LaLiga - souhrn 36. kola: Titul nejspíš zůstane v hlavním městě

11.05.2021, 20:54, aktualizováno 13.05.2021, 23:55
Komentáře a souhrny
Luka Modrić (© AFP)
Atlético Madrid ve středu přehrálo Real Sociedad a odklidilo jednu překážku na cestě za titulem. Jeho nejvážnějším konkurentem je Real Madrid, který neměl velké problémy v Granadě, prakticky ze hry je naopak Barcelona, ta selhala na půdě Levante...

Granada CF - Real Madrid 1:4

13.05.2021 22:00

Góly: 71. Jorge Molina - 17. Luka Modrić, 45. Rodrygo, 75. Álvaro Odriozola, 76. Karim Benzema

Real Madrid odpověděl na výhru Atlética stejným způsobem a oproti svému soupeři v boji o titul dal ještě dvě branky navrch. O zásahy Realu Madrid do sítě brankáře Silvy se postupně postarali Modrić, Rodrygo, Odriozola a Benzema, zatímco domácí Granada díky trefě Moliny překonala Thibauta Courtoise jen jednou.

Real nutně potřeboval vyhrát, aby Atlético neodskočilo na příliš velkou vzdálenost. V Madridu samozřejmě všichni věří v titul a prozatím byl Real na druhém místě jen se ztrátou pěti bodů, takže nesměl zaváhat. A na svěřencích trenéra Zidana bylo jasně vidět, že opravdu chtějí vyhrát. Už ve 14. minutě si vytvořili první velkou šanci, když Rodrygo oslovil parádním centrem nabíhajícího Karima Benzemu. Francouzský hrot se vznesl do vzduchu a jeho přesnou hlavičku musel Silva likvidovat na brankové čáře skvělým reflexem.

O pouhé dvě minuty později už ale ani Silva nestačil a Real se dostal do vedení. Stačil mu k tomu jednoduchý oblouček za obranu, na nějž si trochu překvapivě naběhl veterán Luka Modrić. Zpracoval si balon a ještě z úhlu stačil prostřelit brankáře Silvu mezi nohama - 1:0.

První půle se pak trochu uklidnila, Real v klidu kombinoval kolem vápna brankáře Silvy a nijak nechvátal. Vlastně až do 45. minuty si nevytvořil žádnou větší šanci. To se Vinícius prohnal kolem dvou beků Granady až do zakončení a svůj sprint prakticky od půlící čáry zakončil chabou střelou do míst, kam Silva dokázal natáhnout ruce.

Ani ty ho ale neochránily od dalšího inkasování. Psala se první nastavená minuta, když Granada ztratila míč na půlící čáře, balon se po odrazu od obránce dostal k Rodrygovi a ten s ním po kraji pelášil do vápna. V něm tělem oklamal stopera Sáncheze a střelou na zadní tyč nedal Silvovi šanci.

Druhá půle zprvu nenabízela žádné ofenzivní snažení. Katalyzátorem akce se stala až 71. minuta, v níž se Granadě povedlo trochu nečekaně snížit. Obrana Bílého baletu nechala ve vápně příliš prostoru Suárezovi, jehož dělovku vyrazil Courtois jen k nohám dobíhajícího Jorgeho Moliny - 2:1.

Tehdy Real pochopil, že musí zase přidat, aby z toho nebylo příliš velké drama. A povedlo se mu to znamenitě. Pouhé čtyři minuty po inkasované brance podnikl Real další atak po křídle a Eden Hazard našel zpětnou nahrávkou pod sebe obránce Álvara Odriozolu - 3:1.

Aby se z toho tentokrát Granada už nevzpamatovala, zasadil jí Real v rozmezí pouhé minuty další trefu! Brankář Silva vyběhl proti dlouhému nákopu, jenže míč proti Hazardovi nezískal. Balon se naopak dostal ke Karimu Benzemovi, který si poradil mazácky a mladého brankáře Granady obstřelil!

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Betis 1:1

13.05.2021 20:00

Góly: 83. Sergi Enrich - 4. Andrés Guardado

Eibar se ještě nevzdává! Jeho naděje na záchranu jsou sice minimální a musí se spoléhat na dvě zaváhání ostatních soupeřů, ale dnešní bod by mohl mnohé znamenat. Real Betis se sice v Eibaru dostal do brzkého vedení díky trefě Guardada, jenže Enrich sedm minut před koncem odmítl porážku svého týmu.

S Eibarem to začalo velmi špatně. Na domácí půdě nezachytil začátek důležitého utkání s Realem Betis a prohrával už ve čtvrté minutě. To Betis předvedl bleskový protiútok, Diego Lainez si nejprve navedl míč na střed hřiště a pak jej nahrál volnějšímu Andrési Guardadovi. Jeho lehce tečovaná střela byla nad síly domácího brankáře Marka Dmitroviće a Eibar prohrával.

Dmitrović se navíc poměrně často ocital v situacích, které brankář nemá rád. Pod tlakem. Z míry ho ale nevyvedla ani rána Cristiana Tella, ani o chvíli později nebezpečná hlavička Víctora Ruize. Eibar toho směrem dopředu moc nevymyslel a spíš se trápil v mezihře. Marně hledal cesty k brankáři Bravovi, který moc práce neměl.

Naopak ve 45. minutě sledoval, jak se vyznamenal jeho rival - střelu Nabila Fékira totiž Dmitrović parádním zásahem vyrazil. Až ke konci utkání začali domácí hráči vystrkovat růžky. Nejprve po hodině hry musel Bravo do akce proti ráně Sergiho Enricha a také proti dorážce Recia. Expósitovu ránu zpoza vápna očima vytlačil kousek vedle. Ale přesto inkasoval. V 83. minutě totiž centr Correy uklidil do sítě nehlídaný útočník Sergi Enrich a dal svému týmu ještě minimální naději.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Villarreal CF 0:2

13.05.2021 19:00

Góly: 68. Gerard Moreno, 90. Étienne Capoue

Real Valladolid stále zůstává až na 18. místě a z pásma sestupu se nehnul ani po dnešním utkání. To se mu totiž nepovedlo, protože ve druhé půli dostali domácí dvě branky od jasně lepšího Villarrealu.

Žlutá ponorka se díky výhře dostala na šesté místo, přičemž na pátý La Real ztrácí jen jeden jediný bod. Vítězství se ale nerodilo tak snadno, jak si asi kouč Unai Emery představoval. V sedmé minutě poprvé viděl velkou šanci svého týmu, když si Alfonso Pedraza poradil s dlouhým pasem i klouzajícím obráncem a nahrál ve vápně do druhé vlny na Moisése Gómeze. Jeho ráně na zadní tyč chybělo jen pár centimetrů!

Vedle pálil také Gerard Moreno, který střelou z otočky zakončoval krásnou individuální akci Alcácera. Kromě toho ale Valladolid nedával Žluté ponorce zas tak moc prostoru a poměrně kompaktně bránil.

V první půli jsme se už větší šance nedočkali. Druhé dějství už bylo trochu atraktivnější. Pět minut po změně stran se za míčem hnal Pedraza, tomu balon sklepl Alcácer a Pedraza narazil na skvělého brankáře Roberta! Plné ruce práce měl na opačné straně hřiště i Asenjo. Po rychlé kombinaci se s míčem u nohy vřítil do vápna El Yamiq a nebýt včasného reflexu Asenja, Villarreal by asi prohrával.

Takhle ten neradostný osud potkal domácí celek. Dlouhý nákop obránce Torrese zpracoval Gerard Moreno ve vápně, obešel i Martíneze a střelou z otočky nedal brankáři Robertovi šanci! V 90. minutě mohl ranou z vápna srovnat Maranhão, jenže pálil nad. A o pouhou minutu později Villarreal definitivně rozhodl. Moreno hledal Triguerose, ten si počkal na podporu spoluhráčů a nahrál do druhé vlny Étiennovi Capouému - 2:0.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Sociedad 2:1

12.05.2021 22:00

Góly: 16. Yannick Carrasco, 28. Ángel Correa - 83. Igor Zubeldía

První místo v LaLize stále drží Atlético a po výhře nad Realem Sociedad už je blízko zisku mistrovského titulu. Dvě kola před koncem to mají Colchoneros ve vlastních rukou a za určitých podmínek mohou slavit už o víkendu.

Atlético před zápasem vědělo, že Barcelona klopýtla a tuhle šanci si nenechalo ujít. Už začátek byl ze strany domácích hodně aktivní a v 9. minutě zazdil tutovku Llorente, který postupoval na branku společně se Suárezem. Místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče zvolil zakončení a neudělal dobře. Atlety to nemuselo zas tak mrzet, protože v 16. minutě už stejně vedli. Llorenteho dloubák si v šestnáctce zpracoval Carrasco a po zemi střelou mezi nohy překonal brankáře Remira.

Za chvíli domácí zvýšili náskok, když Suárez prostrčil balón na Ángela Correu a ten ho usměrnil nechytatelně k tyči. To už byl pro Basky jasný budíček. Po půlhodině hry také přišla první vážnější situace před brankou Oblaka a ránu Isaka slovinský brankář vyrazil do bezpečí. Isak měl v prvním poločase ještě jednu možnost a tu také nevyužil i díky opětovnému zákroku Oblaka a brankové konstrukci.

První poločas nabídl svižnou podívanou a dvoubrankový náskok Atlética. Kouč Diego Simeone však dobře věděl, že ještě není hotovo. Po změně stran Real Sociedad přidal plyn a zamkl domácí na jejich vlastní polovině. Územní převaha "La Realu" byla čím dál větší a přibývalo i gólových příležitostí.

V 67. minutě vytěsnil Portuguésovu střelu vynikající Oblak a na druhé straně neproměnil samostatný postup Suárez. Deset minut před koncem měli hosté obrovskou šanci na vstřelení kontaktního gólu, ale Portugués trefil tyč a z dorážky trestuhodně přestřelil Merquelanz.

Tlak Realu Sociedad nakonec skutečně vygradoval v tolik potřebný kontaktní gól a závěr zápasu se zdramatizoval. Rohový kop Merquelanze propadl až před branku, kde Igor Zubeldia poslal balón do sítě. I s nastavením měli hosté na vyrovnání zhruba deset minut, ovšem Atlético už těsný náskok uhájilo.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Getafe CF 1:0

12.05.2021 20:00

Góly: 24. Nolito

Celta Vigo zůstává ve hře o Evropskou konferenční ligu. Rozhodla o tom středeční výhra nad Getafe 1:0, kterou vystřelil v prvním poločase Nolito. Pro hosty je další porážka velkou komplikací v boji o záchranu.

Zatímco Celta Vigo si může lebedit v první polovině tabulky a ještě doufat v evropské poháry, na opačné straně se musejí strachovat. Getafe nemá dva zápasy před koncem nic jasného a o záchranu bude bojovat až do posledního kola.

Celta se v závěru sezony dostala do dobré formy a proti Getafe byla favoritem. Tuto roli pak začala naplňovat ve 24. minutě, kdy si Aspasův centr zpracoval na malém vápně Nolito a podél brankáře poslal balón do sítě. Getafe se snažilo s výsledkem něco udělat, ale směrem dopředu bylo úplně bezzubé. Největší šanci spálil ve 43. minutě Rodríguez, jehož střelu vytěsnil Villar.

Po změně stran pokračovala hostující bezradnost a Celta tak bez problému držela těsný náskok. Domácí měli i větší převahu v držení balónu, ale ani oni si už nedokázali vypracovat gólovou šanci. Podprůměrné utkání tak nabídlo jen jednu branku a vítězství Celty, které bylo už čtvrté v řadě. Bude tato série pokračovat i o víkendu na Camp Nou?

Více informací k zápasu

SD Huesca - Athletic Bilbao 1:0

12.05.2021 20:00

Góly: 61. Sandro Ramírez

Huesca ještě žije! Díky dnešnímu vítězství nad Bilbaem, které, zcela upřímně, čekal málokdo, dokázala povstat z pásma sestupu. Stačila jí k tomu jediná trefa, o kterou se postaral pozapomenutý kanonýr Sandro Ramírez.

Tady nebylo pochyb o tom, kdo že bude favoritem tohoto utkání. V Huesce panovala dost velká nervozita, protože domácí tým se před utkáním nacházel až v sestupové zóně a nic nenasvědčovalo tomu, že by se z ní právě dnes večer měl dostat. A vlastně tomu nenasvědčovala ani většina utkání.

Sandro Ramírez se sice snažil přelstít obranu Bilbaa a Fereiro to vzápětí zkusil přímo na Simóna, ale o nějakém tlaku Huescy nemohla být řeč. První vážnější šanci Huescy nabídla až 34. minuta, v níž se k míči uvnitř vápna dostal nejnebezpečnější muž Huescy, Rafa Mir. Jenže jeho hlavičku fantasticky vyrazil brankář Simón!

Mladý útočník Huescy selhal i ve druhém pokusu, když v nastavení první půle obral o balon hostující obranu a povedlo se mu vypálit, jenže mířil příliš vysoko nad bránu. Celé utkání nabralo nový směr až v 61. minutě. To se totiž za vápnem odhodlal k ráně na vzdálenější tyč Sandro Ramírez a brankář Simón jeho ránu vůbec neodhadnul, takže ji pustil do vlastní sítě - 1:0.

Bilbao nebylo na tenhle scénář očividně vůbec připravené a dost ho inkasovaná branka zaskočila. Bilbao se do šance dostalo vlastně až v 80. minutě, když pozornost brankáře Fernándeze vyzkoušel López.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Valencia CF 1:0

12.05.2021 19:00

Góly: 66. Youssef En-Nesyri

Sevilla si opět díky jediné trefě Youssefa En-Nesyriho dokázala poradit s téměř bezzubou Valencií a bere tři body. Díky nim zase trochu stáhla náskok prvních dvou týmů.

Seville v podstatě skončil sen o vítězství LaLigy, ale teoretická šance tady byla pořád. A tak Sevilla přivítala Valencii s odvahou a aktivitou. První minuty patřily jednoznačně domácí skvadře a gól visel ve vzduchu. Padl už ve 22. minutě, jenže Sevilla se neradovala dlouho. Suso dostal skvělý pas do běhu a střelou na zadní tyč překonal brankáře Cillessena. Jenže VAR jeho branku odvolal pro celkem těsný ofsajd.

O pár minut později to Suso zkusil krásnou ranou zpoza vápna a pořádně protáhl brankáře Cillessena, který měl co dělat, aby jeho ránu dokázal vyrazit na roh. O něco podobného se pokusil také záložník Gudelj, ke kterému se dostal míč po odvráceném brejku Valencie. Jeho technický pokus mířící k tyči ale skončil těsně vedle ní.

Hra se velmi často přelévala z jednoho vápna do druhého, jenže šancí už tolik nebylo. Na straně Netopýrů pak téměř žádné, neb domácí celek velmi pozorně a kompaktně bránil. Sevilla vešla aktivněji také do druhé půle, jenže trochu paradoxně málem sama inkasovala. V 53. minutě se Valencia nadechla k rychlému brejku a Guedes se dostal až do vápna, jenže hlavičkující obránce Vallejo mířil jen těsně vedle tyče.

Další zakončení obránce Valleja zase vykryl pozorný brankář Bounou. Na brankáře Cillessena si zase nepřišel střídající Alejandro Gómez. A pak to přišlo. Když máte proti sobě Youssefa En-Nesyriho, tak mu prostě nemůžete dát ani chvíli oddech. Takže když tenhle snajpr dostal do vápna krásnou průnikovou nahrávku, pak s tím Cillessen mohl dělat už jen minimum. Celou situaci sice ještě kontroloval VAR, ale žádný ofsajd nepostřehl.

Více informací k zápasu

Levante UD - FC Barcelona 3:3

11.05.2021 22:00

Góly: 57. Gonzalo Melero, 59. José Luis Morales, 83. Sergio Léon - 25. Lionel Messi, 34. Pedri, 64. Ousmane Dembélé

Další cennou trofej vedle poháru už Barcelona asi nepřidá. V Levante prohospodařila dvoubrankový náskok a po remíze 3:3 zůstala za vedoucím Atléticem. Vše přitom probíhalo podle plánu, Barca vedla po prvním poločase o dva góly a pak ještě jednou 3:2, ale ani to nestačilo. Levante ziskem bodu stvrdilo svoje setrvání v nejvyšší soutěži.

První na tahu z okruhu aspirantů na titul byla ve vloženém kole Barcelona, která se v případě vítězství na Ciutat de Valencia mohla vyhoupnout do čela LaLigy. Blaugranas ale svojí roli nezvládli.

Přitom začátek byl velmi nadějný. Barcelona přešla do akce hned ve druhé minutě a de Jongovu přihrávku pustil Griezmann na Pedriho, jenž přestřelil. Chvíli na to byl Pedri v další šanci a i když už mířil přesněji, trefil jen vracejícího se brankáře Fernándeze. Dvě velké příležitosti zůstaly nevyužity, ale Barcelona se přesto ujala vedení. Ve 26. minutě se Messi z první opřel do centru z levé strany a Fernández k tyči nedosáhl.

Hosté byli při chuti i po vstřeleném gólu a dál odstřelovali Fernándezovu branku. Jordi Alba chtěl také uklidit balón z první, ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi, stejně jako Messi z hranice pokutového území. Levante se dostalo pořádně ke slovu až po půlhodině hry a ter Stegena prověřil přízemní střelou Bardhi.

Jinak byla stále lepší Barcelona a ještě v průběhu prvního poločasu zdvojnásobila vedení. Dembélé poslal před branku zpětnou přihrávku a Pedri už před prázdnou brankou nezaváhal. Těsně před přestávkou pak nebezpečně prodlužoval balón hlavou Busquets a Levante si mohlo oddychnout, že to nebylo o tři góly.

Levante toho muselo o přestávce hodně změnit, ale střídání provedla jen Barcelona. V 55. minutě přehodil de Jong Fernándeze i s brankou a vzápětí domácí snížili. Na Miramonův centr si naskočil Gonzalo Melero a utkání dostalo jiný rozměr. Levante bylo jako polité živoucí vodou a o dvě minuty později srovnalo na 2:2. Moralesovu střelu ještě zablokoval Lenglet, ale v 59. minutě už se prosadil dokonalou střelou k tyči.

Na Ciutat de Valencia se strhla přestřelka, která měla pokračování v 64. minutě. Griezmannovi ukopl balón Miramón pouze k nohám Dembélého a jeho razantní rána znamenala opětovné vedení Barcelony.

Ani to však Kataláncům nestačilo. Sedm minut před koncem zápasu zvládl Toňo souboj s Destem a po jeho přízemním centru se na přední tyči prosadil Sergio León - 3:3. Remíza byla pro hosty hotovou katastrofou. Ve zbytku utkání se Barca ještě snažila rozhodnout ve svůj prospěch, zatlačila Levante, nicméně kýženou branku už nevstřelila. Pro Barcelonu je to fatální ztráta v boji o titul, pro domácí zase stvrzení své prvoligové příslušnosti i pro příští rok.

Více informací k zápasu

Elche CF - Deportivo Alavés 0:2

11.05.2021 20:00

Góly: 40. Joselu, 54. Luis Rioja

Alavés udělal další výrazný krok za záchranou, protože si domů přivezl všechny tři body z Elche. V utkání se projevila spolupráce dua Joselu - Rioja, které se postaralo o obě branky.

Elche mělo jednu z posledních šancí na záchranu a dnes nesmělo zklamat. Hrálo totiž s Alavésem, který je na tom obdobně a jeho ohrožení sestupem pořád trvá. Takže se dal čekat tuhý boj o body. Lépe začalo domácí Elche, jemuž se pokoušel vykřesat naději Lucas Boyé. Mladý útočník si v 11. minutě naběhl na bližší tyč, jenže patičkou nechal vyniknout brankáře Pacheca.

Depor to zkoušel spíš rychlými protiútoky a jeden takový táhl ve 22. minutě Duarte. Povedlo se mu navíc procpat míč na rozběhnutého Luise Rioju, jenže jeho ránu z úhlu zastavila tyč! Stejný hráč však pět minut před koncem první půle odzbrojil dva protihráče a centrem do vápna asistoval u voleje Joselua, který poslal hosty do vedení!

Elche podstatně znervóznělo a po změně stran mu bylo ještě hůř. Po nepovedené nahrávce u půlící čáry se totiž hosté řítili na bránu Gazzanigy, Joselu perfektní nahrávkou na vápna oslovil Luise Rioju a ten v pádu dokázal dostat míč do sítě!

Mise domácího týmu za bodovým přídělem se stala prakticky nemožnou. V 58. minutě sice Boyé hlavičkoval velmi dobře, jenže brankář Pacheco byl neprůstřelný. V závěru ještě Méndez trefil tyč, takže utkání skončilo "jen" 2:0 pro hosty.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Cádiz CF 3:2

11.05.2021 19:00

Góly: 38. Ante Budimir, 75. Ante Budimir, 86. Roberto Torres - 49. Ivan Šaponjić, 90+1. Alberto Perea

Osasuna poprvé po třech duelech konečně zase vyhrála a posunula se na průběžnou 11. příčku. Byly to ale docela nervy, protože v duelu s Cádizem padlo pět branek a rozhodovalo se až v samotném závěru.

Zápas dvou týmů, které už před tímto kolem měly jistotu záchrany, se nesl v hodně ofenzivním duchu. Domácí spíš kombinovali, Cádiz se spoléhal na rychlé kontry. Jeden takový mu málem vyšel už po devíti minutách hry. Přihrávku za obranu dostal Anthony Lozano, Juan Pérez ale jeho střelu na okraji malého vápna vyrazil na roh.

Jinak se ale v první půli zas tak moc atraktivních věcí nedělo. Až k jejímu konci jsme se konečně dočkali první trefy v utkání. Hostující obrana nechala zcela volného Anteho Budimira, který si naskočil na přesný pas ze strany od Manua Sáncheze a přesnou hlavičkou k tyči nedal brankáři Davidu Gilovi žádnou šanci zasáhnout.

Druhá půle už byla mnohem zajímavější podívanou. Po pouhých dvou minutách hry totiž David García fauloval Garrida a sudí mu ukázal žlutou kartu. A protože k zákroku došlo ve vápně, pískal i penaltu. K ní se postavil Ivan Šaponjić a ani on se nemýlil.

Osasuna ale dnes zkrátka víc chtěla vyhrát. Po delší nudnější pasáži se obě jedenáctky probraly v posledních dvaceti minutách. Nejprve v 75. minutě Osasuna rychlou kombinací dostala míč k Budimirovi a zkušený Chorvat zpoza vápna krásnou ranou poslal domácí opět do vedení.

A bylo mnohem veseleji, když v 84. minutě zahrál Carcelén rukou a po sudí Jaime Latre po nápovědě od videa pískal penaltu. Jejím autorem se stal Roberto Torres a nakonec z toho byla důležitá trefa. V nastavení se totiž Cádiz vrhl do ojedinělého útoku a Alberto Perea střelou z úhlu upravil na konečných 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid36248463:2380
2.Real Madrid36239464:2778
3.FC Barcelona36237683:3676
4.Sevilla FC36235852:2974
5.Real Sociedad3615111054:3756
6.Villarreal CF361413955:4255
7.Real Betis3615101146:4855
8.Celta Vigo3613111251:5350
9.Athletic Bilbao3611131246:3946
10.Granada CF361361745:6145
11.CA Osasuna3611111436:4544
12.Cádiz CF3611101533:5343
13.Levante UD369131443:5340
14.Valencia CF369121546:5239
15.Deportivo Alavés368111732:5435
16.Getafe CF368101826:4234
17.SD Huesca367121734:5233
18.Real Valladolid365161532:5131
19.SD Eibar366121828:4730
20.Elche CF366121829:5430

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
F.Torres

Reagovat
Rattlesnake

v kolik to letí xavimu?

Reagovat
Petrinho17

Striedanie Dembele, Griezmann dole a miesto nich Braithwaite a Dest nepochopím snáď do konca života.

Reagovat
Mercury

Mingueza za Pedriho byl jeste lepsi

Reagovat
Visca el barca

A přesunutím Roberta do zálohy. To bylo taky mistrovské dílo.

Reagovat
Mercury

Roberto je regulerne zraly na becko

Reagovat
smazaný uživatel

Já si nemyslím, že střídání dělají zápas do té míry, že by rozhodovaly o výsledku sezony. Zápas dělá to, když tým ve vedení přestane hrát, ať už je na hřišti. A to se děje pod Koemanem neustále, opakovaně a proto jsme prosrali tolik domácích zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

*ať už je na hřišti kdokoliv

Reagovat
REPLIKATOR

Koeman

Reagovat
Kily

Reagovat
2miguel1

X A V I

Reagovat
valloire

výborně Vejprnice

Reagovat
Mercury

silenost...Xavi vitej

Reagovat
smazaný uživatel

Roberto Kolikatej už prosranej zápas..bohužel ani Marc, kterého kouzlo opustilo nepomůže

Reagovat
Mercury

jak ho mam rad, tak posledni tydny a mesice fakt nechyti nic navic...

Reagovat
2miguel1

Curtoá s Oblakom su momentalne inde

Reagovat
Kokesh

To už platí i od minulé sezóny.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Registrujisejenproto

skvělý výsledek

Reagovat
drussbarb

Liga je pryč a Roberto náš talisman, takové naše štístko . Přeji mu pěkné angažmá třeba ve Fulhamu. Jinak bych velmi rád Xaviho, není na co čekat.

Gratulace do Madridu, ještě to bude napínavé.

Reagovat
ADM

Nemôžem si pomôcť, ale návrat Roberta je asi najzásadnejším faktorom v tohtoročnom boji o titul.

Reagovat
Kokesh

Doplň jméno dle libosti ........Bartolomeu, Rakitič, Setien, Lahoz, Franco, Koeman, Roberto, atd...

Reagovat
Kokesh

*Bartomeu

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ADM

Kazdopadne ak teraz Sevilla vyhrá a obidva Madridy rupnú, to bude masaker ten záver

Reagovat
2miguel1

Atleti uz vyhraju vsetko. 1:0 vysledky

Reagovat
Salfovic

Snad.

Reagovat
Messi the Genius"10"

z vedení 2:0 nevyhrát proti zachranujicimu se Levante a prijit tak o titul, hruza !!! ostuda Spanelska a Katalanska !!! Hanba, po tom co se dusovali ze uz zadny zkrat neprijde. Úplný materismus...Fakt debilové toto, nic víc k tomu nejde říct. Ostuda Barcelona

Reagovat
PH8

Letos nemáš jednoduché fandění koukám

Reagovat
Messi the Genius"10"

jako každý rok

Reagovat
valloire

Jakej labilní kapitán, takovej labilní tým.

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže jsi na to přišel až moc pozdě. Je pravda, že mnozí další to nepochopili vůbec, ale to je slabá záplata.

Reagovat
Petrinho17

Ak by bol kapitán Griezmann,hneď by sa vyhrávalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann dovedl francouzskou repre k titulu mistrů světa, což barbaři jako ty, nemůžou pochopit. To nedokázalo moc lidí a třeba z našich fotbalistů žádný. Griez sice nebyl kapitán, ale ten tým na hřišti dirigoval a stále diriguje. Můžeš se posmívat, jsou třeba mety na které nikdy nedosáhne, ale já jsem rád, že jsem ho viděl hrávat v Atletiku a tam byl dobrý, když se hrálo podle něj. Jenže v Barceloně ani nevím, podle koho se hraje, jen vím, že takové branky Atletiko za Grieze nikdy nedostávalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Větší blábol snad nejde napsat.."Atletico za Grieze nikdy takové branky nedostávalo ono totiž Atletico má stejnou taktiku, Griez je obránce?? že jo..co koment to parodie

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi úplně vymaštěnej. Ten tým musí někdo dirigovat a to dělal Griez. Griez poslal ve finále MS Hernandeze nazpět k vlastní brance, když běžel po hřišti s míčem a hledal spoluhráče, kterému by mohl přihrát. Hernandez mu naběhl, ale Griez ho poslal nazpět, aby zajišťoval obranu a pokračoval s míčem sám. Pořád ještě ty zápasy jsou na webu v archivu a tak si to můžeš přehrát. Stačí tak 10 minut před koncem finále. To Leo nikdy neudělá, všichni běží dopředu s ním a Leo pak nabourá do obránce a o míč přijde. Ale proč ti to píšu ? Ty máš asi velkej mozek malej a malej ti chybí úplně, protože to bys tu takové příspěvky nepsal,

A urážet jsi začal ty mě a ne já tebe.

Reagovat
Petrinho17

Každý vie,že Messi nie je žiaden veľký vodca. Ale žeby to Griezmann zvládal oveľa lepšie Francúzsko oveľa viac vedie Varane, Pogba alebo Lloris ako Griezmann. Ale to by si tiež nemohol by tak veľmi zaujatý.

Reagovat
smazaný uživatel

Varan určitě ne, Pogba dost často vůbec nehraje. Lloris je moc daleko, ale dobře, ten možná. Ovšem Griez tam má velké slovo.

Reagovat
Mercury

Reagovat
valloire

Leo pak nabourá do obránce.... Jo, to je dobrý, to si vypůjčím s dovolením někdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ...všem si tu pro smích ty jatro ale ztrapňuj se dál, placej dal..ale ještě jednou napiš něco o vymaštenosti a moc příspěvků už sem nepřidáš..tak se hodně rychle zklidni.. píšeš blábol není urážka

Reagovat
Psy_cho

Vyhrožovat ti jde dobře.

Reagovat
valloire

Já jsem na to přišel pozdě jo? To vim tak dlouho, žes v tý době fotbal nesledoval hochu.

Reagovat
Salfovic

To ještě ani nebyl Messi na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si vtipálek..radši se koukej na ty svoje soustředěné lopaty...koncentrovanost sama

Reagovat
Kokesh

Njn, ta motivačním párty v Messiho domě asi moc nezabrala.

Reagovat
valloire

oschlý klobásy se nechytly

Reagovat
montaigne33

KTK / KOEMAN TRAGI-KOMIK Když ne SEVILLA- tak snad titul vybojují ATLETI

Reagovat
roman1978

roman1978 22.11.2020 09:07#

Opět se potvrdilo, že ten dědek na Barcu nemá. Další naprostý traged. Třetí v řadě ve stejném věku. A třetí total průser.

Stále Roberto a přitom pravidelně nejhorší.

Zápas jsme i přes to všechno mohli v pohodě vyhrát, tutovek tam pár bylo. Stačilo víc využívat Dembse a mít v záloze nekoho konstruktivního.

Takže mé již obligátní - Koeman ven.

[reagovat]

Reagovat
roman1978

deja vu

Reagovat
smazaný uživatel

smolná sezona zakončená neskutočným vítazstvom v Copa del Rey, jeden z dvojice bojujúcich o titul nebude mat ani len to. snad neklesnu este nizsie a nespravia oslavu po meste v otvorenom autobuse.

Reagovat
pantondavo

Ale ten druhej gol levante

Reagovat
Phillipinho

Morales je borec

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Israha

Bude mu 34 a mám pocit, že se pořád ještě zlepšuje

Reagovat
Svatej

Co se to v tý PD s titulem děje?

Reagovat
Aldist

Zatím to vypadá tak, že ho nikdo nechce a všichni dělají všechno pro to, aby ho nezískali

Reagovat
Svatej

Přesně, kdo by nedávno s klidným svědomím mohl říct, že si budou 3-4 kluby titul vyděšeně přehazovat jako horkou bramboru.

Z druhý strany je díky tomuhle ta stíhací jízda/pochod za titulem nesmírně zábavná. U nás na ostrovech je v podstatě dohráno už dobrý měsíc dva zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

U koho ,,u vas,, na ostrovech ty blbecku? Ty bydlis na ostrovech nebo co? Mozna tak na ostrovech s opicema nekde.

Reagovat
jsemdement

Bydli v Readingu .

Reagovat
smazaný uživatel

tak to sedi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mishko

pre toto sa registrovať, aby si o pár minút dostal BAN... to sa fakt oplatilo?

Reagovat
Svatej

Ty budeš koukám jeden z těch lidí, kvůli kterým se musí na štítky mikrovlnek psát že se v nich nemají sušit kočky. Zajímalo mě, kdy na někoho takovýho narazím..

Reagovat
smazaný uživatel

Horší je, když tady někteří udávají. Ty štítky bych ještě možná i zkousnul. Každý chytrý, ale když někdo udává, to je problém.

Reagovat
icka

Reagovat
PP

A nakonec se budou soudit, když jim tam bouchne morče, protože o morčatech tam přece nic nepsali..

Reagovat
jáá

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

Nic, nebejt těch zranění po celou sezonu, titul by byl náš. Atletico nevydrželo a ztratilo náskok a Barcelona na to letos nemá, s každým lepším soupeřem prohrála.

Reagovat
Svatej

Věřim tomu, že v plný palbě by jste měli zkrátka víc bodů, který by už teď znamenaly minimálně pohodlnou pozici, ve který je potřeba to už jen neposrat..

Reagovat
valloire

Asi tak, musíme vyhodit doktory a fitness trendy. Od tý doby co odešel Pintus, je to na hovno. Je v Interu a ten má hned titul.

Reagovat
roman1978

tak určitě, může za to doktor

Reagovat
valloire

Taky maj podíl nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdíl mít k dispozici celý základ a skládat to, když máš věčně 4-5 hráčů zraněných. Takhle 'odolný' tým vůči zranění ani nepamatuju.

Reagovat
Inter Eterno Amore

určite Pintus robí v Interi skvelú prácu, netreba to podceňovať

Reagovat
zasranej malíř

Levante dnes by mohli ještě Socky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Snad bude mít Laporta pevnou ruku při prodávání hráčů

Pryč Roberto,Umtiti,Firpo,Pjanic,Coutinho,Braitwaite,Griezmann(pokuď přijde Top náhrada,ale je fakt,že proti silnějším Tonda nestíhal)Trincao hostovačka.

Stoprocentně potřebujem Top hroťáka,přijde Garcia,potom hráče na obě strany obrany(Gaya,Emerson) a někoho do zálohy.

Z tohodle titulu by se člověk stejně nijak moc neradoval.Hrozně nekonzistentní výkony.Ale je pravda, že letos v lize si ten titul nezaslouží nikdo(možná Atleti za snahu )

Reagovat
valloire

Titul po 2 prohrách v Clasicu je naprosto bezcennej. Nepamatuju si, že by se to někdy stalo, i když možná stalo. Zaslouží si ho Atletico, když už a my za to, že s tak lepenou sestavou o něj furt bojujeme a nevzdáváme to. Jsme Real Madrid a to má být.

Reagovat
fefo

Tieto tvoje hovná...

Reagovat
ronaldinho_10

Takže třeba titul ze sezóny 1975/1976 nepočítáš mezi vyhrané trofeje, když byl bezcenný?

Reagovat
Detektiv

Tak urcite cype...

Reagovat
Petrinho17

Obávam sa že Roberto bude v Barcelone do konca kariéry. Lebo v štruktúrach klubu ho dávajú takmer na úroveň Xaviho. Aj keď každému je jasné, že na to nemá a táto sezóna tomu dala len korunu.

Reagovat
Tombull

Odchody Braitwaita nebo Firpa nic nezmění,my se potřebujeme zbavit starýho jádra - Pique,Sergio,Alba.S.Roberto.......jinak se nikam neposunem resp. nezačneme se posouvat.

Reagovat
Tombull

A vymyslet jak pomoct Messimu,pokud zůstane.

Reagovat
Kluivert9

Hodně naivní představa, že se vymění půlka kádru, i když představa zbavit se většiny zmíněných by byla pěkná. Reálně to tak vidím na odchod Umtitiho, Coutinha (nejspíš hostování) Bratwursta a možná Aleňa. Příchody čekám Garcia, Depay a nějaké překvápko do zálohy (Fabian Ruiz?)

Reagovat
Petrinho17

Fabian Ruiz by bol jeden z najhorších možných prestupov.

Reagovat
Reggie

Reagovat
roman1978

Určitě odejde Neto - nechce dělat dvojku a Peňa na to už má. 30 mega + 4 mega ročně na platu

Roberta pryč jen tak nedostaneme, ale 30 mega + 10 mega ročně na platu

Pjanič - 20+ mega, 12 mega plat

Coutinho - 40 mega + 10 mega plat

Griezman - 50+ mega + 20 mega plat

Braitwaite - 10 mega + 5 mega plat

Umtiti - 20 mega + 12 mega plat

Lenglet - 20 mega + 4 mega plat

Firpo - 10 mega + 4 mega plat

Možná Dembs - 60 mega + 12 mega plat, ale jedině, jestli se uzdraví Fati

Trincao hostovačka

Příchody Garcia zadarmo, Emerson skoro zadarmo, Haaland 120 mega?, Aguero zadarmo na střídání (plat fakt hodně dolů), možná Todibo, z béčka Jandro, Colado, Konrad, Peňa

Reagovat
Petrinho17

Neto 30mil? ak to bude 10 tak bude Barcelona rada.

Reagovat
Remt

s tim jak Barcelona uspesne prodava bude jeste nekomu muset zaplatit aby si ho vzal.

Reagovat
remeslnik

To se dá říct skoro o všech "zbytečných" hráčích v Barce a že jich je.

Reagovat
Remt

Sorry ale neschopnost Barcelony.. i hrace, který mi nesedí do plánu můžu vhodně zobchodovat..

Reagovat
remeslnik

Ale dyť já s tebou souhlasím ! Jen říkám, že takových je tam víc.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
valloire

Nějak mi uniká Perez v tomhle...

Reagovat
vladino10

ani vo sne

Reagovat
herbage

43 let a počty jak od 13-letého hráče FM

Reagovat
roman1978

Jaké počty? Jen jsem opsal hodnoty hráčů z transfermarktu a roční mzdy. Nic jsem nikde nepočítal.

Reagovat
2miguel1

Griezz zostane. On ma po Messim a Lewovi najlepsie cisla za rok 2021. Dembeleho predat aj keby sa Fati neuzdravi

Reagovat
montaigne33

Braitwaite by se mi líbil v Seville. Uvidíme, co v Barce vymyslí...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

To Atletico teda táhne.

Reagovat
h8_sfatto

snad to urvou Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďte přidat svůj názor na zahraniční vlastnictví v českém fotbale i ve světě! https://www.survio.com/survey/d/I3B6X3H1T6C3L9J5F

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Slavia10

Depayovi končí smlouva????? To trochu mění situaci, zadarmo je to bomba posila.

Reagovat
Mercury

Ono podobné je to i s tím Aguerem. Je tam sice riziko, ze to nevyjde, ale pokud prijde zadarmo a pujde s platem dolu, muzou oba byt velmi prinosni. To jvse en za predpokladu, ze odejde minimalne Braithwaite + Coutinho a za me i Dembele/Griezmann, ale to se asi bohuzel nestane.

Reagovat
Phillipinho

Messi, Benzema, Gerard Moreno, Llorente - 4 nejlepsi hraci tyhle sezony La Ligy

Reagovat
CHONG

Reagovat
Mercury

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
valloire

drtivé vítězství Realu Madrid

Reagovat
pantondavo

Jestli ta neodpiskana ruka na Seville bude stat titul, tak to zamrzi

Reagovat
ttopi

Se Sevillou to bylo doma.

Nás zamrzí ztráta s Granadou a Levante - obojí jsme měli vyhrát.

Reagovat
pantondavo

Si vzdycky v prubehu ligy rikam, ze tohle jsou ty dva body, co budou chybet Tyhle tituly o bod naserou.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud byste chtěli vyjádřit svůj názor na zahraniční vlastnictví u českých klubů, tak můžete zde!: https://www.survio.com/survey/d/I3B6X3H1T6C3L9J5F

Reagovat
Tigerinho

Táhni už.

Reagovat
zasranej malíř

Ještě žijeme, ale teď přichází těžcí soupeři tak uvidíme, Atleti už mají easy los, i když Valladolid by na to mohl ještě šlápnout, když hrají ještě o záchranu

Reagovat
Israha

Možná je to předčasná myšlenka, ale vkrádá se mi do hlavy pocit, že by Miguel Gutierréz mohl být vhodná varianta na back-up za Mendyho, a nemuselo by být nutné vykupovat zpět Reguilóna či jinak utrácet za LB post. Co na to Madridisti?

Reagovat
CHONG

Za mě je ten odchod Reguie prostě hrozná chyba...

Reagovat
Israha

To se shodnem. Mohl se úplně odstavit Marcelo, případně se nemuselo utrácet 50 mega za Mendyho, a mohla tu být dvojice Regui - Marcelo nebo Mendy - Regui. Ale teď je Regui pryč a jeho příchod zpět by něco stál. Gutierréz nabízí alternativu, která je zdarma a kvalitativně na to dost možná mít bude taky.

Reagovat
smazaný uživatel

No skoda, ze nefunguje ownysearch. Mohl jsem si tu zamachrovat, protoze presne tohle jsem tu predpovidal pred par mesici predpovidal. Rikal jsem, ze ztraty hracu jako Theo nebo Reguilon nas do budoucna nebudou tolik mrzet, protoze v Castille mame Miguela, ktery na tyhle hrace da zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne doufam, ze po vcerejsim vykonu ted dostane prostor v zakladu jak proti Athleticu tak Villarealu. Marcela tam cpat nesmi.

Reagovat
Israha

Jinak moje myšlenky de facto vystihuje CHONG o pár postů níže. Mně zas až tak nevadí Mendy místo Reguilóna, aspoň po dlouhé době je v týmu opravdu levý OBRÁNCE, ale fakt je, že těch 50 mega se mohlo ušetřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Mendy je pořád docela jiná kvalita než Reguilón, navíc by se ušetřilo jenom 20M, pokud to budeš brát kus za kus. Další věc je, že Miguel se vůbec nemusel chytit (ostatně soudit jestli se chytil nebo ne je pořád ještě brzo a proto je hloupost vyčítat klubu to, že s ním před dvěma lety nepočítal ve svých plánech) a současná situace s nedostačujícím Marcelem by se opakovala, jenom s tím, že by tam figuroval Reguilón namísto Mendyho. Klub se rozhodnul pro nejzajištěnější řešení, pořídil se v defenzívě velmi kvalitní obránce (což Reguilón tak úplně nebyl) a Reguilón se vždycky může vrátit. Počítat napevno s dvojicí Reguilón-Miguel mi přijde pro klub s ambicemi Realu jako utopie.

Jinak já pro Miguela jako backup určitě jsem, typově mi Mendyho i docela připomíná (hlavně těmi výpady do útoku a odvážnou prací s míčem). Za normálních okolností bych preferoval hostování, ale s ohledem na možný Alabův příchod, který ten post levého beka taky pokryje, a na současnou ekonomickou situaci mi přijde reálnější jeho začlenění do A týmu.

Jako paralelní situaci vnímám i Blanca, který by mohl alternovat za Casemira.

Když k tomu připočtu návrat Odegaarda, tak by zbýval vyřešit už jenom útok, což bude ale nejpalčivější problém.

Reagovat
CHONG

Mendy je pořád jiná kvalita než Reguilón... Škoda, že když vloni hráli stejnou ligu, tak v top jedenáctce sezóny byl Regui a ne Mendy...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to tak vnímám, Mendy je směrem dozadu jistota a v této sezóně přidává i zajímavou nadstavbu v útočné fázi, kromě toho má skvělé fyzické předpoklady. Reguilón mi přijde spíš jako takový jezdec na lajnu, s čímž by v současném herním rozpoložení, kdy se hlavně v lize hraje proti hlubokému bloku, moc neuspěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom abych rozvinul ty fyzické předpoklady a neplácal jen tak do větru - je nesmírně rychlý (což je ale i Reguilón), ale má zajímavou stavbu těla a vynikající akceleraci pohybu, což zúročuje při driblinku a dostávání se z obtížných situací v obraně. Je taky robustnější a vyšší postavy, což se mu hodí při hře tělem a při bránění standardních situací a hlavně to umožňuje Zidanovi využívat ho i na pozici stopera, čímž může flexibilně měnit rozestavení (což je věc, po které hodně fanoušků volalo a kterou Zidanovi vyčítali).

Reagovat
vilp

Jakou nadstavbu Mendy kromě ukopnutí proti Atalantě přidal? Však je s balonem hrozný.

Reagovat
Israha

Jo, souhlas. Já si ani, na rozdíl od CHONGA, nemyslím, že konkrétně upřednostnění Mendyho před Reguim je chyba. Chyba je upřednostnění Marcela před Reguim a jeho odchod jako takový, proto jsem taky psal, že ty prachy (a fotbalová romantika, realizovaná sázkou na odchovance) jsou jediným protiargumentem. Tady se zkrátka vybral jeden kvalitní hráč na úkor druhého kvalitního hráče.

Reagovat
CHONG

Máš dva stejně kvalitní hráče, první je španělský odchovanec zadarmo, druhý je frantík za 50 mega a vedení si vybere toho druhého, většina fandů (aspoň těch mimo španělských) to asi neřeší, ale mě to celkem vadí, no

Reagovat
Israha

Rozumím, ale jsem zvyklý přemýšlet pragmaticky a právě proto se mi pak celá tahle "kauza" smrskává jen na ten finanční aspekt.

Reagovat
CHONG

Chápu, já jsem taky docela pragmatik, ale můj pragmatismus končí ve chvíli, kdy jde o cokoliv nějak spojené se Španělskem

Reagovat
CHONG

Theo nás asi mrzet nemusí, i když je v AC špičkový, tak v Realu toho prostě moc nepředvedl, Regui je jiný příběh, ten hrál v Realu skvěle a jednoznačně měl zůstat, Mendy (byť hraje dobře) se vůbec nemusel kupovat, Real by měl velmi slibnou dvojici Regui, Miguel a ještě by ušetřil...

Reagovat
vilp

Jak se nakonec zpětně díváš na kroky Solariho? Skoro ve všem předběhl dobu podle mě.

Reagovat
CHONG

Zpětně vím, že jsem mu hrozně křivdil, byl jsem nasraný kvůli vyhazovu Lopeho a vyléval si to na Solarim, jasně všechno ideální nebylo, ale udělal spoustu dobrých rozhodnutí a potřebných kroků.

Reagovat
Dominator

mat dvojicu typu regui, miguel by bol sen...takeho niecoho sa v reale len tak nedockame...

...tie kraje obrany mohli byt poriesene cisto odchovancami...ked na druhej strane mame daniho a k tomu sme tu este mohli mat univerzalnejsieho hakimiho

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
fabec1222

OT: Přátelé, kolegové, diskutující.... Rád bych vás po roční odmlce pozval do diskuze k sledování velkolepého pěveckého spektáklu Eurovize 2021. Vím, že u nás tahle soutěž v podstatě nikoho nezajímá, ale kdyby se někdo náhodou našel, tak s Coutinhem10 budeme čekat zde: https://www.eurofotbal.cz/clanky/nemecky-tisk-chce-klinsmanna-31123/

Tak kdo máte zájem, tak se přidejte

Reagovat
kaja900

Sice chyběl kousek a šli by jsme na prvni místo, zamrzí ale neskutečnej závěr ligy tenhle rok

Reagovat
Jackmaker1989

To čo sa stalo za posledné 2 dni je presne preto prečo milujem futbal aj keď ani raz to nebolo v prospech môjho tímu. Včera Leicester a tie ich emócie po zápase, dnes Allison a nakoniec Atleti 90+

Reagovat
kaja900

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele