LaLiga - souhrn 16. kola

14.12.2018, 22:54, aktualizováno 17.12.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
Barcelona uspěla na hřišti Levante a zůstává na čele. Katalánský velkoklub má tři body k dobru na Atlético Madrid a Sevillu. Real tentokráte přetlačil Rayo. Getafe získalo cenné vítězství s Realem Sociedad a posunulo se alespoň dočasně na pátou pozici. Celta Vigo disponuje velkou ofenzivní silou, v předehrávce šestnáctého kola to ale nepotvrdila a doma jenom remizovala s Leganésem. V pondělní dohrávce se Alavés a Bilbao rozešly bez branek...

Deportivo Alavés - Athletic Bilbao 0:0

17.12.2018 21:00

Góly: -

Deportivo Alavés se stále drží v popředí tabulky a platí to i po zápase s Athleticem Bilbao, který branku nepřinesl. Žádná ofenzivní hitparáda se nekonala, k vidění bylo jen málo čistých gólových příležitostí a konečná dělba bodů je pro obě strany zasloužená.

Utkání nemělo navzdory odlišnému postavení týmů v tabulce jasného favorita. Alavés čekala v souboji s nevyzpytatelným Bilbaem těžké práce a to se nakonec potvrdilo. Od počátku to byla vyrovnaná partie, která přinášela spíše náznaky příležitostí, než čisté gólovky. O první rozruch se postarali hráči Athleticu, Garcíovu přízemní střelu ale bez problému kryl Pacheco a totéž platilo na druhé straně o pokusu Gómeze, kdy Herrerínovi spadl balón přímo do náruče. V asi největší šanci prvního poločasu neuspěl kanonýr Aritz Aduriz, který se opřel do špatně odhlavičkovaného balónu z první a těsně minul vzdálenější tyč.

Podobný obrázek byl k vidění i po změně stran a znovu s prvním pokusem přispěchali Baskové. Iňigo Córdoba vlétl do vápna a přízemní střelou donutil jít na zem golmana Pacheca, který rukou vyrazil. Athletic byl přeci jenom o něco aktivnější a alespoň držení balónu převážil na svojí stranu, stav na stadionu Mendizorroza se však stále neměnil. Výsledek 0:0 platil i po Calleriho střele na zadní tyčku, kterou ale minul.

Ani jeden z týmů nakonec nedokázal převážit výsledek na svojí stranu, takže diváci se nakonec žádné branky nedočkali.

Více informací k zápasu

Levante UD - FC Barcelona 0:5

16.12.2018 20:45

Góly: 35. Luis Suárez, 43. Lionel Messi, 47. Lionel Messi, 60. Lionel Messi, 88. Gerard Piqué

Barcelona tentokrát na Ciutat de Valéncia žádné překvapení nedovolila a Levante naprosto bez problému přejela pěti brankami. Třikrát se do jeho sítě prosadil Lionel Messi a po jednom gólu zaznamenali také Luis Suárez a Gerard Piqué. Barcelona si zároveň pojistila první příčku, takže i po tomto kole nadále vévodí celé LaLize.

Ještě letos na jaře odjížděli Katalánci ze stadionu Levante s hokejovou porážkou 4:5, ovšem tentokrát nic takového nedovolili a díky fenomenálnímu Lionelu Messimu si došli pro tři body. Levante sice nakonec prohrálo vysokým rozdílem, ale proti Barceloně zas tak špatný výkon nepodalo.

Domácí začali možná trochu překvapivě lépe a po půlhodině měli velkou příležitost jít do vedení. Boateng zkusil štěstí z velké dálky a ter Stegena v brance hostí zachránilo břevno! Hned o dvě minuty později Barcelona trestala. Lionel Messi s balónem na kopačce si počkal na vhodný okamžik k centrování a pak polovysokým balónem našel Luise Suáreze, který z první překonal Oiera. Za dalších osm minut obdržel kolmici za obranu Messi a Barcelona šla do šaten s náskokem 2:0.

Barcelona se s ničím nepárala a hned na začátku druhé půle utkání definitivně rozhodla ve svůj prospěch. Božský Argentinec si na hranici pokutového území počkal na přihrávku od Alby a další přesnou střelou zvýšil na 3:0. A netrvalo to příliš dlouho a Lionel Messi nakonec zkompletoval hattrick. Suárez si na levé straně hřiště pohrál s Cabacou, kterému nasadil jesličky, následně pak přihrávkou přes celé pokutové území našel Vidala, ale ten nezakončoval, nýbrž přihrál před úplně prázdnou branku volnému Messimu - 4:0.

Čtvrthodinu před koncem zamířil předčasně do sprch Cabaco, který dosti nevybíravě fauloval Dembélého, takže Kataláncům se v závěru zápasu ještě naskytla početní převaha. Pátý gól si Barca schovala na 88. minutu. Gerard Piqué se vysunul na hrot, uvnitř vápna se nakonec dostal k balónu a i on překonal nešťastného Oiera. Levante mohlo výsledek alespoň zkorigovat, jenomže ter Stegen vynikajícím zákrokem ve druhé minutě nastavení vyrazil technický pokus Prciće. Barca zvítězila 5:0 a pojistila si vedení v LaLize.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Villarreal CF 2:2

16.12.2018 18:30

Góly: 44. Juan Camilo Hernández (pen.), 90+4. Samuele Longo - 60. Carlos Bacca (pen.), 81. Gerard Moreno

To bylo drama! V zápase domácí Huescy s Villarrealem se diváci rozhodně ani na chvíli nenudili, protože k vidění byly čtyři góly, hned tři penalty a jedno vyloučení! Huesca navíc srovnala až ve čtvrté minutě nastavení.

Asi jen málokdo by před zápasem řekl, že uvidí tak atraktivní duel. Villarrealu se totiž letos vůbec nedaří a jindy pohárový účastník sídlí až na spodku tabulky. No a Huesca jako nováček je na tom ještě hůř. Takže čtyřgólový thriller s góly v posledních deseti minutách a třemi penaltami čekal opravdu málokdo.

Huesca se slavnějšího soupeře nezalekla a už ve třetí minutě se do šance dral obránce Miramón. Po faulu na jeho osobu domácí zahrávali volný přímý kop, který poslal mladík Juan Camilo Hernández jen těsně nad! Mladý Kolumbijec byl obecně hodně aktivním hráčem a ve dvacáté minutě se prezentoval další povedenou ranou, která nakonec zamířila jen do rukavic brankáře Sergia Asenja.

Pak se do šance prodral Carlos Bacca, jenž dokonce vsítil první branku, jenže ta pro ofsajd nebyla správně uznána. Tři minuty před koncem první půle se Hernández zvaný také Cucho ocitl po dalším faulu na zemi a protože ho Trigueros fauloval ve vápně, sudí pískal penaltu! K ní se postavil právě sebevědomý mladík a poslal Asenja na opačnou stranu - 1:0.

Pro Villarreal to byl hodně špatný první poločas, ale rozhodně nebyl všem dnům konec. Sotva se hráči Žluté ponorky vrátili na hřiště, málem si centr srazil do vlastní brány Mario Gaspar! Po hodině hry už zápas nabral strhující tempo. Z velké části se o to přičinil domácí brankář Aleksandar Jovanović, který se při útoku Baccy vrhl pod jeho nohy až příliš razantně. Sudí po konzultaci s videem nakonec pískl další penaltu a Bacca ji s přehledem proměnil.

Jenže Villarreal si vše sám zkomplikoval. O pouhé dvě minuty později totiž Mario Gaspar školácky stáhl k zemi hlavičkujícího Gonzala Melera, takže k vidění byla další penalta a Gaspar byl navíc oceněn druhou žlutou kartou. K penaltě se postavil faulovaný Gonzalo Melero, jenže třetí penaltu v zápase neproměnil a zaskvěl se Asenjo!

Dvacet minut před koncem utkání musel dnes výtečný Asenjo znovu do akce, když ho pořádnou ranou z dálky prověřil Juan Camilo Hernández. Asenjo navíc bravurně vyrazil i dorážku od Pulida! I díky tomu se mohl Villarreal radovat z další trefy. V 81. minutě totiž Pedraza poslal do vápna krásný pas na Gerarda Morena, který ho ve skluzu uklidil do protipohybu brankáře Jovanoviće - 2:1.

Ani to ale nebylo všechno. Huesca se naplno vrhla do útoku a Moi Gómez ještě tvrdou ranou neuspěl. V nastaveném čase už to ale domácím vyšlo a salvy nadšení jejich fanoušků mohly naplno propuknout. Psala se 4. minuta nastavení, když Asenjo vyrazil ránu Cucha, jenže dorážku od Samuela Longa už zachytit nedokázal!

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Betis 1:3

16.12.2018 16:15

Góly: 24. Sergio García - 43. Giovani Lo Celso, 85. Cristian Tello, 90+2. Óscar Duarte (vl.)

Espanyol Barcelona doma nestačil na Real Betis, který naopak pokračuje ve velmi dobré formě a sběru bodů. Domácí sice vedli díky brance Sergia Garcii, ale prakticky celý zápas byli horším týmem. Betis nakonec otočil utkání především díky dvěma gólům v závěru.

Béticos se prezentují velmi povedenými výkony prakticky po celou podzimní část a zdá se, že s přibývajícími zkušenostmi celého kádru jeho kvalita exponenciálně roste. Dnes to měli na půdě Espanyolu potvrdit hráči jako Lo Celso, Joaquín, Carvalho nebo Canales s Firpem. V barvách katalánského celku jsme kromě několika Lópezů našli i Sergia Garcíu nebo Granera s Rocou.

První zajímavější kombinaci předvedli domácí hráči a vedla až ke střele Garcíi. Jeho zakončení se mu ale nepovedlo tak, jak by si asi zkušený hráč představoval. Je pravda, že se v prvních dvaceti minut hra hodně kouskovala a kvůli množství faulů z ní diváci asi moc velký užitek neměli.

V 16. minutě ale Morón prodloužil centr z pravé strany na Firpa, který udělal několik správných pohybů a píchl si míč před Rosalese. Ten jej musel faulovat a sudí pískal penaltu! Mladý záložník Lo Celso ale poslal míč jen do míst, kam brankář Diego López v pohodě doskočil. A dokonce stihl ještě vyrazit dorážku od Moróna!

Hráči Betisu se mohli cítit hodně na dně, protože jen o sedm minut později domácí vstřelili první branku utkání. Léo Baptistão se vyhnul ofsajdové linii a vystartoval za nákopem do křídelního prostoru. Pak našel krásným pasem na přední tyč Sergia Garcíu, který přesprintoval svého strážce a zasadil balon za záda Paua Lópeze - 1:0.

Na tahu byl Betis, ale moc se mu nedařilo. Vyrovnat skóre se mu povedlo až ve 43. minutě. Espanyol chvíli zaspal a nechal záložníka Sergia Canalese, aby se prohnal na straně kolem Rocy. Pak už mu stačilo jen předložit přesnou nahrávku na vápno, kam si seběhl Giovani Lo Celso a bylo vyrovnáno!

Hned po změně stran katalánský celek vyrukoval s fantastickým napadáním a hosté udělali chybu. Přišli totiž o míč velmi blízko vlastní brány. Léo Baptistão převzal přihrávku z levé strany, jenže prakticky sám zakončil jen do brankáře Lópeze! Pak tempo hry ustalo a ani Betis se nedokázal dostat do šancí. Ty přišly až v samém závěru.

Joaquína totiž v 84. minutě fauloval u vápna Víctor Sánchez a sudí pískal volný přímý kop. K němu se postavil střídající útočník Cristian Tello a krásnou ranou zamířil přesně do šibenice! Brankář Diego López se natahoval marně.

A v nastavení hosté ještě pojistili své vedení. Do otevřené obrany si naběhl Giovani Lo Celso, kterého nikdo z protihráčů nestíhal zastavit. Centr do vápna se mu sice nepovedl, ale balon si ve skluzu do vlastní brány srazil nešťastník Óscar Duarte!

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Girona FC 2:0

16.12.2018 12:00

Góly: 55. Éver Banega (pen.), 64. Pablo Sarabia

Tomáš Vaclík si připsal další čisté konto v brance Sevilly FC a jeho tým doma potvrdil roli favorita, když porazil Gironu 2:0. Zápas nenabídl vyloženě ofenzivní podívanou, přesto si domácí celek došel pro cenné vítězství a i nadále se drží na dostřel vedoucí Barcelony.

Počátek prvního poločasu přinesl několik náznaků šancí hostující Girony. Přesto se k první výraznější šanci dostal po nepřesném odkopu hostující obrany Ben Yedder, který z nadějné pozice těsně minulou pravou tyčku brány.

Ve 32. minutě přišel nádherný pas od domácího Silvy za obranu, kam si naběhl Sarabia, jenž minul bránu z téměř totožné pozice jako před ním Ben Yedder. Girona se propracovala k první výrazné šanci až v závěru první půle, kdy však Stuaniho vychytal fantasticky Vaclík a podržel svůj tým. První půle další významnější moment nepřinesla a oba soupeři šli do šaten za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal v podobném duchu, jako ten první. Přišla 55. minuta a ve velkém vápně upadl po střetu s obránci André Silva a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Ever Banega, který nedal hostujícímu gólmanovi šanci a poslal svůj tým do vedení 1:0.

Uběhlo sotva 9 minut od první branky a Ben Yedder zužitkoval parádní kolmici, když přihrávkou pod sebe ve velkém vápně našel Pabla Sarabiu, který nezaváhal a zvyšoval vedení na 2:0.

Po zbytek druhého poločasu se již nic zásadního neodehrálo a Sevilla si zkušeně ohlídala pohodlné vedení 2:0 do závěrečného hvizdu rozhodčího.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Valencia CF 1:1

15.12.2018 20:45

Góly: 56. Charles (pen.) - 29. Rodrigo

Eibar uhrál cennou remízu s Valencií, která se tak vrací opět k tomu nejčastějšímu výsledku. Ačkoli šli hosté z Valencie do vedení díky trefě Rodriga, na tři body to nestačilo. Ve druhé půli totiž srovnal Charles.

Domácí útočník Fabián Orellana v desáté minutě zkusil něco nepříliš tradičního. Ze strany totiž místo centru, který i brankář Neto čekal, volil ostrou ránu na přední tyč. Nakonec se Neto stihl přesunout a zabránit míči v cestě do sítě, ale hodně ho to vystrašilo. Orellana byl celkově hodně aktivním hráčem a jeho časté pokusy o střelbu dělaly zadákům Valencie potíže.

Na své si přišli také fanoušci Valencie, protože po dvaceti minutách už se kombinace Rodriga s Čeryševem jevila mnohem lépe. Rodrigova střela po průniku do vápna mířila do brány a jen díky pohotovému reflexivnímu zákroku brankáře Riesga se míč odkutálel mimo tři tyče! O pár momentů později se za míčem hnal Rodrigo, který obešel svého protihráče a počkal si na náběh Santiho Miny. Tomu také do vápna prostrčil míč, jenže Mina tvrdou ranou napálil jen brankáře Riesga.

O dvě minuty později už to Valencii konečně vyšlo a její tlak se zúročil. Před Wassem se na straně otevřel prostor, do něhož si mladý univerzál naběhl a poslal ostrý míč před bránu. Tam se k balonu natahovala hned dvojice hráčů, z nichž Rodrigo na zadní tyči uspěl - 1:0.

Ještě v rámci první půle musela Valencia hned dvakrát střídat pro zranění. Po změně stran však Netopýři i přesto pokračovali v aktivní hře. Rodrigova kombinace s Minou ke gólu nevedla a Eibar se ubránil.

V 53. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou obránce Valencie José Luis Gayá a sudí si až po dvou minutách nechal poradit od videorozhodčího. Následně nařídil pokutový kop pro Eibar a k němu se postavil Charles. Zkušený útočník volil ránu doprostřed, což splnilo svůj účel. Neto kapituloval a Eibar srovnal. V 79. minutě ještě obránce José Ángel trefil z volného přímého kopu břevno Netovy brány!

Více informací k zápasu

Real Madrid - Rayo Vallecano 1:0

15.12.2018 18:30

Góly: 13. Karim Benzema

Real Madrid zůstává v kontaktu s vedoucí špičkou. Rozhodla o tom vydřená, nejtěsnější výhra nad Vallecanem. Bílý balet měl v utkání trvalou převahu, jenomže nedokázal výsledek pojistit druhou brankou. Povinné tři body do tabulky však nakonec získal. Jediná branka padla už po čtvrthodině hry z kopačky francouzského kanonýra Karima Benzemy.

Po ostudném domácím výprasku 0:3 od CSKA Moskva měl Real Madrid jedinou možnost, jak alespoň trochu uklidnit hodně nespokojené příznivce a sice za každou cenu porazit předposlední Vallecano. Papírově to neměl být žádný problém, jenomže letošní Bílý balet je zkrátka jiným týmem, než za éry Cristiana Ronalda a kouče Zinédina Zidanea.

Tak jako tak začali svěřenci Santiaga Solariho dobře a netrvalo to dlouho a ujali se vedení. Ve 14.minutě posunul Vázquez balón na Karima Benzemu, který jednoduše střelou na vzdálenější tyč překonal brankáře Dimitrievskiho. Horší začátek si Rayo nemohlo přát a následně mohlo být ještě hůře, protože sám na Dimitrievskiho postupoval Asensio, brankář Raya však skvěle nohou zasáhl a tutovku zneškodnil. Hosté měli na Santiago Bernabéu i velkou porci štěstí, zvláště před koncem poločasu, kdy Toni Kroos pálil do tyče! Real měl navrch, ale do šaten si nesl jen křehký jednobrankový náskok.

Tlak Realu pokračoval i po změně stran, ale překonat podruhé Dimitrievskiho se stále nedařilo. V 57.minutě pálil přesně do něj opět Asensio a o několik minut později sudí neuznal Ramosovu branku pro velmi těsný ofsajd. Thibault Courtois prakticky nemusel řešit jedinou vážnější chvíli, přesto nakonec mohlo být vyrovnáno. Rayo si až v nastavení vytvořilo tlak a Advíncula akrobatickým zakončením donutil belgického brankáře ke skvělému zákroku, který nakonec pro Real znamenal tři body.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Atlético Madrid 2:3

15.12.2018 16:15

Góly: 57. Fernando Calero, 63. Saúl Ñíguez (vl.) - 26. Nikola Kalinić, 45. Antoine Griezmann (pen.), 80. Antoine Griezmann

Atlético Madrid mělo namále a dlouho s domácím Realem Valladolid hrálo nerozhodně. Nakonec ale v 80. minutě rozhodla druhá branka francouzského kanonýra Antoinea Griezmanna, který spasil svůj tým.

Brankáře Masipa měli vyzkoušet Griezmann, Kalinić nebo Saúl s Correou, zatímco útočné snahy Realu Valladolid měli na svědomí Villa, Plano nebo Ünal. Atlético se v prvních minutách dostávalo na dostřel brány gólmana Masipa, který ale nic vážnějšího řešit nemusel a s každou střelou si bez potíží poradil.

Bylo jasné, že favoritem je Atlético, které taky určovalo tempo. Na jeho kombinaci se domácí obránci příliš nechytali a často museli své soky dokonce zdvojovat, aby zabránili ohrožení svého brankáře. Óscar Plano po pětadvaceti minutách fauloval před vápnem Kokeho a sám postižený hráč se ujal rozehrávání standardní situace. Ta se mu ale moc nepovedla a Koke namířil svůj pokus jen do dobře postavené zdi.

Brankář Masip přesto brzy nato inkasoval. Po průnikové nahrávce od kolegy Antoinea Griezmanna se dostal do náběhu za míčem Nikola Kalinić, který si poradil s jediným obráncem před sebou a následně propálil i brankáře Masipa - 1:0 pro Atlético.

Deset minut před koncem první půle se do šance probíjel Óscar Plano a v nadějné situaci pálil jen těsně vedle brány! O pouhou minutu později se situace opakovala, tentokrát se do šance dostal Enes Ünal. Také on ale mířil jen vedle tyče! Následně se o to samé pokusil Griezmann, který si však nepřišel na brankáře Masipa.

Přesto jsme se ještě v prvním poločase dočkali další branky. Kiko Olivas totiž fauloval ve vápně Antoinea Griezmanna a sudí po nápovědě videa pískal penaltu! K ní se postavil sám francouzský kanonýr a nemýlil se - 2:0.

Druhý poločas ale svěřencům trenéra Simeoneho nevyšel. Enes Ünal nejprve po změně stran mířil hlavičkou jen doprostřed brány, kam si brankář Oblak pro míč v pohodě došel. V 57. minutě už se domácím povedlo dát kontaktní branku. Po sérii několika rohových kopů se nejvýše do vzduchu vyšplhal Fernando Calero, který se nemýlil!

O pouhých pět minut později se Enes Ünal dostal na zadní tyči po rohovém kopu k další hlavičce a tentokrát z úhlu místo zakončení vracel míč před bránu. A bylo to nejlepší možné řešení, protože po zmatcích si záložník Saúl Ñíguez vstřelil vlastní branku - 2:2!

V tu chvíli muselo Atlético pořádně zabrat a domácí Real Valladolid mu to vůbec neusnadňoval. Colchoneros tlačili svého soka a tomu se povedlo dát vedoucí branku až deset minut před koncem. Obvyklým spasitelem Atletů se stal opět Antoine Griezmann, který dostal skvělý míč od Stefana Saviće. Přesnou ranou na zadní tyč Griezmann rozhodl a Atlético mohlo slavit - 3:2.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Sociedad 1:0

15.12.2018 13:00

Góly: 3. Jorge Molina

Getafe může slavit, protože si v sobotu v poledne dokázalo doma připsat tři cenné body. Děkovat za ně může Jorgemu Molinovi, který se prosadil už ve třetí minutě. Baskický Real Sociedad se na žádnou gólovou odpověď nezmohl.

Domácí Getafe bylo jasným favoritem sobotního klání na Coliseum Alfonso Perez a chtělo navázat na úspěšné poslední týdny. V cestě za výhrou mu hodně pomohla třetí minuta, protože se domácí bleskově dostali do vedení. Gaku Shibasaki dostal přihrávku na levou stranu a brankář ale jeho ránu ve výběhu odkopl. Jenže trochu nešťastně, protože dobíhající Jorge Molina krásným obloučkem přehodil brankáře Moyu a poslal domácí do vedení!

Na tak rychlé inkasování nebyli hosté připraveni a dost dlouho jim trvalo, než na něj dokázali nějak reagovat. Ve 13. minutě se o to pokoušel mladý tahoun ofenzivy Oyarzabal, k němuž se dostal centrovaný míč. Mladý talent si jej zpracoval a krásnou ranou jen těsně minul tyč! Následně se ke střele z otočky dostal Dakonam a jeho rána zpoza obránce orazítkovala jen brankovou konstrukci!

První minuty byly hodně svižné a hra se přelévala ze strany na stranu. Hostující záložník Illarramendi vysunul skvělým pasem vpřed Juanmiho, který se dostal k míči a sám před brankářem Soriou zkusil dloubáček. Ten mu ale vůbec nevyšel a brankář Soria jej v pohodě vychytal. Deset minut před koncem první půle zahrávali hosté standardní situaci a obránce Héctor Moreno hlavou pořádně vystrašil brankáře Soriu!

Také nástup do poločasu druhého se víc povedl hostům. Oyarzabal našel centrem z levé strany úplně volného Juanmiho, jehož hlavičku k tyči musel brankář Soria likvidovat povedeným skokem. Juanmi byl celkově velmi aktivním hráčem a obranu soupeře zaměstnával svými pokusy dost často.

V 59. minutě pálil ve velmi dobré pozici jen těsně vedle. Dvacet minut před koncem po Januzajově centru ze strany zase hlavičkoval Willian vedle tyče! V nastavení pak ve vápně upadl Hernández, ale sudí Santiago Jaime Latre v tom penaltu neviděl.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - CD Leganés 0:0

14.12.2018 21:00

Góly: -

Páteční předehrávka 16. kola španělské LaLigy nakonec nenabídla ani jednu branku. Celta doma proti Leganésu promarnila příležitost dostat se blíž k pohárovým příčkám.

Ve Vigu panovala skvělé atmosféra a domácí byli jasným favoritem pátečního duelu s Leganésem. O ofenzivní podívanou se měli starat především hráči jako Boufal, Aspas a Gómez. Celta to zkoušela spíš individuálně, například ve 4. minutě, když se do pokutového území dostával Boufal, který se nakonec neprodral přes Bustinzu. První zajímavou ránu vypustil ze svých kopaček Youssef En-Nesyri a ránu marockého mladíka musel brankář Blanco vyrážet jen se štěstím.

Celta zahrozila po centru od obránce Huga Malla, který našel citlivým pasem skvěle naběhnutého útočníka Gómeze. Uruguayský kanonýr se pověsil do vzduchu, ale mířil mimo! Po třiceti minutách se zaskvěl záložník Vesga, který si naskočil na parádní centr od Óscara z volného přímého kopu. Svou hlavičku však namířil těsně vedle tyče! Spolupráce mezi Gómezem a Aspasem o chvíli později nepřinesla kýžené ovoce a zkušený útočník mířil mimo.

Hned po změně stran šli hosté málem do vedení. Mladý talent Youssef En-Nesyri si naběhl za domácí obranu a dostal skvělý pas do běhu. V obrovské šanci ale nechal vyniknout jen brankáře Blanca, který jeho ránu bravurně vyrazil! Čas se oběma týmům krátil a především pro domácí by případná ztráta bodů byla zklamáním.

Celta mohla jít do vedení asi dvacet minut před koncem utkání. Junca totiž vyslal do pokutového území skvělý centr, na který si naskočil Maxi Gómez. Mladý útočník měl ale tu smůlu, že balon hlavou poslal jen do břevna hostující brány!

O pár minut později zakončoval odražený míč Sisto, který však napálil jen prvního obránce před sebou. Hrdinou Celty se mohl opět stát Iago Aspas, který dostal míč od Frana Beltrána. Jenže veterán v barvách Celty mířil také těsně vedle. A když v samém závěru trefil Brais Méndez v obrovské šanci jen osamoceného brankáře Cuéllara, bylo o výsledku jasno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona16104246:1934
2.Sevilla FC1694329:1631
3.Atlético Madrid1687124:1231
4.Real Madrid1692524:1929
5.Real Betis1674519:1825
6.Deportivo Alavés1674518:1725
7.Getafe CF1666417:1224
8.Levante UD1664627:3022
9.Celta Vigo1656528:2421
10.Girona FC1656517:1921
11.Espanyol Barcelona1663718:2321
12.Real Valladolid1655615:1820
13.SD Eibar1655620:2420
14.Valencia CF16310313:1319
15.Real Sociedad1654718:1919
16.CD Leganés1646615:1918
17.Villarreal CF1636717:2115
18.Athletic Bilbao1629515:2315
19.Rayo Vallecano16241015:3110
20.SD Huesca16151014:328

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (389)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele