36. kolo
12.05.2021 22:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Angel Correa (© AFP)

Atlético porazilo Real Sociedad a je blízko titulu

První místo v LaLize stále drží Atlético a po výhře nad Realem Sociedad už je blízko zisku mistrovského titulu. Dvě kola před koncem to mají Colchoneros ve vlastních rukou a za určitých podmínek mohou slavit už o víkendu.

Atlético před zápasem vědělo, že Barcelona klopýtla a tuhle šanci si nenechalo ujít. Už začátek byl ze strany domácích hodně aktivní a v 9. minutě zazdil tutovku Llorente, který postupoval na branku společně se Suárezem. Místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče zvolil zakončení a neudělal dobře. Atlety to nemuselo zas tak mrzet, protože v 16. minutě už stejně vedli. Llorenteho dloubák si v šestnáctce zpracoval Carrasco a po zemi střelou mezi nohy překonal brankáře Remira.

Za chvíli domácí zvýšili náskok, když Suárez prostrčil balón na Ángela Correu a ten ho usměrnil nechytatelně k tyči. To už byl pro Basky jasný budíček. Po půlhodině hry také přišla první vážnější situace před brankou Oblaka a ránu Isaka slovinský brankář vyrazil do bezpečí. Isak měl v prvním poločase ještě jednu možnost a tu také nevyužil i díky opětovnému zákroku Oblaka a brankové konstrukci.

První poločas nabídl svižnou podívanou a dvoubrankový náskok Atlética. Kouč Diego Simeone však dobře věděl, že ještě není hotovo. Po změně stran Real Sociedad přidal plyn a zamkl domácí na jejich vlastní polovině. Územní převaha "La Realu" byla čím dál větší a přibývalo i gólových příležitostí.

V 67. minutě vytěsnil Portuguésovu střelu vynikající Oblak a na druhé straně neproměnil samostatný postup Suárez. Deset minut před koncem měli hosté obrovskou šanci na vstřelení kontaktního gólu, ale Portugués trefil tyč a z dorážky trestuhodně přestřelil Merquelanz.

Tlak Realu Sociedad nakonec skutečně vygradoval v tolik potřebný kontaktní gól a závěr zápasu se zdramatizoval. Rohový kop Merquelanze propadl až před branku, kde Igor Zubeldia poslal balón do sítě. I s nastavením měli hosté na vyrovnání zhruba deset minut, ovšem Atlético už těsný náskok uhájilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
valloire

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele