36. kolo
11.05.2021 19:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Osasuna těsně přestřílela Cádiz, dvěma góly rozhodl Budimir

Osasuna poprvé po třech duelech konečně zase vyhrála a posunula se na průběžnou 11. příčku. Byly to ale docela nervy, protože v duelu s Cádizem padlo pět branek a rozhodovalo se až v samotném závěru.

Zápas dvou týmů, které už před tímto kolem měly jistotu záchrany, se nesl v hodně ofenzivním duchu. Domácí spíš kombinovali, Cádiz se spoléhal na rychlé kontry. Jeden takový mu málem vyšel už po devíti minutách hry. Přihrávku za obranu dostal Anthony Lozano, Juan Pérez ale jeho střelu na okraji malého vápna vyrazil na roh.

Jinak se ale v první půli zas tak moc atraktivních věcí nedělo. Až k jejímu konci jsme se konečně dočkali první trefy v utkání. Hostující obrana nechala zcela volného Anteho Budimira, který si naskočil na přesný pas ze strany od Manua Sáncheze a přesnou hlavičkou k tyči nedal brankáři Davidu Gilovi žádnou šanci zasáhnout.

Druhá půle už byla mnohem zajímavější podívanou. Po pouhých dvou minutách hry totiž David García fauloval Garrida a sudí mu ukázal žlutou kartu. A protože k zákroku došlo ve vápně, pískal i penaltu. K ní se postavil Ivan Šaponjić a ani on se nemýlil.

Osasuna ale dnes zkrátka víc chtěla vyhrát. Po delší nudnější pasáži se obě jedenáctky probraly v posledních dvaceti minutách. Nejprve v 75. minutě Osasuna rychlou kombinací dostala míč k Budimirovi a zkušený Chorvat zpoza vápna krásnou ranou poslal domácí opět do vedení.

A bylo mnohem veseleji, když v 84. minutě zahrál Carcelén rukou a po sudí Jaime Latre po nápovědě od videa pískal penaltu. Jejím autorem se stal Roberto Torres a nakonec z toho byla důležitá trefa. V nastavení se totiž Cádiz vrhl do ojedinělého útoku a Alberto Perea střelou z úhlu upravil na konečných 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele