36. kolo
11.05.2021 22:00 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Sergio Léon (© AFP)

Barcelona remizovala v Levante a šance na titul téměř vyhasla

Další cennou trofej vedle poháru už Barcelona asi nepřidá. V Levante prohospodařila dvoubrankový náskok a po remíze 3:3 zůstala za vedoucím Atléticem. Vše přitom probíhalo podle plánu, Barca vedla po prvním poločase o dva góly a pak ještě jednou 3:2, ale ani to nestačilo. Levante ziskem bodu stvrdilo svoje setrvání v nejvyšší soutěži.

První na tahu z okruhu aspirantů na titul byla ve vloženém kole Barcelona, která se v případě vítězství na Ciutat de Valencia mohla vyhoupnout do čela LaLigy. Blaugranas ale svojí roli nezvládli.

Přitom začátek byl velmi nadějný. Barcelona přešla do akce hned ve druhé minutě a de Jongovu přihrávku pustil Griezmann na Pedriho, jenž přestřelil. Chvíli na to byl Pedri v další šanci a i když už mířil přesněji, trefil jen vracejícího se brankáře Fernándeze. Dvě velké příležitosti zůstaly nevyužity, ale Barcelona se přesto ujala vedení. Ve 26. minutě se Messi z první opřel do centru z levé strany a Fernández k tyči nedosáhl.

Hosté byli při chuti i po vstřeleném gólu a dál odstřelovali Fernándezovu branku. Jordi Alba chtěl také uklidit balón z první, ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi, stejně jako Messi z hranice pokutového území. Levante se dostalo pořádně ke slovu až po půlhodině hry a ter Stegena prověřil přízemní střelou Bardhi.

Jinak byla stále lepší Barcelona a ještě v průběhu prvního poločasu zdvojnásobila vedení. Dembélé poslal před branku zpětnou přihrávku a Pedri už před prázdnou brankou nezaváhal. Těsně před přestávkou pak nebezpečně prodlužoval balón hlavou Busquets a Levante si mohlo oddychnout, že to nebylo o tři góly.

Levante toho muselo o přestávce hodně změnit, ale střídání provedla jen Barcelona. V 55. minutě přehodil de Jong Fernándeze i s brankou a vzápětí domácí snížili. Na Miramonův centr si naskočil Gonzalo Melero a utkání dostalo jiný rozměr. Levante bylo jako polité živoucí vodou a o dvě minuty později srovnalo na 2:2. Moralesovu střelu ještě zablokoval Lenglet, ale v 59. minutě už se prosadil dokonalou střelou k tyči.

Na Ciutat de Valencia se strhla přestřelka, která měla pokračování v 64. minutě. Griezmannovi ukopl balón Miramón pouze k nohám Dembélého a jeho razantní rána znamenala opětovné vedení Barcelony.

Ani to však Kataláncům nestačilo. Sedm minut před koncem zápasu zvládl Toňo souboj s Destem a po jeho přízemním centru se na přední tyči prosadil Sergio León - 3:3. Remíza byla pro hosty hotovou katastrofou. Ve zbytku utkání se Barca ještě snažila rozhodnout ve svůj prospěch, zatlačila Levante, nicméně kýženou branku už nevstřelila. Pro Barcelonu je to fatální ztráta v boji o titul, pro domácí zase stvrzení své prvoligové příslušnosti i pro příští rok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
boryland

0:1.....Leo......

Reagovat
smazaný uživatel

Holt zavřené stadiony Barca krvácí musí vydělat jinak titul netřeba S Granadou a doma Levante a jsou zahojeni.

Reagovat
Elmas

Reagovat
milan78

Reagovat
7kaka7

Jako že vsadili prachy z klubového rozpočtu na remízu?

Reagovat
smazaný uživatel

Holt Lionel už má prostě svůj věk-nikdo nemládne.Neymar a Suarez museli odejít,protože nebyly na ně prachy.Griezman nevhodný pro styl Barcy.Obrana mizerná.Sergi Roberto zmatený.Pique už má taky svůj věk -nestíhá.Mingueza zavinil porrážku s Granadou a zase ho tam na konec zápasu poslal-výslede další ztráta.Trenér moc neví,co má dělat.Posílá to tam kus za kus .TOHLE PŘECE NEMŮŽE VYHRÁT TITUL

Reagovat
Frantszek

.....,prask...... Slysel to taky nekdo?

Reagovat
montaigne33

Zejména Piqué a Busquets (sice národnostně KATALÁNCI) v současnosti nemohou hrát v KATALÁNSKÉM velkoklubu... Plus někteří další už nemají /nebo nikdy neměli/ kvalitu pro tým ze "SUPERLIGY"...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele