36. kolo
13.05.2021 22:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Luka Modrič (© AFP)

Granada schytala od Realu Madrid čtyři branky, hosté dál myslí na titul

Real Madrid odpověděl na výhru Atlética stejným způsobem a oproti svému soupeři v boji o titul dal ještě dvě branky navrch. O zásahy Realu Madrid do sítě brankáře Silvy se postupně postarali Modrić, Rodrygo, Odriozola a Benzema, zatímco domácí Granada díky trefě Moliny překonala Thibauta Courtoise jen jednou.

Real nutně potřeboval vyhrát, aby Atlético neodskočilo na příliš velkou vzdálenost. V Madridu samozřejmě všichni věří v titul a prozatím byl Real na druhém místě jen se ztrátou pěti bodů, takže nesměl zaváhat. A na svěřencích trenéra Zidana bylo jasně vidět, že opravdu chtějí vyhrát. Už ve 14. minutě si vytvořili první velkou šanci, když Rodrygo oslovil parádním centrem nabíhajícího Karima Benzemu. Francouzský hrot se vznesl do vzduchu a jeho přesnou hlavičku musel Silva likvidovat na brankové čáře skvělým reflexem.

O pouhé dvě minuty později už ale ani Silva nestačil a Real se dostal do vedení. Stačil mu k tomu jednoduchý oblouček za obranu, na nějž si trochu překvapivě naběhl veterán Luka Modrić. Zpracoval si balon a ještě z úhlu stačil prostřelit brankáře Silvu mezi nohama - 1:0.

První půle se pak trochu uklidnila, Real v klidu kombinoval kolem vápna brankáře Silvy a nijak nechvátal. Vlastně až do 45. minuty si nevytvořil žádnou větší šanci. To se Vinícius prohnal kolem dvou beků Granady až do zakončení a svůj sprint prakticky od půlící čáry zakončil chabou střelou do míst, kam Silva dokázal natáhnout ruce.

Ani ty ho ale neochránily od dalšího inkasování. Psala se první nastavená minuta, když Granada ztratila míč na půlící čáře, balon se po odrazu od obránce dostal k Rodrygovi a ten s ním po kraji pelášil do vápna. V něm tělem oklamal stopera Sáncheze a střelou na zadní tyč nedal Silvovi šanci.

Druhá půle zprvu nenabízela žádné ofenzivní snažení. Katalyzátorem akce se stala až 71. minuta, v níž se Granadě povedlo trochu nečekaně snížit. Obrana Bílého baletu nechala ve vápně příliš prostoru Suárezovi, jehož dělovku vyrazil Courtois jen k nohám dobíhajícího Jorgeho Moliny - 2:1.

Tehdy Real pochopil, že musí zase přidat, aby z toho nebylo příliš velké drama. A povedlo se mu to znamenitě. Pouhé čtyři minuty po inkasované brance podnikl Real další atak po křídle a Eden Hazard našel zpětnou nahrávkou pod sebe obránce Álvara Odriozolu - 3:1.

Aby se z toho tentokrát Granada už nevzpamatovala, zasadil jí Real v rozmezí pouhé minuty další trefu! Brankář Silva vyběhl proti dlouhému nákopu, jenže míč proti Hazardovi nezískal. Balon se naopak dostal ke Karimu Benzemovi, který si poradil mazácky a mladého brankáře Granady obstřelil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
valloire

1-2

Reagovat
boryland

1:0........

Reagovat
valloire

Reagovat
Fikus19

0x2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele