo, že už s ním nepočítá. Ale Gareth si z toho evidentně nedělá hlavu a vypadá spokojeně.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Anacron

Vás se tady vyrojilo najednou

Reagovat
vilp

Jak hrál Firpo? Čtu chválu na twitteru.

Reagovat
Mateo16

Dal Acko ale ze by nieco skvele predviedol po technickej stranke to nie ale po fyzickej stranke je to plny travnik. Dani mal dostat redku po faule na Firpa

Reagovat
Hristo Stoichkov

Slušný výkon, oběhal toho dost, ale s lepší finálkou by vytěžil daleko víc.

Reagovat
Phillipinho

Raper Jese gol na Bernaberu. Ja uz videl vsechno.

Reagovat
Kenneth

Jeho gol je takova tresnicka za celou sezonu.

Reagovat
Robbie

Haha, Real uz nema kam klesnou, tohle je totalni vrchol, to bych snad trenoval i ja lip nez Zidane, nakonec Solari nebyl tak spatny trener

Reagovat
Anacron

Klesnout na totální vrchol...hmm to dokáže vážně jenom Real. A jistě Zidane může za to že má v týmu 20 línejch dřeváků bez motivace.

Reagovat
CHONG

To taky není úplně pravda, jde to samozřejmě hlavně za hráči, ale to, že je ZZ nedokáže namotivovat ani na poslední domácí zápas a alespoň trochu důstojnou rozlučku se sezónou, to je prostě i chyba trenéra.

Reagovat
Anacron

Tak když to nešlo celou sezonu tak to asi nepůjde lusknutím prstu s tím že je to poslední domácí zápas tak tam budeme lítat nahoru dolů a vyhrajeme 3:0. Zvlášť když posledních 10 zápasů hrajeme jak přáteláky.

Reagovat
CHONG

Právě, měl na tu motivaci x zápasů a vůbec nic, bez viny prostě není, to i Franz by ty lenochy namotivoval líp.

Reagovat
Anacron

Dejme tomu, ale jak to chceš dokázat když nehraješ o žádný úspěch. Pro mě je Zidane borec už jenom to že přišel v tom stavu jakým to bylo a jakým jsme a že nepočkal až na začátek přípravy.

Reagovat
CHONG

Zadarmo to určitě neudělal A nehrálo se sice o úspěch, ale hrálo se minimálně o důstojnost a pro mnoho hráčů i o setrvání v klubu a stejně z nich ZZ nevymáčkl vůbec nic

Reagovat
Anacron

Jo ale na chleba by měl asi i bez toho...No tak když jim nestačí že hrají o setrvání v klubu tak co víc jim má asi Zidane říct? To bych je nakopal do prdele všechny a hned teď je vyhodil před stadion ať si je někdo rozebere.

Neskutečný jak dopadl jeden z nejlepších týmů v historii Realu. Z miláčků a hrdinů se stali líný prasata co to mají neuvěřitelně na háku a fanoušci by většinu z nich už nechtěli v týmu vidět. Sám se stydím jak o nich mluvím, protože jsem díky nim prožil parádní fotbalový chvilky, ale tohle je vážně moc.

Reagovat
Jordi Alba

Bejt to venku, tak se to tolik neřeší, ale je to poslední zápas sezóny, která nevyšla, hraješ ten zápas doma a to by mělo něco znamenat. Jasně, pro gaučáky to bude asi těžký k pochopení, ale je to tak.

Reagovat
Anacron

Jo tak já gaučák jsem to nepochopil stejně jako celej tým Realu. To je zajímavé. A hlavně já se tady těch lemplů vážně nezastávám. Zastávám se Zidana a říkám že bylo naivní čekat že se v posledním zápase něco změní.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Miguel19

Namotivovat tým je především práce trenéra..

Reagovat
Mateo16

jj ale motivuj top hracov ktory uz nemaju o co hrat. Nadludsky vykon

Reagovat
Miguel19

No nevím. Dneska hráli především hráči, co hrají o místo ne?

Reagovat
Ed_Hazard

Mne to príde, že si týmto všetci obhajujete tú nemohúcnosť a lenivosť. Je prinajmenšom úsmevné veriť, že tí hráči čo na ti teraz serú, budú od začiatku novej sezóny výkonnostne o x levelov vyššie.

Už je to napísané hore, ak sa nedokážu namotivovať na posledný domáci zápas, tak sa nemáme o čom baviť. Ostuda

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Mateo16

Keby bol problem iba z 2-3 hracmi. Okej ale cele muzstvo je lenive na pol kroka. Cele muzstvo ma problem, ja si to inak neviem vysvetlit iba tou motivaciou.

Reagovat
Ed_Hazard

No lenivé. To by som ani nepovedal. Ono tam kopec hráčov lietalo celý zápas. Lenže lietalo ako stádo divých husí - bez systému, bez logiky. A to je to najhoršie čo môže byť. My sme napádali, behali a Betis si nás aj tak vodil ako školáčikov. Pod týmto vidím proste rukopis ZZ. Ak si spomenieš, pod ním sme vlastne nikdy nemali žiaden systém a možno aj teraz sa to tak troška prejavilo..

Reagovat
technecium

To že jste neměli žádný systém byla vaše obrovská výhoda v LM.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pokud druhý rok za sebou nemají motivaci, tak v takovým klubu nemají co dělat. Mně to přijde podobně mimo jako to, že jim nesedí trenér. Zidane, Lopetegui, Solari a znova Zidane. Je třeba si přiznat, že ten tým je prohnilý a zejména hráči jako Isco či Asensio, kteří jsou bezdůvodně pod neustálou ochranou.

Reagovat
el Principito

kdy dostanou ten Zlatej míč???

Reagovat
technecium

Real potřebuje radikální řez, my potřebujeme radikální řez... U nás má Valverde za oblíbence prohnilý kousky - Buse, Raketu, u nich má Zidane za oblíbence prohnilé kousky - Isca, Asensia... Čeká nás Anglická nadvláda.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Především mají prakticky všechny nejlepší trenéry, kteří v kombinaci s tím, jaký prostředky mají k dispozici, můžou opravdu dominovat světovýmu fotbalu. Bude těžký s nima držet krok.

Reagovat
technecium

Volby prezidenta klubu jsou naše naděje.

Reagovat
Mateo16

wtf ? Tazke problem RM je Isco a Asensio Kazdy hrac okrem Vinicia a Karima ma najhorsiu sezonu v kariere ale vyberies si iba ich

Pod ochranou ? To teraz ako myslis vazdne ?

Asensio nikdy nehral zaklad v RM pod ZZ v dolezitych zapasoch len pre info v buducej sezone ho caka najvacsia konkurencia aka len moze byt, Ten to bude mat hodne tazke

Isco , konkurenciu nebude mat velku ale podobne ako v roku 2017, mu ZZ neda ani 5 minut zadarmo.

Je tam x dalsich o mnoho vacsich problemov ale ty si vyberes hracov ktory nebudu hrat pravidelne zaklad Good job

Reagovat
Reggie

Jo tak drevaku . Ja bych rekl, ze se v cely krase v pristi sezone ukaze to, co si mysli spousta lidi (podle me i Madridistu), ze Zidane v prvni rade vytezil maximum v LM z tech hracu, protoze byli na absolutnim vrcholu. Tim nechci shazovat jeho skvelej uspech, ale ted se teprve ukaze, jak je na tom jako trener a manazer, kdyz ceka Real obmena. Jsem na to dost zvedavej.

Reagovat
Anacron

Co se stane příští sezonu můžeme zkritizovat za rok .Jinak je snad jasný že musel z hráčů vytěžit maximum aby vyhrál 3 LM v řadě

Reagovat
Reggie

Ale muj point spociva v tom, jeslti bude schopnej pravidelne delat uspechy, kdyz uz nebude mit tu osu v top veku a forme. Podle me ne. Cas ukaze.

Reagovat
Mateo16

Dal vsetkym zostavu Brahim, Benzema , Vinicius a tak zabil cely zapas.

Dokonca tam nedal ani "hracov ktorym sa nechce" Kroos, Isco , Asensio a stale sa tam iny hraci prechadzali po ihrisku

Co chces viac ?

Reagovat
Mateo16

Diky moc Keylor za to ze sme nedostali 5. Neskutocny vykon. Ak pojde on a nie to belgicke hovno tak uz neviem

Reagovat
Ed_Hazard

Undiano odpískla posledný zápas v kariére a nevidel som jediného hráča, funkcionára alebo človeka zo staffu mu aspoň podať ruku. Hráči Betisu sa tam striedali jeden za druhým

Keylor vyzeral že sa lúčil s fanúšikmi, takže to by sme mali

Bale si odišiel hneď po hvizde len tak ako keby nič do kabíny

Celkom vypovedajúce o veľa veciach..

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn za to co pro vas undiano udelal, vcelku nevdek

Reagovat
technecium

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Robbie

Top hraci ? Carvajal, driv lital jako blazen nahoru dolu, ted je linej jako prase, neudela krok navic, Varane, ten po MS regulerne ukoncil karieru, jeho vykony jsou tak mozna na Spartu, Nacho nikdy na Real nemel, kdyz uz tam na beku, Kroos, alibista, kde je ten fotbalista ? Hrac ktery umi prihrat na par metru, hnus co se stalo z Realu

Reagovat
Ed_Hazard

Nacho bol dnes totálne bez duše. Nepochybujem o tom, že v lete odíde.

Reagovat
CHONG

Jinak dnešní "výkon" těch líných prasat mi připomněl Já, mé druhé já a Irena: Jestli klátíte vaší starou tak, jak mrdáte svoji práci, tak se jí musí chlupy na díře ježit hrůzou.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Gazdo

Reagovat
technecium

Reagovat
el Principito
Reagovat
technecium

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je snad samo o sobě na rezignaci.

Reagovat
technecium

Reagovat
patas92

Prý Valverde říkal něco o tom, že chce hráče, kteří budou hrát proti Valencii, nechat v zápasovém tempu, proto hrajou tihle.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ro j vcelku pochopitelný krok

Reagovat
Kixi Syhimour

*To je

Reagovat
Hristo Stoichkov

Do chvíle, než uvidíš ty hráče odchodit bezvýznamný ligový zápas s vidinou šetření se na finále Copy...

Reagovat
technecium

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo, četl jsem. Ernesto prostě nemá mentalitu kouče, kterou bych si přál vyžadovat v Barce. On prostě klidně bude tvrdit, že letošní sezona je něco absolutně historickýho (v pozitivním slova smyslu). Jestli porazíme Vale, tak nás to zakonzervuje na ještě delší dobu...

Reagovat
Mercury

je mi z toho fakt smutno..snad se Xaviho dockame co nejdrive..do te doby bych vsak uvital skoro kohokoliv, kdo s tim kadrem bude predvadet dominantnejsi a odvaznejsi fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím, že nejspíše přijde, až Messi s Bartem skončí a může si sestavit tym podle sebe. A pročistit.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
marke7

Co na to říct. Vidíš Messiho a polena kolem něj, když to tak řeknu. Místo, aby tam dal mladé kluky co budou jezdit a dají do toho vše.

Reagovat
technecium

Kdyby toto poslal na Anfield, tak by udělal líp, než když tam poslal tamto

Reagovat
smazaný uživatel

a toto mame trpiet dalsiu sezonu? Ty vole este neskoncila jedna a uz spolovice mas pokazenu aj dalsiu

Reagovat
Kixi Syhimour

Konečně posadil Coutinha a vy si ještě stěžujete

Reagovat
smazaný uživatel

zranenej

Reagovat
Kixi Syhimour

Hned mi to přišlo divné

Reagovat
smazaný uživatel

Navic hraji jejich oblibenci Semedo a Malcom. Asi si toho pod znicujicim vlivem Roberta a Vidala v sestave nikdo nevsiml

Reagovat
smazaný uživatel

Malcom hraje, protože jsou ti další tři mimo

Reagovat
smazaný uživatel

To na veci nic nemeni. Kdyby ho Valverde tak nenavidel, kazil mu karieru a chtel ho znicit, jak tady plastic fans jako ty prohlasuji, do sestavy by ho urcite nedal a navic k Messimu

Reagovat
smazaný uživatel

Nenapadlo tě už konečně zavřít hubu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hubu zavři ty, já jsem v menšině, píčo náckovská.

Reagovat
Anacron

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že jsi v menšině, tolik píčusů by tu být ani nemohlo.

Reagovat
roman1978

Tak na nej nereaguj. Je to idiot. A užívá si to.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Zraněný vole.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu proc tam nedal Baleho na poslednich par minut, nerikam ze je to legenda Realu, ale za ty roky se podilel na trofejich, loni ve finale top goly bych se nedivil kdyby si po dnesku postavil hlavu a nikam nechtel odejit, to by byla situace

Reagovat
el Principito

proč by ho tam dával? On stejně nikam neodejde ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane jede, konečně ztratil luck.

Reagovat
Mercury

At jde Valverde fakt nekam. Co je to kurva za sestavu? Je normalni?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Setién oficiálně končí v Betisu. Letos sice Betis nebyl tak skvělý jak loni, ale po posledních týdnech v Barce bych ho bral všema deseti

Reagovat
roman1978

Reagovat
roman1978

Já bych bral i uklízečku. Cokoli, teda krom toho arogantního portugalce, by byl krok vpřed.

Reagovat
el Principito

toho portugalskýho šaška nebrat

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
CHONG

Už jsou nějaké spekulace o tom, kdo by ho měl nahradit?

Reagovat
Phillipinho

Cocu, Lopetegui, Abelardo...

Reagovat
technecium

Hráči maji Valverdeho. Odvoláš Valverdeho, dosadis neúspěšného Setiena, hráči ho vyštípou ztratíme půl roku. Musí přijít změna u hráčů

Reagovat
Kluivert9

Hned podepsat.

Reagovat
messi80

Ako ja sa valverdeho teraz už zďaleka nezastavam ale podľa mňa je celkom veľký hype okolo setiena.takze pre veríš dobrý není keďže ho odvolali a pre barcu už hej?nehovoriac o Tom že si tu ľudia asi pamätajú len ako vyhrali u nás ale v sezóne mal veľmi veľa zápasov ktoré skončili 0:0 prípadne ešte horšie pre.nich ...túto sezónu nič extra,betis ma na viac..nie som z toho nadšený ale musíme sa zmieriť s tým že ernesto zostane...a držať mu palce že nájde odvahu a niečo zmeni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Rakitic opět naprosto strašný, krom nahrávky dozadu nic nedělá.

Reagovat
X-bano-X

Cucu pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Cucurella slaví proti vlastnímu týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

uplne v pohode, je v pozici outsidera

Reagovat
smazaný uživatel

No to nevím, když v naší sestavě jsou samí hráči na odpis, kromě Messiho a Malcoma.

Reagovat
X-bano-X

Nikto nespraví krok naviac......sme sa dopracovali, keby šlo prehrať kontumačne a nebolo z toho nejaké halo, tak tam snáď ani nehráme. Peklo.

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam

Reagovat
Kixi Syhimour

Co to je za dresy?

Reagovat
smazaný uživatel

krasna akce

Reagovat
technecium

On tu zlatou kopacku chce co?

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
CHONG

Tak teď už si ji asi potvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

obě zakončení uplně topové

Reagovat
technecium

Já nekoukám, hokej je důležitější. Ale hvizda mi tu Livesport..

Reagovat
Kixi Syhimour

To není ofsajd? Když vybíháš z vlastní tak tam stačí mít nohy?

Reagovat
X-bano-X

Malo by to tak byť.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásné góly, na to, že nikdo neudělá krok navíc

Reagovat
X-bano-X

Ty musíš mať hrozne smutný život, keď sa takto zúfalo snažíš upútať pozornosť na webe

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi psal ty. Já bych řekl, že kdyby Messi neudělal pár kroků navíc, tak nedá ani jeden z těch gólů.

Reagovat
X-bano-X

Messiho tu snáď nikto nekritizuje. On tam od krokov naviac konieckoncov ani nie je. Že ich spraví práve on tiež o niečom vypovedá.

Reagovat
ADM

Podla mna to uz prehanas...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal a Raketa asistence, to se hned pozná tvůrčí záloha

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš být jebnutý na mozek

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako letos byla ta LL nuda., ne? Barcelona má výsledky, ale hra moc záživná není, Atleti betonují a RM je v bordelu. Samozřejmě, že se najdou týmy na které se dalo dívat, ale celkově mi to přijde takové ponuré

Reagovat
CHONG

Já si letos užil Getafe

Reagovat
el Principito

já se v létě strašně těšil na Betis ... ale byla to bída

Reagovat
Kixi Syhimour

To se pamatuju, těch lidí bylo více, ale letošek jim fakt nevyšel

Reagovat
X-bano-X

Práve že nie, tento ročník sa LL pekne vyrovnala, ten stred bol krásne nabitý a dlho sa bojovalo o poháre a konieckoncov aj boj o záchranu bol fajnový aj keď zo zlým koncom. Tento ročník bol krásny v tom že veľa tímov s ktorými sa až tak nerátalo hralo nad svoje pomery a dokonca sa našlo pár tímov s pekným herným prejavom či bojovnosťou, ktorou dokázali zatápať favoritom.

Reagovat
Murena

Reagovat
ADM

Z toto Busovoho ultramamvpicisticky pristupu hodne rastiem tuto sezonu fakt by tu loptu aspon obcas mohol hodit od nohy skor nez za 5 sekund otacania medzi 4 hracmi

Reagovat
technecium

Reagovat
roman1978

Woooow

Reagovat
smazaný uživatel

De Blasis

Reagovat
smazaný uživatel

cilessen cenovka po dnesku sleva - 50%

Reagovat
smazaný uživatel

peknej gol, ale tohle je profesionalni fotbal, to by mel davat kazdej druhej do prazdny...teda u nas by trefil akorat leo a raketa pred podpisem novy smlouvy

Reagovat
blaugrana

vy este mate silu to sledovat? ani neviem, ci mam silu pozriet finale CdR, kedze tam nastupi rovnaka zostava ako dnes a aj s rovnakym trenerom...

Reagovat
smazaný uživatel

tak si okamžitě změň nick

Reagovat
blaugrana

Reagovat
marke7

Mám podobné pocity. V září jedu na Barcelonu a od toho souboje s Liverpoolem jsem pořád neskutečně zklamaný. Doufal jsem ve změnu, že uvidím nového trenéra, který týmu vdechne opět trochu svěžesti.

Reagovat
Kluivert9

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Malcom musí zůstat. Toho kluka je plné hřiště, ostatně jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Wagué místo Semeda

Reagovat
smazaný uživatel

Piqué strikes

Reagovat
ADM

Ok, Malcom, ty tiež môžeš ísť

Reagovat
smazaný uživatel

Malcom klasicky, ani nezvedne hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Cucurella

Reagovat
smazaný uživatel

mám vsazeno 10

Reagovat
smazaný uživatel

Přetěžování hráčů si bere svojí daň

Reagovat
ADM

"Messidipencia continues"

Reagovat
smazaný uživatel

..dil 358.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele