LaLiga - preview 36. kola: Real Madrid potřebuje tři body

11.05.2021, 08:38, aktualizováno 13.05.2021, 08:55
Previews
Real Madrid musí v zápase na půdě Granady reagovat na výhru městského rivala Atlética, které má na čele tabulky pětibodový náskok. Další krok do pohárové Evropy může v duelu s Eibarem udělat Real Betis, jenž se musí mít na pozoru před Villarrealem, který zahájí čtvrteční program ve Valladolidu...
Real Valladolid - Villarreal CF  (čtvrtek 19:00)
Villarreal si poslední dobou trochu komplikuje vyhlídky na Evropskou ligu a musí zabrat, pokud by se jé chtěl účastnit, aniž by chtěl spoléhat na výsledek finále tohoto ročníku. Další krok může udělat ve Valladolidu, který se ocitl zatraceně blízko sestupovému pásmu.

Také ve čtvrtek LaLiga servíruje zápasy 36. kola a v sedm večer se do sebe pustí dva týmy s naprosto odlišnými ambicemi. Domácí Valladolid potřebuje za každou cenu bodovat, protože aktuálně mu hrozí pád do druhé ligy. A to velmi reálně, neboť celek z Valladolidu zatím získal pouhých 31 bodů.

Valladolid obecně není v dobré formě a jeho postavení coby 17. týmu je oprávněné. Vyhrál totiž jen jedno jediné utkání za posledních deset ligových klání, což je zvláště v téhle klíčové fázi sezony prostě málo. Sérii čtyř remíz v řadě rázně ukončilo minulé kolo, v němž Valladolid dostal tři branky od Valencie a se zlou se potázal.

Tentokrát jde do domácího utkání s několika málo absencemi. Fabián Orellana i Raúl García jsou zranění. Ale to není nic proti ztrátám soupeře. Villarreal se do Valladolidu podívá bez vykartované dvojice Rulli - Gaspar, k nimž se přidávají také zranění Chukwueze, Foyth a Iborra. Což už jsou solidní ztráty v základní sestavě.

Trenér Emery momentálně žije odplatou Arsenalu za své nepovedené angažmá, na jehož úkor si Villarreal zahraje finále Evropské ligy. Návrat na ligové trávníky se mu ale po tomto heroickém výkonu vůbec nepovedl. Žlutá ponorka totiž dostala čtyři branky od Celty Vigo a kvůli tomu se propadla až na sedmou příčku. Pokud chce v příštím roce zase do Evropské ligy i bez pomoci finále, musí zabrat. Z Valladolidu se ale jako vítěz vracel naposledy v roce 2010.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Pérez, Sanchez, El Yamiq, Olaza - Mesa, Fernandez, Emeterio - Hervías, Weissman, Plano
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Peña, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Capoué, Trigueros - Moreno, Alcácer, Yeremi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 3.64 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Real Betis  (čtvrtek 20:00)
Na posledním místě tabulky je i nadále Eibar, avšak dvě vítězství v řadě ho plnohodnotně vrátila do bojů o záchranu. Domácí potřebují v nastoleném trendu pokračovat i proti Betisu, který naopak usiluje o Evropskou ligu. Vzhledem k postavení v tabulce jsou Verdiblancos favoritem.

Měsíc květen vypadá pro Eibar velice nadějně, protože od jeho začátku se domácím podařilo získat dvě důležité výhry nad Alavésem a Getafe. Zisk šesti bodů je okamžitě vrátil do bojů o záchranu a nyní je rozdíl mezi poslední a sedmnáctou příčkou jen dva body. Jinými slovy pokud Eibar nad Betisem zvítězí, může se vyhoupnout už mimo sestupové příčky.

Porazit Betis bude ale velmi obtížné, protože naposledy se to podařilo jeho městskému rivalovi Seville přesně před dvěma měsíci. Verdiblancos nemají špatnou formu, byť dokázali remizovat šestkrát v řadě. Tuto sérii se podařilo konečně zlomit v zápase s Granadou (2:1), po kterém si upevnili stávající šesté místo. Evropská liga, to je hlavní cíl Andalusanů a tři kola před koncem je blízko. Stále je tu ale možnost pádu na sedmou příčku, která by znamenala "jen" Evropskou konferenční ligu.

Eibaru hraje do karet nejen domácí prostředí, ale také lepší vzájemná bilance z posledních let. Už jen utkání na stadionu Benita Villamarína skončilo překvapivou výhrou Eibaru 2:0.

Domácím chybí pouze Alejandro Pozo, jinak je tým kompletní. Na druhé straně jde o obvyklé absence Daniho Martina, Víctora Camarasy a Martina Montoyi.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Correa, Oliveira, Arbilla, Jose Angel - Recio, Diop, Atienza, Gil - Kike Garcia, Enrich
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Emerson, Mandi, Ruiz, Miranda - Rodriguez, Carvalho - Ruibal, Fekir, Tello - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.41 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Real Madrid  (čtvrtek 22:00)
Barcelona klopýtla a tak je tu příležitost pro Real Madrid osamostatnit se na druhém místě a zůstat v kontaktu s Atléticem. "Bílý balet" ztrácí na svého městského konkurenta pět bodů a nutně tedy potřebuje zvítězit. Na hřišti čtvrtfinalisty Evropské ligy jej nečeká snadná práce.

Granada už letos několikrát potvrdila, že patří do okruhu týmů, které se velmi těžce porážejí a tažení v evropských pohárech je pak kapitola sama o sobě. Přesto budou v Granadě tak trochu smutnit, protože v příštím roce se poháry na Estadio Nuovo Los Cármenes s největší pravděpodobností hrát nebudou.

Proti Realu Madrid se však speciální motivace hledat nemusí. Granada se bude chtít proti jednomu z nejslavnějších klubů na světě vytáhnout a pokusí se nad ním zvítězit poprvé od roku 2013. Tehdy se podařilo skolit Real jedinou brankou, kterou si do vlastní sítě vstřelil Cristiano Ronaldo. Granada v pondělní dohrávce prohrála na Betisu 1:2 a zůstala v tabulce na desátém místě.

Pro "Bílý balet" je tento zápas absolutně vším. Nic jiného, než tři body nepřipadají v úvahu. Pokud by to Zidanova družina nezvládla, znamenalo by to prakticky konec nadějí na titul. "Granada je skvělý tým a navíc s trenérem, jehož týmu se daří. Je to pro nás další těžká zkouška, ale to dobře víme. V každém zápase, který hrajeme musíme předvést špičkovou hru. Musíme hrát na 100 % od začátku do konce," nechal se slyšet na tiskové konferenci trenér Zinédine Zidane.

Přitom nechybělo moc a první místo mohlo být už v jeho držení, kdyby šlágr kola se Sevillou neskončil plichtou. Po utkání se hodně zlobila na rozhodčí francouzská legenda a trenér Realu Zinédine Zidane, na vině totiž byla odpískaná penalta ve prospěch Sevilly, zatímco Real za tutéž situaci "desítku" nekopal.

O vzájemných zápasech už šla řeč. Granada neporazila Real od roku 2013. Prosincový duel na stadionu Alfreda di Stéfana skončil výhrou "Bílého baletu" 2:0 a gólově se prosadili Casemiro a Benzema.

Do utkání nezasáhne bývalý hráč Realu Roberto Soldado a zdaleka nejde o jedinou ztrátu domácích. Granadě budou chybět také Montoro, Herrera, Duarte, Kenedy, Vallejo a Neva. Také hosté nebudou kompletní, stále totiž chybí Carvajal, Vázquez a Mendy.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Escandell - Foulquier, Perez, Sanchez, Quini - Eteki, Gonalons - Puertas, Vico, Machis - Suarez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Valverde, Militao, Nacho, Gutierrez - Casemiro, Kroos, Isco - Asensio, Benzema, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.56 - 5.02 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Valencia CF  (středa 19:00)
Sevilla se pomalu loučí s nadějemi na titul, byť v teoretické rovině ještě existují. Ve hře je 9 bodů a Sevilla je musí posbírat všechny, aby měla naději na co nejvyšší umístění. Valencii jde ale taky o hodně, neboť současná třináctá příčka je rozhodně hluboko pod možnostmi Netopýrů.

Krásná pohádka o tom, že by titul španělské elitní ligy ukořistil ten nejméně pravděpodobný tým ze všech reálných uchazečů, nejspíš končí. Do konce ligového ročníku zbývají odehrát už jen 3 duely a Seville na čelo chybí už šest bodů. V cílové rovince totiž tým trenéra Julena Lopeteguiho začal ztrácet. Vaz mu možná definitivně zlomila především nečekaná porážka od baskického Bilbaa v předminulém kole.

Rojiblancos na to navázali poslední remízou s Realem Madrid, šlágr kola skončil 2:2. Sevilla přitom o výhru nad rivalem přišla až v nastaveném čase po brance Edena Hazarda. Kdyby ještě chvíli vydržela, dost možná by bylo všechno jinak. Takhle to budou nervy do posledního kola. Sevilla ale hodlá až do konce hrát na maximum.

Dokládají to slova zkušeného záložníka Ivana Rakitiće. "Děláme všechno pro to, abychom skončili co možná nejvýš. Je naší povinností hrát až do samotného konce. Poslední dva duely se nám vůbec nepovedly a mrzí nás především to, že jsme neudrželi výhru nad Realem, ale s tím už teď nic neuděláme. Soustředíme se jen na příští duel, protože Valencia bude také velmi nebezpečný soupeř."

S Valencií má Sevilla bohaté zkušenosti a navíc jsou v nedávných měsících i pozitivní. Z pěti posledních vzájemných duelů se Valencii povedlo porazit Sevillu jen jednou, aktuálně Sevilla drží sérii tří soutěžních výher v řadě.

Lepší výchozí pozici před zápasem má samozřejmě Sevilla. Jak z pozice umístění v tabulce, tak z hlediska zranění. Trenér Lopetegui totiž může vybírat z kompletního kádru. Ani trenér Voro se nemusí trápit zásadnějšími absencemi, byť úplný kádr k dispozici nemá.

V roli zastupujícího trenéra se evidentně cítí jako doma a navíc to byl z hlediska vedení Valencie asi ten nejlepší možný krok. Voro tým velmi dobře zná a první duel s Valencií dokázal vyhrát. První vyhraný zápas po pěti utkáních bez výhry. Vedl si poměrně jednoznačně, neboť Netopýři nasázeli tři branky Realu Valladolid a jen bod jim chybí k metě 40 bodů, která je obvykle považovaná za jistotu záchrany.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Carlos, Acuña - Rakitić, Fernando, Gómez - Suso, En-Nesyri, Ocampos
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Gabriel, Guillamon, Diakhaby - Correia, Soler, Wass, Gayá - Lee, Gómez, Guedes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.17 - 5.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Getafe CF  (středa 20:00)
Na Estadio Balaídos rozhodně bude o co hrát. Celta Vigo díky třem výhrám v řadě ještě oživila šance na Evropskou konferenční ligu a pokud porazí Getafe, rozhodně zvýší tlak na sedmý Villarreal. Bez motivace nejsou ani hosté, kteří potřebují body k záchraně.

Tři výhry v řadě, to se Celtě Vigo podařilo za celou sezonu jen dvakrát a především díky tomu ještě ožily šance na evropské poháry. Nejsou velké, protože Villarreal má k dobru pět bodů, ale dokud bude existovat minimální šance, budou o ní Celestes bojovat. Právě se "Žlutou ponorkou" sehráli víkendové kolo a zvítězili v něm divokým výsledkem 4:2. Naváží na kanonádu i proti Getafe?

Hosté nejsou v lichotivé pozici, za deset kol vyhráli jen jednou a stále se musí strachovat o prvoligovou příslušnost. Azulones dělí od sestupových příček čtyři body, takže pokud na Balaídos zvítězí, mohou za určitých předpokladů slavit záchranu. K tomu ale bude potřeba podat mnohem lepší výkon a především výsledek, než o víkendu proti Eibaru (0:1).

Určitou naději dává hostům vzájemná bilance. Celta Vigo vyhrála nad Getafe naposledy v roce 2016. Od té doby vyhráli Azulones třikrát a další tři zápasy skončily remízou.

Co se týče absencí, Celta Vigo je na tom stále špatně a chybí jí celá řada hráčů. Vedle Araúja a Ferreyry to jsou Álvarez, Blanco, Mor, Murillo i Tapia. Pochybnosti panují i nad startem Aspase, což by znamenalo hodně citelnou ztrátu. Ani Getafe nebude v kompletním složení a scházet budou Timora, Hernández a Cabaco.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Caceres, Aidoo, Caricol - Beltran - Nolito, Suarez, Solari - Mina, Mendez
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Chakla, Chema, Oliveira - Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Unal, Mata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.11 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Huesca - Athletic Bilbao  (středa 20:00)
Huesca stále bojuje o záchranu a její snahy jí dávají naději. Nesmí ale zaváhat a v ideálním případě by měla porazit i Bilbao. Což bude vzhledem k formě baskického celku celkem problém. Bilbao se totiž poslední dobou dostalo do skvělé formy.

Huesca je stále bezprostředně namočena do bojů o záchranu. V současné chvíli jí patří až 18. místo a na hranici 40 bodů obecně považovanou za nutné minimum k záchraně, ztrácí 9 bodů. Což už nemůže dohnat. Na druhou stranu, boj o záchranu je letos v LaLize nesmírně vyrovnaný a mezi patnáctým Getafe a posledním Eibarem je stále rozdíl pouhých pěti bodů!

Nováčkovi ligy dělá velké potíže čisté konto a obrana celkově. Huesca dostala už 52 branek a jen tři týmy v lize si připsaly vyšší číslo. V minulém kole si Huesca chtěla odnést tři body z klíčové bitvy s Cádizem, ale nepovedlo se jí to. Na dobrý výkon s Realem Sociedad o kolo předtím nenavázala a od Cádizu dostala další dva góly.

Domácímu týmu komplikují vyhlídky na tři body dvě důležité absence v obraně. Chybí stoper Pablo Insua a také krajní bek Luisinho. Do hry se ale vrací Pulido se Seoanem, kterým vypršel distanc za karty. Bilbau přidělává problémy protahující se absence kapitána Ikera Muniaina, který vynechal už pět duelů. Zraněni jsou také Capa s Berchichem.

Bilbao stále nevzdává naději na to, že si zahraje Evropskou konferenční ligu, ale schází mu k ní šest bodů. Nevyrovnané výkony předvádí Bilbao celou sezonu a nyní to není jiné. V deseti předešlých utkáních si připsalo dvě výhry, dvě porážky a šestkrát odešlo s bodem na kontě. Naposled jen remizovalo s Osasunou.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Siovas, Pulido, Vavro - Maffeo, Ferreiro, Rico, Seoane, Galán - Mir, Ramírez
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Martinez, Núñez, Balenziaga - Berenguer, Vesga, López, Morcillo - Williams, Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.23 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Real Sociedad  (středa 22:00)
Už jen tři kola potřebuje přežít Atlético, které stále drží první příčku před dotírajícími giganty Realem Madrid a Barcelonou. Průběžné vedení Colchoneros už se několikrát otřáslo v základech, ovšem stále drží a trenér Diego Simeone věří, že to bude platit i po těžkém zápase s Realem Sociedad. Baskové bojují o Evropskou ligu a ztráta v Madridu pro ně může být také dost fatální.

Atlético má před sebou už jen tři soupeře a Real Sociedad představuje zdaleka nejtěžší překážku. La Real letos ovládl odložené finále Copa del Rey a navíc se drží na pátém místě tabulky, které znamená Evropskou ligu.

Real Sociedad hraje s madridským velkoklubem vždy vyrovnanou partii a například v minulé sezoně s ním ani jednou neprohrál. Doma dokonce zvítězil 2:0, nicméně stejným výsledkem padl v prosincovém klání. Vzhledem k okolnostem se dá i tentokrát očekávat vyrovnaný duel, který budou rozhodovat malé detaily. Pro "Atlety" je pak klíčové, aby zápas zvládli za tři body, jinak je s velkou pravděpodobností na čele vystřídá jeden z dvojice Barcelona - Real Madrid. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho přežili kritické minulé kolo, na Camp Nou uhráli remízu 0:0 a pak jim pomohla i remíza Realu Madrid se Sevillou. Všechny týmy v první čtyřce mají nadále šanci na ligový titul.

Velmi blízko Evropské lize je zase Real Sociedad, který drží pátou příčku o dva body před Betisem a už o čtyři před sedmým Villarrealem. Teoreticky si tak už po tomto kole může zajistit účast ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži.

La Real o víkendu napravil nečekané selhání s Huescou a doma porazil jiný tým bojující o záchranu Elche. Nebyl to však jednoduchý zápas, Baskové ho rozhodli až gólem Elustonda čtvrthodinu před koncem a pojistku přidal až v nastavení Oyarzabal.

Ani jedna strana nebude kompletní. Na domácí straně bude chybět Lemar a nejistý je start Lodiho i Giméneze. Podobně je na tom i Real Sociedad, který bude bez Merina a pravděpodobně i Fernándeze a Muňoze.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Gimenez, Hermoso - Tripper, Koke, Llorente, Carrasco - Félix, Suárez, Correa
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldua, Le Normand, Zubeldia, Monreal - Guevara, Zubimendi - Januzaj, Silva, Oyarzabal - Isak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.92 - 5.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Cádiz CF  (úterý 19:00)
Na stadionu El Sadar se v úterý v podvečer proti sobě postaví dva týmy, které usilují o příčky v první polovině tabulky. Do zápasu jde v jednoznačně lepší formě hostující Cádiz, ale Osasuna mu v Pamploně určitě připraví hodně nepříjemný zážitek.

Cádiz se poprvé po dlouhých patnácti letech představil v LaLize a strhl na sebe velkou pozornost. Jeden z hlavních adeptů na sestup totiž mnohokrát překvapil a bodoval i se silnějšími oponenty. Papírové předpoklady trhá i svým umístěním, protože mu patří skvělá 11. příčka! Moc rád by vytvořil tlak na dvojici Bilbao - Granada a k tomu potřebuje zopakovat dobré výkony z posledních dní.

Cádiz z předchozích deseti duelů prohrál jen dvakrát a aktuálně má na svědomí šňůru už tří duelů bez prohry, z níž vytěžil sedm bodů. Cádiz se nyní připravuje bez dlouhodobě zraněného Caly a kromě něj jsou mimo hru i Quezada, Salvi Sánchez a Alex Fernández. Domácí Osasuně chybí střelec Calleri, ale do hry se jí po odpykání trestu vrací Oier.

Celek z Pamplony cítí velkou šanci si polepšit, protože právě na Cádiz ztrácí jen dva body. Forma ale rozhodně není na její straně, neboť tým vedený trenérem Arrasatem vybojoval tři body jen třikrát z deseti posledních pokusů.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Aridane, D. Garcia, Cruz - Torres, Moncayola, Torro, Brašanac, Kike - Budimir
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Fali, Lopez, Akapo - Izquierdo, Jonsson, Mari, Malbašić - Lozano, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.68 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Elche CF - Deportivo Alavés  (úterý 20:00)
Bitva o všechno začne v úterý večer na Estadio Manuel Martínez Valero. Domácí Elche se pokusí o zvrat v sezoně vítězstvím nad Deportivem Alavés, které ještě zdaleka zachráněné není. Oba úterní soupeře od sebe navíc dělí jen dva body.

Teď, nebo nikdy, chtělo by se říct. Vzhledem k tomu, jak špatně na tom jsou přímí konkurenti Elche a jak je situace na chvostu tabulky vyrovnaná, má nováček ligového ročníku stále ještě šanci se zachránit. Musí ale za každou cenu zvládnout duel s Alavésem. Pokud by prohrál, svou situaci by si hodně zkomplikoval a možná by to byla poslední rána do větve, která se pod Elce houpe vlastně celou sezonu.

Elche je stále až na předposledním místě a asi se není čemu divit, když v předcházejících deseti kolech vyhrálo jen jednou. S Alavésem má ale vesměs dobré zkušenosti a jednu ze svých šesti výher zaznamenalo právě proti němu.

Deportivo je ještě plně ponořené do starostí se sestupem. Záchranné práce u něj sice v minulých týdnech dost pokročily a Depor prohrál jen jednou z posledních šesti utkání, ale stále mu patří až 16. příčka. Po Granadě se jedná o druhou nejhorší obranu celé ligy.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Barragán, Verdu, Calvo, Palacios - Josan, Mfulu, Marcone, Piatti - Boyé, Milla
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte - Pina, Battaglia - Pons, Jota, Rioja - Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 2.90 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - FC Barcelona  (úterý 22:00)
O víkendu Barcelona remizovala v přímém souboji o titul s Atléticem 0:0 a nabídla tím možnost Realu Madrid, který toho nevyužil. Katalánci musí znovu čekat na zaváhání svých konkurentů a sami potřebují vyhrát na hřišti Levante, kde se jim to přes dva roky nepovedlo.

Ačkoliv je Barcelona velkým favoritem, tak na Ciutat de Valéncia to nemívá jednoduché. Při posledních dvou návštěvách tu pokaždé prohrála. Také domácí duel, který se hrál v prosinci dal Kataláncům pořádně zabrat a tři body zajistil až čtvrthodinu před koncem jediným gólem Lionel Messi.

Barcelona v uplynulém měsíci třikrát ztratila a i z tohoto důvodu se stále dívá na záda vedoucímu Atléticu Madrid. Poslední zaváhání přišlo právě ve vzájemném zápase, přičemž konečný výsledek 0:0 byl ztrátou pro oba týmy. Po víkendu se však na čele nic nezměnilo, protože body si rozdělil v souboji se Sevillou i Real Madrid.

Tři kola před koncem soutěže ztrácejí Katalánci dva body a pokud se chtějí udržet ve hře o titul, musí v Levante bezpodmínečně zvítězit. "O ligový titul budeme bojovat do poslední sekundy. LaLiga je velmi vyrovnaná soutěž. Je pro nás těžké finišovat kvůli mnoha okolnostem - kondici hráčů, objemu zápasů i tlaku na vítězství. Nicméně i soupeři mají problémy," prohlásil před utkáním trenér Ronald Koeman.

Levante už může být před úterním zápasem v klidu, protože na sestupové pozice má luxusní devítibodový náskok. Ve zbytku sezony mu stačí uhrát jediný bod a bude mít definitivní jistotu záchrany. Domácí ale nemají optimální formu, jelikož od 10. dubna ani jednou nevyhráli. Sérii čtyř porážek v řadě zlomili teprve o víkendu remízou 2:2 na půdě Deportiva Alavés. Valencijský celek má letos vyváženou bilanci domácích i venkovních zápasů. Na Ciutat de Valéncia slavil výhru jen pětkrát, což vskutku není mnoho, navíc poslední domácí výhra je stará už dva měsíce.

Oba tábory jsou na tom stejně. Levante bude chybět trio Campaňa, Radoja, Vukčević, zatímco Barcelona bude bez obvyklých absentérů Coutinha, Fatiho a Busquetse.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Miramon, Vezo, Rober, Clerc - De Frutos, Malsa, Bardhi, Morales - Gomez, Roger Marti
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Araujo, Pique, Lenglet - Dest, Roberto, De Jong, Pedri, Alba - Griezmann, Messi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.90 - 8.58 - 1.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid35238461:2277
2.FC Barcelona35236680:3375
3.Real Madrid35229460:2675
4.Sevilla FC35225851:2971
5.Real Sociedad351511953:3556
6.Real Betis351591145:4754
7.Villarreal CF351313953:4252
8.Celta Vigo3512111250:5347
9.Athletic Bilbao3511131146:3846
10.Granada CF351361644:5745
11.Cádiz CF3511101431:5043
12.CA Osasuna3510111433:4341
13.Valencia CF359121446:5139
14.Levante UD359121440:5039
15.Getafe CF358101726:4134
16.Deportivo Alavés357111730:5432
17.Real Valladolid355161432:4931
18.SD Huesca356121733:5230
19.Elche CF356121729:5230
20.SD Eibar356111827:4629

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (207)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neuvěřitelné. Už je to tu dvě hodiny a zatím žádné rady od fanoušků, jak by měl Koeman postavit sestavu a nasadit dorostence? Zdejší parchanti asi museli do školy.

Reagovat
drussbarb

Ale ty jsi tady, aspoň někdo drží zástavu lidské inteligence a laskavost

Reagovat
sokar

odstaviť kohokoľvek, len aby sme tam natlačili Puiga

Reagovat
Mercury

Griezmanna

Reagovat
smazaný uživatel

Pravidelna rubrika "Real Madrid a zraneni" tento tyden opet vyzivna:

Ferland Mendy's season is over and he's a major doubt for the upcoming Euros.

Reagovat
misinho7

sialene....s Marcelom nalavo a s Odrim napravo nemame sancu uhrat tie 3 vyhry...akoze ZZ robi vela chyb ale na to ze vlastne celu sezonu ma zrakveny kader tak je az neuveritelne kde to ako tak dotiahol v tejto sezone

Reagovat
sokar

nebude chyba aj v tréningoch?

Reagovat
zasranej malíř
Reagovat
ttopi

Dneska no stres. Jestli chtějí titul, je povinnost v Levante vyhrát. Jestli ne, nemají na titul ani nárok.

Reagovat
Anacron

Courtois a Lunin jsou jediní dva hráči Realu, kteří tuto sezonu nebyli ještě zranění. Taky jsem někde viděl, že máme víc zranění, než vstřelených gólů v lize. To jestli je pravda, tak to opravdu vypovídá o všem.

Reagovat
Israha

A to ještě buďme rádi, že zrovna Courtoisovi to zdraví drží. Si představ Lunina v základu na 4 až 6 týdnů.

Reagovat
LAM

Zná někdo důvod, proč musíme hrát zápas na Levante už dnes jen tři dny po zápasu s Atletama ještě navíc v 22:00? Zápas ve všední den od 10 ty v.le.A to hrajeme další až v neděli

LL je v tom kalendáři poslední rok opravdu pro smích.

Reagovat
Kokesh

Protože Franco.

Reagovat
ttopi

Šilhavý?

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Dostaneme pod tlak Atlety i Real a oba rupnou

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ranoth

dostali ste

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
2miguel1

Pred atletikom sme mali tyzden volno, takze ked najmenej casu za tento triblok ATL LEV CEL, prave druhy zapas dava najvacsi zmysel najmensieho volna

Reagovat
remeslnik

Tys tam viděl v sobotu nějaké abnormální nasazení, které by mohlo zanechat stopy na fyzické kondici hráčů Barcelony?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen by mě zajímalo, který pako vymýšlí ty začátky zápasů. Já musím zítra do mateřské školky a budu muset jít spát.

Reagovat
drussbarb

Nejsi náhodou rumunský bratranec Valla?

Reagovat
valloire

nejsi náhodou do mě zamilovaný?

Reagovat
drussbarb

Ne

Reagovat
valloire

ale vypadá to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri ty vole, trefuj to! Ale první 4 minuty hrajeme s mnohem větším nasazením než proti Atlétiku, těžko to pochopit.

Reagovat
patas92

Neumím si představit, že Pedri dá někdy gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
2miguel1

Poznate hlupejšieho futbalistu ako Dembele? Realne ale

Reagovat
smazaný uživatel

Malcom

Reagovat
2miguel1

Bol. Ale Dembele je extrem

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo

Reagovat
valloire

manny

Reagovat
Mercury

Deulofeu

Reagovat
smazaný uživatel

repka

Reagovat
celeb

Dembele je na praskoch alebo co?

Reagovat
roman1978

Leooo

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooooool

Reagovat
celeb

Leoooooo

Reagovat
roman1978

Virtuálně vedeme ligu

Reagovat
celeb

preco nas stale strasia tym Robertom, to si ani nemozme uzivat Leov gol a vedenie?

Reagovat
roman1978

Pedri dal gól

Reagovat
roman1978

Leo i Dembs

Reagovat
celeb

Peedriii

Reagovat
patas92

No way

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri konečně A Dembélé maže hejtry na chleba

Reagovat
Rattlesnake

pedri trefil bránu

Reagovat
Salfovic

Dembelé přesně přihrál

Reagovat
Rattlesnake

dembeliště má na tom kraji za půl hodiny víc úspěšných tacklů než roberto za ty tři zápasy co tam odehrál po zranění...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Bus, dneska vypadá jak stroj

Reagovat
LAM

Pedri vypadá, že chytil druhej dech.Jestli nás něco celou sezonu sráží, tak strašný proměňování šancí.

Reagovat
2miguel1

Štatisticky to bude plus minus rovnake percento. Dembele Pedri niesu goloví. De Jong Griezz maju tie premienovanie vyssie a Messi ked nepočitame priamaky je nadštandart 29 golov zatial v lige

Reagovat
Visca el barca

Může mi někdo vysvětlit proč dneska hrajeme v úplně jiném tempu než v sobotu? To samé Valencie a Granada.

Reagovat
2miguel1

To sa ti zdá. Levante je vyššie ako Granada. Proti Atletiku hrali este vo vacsom tempe ale tam nebolo miesto na "rozbehnutie sa"

Reagovat
Rattlesnake

a jéje. cassanova vylezl s canafasu.

Reagovat
Visca el barca

Kdyby každej lepší fotbalista co u nás byl dostával tolik příležitostí jako ten lempl Roberto.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Rattlesnake

tyve frenkie, máš hodinu času.

Reagovat
roman1978

Roberto

Reagovat
Visca el barca

Krásně Roberto. Ten frajer neumí absolutně nic.

Reagovat
smazaný uživatel

ne...my prostě nemůžeme dohrát zápas v klidu

Reagovat
Rattlesnake

to není možný už

Reagovat
LAM

My jsme strašný tragédi.To naše vypouštění je Tady bude zase ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

co tam Frenkie zase vymýšlel

Reagovat
Antalab

Buducu sezonu by sme mali vybudovat tim okolo Roberta.

Reagovat
Antalab

Konkretne Roberto, Trincao vpravo, Dembele vlavo a mozno skusit experiment len s jednym stoperom, Lengletom.

Reagovat
Jordi Alba

Vyrovnáno

Reagovat
Messiáš

Reagovat
roman1978

A jeje. Už ligu nevedeme.

Reagovat
roman1978

Faktor Roberto funguje

Reagovat
smazaný uživatel

to si dělají prdel?

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Visca el barca

Přes toho idiots Roberta zas 2 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

a idiot de Jong zase mohl gól dát a na druhý přihrát, naprosto jednoduše...stejná chyba jako obranná chyba

Reagovat
Salfovic

Tohle jde na vrub toho, co to z prostředku tak krásně nahrál směrem na vlastní branku akorát protihráči. Ani nevím kdo to byl, Bus? Pedri?

Reagovat
roman1978

Leo

Reagovat
valloire

Reagovat
Kluivert9

Dědo, co tady v tuhle hodinu ještě hledáš? Za pár hodin vstáváš do Kauflandu...

Reagovat
valloire

to já zvládám, už mám nakoupeno

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl to náhodou Roberto? abych se držel v kurzu zdejší diskuze

Reagovat
LAM

Zasraná banda čůráků.Ať už tahle sezona skončí

Reagovat
Tomik111

Reagovat
Kluivert9

Klasika, přišel Roberto a obrana je v hajzlu...

Reagovat
Antalab

Aj prave kridlo..

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Rattlesnake

csaplátovu past oficiálně přejmenovávám na robertovu past.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
celeb

nestastne oci Sergi Roberta. On ma same minusky za kazdy polcas, co hral. Mingueza ci Dest by si tam spravili poriadok, on tam len nestastne pobehuje. Navyse vzdy ked dojde, tak sa rozsype cely tim. Neskutocne. Najpomalsi na bek na svete s fobiou na kontakt.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
roman1978

Dembelelele

Reagovat
Jordi Alba

Demblba

Reagovat
smazaný uživatel

DEMBÉLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ jak proti Chelsea

Reagovat
patas92

patas92 29.04.2021 20:50#

Návrat Sergiho z marodky zajebal celou sezónu

Still valid

Reagovat
smazaný uživatel

Nástup Coutinha na marodku na druhou stranu sezonu zachránil.

Reagovat
Messiáš

hezky Dembouz ! :)))

Reagovat
Rattlesnake

dembouz

Reagovat
Visca el barca

Co tam zkouší ten herec?

Reagovat
Switchback

strašnej šašek

Reagovat
Rattlesnake

vyhoďte to hovno

Reagovat
Salfovic

To vypadalo na ofsajd.

Reagovat
Visca el barca

Roberto nejhorší hráč kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

ticho už

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
2miguel1

Top 5 - Roberto, Dembele, Lenglet, Alba, Busquets

Reagovat
Dr. Admess

Alba? Bus?

Reagovat
2miguel1

Slabučkí proti silnejšiemu. Levante nieje meritko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
2miguel1

Neviem si predstavit Busa pri Kantem v semi LM. On by ho tam zadusil ze by nevladal dychst do 10 minut

Reagovat
Salfovic

Malej černoch znásilňuje velkého bělocha, to by byl ohlas

Reagovat
roman1978

Nejhorší za poslední léta. Zdatně mu sice sekundoval Rakitic, ale ten je naštěstí už fuč.

Reagovat
Visca el barca

Mistři ve hře dozadu.

Reagovat
roman1978

Ať už Kuman táhne do hajzlu.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
smazaný uživatel

Výjimečně s tebou musím souhlasit

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Visca el barca

Roberto se přesouvá do zálohy. Tam je ještě o třídu horší než na bekovi.

Reagovat
roman1978

Tak za žádnou cenu se tam nesmí objevit Riqui

Reagovat
Visca el barca

To i ten Pjanic ti zahraje líp. Protože to je založník. Roberto není nic.

Reagovat
Switchback

žlutá? fucking joke

Reagovat
roman1978

To jde také za kumanem. Měl se vykartovat dávno.

Reagovat
Rattlesnake

krucinál, příště bez dýdžeje.

Reagovat
Visca el barca

Martin ve hře. Tak tento lempl mi chyběl stejně asi jako Roberto.

Reagovat
roman1978

Výborně

Reagovat
roman1978

To snad není pravda

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

Dest na hřišti no...

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
LAM

Komedianti.Rozpustit a poslední zasne

Reagovat
Salfovic

Zhasně nějakej španělskej ČEZ.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Koemandianti

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
roman1978

Pique tam má jediného hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Ten byl taky na procházce... lídr obrany

Reagovat
smazaný uživatel

Dest abosolutní komediant...že tam vůbec lezl, nemá vůbec formu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Stopeři taky zrovna nepodrželi

Reagovat
Visca el barca

Těma střídáníma to Koeman zase rozhodl. Bože to je idiot.

Reagovat
roman1978

Riqui

Reagovat
Antalab

No tento zapas je symbolicky za celu sezonu.

Reagovat
Salfovic

Vypadají jak buzeranti, hrajou jak buzeranti.

Reagovat
Kluivert9

Roberto přišel, zkurvil co mohl a zase odešel, díky

Reagovat
Antalab

Ale .ebu to tam aj Dest s Puigom. Ale Roberto je extra trieda.

Reagovat
Messiáš

Coze Puig dela ? Vzdyt tam byl 5 minut

Reagovat
.13

Klucovy hrac v boji o titul. Koeman je tiez kkt, ak ho tam seriozne postavi.

A tie sance zahodene zasa...

Skoda slov.

Reagovat
smazaný uživatel

sranda liga

Reagovat
Salfovic

Srandou bude, až z té trojky do konce ligy nikdo nevyhraje.

Reagovat
Messiáš

Brathwurst ty vole, to je šílenost

Reagovat
Antalab

Ten titul si proste za tuto sezonu nezasluzime, nech by sme to uhaluzili akokolvek. Jednoducho na to nemame kvalitu ani stabilitu.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Ranoth

Reagovat
2miguel1

Xavi prídi už..

Reagovat
Switchback

3 góly dostat od Levante, fakt joke tohle

Reagovat
Jordi Alba

Jednou nám těch gólů dalo 5.

Reagovat
Dayman

2017/18 Levante 5-4 Barcelona

2018/19 Levante 0-5 Barcelona

2018/19 (Copa) Levante 2-1 Barcelona

2019/20 Levante 3-1 Barcelona

2020/21 Levante 3-3 Barcelona

Reagovat
Salfovic

Takže takovej standard.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
valloire

slušnej oddíl

Reagovat
roman1978

Tak se hraje o titul. Granada prohra. Atletice remíza. Levante remíza. Paráda kuman.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jde jednoznačně za Koemanem a doufám, že si tím definitivně podepsal ortel. Dát Roberta na stopera, WTF?

Reagovat
Antalab

Jeho striedania maju logiku, ale chyba je v samotnych hracoch. Koeman predpokladal v Robertovi kvalitu, ktoru tento hrac momentalne vobec nema. Samozrejme to mali tiez treneri vyhodnotit.

Reagovat
roman1978

Reagovat
valloire

to je co?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Vždyť ho vidí už pár měsíců trénovat/hrát.. to je chabá výmluva.

Reagovat
Kejza

masochismus na tohle koukat fakt

Reagovat
Jackmaker1989

Souboj kriplu pokracuje

Reagovat
ttopi

Škoda no. Jaro vycházelo, stoupalo se bodově a pak se prohraje Clasico, doma s Granadou, neporazi se Atletico a nevyhraje z vedeni 2:0 na Levante. Letos by ten titul byl fakt nezaslouženej

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman ven. Copu jsme vyhráli zaslouženě, ale zato s obří porcí štěstí, které už v lize samozřejmě nebylo. Výkony jsou jalové, fotbal v rozhodujících zápasech a zápasech proti silným připosraný a netaktický a jeho neschopnost dohrávat zápasy je směšná. V nejdůležitějším zápase sezony proti Atlétiku hrát trojúhelníčky tam a zpátky a ani nezkusit vyhrát - to je na okamžitý vyhazov. Série těsně vyhraných venkovních zápasů byla sice hezká, ale stalo se tak spíše dílem náhody a chybějících diváků, než skvělým fotbalem.

Reagovat
Visca el barca

Tenhle zápas ukázal všechny slabiny týmu a především neschopného trenéra. Ale máme konečně prezidenta a on to vidí.

Reagovat
Messiáš

Ostuda, Ronalde diky za rozvoj nekterych mladiku. Hlavne za Minguezu a Ilaixe ti patri dik. Verim, ze i Dest by tezko prisel, nebyt tebe. Diky i za tu hezkou serii, kdy se zase clovek po dlouhe dobe tesil na zapas, diky zvednute kvalite hry.

Nicmene je cas jit o dum dal. Tohle se tezko kouse

Reagovat
Antalab

Tak, tak. Koemana mam rad a Barce pomohol, najviac sa mi pacila jeho dovera mladym a doraz na kondicnu pripravenost. Pedri, deJong a Dembele behaju ako nasi hraci uz davno nie. To ale nestaci. Potrebujeme dravy utok a skalopevnu obranu. Nic z toho nemame a zodpovednost je na trenerovi.

Reagovat
Dr. Admess

Já to cítil.. Tak díky, aspoň se v pátek mám důvod a i za co vožrat.

https://www.chance.cz/tiket?idu=-77712026048&idb=-13&hash=9f8cc56d&affid=NSU0pUD6plFAx28q7ETHNQ

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon ze ty sazky kdyz uz nic jinyho...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JM

Dal jsem taky neprohru Levante. Easy money

Reagovat
JM

Levante

Reagovat
Messi the Genius"10"

z vedení 2:0 nevyhrát proti zachranujicimu se Levante a prijit tak o titul, hruza !!! ostuda Spanelska a Katalanska !!! Hanba, po tom co se dusovali ze uz zadny zkrat neprijde. Úplný materismus...Fakt debilové toto, nic víc k tomu nejde říct. Ostuda Barcelona

Reagovat
Mishko

Bolo jasné, že tento rok bude na konci sezóny viac prekvapivých výsledkov ako v iných sezónach. Ten nahustený program najlepších tímov sa prejaviť musel. A nielen v Španielsku, v podstate okrem City v Anglicku a Bayernu v ten smiešnej lige je to tak všade.

A myslím, že veľmi zaujímavé bude aj EURO

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdý, když se vítězí - věrný, když se nedaří! ... že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Skvela prvni pule. Takhle se hraje o titul Idealne dat jeste jeden gol a posetrit Llorenteho, Carrasca a spol.

Reagovat
Foppy

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďte přidat svůj názor na zahraniční vlastnictví v českém fotbale i ve světě! https://www.survio.com/survey/d/I3B6X3H1T6C3L9J5F

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Ed_Hazard

Niekto link?

Reagovat
smazaný uživatel

Miguel

Reagovat
Ed_Hazard

Krasna lopta

Reagovat
Ed_Hazard

Kde to pozeras? Ja nevirm najst ziaden link na mobil

Reagovat
smazaný uživatel

Na mobil nevim, ale tohle mi jde krasne:

http://nbaweb.site/today/events/Gran-Rea/

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Raul=Real

Tak isto ale pred chvilou vyrobil peknu hrubku pri nasej rohovej zastávke...mohol z toho byt kludne inkasovany gol

Reagovat
Raul=Real

Rodrygo ma to zakončenie úplne inde ako Vinco

Reagovat
Jordi Alba

Tak to pravděpodobně i Courtois.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

To má i Standa Tecl

Reagovat
Jordi Alba

Suárez střelec

Reagovat
Jordi Alba

Silva taky solidně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobra reakce na ten gol Granady.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
CHONG

Odri Jinak fakt nechápu, jak jsme mohli pustit Molinu a nechat si tu bandu kopyt

Reagovat
Aldeano

Courtois

Reagovat
valloire

Madrid vládne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele